Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Rossoneri
Og det er så diskussionens kerne om jeg mener at Kjærs indgreb er hyppigere end du.

Det er egentlig ikke min pointe.

Den er snarere, at jeg mener Romagnoli er en vigtig brik ift hele vores spilopbygning, mens Kjær og Tomori i højere grad løser samme opgave - duelspillet. Det gør de så på forskellige måder (qua deres kvaliteter). Kjær er en langt klogere og (af naturlige årsager) erfaren spiller, mens Tomori har en masse speed.

Dertil har vi også set førhen at Romagnoli har brug for en styrmand...

Her synes jeg faktisk, at Romagnoli har taget et meget stort step op. Det skydes nok, ikke mindst, at han har fået en rolle, hvor han ikke skal støde op på en modstander i lige så høj grad.

Og du mener vel Tomoris svagheder der er forbundet med det opbyggende spil? Det er her jeg vægter defensiv kvalitet fremfor offensiv.

Perspektivet er egentlig lidt anderledes.

Jeg mener, som tidligere skrevet, at Romagnolis egenskaber er meget vigtige for vores opbygning og dermed ser jeg Tomori og Kjær som hinandens alternativer.

For the record, handler det ikke så meget om Romagnoli. Jeg er sådan set helt cool med at han måtte smutte. Ikke mindst hvis rygterne om lønkrav holder.

Dermed mener jeg dog vi skal hente en erstatning med nogenlunde samme kvaliteter.

Det er selvsagt problematisk, men jeg mener også at vi kan løse det taktisk på andre måder end at erstatte Kjær med Romagnoli.

OK - jamen så er vi helt på linje.

Jeg har dog svært ved at se løsningen, hvis vi stadig vil spille ud af egen zone og herunder bl.a. udnytte Bennacers og Tonalis kvaliteter.

Jeg er enig mht at vi ikke nødvendigvis lade det gå gennem backs hele tiden, men og jeg mener at vi gennem Calabria ser en bedre opbygning.

Ja, alting er, som bekendt, relativt.

Og tingene skal da heller ikke være så sort/hvide, at vi ikke kan bruge vores backs i opspillet.
Det har dog vist sig, at være ret let, at presse vores backs til at slå bolde på ydersiden, hvilket ofte fører til en wing der modtager bolden med ryggen til mål og nede i fart.

I det store hele synes jeg, at vores opspil er bedst, når det går igennem midten. Her har vi spillere som Zlatan, Hakan, Bennacer, Brahim m.fl. der er enormt gode til spillet foran modstanderens felt og det åbner samtidig de rum navnlig Theo og også Salemaekers er så gode til at angribe.

Egentlig tror jeg også dette er nøglen til at skabe en angrebskonstellation der ikke er afhængig af Zlatan. Både Leao og Rebic har, på hver sin måde, forudsætninger for at slippe fri af deres oppassere og komme til afslutninger.

Jeg tror ikke man er klar over Leaos kvaliteter hvis man alvorligt mener at han skal væk.

Fuldstændig enig.

Der er dog en opgave for Pioli i at skabe et andet koncept end at lose bolde op på en 9er og sætte spillet derfra.
Det kræver, for at cirkle tilbage, både en CB der kan spille bolden ud af egen zone og (mindst) en CM der kan drive spillet fra midten af banen.
Skrevet af Fox@Mulder
https://www.tv3sport.dk/sport/fodbold/nyheder/15-17-klubber-kiggede-pa-kamaldeen-som-var-alt-det-marc-overmars-gerne-vil-se

https://beta.bold.dk/fodbold/nyheder/fcn-chef-ser-mbappe-evner-og-united-niveau

Jeg er godt klar over der er lang vej fra Superligaen til Serie A, men der er godt nok få spillere med SÅ stort potentiale som Kamaldeen - det er heller ikke for sjov Goal og andre store sites har ham på listen over de største talenter i europæisk fodbold.

Det er en anden type angriber vi kommer til at gå efter til sommer, men for filan hvor bliver det spændende at følge raketten fra FCN de kommende år.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Old Bull Lee
Yes. Jeg tror jeg har fattet din pointe nu. Og jeg er for så vidt også enig. Men vi diskuterer to forskellige aspekter af spillet. En defensiv og en offensiv. Men det er lidt påfaldende at vi ikke har set en Romagnoli/Tomori konstellation nu og det tager jeg altså som et udtryk for at Pioli ser nogle svagheder. Måske kan transfervinduet hjælpe med mere taktisk fleksibilitet og, som du også anfører, så håber jeg da på at sådan en alsidighed vil gøre at Pioli også justerer alt efter modstander. En egenskab han har vist sig at være ok kompetent til.

Og spørgsmålet er vel hvordan Pioli vil løse de taktiske udfordringer vi står overfor, især opbygning af spillet hvor især "første fase" som er den vi snakker om har vist sig at være en stor udfordring, især mod visse modstandere.
"Old Lull Bee"
Skrevet af Old Bull Lee
@Fox

Jeg tror ikke du skal frygte vores talentscouting. Det kan godt være at Moncada ikke er en John Steen Olsen endnu, men jeg forventer at vi ser flere talenter repræsenteret på førsteholdet. Pt. har vi Kalulu, Hauge og Saelemaekers der kom fra forholdsvist ukendte destinationer og Roback har lige forlænget med et ekstra år, så det må alt andet lige, være et tegn på at man tror han kan et eller andet.

FCN er et ret dyrt sted at hente spillere efterhånden og det er ikke alle som har haft lige stor succes. Bare tænk på Futte.
"Old Lull Bee"
Skrevet af Fox@Mulder
@Old Bull Lee

Jeg har skam også en bedre fornemmelse end længe ift. talent scouting - efter et helt årti hvor vi stort set kun har hentet overbetalte has-beens er det fantastisk at se en trup med Kessie, Theo, Saelemaekers, Tonali osv.

Vi går en sommer i møde hvor det er ganske minimalt hvad vi skal rydde op i truppen - at udskifte Samu er oplagt, men ellers er det vel reelt kun Caldara og Conti man skal tage stilling til, og måske Krunic.

Jeg forventer heller ikke vi handler i FCN og Kamaldeen ryger givetvis for over 100 mil. og det kan jeg ikke se os betale.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Fox@Mulder
Puha, frygter sgu lidt et antiklimaks imorgen.....

Torino kæmper for nedrykning (selvom de har lidt luft) og har haft nogle resultater hjemme på det seneste.

Ingen Ibra og Saelemaekers og statistikkerne siger vi ikke har vundet ude mod dem siden 2012.

Dog vigtigt de også er uden N´Koulou og måske også Izzo.

Spiller vi som mod Juventus bør vi dog vinde. Har sjældent været så stor Sassuolo fan som imorgen :)

Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Martinovic
Spillerne gav sig en kæmpe gave ved at slå Juve. Kan de ikke gøre det færdigt mod de resterende tre hold, så fortjener vi heller ikke top4.

Jeg håber, de går på banen med samme optimisme som i søndags.

Torino har tre kampe efter Milan-kampen, hvor to af modstanderne er Spezia og Benevento i den sidste. De skal nok redde sig.

Fiorentina har det ene ben i Serie A i næste sæson, så hvis Cagliari kan vinde i morgen, er de også sikret, hvis Atalanta som ventet slår Benevento.
Mojn do!
Skrevet af Martinovic
Milan (4-2-3-1): G Donnarumma; Calabria, Kjaer, Tomori, Theo Hernandez; Bennacer, Kessie; Castillejo, Brahim Diaz, Calhanoglu; Rebic

Jeg vil hellere give Hauge chancen i stedet for Castillejo. Diaz kan sagtens tage højre kant. Dalot vil jeg næsten også foretrække på den højre kant.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Pioli har ganske klart udtalt, at han ser Hauge som venstre wing.
Hertil har han nævnt, at han ser Brahim som en brugbar løsning på højre wing.
Skrevet af Fox@Mulder
Alt andet end Samu er vel at foretrække - om det så hedder Dalot eller Diaz.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Rossoneri
Alene målt på form, må man undre sig, hvis Samu spiller fra start.

Rent taktisk har jeg også svært ved at finde logikken. Men, det kan jo være Pioli ser noget vi ikke gør.
Skrevet af Fox@Mulder
Helt enig, Rossoneri.

Dalot vil næsten være et 1-til-1 skifte, mens Samu ændrer hele balancen - selvom han egentlig plejer at arbejde ok defensivt.

Vi er iøvrigt overraskende Zlatan afhængige i 2021 - modsat sidste år, hvor vores snit var højere uden ham.

In 2021, Milan have won 69% of their league games with Zlatan Ibrahimovic on the pitch (2.2 points per game on average), while without the Swedish forward the Rossoneri´s success rate drops to 38% (1.3 points per game on average)
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Milanistar
Jeg håber Dalot starter. Kampen i morgen kan ikke sammenlignes med Juve, da det bliver en helt anderledes kamp der kommer til at handle om at spille i højt tempo fra start samt afværge deres kontraer. Vi skal foran og så kan vi ellers diktere kampen derfra.

Pointsnittet med/uden Zlatan er voldsomt. Det siger også noget om hvor meget manden har været skadet i år, og hvorfor det er en topprioritet at finde hans langsigtede erstatning allerede til sommer.
Sempre Milan.
Skrevet af Fox@Mulder
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Milanistar
Man kan sige meget om Tomoris manglende evner på bolden, men fysikken, den har han sgu med sig. Ganske imponerede at kunne hoppe så højt og samtidig kontrollere sin afslutning med så stor overbevisning.
Sempre Milan.
Skrevet af Milanistar
Jeg læste lige en analyse af, hvorfor vi ikke skal regne med at satse på Meïte. Udover at være en af de dårligst præsterende centrale midtbanespillere i hele ligaen siden januar (målt på pasninger, boldberøringer, tacklinger, erobringer og pasninger frem i banen) så har Milan blot vundet 2/12 kampe hvor Meîte har spillet mere end 20 minutter. Ganske enkelt rystende hvor lavt niveau han har haft, og hvor stor indflydelse det har haft på holdet. Han må siges at være groft fejlscoutet.
Sempre Milan.
Skrevet af Fox@Mulder
Han var jo dybest set også bare en hurtig her-og-nu løsning - er vist tydeligt for de fleste han ikke skal være her efter sommerferien.

Jeg er stadigvæk varm på Torreira som Arsenal gerne vil af med til sommer. Svanberg fra Bologna er også spændende - to forskellige typer, I know.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af GoodOldArsenal
@Fox

I så fald skal I virkelig have talegaverne i orden. For han vil tættere på familien og han har nærmest krævet, at vi bare uden videre eftergiver hans ønske om at komme til Boca uanset, hvad de vælger at tilbyde. Så held og lykke. Jeg krydser fingre for jer.
Arsenal FC | Hamburger SV
Skrevet af Rossoneri
Men Torreira er jo en spiller efter samme model som Bennacer og Tonali (?)
Skrevet af Martinovic
https://www.football-italia.net/170514/fiorentina-set-vlahovic-asking-price

Vildt nok hans pris lige er blevet fordoblet pga. et flot forår.

Milan bliver i hvert fald ikke næste destination med den pris og så midt i corona.
Mojn do!
annonce
0