Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af RaZZ87
@rosso

Det behøver du heller ikke. Du kan bare kigge på deres handlinger.
Skrevet af Fox@Mulder
Mon ikke der bliver voldsomme protester udenfor stadion på onsdag - kan spillerne overhovedet holde fokus????

Og betyder kampen overhovedet i sidste ende? Personligt kommer jeg sgu nok ikke til at se kampen.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Blate
Hvorfor er i så skeptiske mod Rossoneri.

Han siger bare at en bande bliver til to.

OT: det ikke fedt at de laver en ny tunering. Men det heller ikke fedt den måde UEFA har opsat pyramiden på.

Der skal ske noget med fodbold strukturen, og jeg kan personligt ikke se noget godt i hverken ESL eller det der forgår idag.

Alt det her er naturlig, efter alle mulige fonde har opkøbt mange klubber. De har inkøbt sig i alle mulige hjørner af fodboldlivet. Efter noget tid begynder disse fonde at tale sammen for at finde en måde at suge flere penge ud af folket. Det ren kapitalisme.

Er det godt at se, nej !


Man kan også lade være med at se kampe tv/live af de klubber, stoppe med at købe noget som helst fra dem, total boycut.
Skrevet af Milanistar
Selvom ESL mere og mere virker som rent bluff, så er kravene fra de deltagende klubber de samme; garanteret adgang til pengekilden. Selv det sportslige skider ejerne vel efterhånden højt og helligt på, så længe deltagelsen i CL er garanteret, og så længe man kan hive gode tv-penge fra den hjemlige liga. Det er griskhed og grådighed fra ejerne der har taget spillere, trænere og fans som gidsler.

UEFA er ikke en skid bedre. De har lige udgivet deres eget format til en ny CL, som baserer sig på den samme struktur som ESL med det ene formål at have flere store kampe at vise. Forskellen på ESL og UEFA er spørgsmålet om hvorvidt et dusin klubber skal garanteres adgang til turneringen. Her er svaret et rungende nej. Sportslige præstationer er den eneste måde man kan være en del af det fineste selskab.

Afslutter denne tankestrøm med en mørk forudsigelse om den professionelle fodbold; der er kommet så mange penge i skidtet at det ikke længere er holdbart, og det kan ikke længere simplificeres til en udøvende sportsgren. Pengemændenes interesser har oversteget spillets integritet, og det er derfor at vi som fans af selve spillet nu må vende det ryggen, om ikke andet end for en tid.
Sempre Milan.
Skrevet af Fox@Mulder
Jeg synes det er helt forkert at kalde klubberne griske, når man kigger på den samlede gæld i de 12 klubber. De prøver reelt bare at overleve - jeg er selvsagt ikke for ESL, men jeg forstår godt hvorfor klubberne gør som de gør.

Vil man snakke om griskhed er der kun 3 steder at pege fingre; spillerne, agenterne og UEFA/FIFA.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Flying Dutchman
Jeg ved heller ikke om jeg generelt set vil kalde spillerne for griske. Jo da, man kan da sidde og bande over, at enkelte spillere (*host* Icardi *host*) vil presse citronen for mere saft, end der er i den, men set over det hele er det vel ikke underligt at selv middelmådige spillere takker ja til millionkontrakter.

Jeg er kæmpemæssig modstander af det her ESL-pjat - men UEFA ligger så sandeligt også som de har redt.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af George Weah
Undrer mig over, at vi endnu ikke har fået nogen officiel udmelding fra Curva Sud.

Eller har jeg blot misset den?

Så meget gerne at de var markante i denne debat.
Skrevet af Old Bull Lee
Jeg synes kritikken af UEFA og FIFA klinger en smule hult, når centrale aktører i ESL-udbrydergruppen har siddet på centrale pladser i de to organisationer. Endda skabt og godkendt en ny CL-struktur.

Jeg er hverken for CL eller ESL, men det her stinker da i høj grad af et coup d´etat og ikke en demokratiserende proces eller en kamp for flere rettigheder eller penge.
"Old Lull Bee"
Skrevet af Rossoneri
Paul Tenorio, en Madrid-baseret journalist, er kommet med nogle detaljer omkring ESL. Om de er 100% korrekte, kan jeg naturligvis ikke afgøre.

Han understreger først og fremmest at klubberne har alle intentioner om at fortsætte i deres respektive ligaer.

I den forbindelse, så jeg en udtalelse fra en jurist med speciale i konkurrencelov der sagde. At UEFA reelt ikke har mulighed for at sanktionere ift de nationale ligaer. Derimod kan de udelukke spillere fra deres egne turneringer. Derudover kan de naturligvis udelukke klubberne fra turneringer i UEFA-regi.

Baggrunden for ESL skulle være manglende lydhørhed fra UEFA, primært ift CL-formatet. Man mener kort og godt, at der er for mange kampe mod "dårligere" hold.

Og her må man jo bare sige, at det nye CL-format er en kæmpe fuckfinger lige i fjæset på dem der måtte sidde med den holdning. Så UEFA har ikke just valgt diplomatiets vej her.

Det kan selvsagt vurderes, at være en arrogant holdning. Men for den neutrale seer må man nok konstatere, at Bayern - Sparta Prag ikke nødvendigvis er noget man rydder kalenderen for.

Florentino Perez, som meget vel kan være Tenorios kilde, udtalte i øvrigt det samme i et interview i går.
Han siger, at CL har mistet sin attraktion siden 1950´erne (jeg vil nu påstå, at attraktionen til fulde var intakt frem til ´93).

Han (Tenorio) gentager planen om at have 15 "founders" i en turnering med 20 hold. Min egen vurdering er, at antallet (og måske format) sagtens kan udvides med tiden. Fx tror jeg der ville være bred opbakning til at se hold som Lyon, Ajax, Benfica og Porto.

De resterende fem hold skal findes gennem kvalifikation - hvordan det præcis skal foregå, melder historien ikke noget om. Det kunne jo være noget med vinderen af de mindre ligaer, men hvordan stiller UEFA sig med at fx nr. to skal gå i deres prestige-turnering? Det vil i den grad være en devaluering.

Formatet skulle være to grupper af 10, hvor de tre bedste går direkte til semifinalerne. De to 4ere vil møde de to 5ere i en playoff-kamp om de sidste to pladser.

Derfra vil der være to knockout-kampe, som vi kender det fra CL i dag.

Udvælgelsen af klubber skulle være baseret på historiske meritter (fx derfor Milan er med) mens andre klubber er valgt pga popularitet og økonomi (fx Tottenham og Man City). Dertil skulle være, at Perez har insisteret på at Atletico skulle med.

I flg. Perez, er PSG i øvrigt ikke inviteret, men de skulle være blandt "kandidaterne" til en af de resterende faste pladser, sammen med Porto. Lur mig om ikke også Leipzig kunne få en plads.

Omkring det økonomiske, så forventer ESL en indtjening der væsentligt overstiger det nuværende CL-format.
Der vil, til at starte med, være en "skæv" fordeling blandt founders fra €350m til €100m (historien melder ikke noget om hvem der skal have hvad, men mon ikke Milan ligger i den lave ende?).

32,5% af indtægter til gå til de 15 founders baseret på en fordelingsnøgle, mens yderligere 32,5% vil fordeles mellem de deltagende klubber. 20% vil gå til præmiepenge mens de sidste 15% bruges til andre formål (det må umiddelbart være solidaritetsbetalingen).

Man vil allokere €10 mia (det må umiddelbart være over en årrække) i solidaritetsbetaling til de lokale forbund (UEFAs bidrag er €6 mia.)

Det er planen, at turneringen starter allerede i år (august), men der er naturligvis rigtig meget der er usikkert.

Personligt mener jeg der er mange aspekter i dette.

Jeg byder mig helt klart ikke om tanken om faste deltagere - men det bliver lidt en hønen og ægget diskussion.
For hvis klubberne har set dette som "sidste udvej" ift det de selv mener er det rigtige (det kan man så altid diskutere), så siger det nærmest sig selv, at de også vil kræve garantier for at spille midtugekampe (aka få en indtægt).

Jeg er dog fuldstændig på linje med Perez, Agnelli og flere når de siger, at CL-formatet er udvandet. Og nu vil UEFA udvide igen.

Generelt set, synes jeg der er mange dilemmaer og paradokser "gemt" i dette. Tingene er ikke, efter min mening, så sort/hvide som mange folk gerne vil gøre dem til.

I det store hele, ser jeg ingen vindere i denne situation.
Skrevet af Rossoneri
Jeg synes kritikken af UEFA og FIFA klinger en smule hult, når centrale aktører i ESL-udbrydergruppen har siddet på centrale pladser i de to organisationer. Endda skabt og godkendt en ny CL-struktur.

Hvem har siddet på centrale pladser?

Jeg føler mig rimelig overbevist om at ingen af disse folk har vouchet, endsige advokeret for det nye CL-format.
Skrevet af Fox@Mulder
@FD

Jeg så et eksempel på at for 4 år siden skulle en topspiller i PL há omkring 100.000 pund om ugen, det tal er nu tættere på 400.000

Hvor mange andre sportsgrene kender vi hvor spillerne har firedobbelt deres løn på 4 på? Det er jo ikke fordi klubberne tjener 4 gange så mange penge.

Jeg så også en artikel om hvor meget de store klubber har brugt på agenter de sidste 4 år og det var også næsten bare en lodret graf.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Old Bull Lee
@Rosso

Jeg skal lige korrigere mig selv. Det er ECA og ikke UEFA/FIFA, der er tale om. Men Agnelli som formand for ECA har været med til at forhandle og godkende den nye CL-struktur.
"Old Lull Bee"
Skrevet af Flying Dutchman
@ Fox

Jo jo, der er gået inflation i det, men det er jo ikke spillernes skyld - det er klubberne der tilbyder mere og mere, samt griske agenter der leger kispus i det mellemliggende lag.

Hvis min chef firedoblede min løn over fire år, uden jeg skulle yde mere og uden at der egentlig var råd til det, ville jeg jo også sige ja tak - og så ville det da heller ikke være min skyld, hvis virksomheden led under det.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Fox@Mulder
@Rossoneri

Man behøver ikke være jurist for at udtale UEFA ikke har mulighed for at sanktionerer ift. de nationale ligaer :)

Det har de lokale fodboldforbund derimod og de har jo enstemmigt udtalt de støtter op omkring UEFA.

Der er ingen tvivl om CL har mistet den magi den havde i 90érne og starten af dette århundrede. Noget SKAL der ske, det er der vist ingen tvivl om.

Man har bare valgt en løsning hvor man har trukket fronterne så hårdt op at det er svært at "gå tilbage". Jeg elsker Serie A og ser det på ingen måde som realistisk at vi får lov at bli er I ligaen, hvis ESL bliver en realitet.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Martinovic
https://www.football-italia.net/169426/gazidis-%E2%80%98milan-proud-be-part-serie-%E2%80%99

Det lyder ikke som en røverhistorie desværre.

Jeg er ikke fan af en Super League, men jeg er fan af, at der skal ske noget nyt. År efter år er det de samme hold, som er med i de afgørende runder i Champions League - og hvorfor er de det? Fordi klubberne har penge. Flere penge end de hold, som oftest ikke når så langt.

UEFA har sovet i timen.
Mojn do!
Skrevet af OC
Hvorfor er Milan med i Super League?

Fordi klubben har brandværdi.

Det har intet med sportslig merit at gøre.

Det kan godt være at det er de samme hold der år efter år er med hvor det er sjovt I CHL, og at det i høj grad er foranlediget af klubbernes pengepung, men det er trods alt også et direkte resultat af resultater på fodboldbanen.
Den her liga er udtryk for det stik modsatte.

Fordi klubberne har penge. Flere penge end de hold, som oftest ikke når så langt.


Hvad vil det her kreere? Endnu flere penge til færre hold, som vil skabe en endnu større magt-diskrepans. Du er ´heldig´ at Milan er med, ellers er jeg ret sikker på at du havde tudet ørerne fulde, for det har intet med sport at gøre.
La prende Vecino.
Skrevet af Martinovic
Milan er med, fordi klubben stadig hører til verdens største fodboldbrands.

Jeg siger ikke, at Super League er løsningen, men Financial Fair Play er heller ikke løsningen. De forskellige lande har ikke samme vilkår for at tjene penge, og det vil alt andet lige skabe skævhed og forvridninger.

Skrot FFP og få i stedet indført lønpakker, som gør, at der også blandt de bedste hold kan konkurreres på lige vilkår.

Jeg ved ikke, om jeg vil tude, hvis Milan ikke var med. Jeg holder dog 100% på, at de hold, som spiller med i Super League, ikke også kan deltage i den hjemlige liga, da det vil være endnu mere konkurrenceforvridende, end det er i forvejen.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
@old bull
Men Agnelli som formand for ECA har været med til at forhandle og godkende den nye CL-struktur.

ECA skal vel næppe godkende strukturen (måske jeg tager fejl?).

Og da ECA er en organisation med 100 medlemmer, har Agnelli umiddelbart også haft flere kasketter på.

Men argumentet er jo ikke nyt fra hverken Agnelli eller Perez - de har sagt det samme i årevis.
Skrevet af Vik-o
OC
Jeg tror vi har fattet, at du synes Milan ikke skal være med.
Skrevet af OC
Vik-o

Jeg tror ikke du har fattet noget, hvis du tror at man væsentligste pointe er at Milan ikke skal være med i en Super Liga.
La prende Vecino.
annonce
0