Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Lentini
@ Viola

Det bliver langt det her.

Er sandheden ikke lidt hen i retning af at den konstellation som du foretrækker på midtbanen, Bonaventura - Montolivo - Kucka, i bund og grund kun har "fungeret" i det fremadrettede, eller for nu ikke at tegne tingene alt for stramt op, primært har fungeret fremad banen, mens det har set lidt mindre fantastisk ud den anden vej?

Nej – du kan se mit svar til Rossoneri igennem. Jeg har set de to kampe, hvor konstellationen med Kucka-Montolivo-Bonaventura, udgør den flade 3’er på midten for Milan, igennem et par gange. Inters tre store chancer kommer ved;
1) De Sciglio koger den, da resten af linjen trækker Icardi offside
2) Perisic vinder en én-mod-én duel på kanten mod Abate og får slået et indlæg, som jeg vil mene Zapata skal gøre mere ved. Når man spiller en diamant, må man acceptere og stole på sine backs defensive evner til tider. Her taber Abate en duel – det er hvad det er. Guarin ligner heller ikke en, der tror på den fordi han får den lige i smasken
3) Inter kludrer rundt nede i baglinjen, får redet kastanjerne ud af ilden og fanger os i en omstilling, hvor Montolivo ganske rigtigt skal dække pasningen bedre af mod Guarin som rykker ind i rummet og scorer. At Jovetic hamrer på mål fra 25 meter er hvad det er. Det ved du som fodboldkyndig også – klassespillere kan du aldrig lukke helt ned. Er det acceptabelt at Jovetic skyder fra 25m? Ja, hvis alternativet er at han ligger inde omkring kanten af feltet. Han skal lave et drømmedrøn for at høvle den ind derfra. Dertil må man have tillid til sin målmand, og selvom jeg er lidt sur på Diego Lopez for tiden, så er han dygtig.

Palermo skaber nul og niks. De har en gennemspillet chance, hvilket kunne have været afvægret hvis De Sciglio (igen) havde været lidt mere årvågen. Lopez’ dropper på deres første mål. Så har du igen lidt desperate langskud fra Vazquez. To store skønhedspletter på en ellers god defensiv indsats.

Hvorom alting er så skaber modstanderen ikke alverden imod vores defensiv mens Kucka-Montolivo-Bonaventura udgør ”3’eren”. Alt imens skaber vi mere frem af banen – altså var der i min verden ganske klare fremskridt, fordi man som enhed, offensivt som defensivt, rykkede sig mærkbart fra det omgang hø man leverede i de to indledende kampe mod hhv. Fiorentina og Empoli.

Når nu man ikke har den der naturlige 10´er, kunne man så ikke forestille sig den kætterske tanke at man helt undlod at spille et system hvor man havde brug for sådan en spiller, i stedet for at man skal til at forsøge sig med spillere der aldrig tidligere har excelleret i rollen?

Jeg er da ganske sikker på at 10’eren er og vil være en hovedpine for Sinisa. Honda er faktisk en naturlig 10’er,men leverer ikke - slet ikke på acceptabelt niveau. Suso har det meget bedre på wingen, hvilket han illustrerede glimrende imod Empoli, hvor han drønede igennem med et brag.

Der er den ubekendte i Ménez – for mig er han ikke en klassisk 10’er, og jeg har da sandelig mine tvivl om han kan udgøre forskellen, fordi den måde Sinisa anvender sin 10’er ikke passer på de karakteristika som Ménez tilbyder. Den anden ubekendte er Bertolacci, som tilsyneladende har spillet 10’er i Lecce. Hidtil har han bevist at han kan præstere tæt på ringe som mezzala, og når jeg ser kampene igennem igen, irriterer han mig grænseløst. Boldtab på boldtab bliver efterfulgt af et mere slattent tilbageløb end Mario ville præstere. Bertolacci skal virkelig stramme sig an, og fatte han er en del af Milan og ikke fucking Genoa længere. Var Rino stadigvæk i Milan havde han i frådende raseri revet hovedet af Bertolacci.

Men 10’eren er et problem – jeg tror også det er sådan en type der er højest på ønskelisten sammen med en central forsvarsspiller, både hos træner, ledelse og fans. Eller Galliani negligerer forsvarsproblemet og henter ”stjernen” Ranocchia.

Nu sætter jeg helt bevidst bare tingene på spidsen, for at bryde lidt med vanetænkningen. Hvad med at man eks. fjernede 10´eren helt fra taktiktavlen. Du står nu med en ekstra plads som du kan placere et andet sted.

Så ville jeg tage brikken fra dig, og proppe den ind på 10’eren igen. Hvis Ménez, Niang og Mario ikke var skadet, kunne jeg fristes til at tænke lidt anderledes, og rykke et par second strikers ind med lidt ”friere” roller, hvis de bare positionerer sig korrekt rent defensivt.

Hvad med 5 mand i bagkæden?
Tænk Abate/De Sciglio - Zapata - Mexes - Romagnoli - Antonelli/De Sciglio.
Det kunne måske reducere mængden af mål indkasseret og give lidt mere snor til backernes offensive togter.
Skulle det koste lidt på den offensive konto, men give plus på på den defensive konto, så kunne nettoresultatet måske være flere point på kontoen i sidste ende.


Vi er Milan – vi spiller altid med fire forsvarsspillere. Vi spiller ikke med det skidt i bagkæden. 4 mand allways ! Jeg kan godt se din pointe, særligt når jeg gyser ved nogle af de forsvarsaktioner De Sciglio og Antonelli foretager sig, som jeg nu har gennemset et par gange. Tvang du mig til det, ville jeg smide De Jong på bænken igen. Fordi 5 forsvarsspillere + De Jong er ultra defensivt i min verden.

Hvad med at smide De Jong ind i en rolle bag Montolivo, så man spiller 4-1-3-2. De Jong skal i runde tal bare fokusere 80% på det defensive i sin 6´er rolle som han bliver kylet ind i og skal ikke ud på offensive eventyr. Montolivo står stadig for at fordele spillet.

Man tager lidt pondusen af Montolivos regista-evner, når man fjerner ham fra positionen. Det er lidt som at smide Pirlo på en mezzala eller trequartista. Der kommer lidt lysglimt engang imellem, men ikke til at det er nok bringende.

Hvis nu man ikke har 10´eren, men har andre gode offensive kræfter der kan bringes i spil (Menez, Niang, Cerci, Balotelli) sammen med Bacca/Adriano, hvorfor så ikke prøve det, fremfor at man for alt i verden skal prøve at klemme dem ind i en anden rolle end den der falder dem mest naturlig?

Som nævnt tidligere – var Mario, Ménez og Niang alle sammen klar, var det fristende at smide dem ind bagved en spidsangriber i 4-3-3, 4-3-2-1, juletræet – kald det hvad du vil. Der er naturligvis risici, ved at skulle spille to af Mario, Ménez eller Cerci bagved enten Bacca eller Adriano, fordi de laller hjemad i banen. Det er dog en vurdering, hvori man mener at et sådant træk ville give ekstra offensivt, uden at det koster for meget, rent defensivt. For at stabilisere kunne man anvende Niang som en af de to bagved en angriber, fordi han er bedre opdraget og arbejder hårdt begge veje. Det er en risikovurdering - var jeg træner for Milan, kunne jeg sagtens finde på et sådant træk. Det bliver dog med backs som Il Concorde i så fald.
Skrevet af Viola 4 Ever
@ Lentini

Det var i bund og grund også mest af alt for at ryste træet lidt.
Der er jo mange knapper der kan skrues på, for at man kommer frem til noget der virker, både i offensiven og i defensiven. At man "helst" vil spille et bestemt system er fint nok, men hvis materialet er bedre egnet til at spille på en anden måde så må man gøre det.

Jeg synes bare at det er dyrt at bruge en position, 10´eren, på spillere der egentlig ikke bidrager tilnærmelsesvis tilstrækkeligt. Det var også derfor jeg foreslog at man eks. spillede med 5 mand i bagkæden eller høvlede en offensiv spiller mere på banen helt fremme, i stedet for at skulle eksperimentere med spillere der ikke er rigtige 10´ere.
Menez/Balotelli - Bacca - Adriano skulle nok give de fleste forsvar lidt at forholde sig til.
Det der med at "Vi er Milan, så vi vil ikke spille sådan" forstår jeg ærligt talt ikke noget. Hvis det er sådan at sandsynligheden for at opnå resultater er bedst, specielt på kort sigt, så er det i mine øjne vanvid ikke at spille sådan. Så pragmatisk skal man være i fodbold på det niveau.
Ingen takker Miha for at "dø smukt", men vinder han grimt så lærer man nok at leve med det.

Jeg er ikke Miha-fan, men jeg er da helt enig i at der er grænser for hvad man som træner kan gøre for at gardere sig mod afgørende defensive fejl på banen eller store chancer som angriberne ikke omsætter til scoringer.
Det så vi jo også da Pippo var træner og før ham, da Clarence stod på sidelinjen. Så resultaterne kan ikke stå helt alene uden nogen som helst form for kontekst.

Det skal man nok også lige huske når det gælder Galliani. Når alle i støvlelandet ved at Miha VIL have Romagnoli og Papa B gerne vil fortælle enhver journalist i landet at han helst kun vil have italienere, så gør man sgu ikke ligefrem mandens arbejde lettere. Til gengæld spiller man alle trumferne lige i hånden på Sabatini når Galliani så må komme krybende for at købe Romagnoli og Bertolacci. Selvom budgettet var stort fra starten af, så får det jo hurtigt ben at gå på når man mere eller mindre ikke har andre muligheder end at betale hvad Sabatini ville have, hvis man samtidig skal gøre Miha og Papa B tilfredse.
I think religion should be treated with ridicule, hatred and contempt, and I claim that right. - Christopher Hitchens I will try anything once, except incest and folk dance. - Oscar Wilde Il mio cuore sarà sempre viola
Skrevet af Fossa dei Leoni
Grundet at Bertolacci slet ikke har slået til, så har jeg det fint med Montolivo i start 11eren. Men hvis Bertolacci ligepludselig skulle finde niveauet frem som han havde i Genoa, så bør De Jong spille 6´eren, simpelthen fordi han er bedre defensivt og vores forsvar er meget skrøbeligt.
Skrevet af Fossa dei Leoni
@Rossoneri

1. En dygtig makker til Romagnoli og 1 til som backup
2. En dygtig 10´er
3. En Midtbanespiller, som vinder bolde ala Witsel.
4. Slår Bertolacci ikke til, så skal vi ha en ny playmaker.

De to første er i mine øjne altafgørende at vi ikke ender i top 3. Zapata koster for mange mål, Mexes bør spille. Vi mangler en med fart og der kan sætte en mand og slå den afgørende aflevering. Host host..Saponara....
Skrevet af Lentini
Det var i bund og grund også mest af alt for at ryste træet lidt.
Der er jo mange knapper der kan skrues på, for at man kommer frem til noget der virker, både i offensiven og i defensiven. At man "helst" vil spille et bestemt system er fint nok, men hvis materialet er bedre egnet til at spille på en anden måde så må man gøre det.


Jeg forstår godt hvor du vil hen med det. At man ikke skal mase spillere ind I roller som ikke tilkommer dem særlig godt. Ellers hvis elementer af holdet Ganske enkelt ikke præsterer tilfredsstillende.

Jeg synes bare at det er dyrt at bruge en position, 10´eren, på spillere der egentlig ikke bidrager tilnærmelsesvis tilstrækkeligt. Det var også derfor jeg foreslog at man eks. spillede med 5 mand i bagkæden eller høvlede en offensiv spiller mere på banen helt fremme, i stedet for at skulle eksperimentere med spillere der ikke er rigtige 10´ere.
Menez/Balotelli - Bacca - Adriano skulle nok give de fleste forsvar lidt at forholde sig til.


Det er vi også grundlæggende enige I. Og selvom Honda præsterer dårligt i det offensive kreative spil, synes jeg faktisk balancen på holdet ikke var helt ved siden af i Inter, Palermo-kampen og første halvleg i Udine, inden Sinisa skulle spille taktisk idiot. Men i den position skal der komme mere offensivt end tilfældet er med Honda.

Det der med at "Vi er Milan, så vi vil ikke spille sådan" forstår jeg ærligt talt ikke noget. Hvis det er sådan at sandsynligheden for at opnå resultater er bedst, specielt på kort sigt, så er det i mine øjne vanvid ikke at spille sådan. Så pragmatisk skal man være i fodbold på det niveau.
Ingen takker Miha for at "dø smukt", men vinder han grimt så lærer man nok at leve med det.


Haha - det var nu også mest ment som en joke. Silvio har altid instrueret i at han vil se fire forsvarer, tre midtbanespillere og 3 offensive spillere. Så kan man naturligvis gradbøje dette, alt det man vil. Og dertil kan man så sige at den sportslige ansvarlige skal levere en trup til dette, samt en træner som matcher dette. Så må man selv vurdere om den sportslige ansvarlige har kunnet dette...

Det skal man nok også lige huske når det gælder Galliani. Når alle i støvlelandet ved at Miha VIL have Romagnoli og Papa B gerne vil fortælle enhver journalist i landet at han helst kun vil have italienere, så gør man sgu ikke ligefrem mandens arbejde lettere. Til gengæld spiller man alle trumferne lige i hånden på Sabatini når Galliani så må komme krybende for at købe Romagnoli og Bertolacci. Selvom budgettet var stort fra starten af, så får det jo hurtigt ben at gå på når man mere eller mindre ikke har andre muligheder end at betale hvad Sabatini ville have, hvis man samtidig skal gøre Miha og Papa B tilfredse.


Ovenstående er bare klassisk Milan. Galliani er nu også fint medskyldig ved at råbe op om beløb i Monaco. Not his finest hour, heller.
Skrevet af Lentini
Grundet at Bertolacci slet ikke har slået til, så har jeg det fint med Montolivo i start 11eren. Men hvis Bertolacci ligepludselig skulle finde niveauet frem som han havde i Genoa, så bør De Jong spille 6´eren, simpelthen fordi han er bedre defensivt og vores forsvar er meget skrøbeligt.

Altså Fossa - det giver jo ingen mening. Hvis Bertolacci kommer til at fungere i sammenspil med Montolivo og Kucka, skal Montolivo lige pludselig skiftes ud til fordel for De Jong, selvom man har en trio som fungerer. Det er en højst mærkværdig disposition, hvor vi igen ville skulle ind og pille ved noget der fungerer.

Pt. har jeg mest lyst til at kaste Bertolacci på bænken og give ham en opsang samtidig.
Skrevet af Rossoneri
@Lentini
Sinisa har stort set altid været 4-3-3 mand – i Sampdoria skiftede han jo heller ikke over i 4-3-3 for at tilpasse særligt Gabbiadini. Det var det han startede ud med.

Det er nu ikke helt rigtigt. Han startede ud med en 4-2-3-1 (i Sampdoria) for senere at skifte til 4-3-3.

Gazzetta dello Sport skriver så sent som i dag om en 4-3-3, og jeg tror det er der holdopstillingen Bishop linkede til, kommer fra. Fordi den er nøjagtig lige sådan som den de gengiver, der bliver trænet på.

Selvsamme Gazzetta skriver også at Miha overvejer at bruge 4-4-2 mod Torino (som han i øvrigt også gjorde mod Napoli og i testkampen mod Monza) http://gazzettaworld.gazzetta.it/news/serie-a/milan/mihajlovic-4-4-2-experiment/?refresh_ce-cp

Vi kan skrive alenlange indlæg om hvis skyld det ene og andet mål er - det tror jeg ikke vi bliver enige om alligevel. Så lad os lade den ligge der og se tingene i et lidt større perspektiv.

Jeg antager at vi principielt er enige i at vi lukker alt for mange mål ind. Beklager hvis det er mig der har misset det, men synes ikke at have set hvad du mener der skal ske i stedet.
For mig at se skal der ske noget - det åndsvagt at tro at man kan gøre det samme og få et anderledes resultat.

Vi står jo lige nu i en situation der er nødvendig at løse og vende.

Jeg er sikker på at Miha hjertens gerne, også, så at der blevet lavet færre personlige fejl. Og kender vi ham ret, har han nok også råbt højt. Det er dog næppe løsningen blot at råbe højt - den havde spillerne nok også regnet ud på egen hånd.

Vi har en lang sæson foran os, og jeg mener ikke at vi kan klamre os til det faktum at vi har spillet 60-90 minutters god fodbold sammenlagt indtil nu.

Og hvad gør vi når den foretrukne konstellation må brydes op, grundet skader, træthed, karantæner osv? Det har jo været horibelt at se på til tider.

Jeg savner måske også at se argumentet for hvorfor vi partout skal spille med en 10er. Eller i hvert fald en 3-mands midtbane.

Den her forstår jeg heller ikke. Hvorfor er det for dig, hele tiden det centrale forsvar som skal beskyttes mere og mere?

Nu behøver de to 6ere jo ikke nødvendigvis stå side om side foran det centrale forsvar. Det kan sideforskyde og hjælpe backs også - som vi jo begge er enige i er en akilleshæl. Jeg mener generelt set at hele vores backkæde har behov for støtte - beklager hvis jeg ikke har fået formuleret min holdning klart nok.

Derudover er der en anden væsentlig årsag til at spille med en eller flere holdende spillere centralt på midtbanen - at vi ikke er så sårbare mod kontraer. Med to mezzalaer, hvis opgave er at tage mange løb frem i banen og ikke mindst en regista der skal bringe bolden frem, gør vi os sårbare for netop dette.

Den "politiske" diskussion kan vel koges ned til følgende: er vores spillere ikke bedre end det de pt præsterer eller kunne vi præstere bedre i en anden formation og/eller et andet taktisk oplæg?
Det bliver naturligvis en tænkt debat, men dog alligevel interessant.
Skrevet af Fossa dei Leoni
@Lentini, ro på. Det har virket imod hold som Palermo og Udinese, ikke ligefrem fordi det har været imponerende modstandere. Jeg er enig med dig lige nu, bør vi bare beholde den midtbane og smide Bertolacci op på 10eren grundet mangel på bedre alternativer.

Men en grund til at ha De Jong på 6´eren er jo at vores forsvar er jo så skrøbelig, det er helt vildt og der giver De Jong langt bedre stabilitet end Montolivo.
Skrevet af Lentini
Det er nu ikke helt rigtigt. Han startede ud med en 4-2-3-1 (i Sampdoria) for senere at skifte til 4-3-3.

Åh Gud - hvis vi har tænkt os at fluekneppe, så skulle du måske læse mit indlæg på s.1118 omkring Sinisas spillestil.

Men jeg skal da anvende disse FM-termer i fremtiden, så der er absolut ingen tvivl er.

Jeg antager at vi principielt er enige i at vi lukker alt for mange mål ind. Beklager hvis det er mig der har misset det, men synes ikke at have set hvad du mener der skal ske i stedet.
For mig at se skal der ske noget - det åndsvagt at tro at man kan gøre det samme og få et anderledes resultat.


Jeg synes nu jeg i ret kraftige vendinger har gjort det klart, at jeg er meget uforstående, overfor Sinisas taktiske dispositioner lige omkring midtbanen. Jeg forstår ikke hvorfor Jack skal flyttes fra den venstre mezzala, når han har gjort det glimrende på den position. Jeg forstår grundlæggende ikke hvorfor man vil fjerne velfungerende elementer, bare fordi man vil mase specifikke spillere ind i en startopstilling – såsom Bertolacci eller for flere i denne tråd, Nigel de Jong. Vil Sinisa eksperimentere kan han gøre det på positioner, der ikke fungerer, som fx 10’eren, og ikke med spillere der har succés på andre positioner på banen.

Jeg synes overhovedet ikke vi har gjort det samme – han har forsøgt sig med flere forskellige variationer, og er tilsyneladende blind for det der fungerede.

Vi har en lang sæson foran os, og jeg mener ikke at vi kan klamre os til det faktum at vi har spillet 60-90 minutters god fodbold sammenlagt indtil nu.

Der er jo heller ikke nogen, som klamrer sig til noget som helst. Men det er for pokker da oplagt, at kigge på hvad der har fungeret, og ikke har. Særligt når man hele tiden bliver skudt i skoene, at De Jong bare skal spille 6’er, så bliver det hele meget bedre. Fordi, det så jo aldeles fremragende ud mod Empoli og Fiorentina.

Jeg savner måske også at se argumentet for hvorfor vi partout skal spille med en 10er. Eller i hvert fald en 3-mands midtbane.

Jeg savner ligeså meget at se en argumentation, der hænger sammen, når der bare skal mases nogle 6’ere ind foran det centrale forsvar, som har været det fremmeste argument om og om igen. Det sætter jeg naturligvis spørgsmålstegn, når det ikke har været et grundlæggende problem med sværmen omkring det centrale forsvar eller området foran.

Jeg har som sådan ikke noget imod at prøve noget anderledes, men jeg godtager det ikke når det bliver leveret på et fjollet grundlag, hvor rummet foran centerforsvaret pludselig er blevet et kæmpe problem.

Derudover er der en anden væsentlig årsag til at spille med en eller flere holdende spillere centralt på midtbanen - at vi ikke er så sårbare mod kontraer. Med to mezzalaer, hvis opgave er at tage mange løb frem i banen og ikke mindst en regista der skal bringe bolden frem, gør vi os sårbare for netop dette.

Det kommer da virkelig meget an på, hvordan du indstiller dine mezzalaer. En mezzala er jo ikke bare en spiller der drøner B2B – det er da helt op til træneren at indstille sine mezzalaer som han vil. Kig på Inter der har Kondogbia og Guarin på de positioner. Kondogbia er langt mere balancerende i sit spil, alt imens Guarin derimod tonser fra boks til boks. Vidt forskellige roller.

Den "politiske" diskussion kan vel koges ned til følgende: er vores spillere ikke bedre end det de pt præsterer eller kunne vi præstere bedre i en anden formation og/eller et andet taktisk oplæg?

Jeg er nu ganske overbevist om at holdet ikke spiller op til dets kvaliteter. Jeg er uenig i flere af Sinisas dispositioner, og hans stædighed imod Mexés irriterer mig grænseløst. Og det selvom Zapata har flere fine kampe under bæltet – men bedst som man tror Zapata har lært det, river han en igennem sølet en gang til.
Skrevet af Fossa dei Leoni
Det er sgu da også tåbeligt at Sinisa ikke spiller med Mexes fremfor Zapata. Jeg nægter at tro på at Mexes kan gøre det værre, Sinisa vil kun af med ham, fordi han ikke "passer" ind. Well indtil mangel på bedre alternativer, er det da helt ude i hampen ikke at stille op med Mexes.
Skrevet af Rossoneri
Åh Gud - hvis vi har tænkt os at fluekneppe, så skulle du måske læse mit indlæg på s.1118 omkring Sinisas spillestil.

Men jeg skal da anvende disse FM-termer i fremtiden, så der er absolut ingen tvivl er.

Nu var det jo dig der kastede dig ud i at irettesætte mig omkring Miha´s spilsystem i Sampdoria. Hvis du synes det er så fjollet at tale om spilsystemer, skulle du næsten holde dig fra selv at gøre det.

Jeg synes nu jeg i ret kraftige vendinger har gjort det klart, at jeg er meget uforstående, overfor Sinisas taktiske dispositioner lige omkring midtbanen. Jeg forstår ikke hvorfor Jack skal flyttes fra den venstre mezzala, når han har gjort det glimrende på den position. Jeg forstår grundlæggende ikke hvorfor man vil fjerne velfungerende elementer, bare fordi man vil mase specifikke spillere ind i en startopstilling – såsom Bertolacci eller for flere i denne tråd, Nigel de Jong. Vil Sinisa eksperimentere kan han gøre det på positioner, der ikke fungerer, som fx 10’eren, og ikke med spillere der har succés på andre positioner på banen.

Det kan godt være at vi taler lidt forbi hinanden her. Jeg er ikke så meget interesseret i velfungerende elementer. Jeg vil gerne have et velfungerende hold. Overordnet må jeg konstatere at det ikke er noget vi pt har.

Så hvis jeg forstår dig ret, er din opskrift på succes at vi spiller med Bonaventura-Montolivo-Kucka på en 3-mands midtbane. Så løser resten sig?

Jeg er naturligvis helt enig i at det, isoleret set, ikke giver mening at fjerne Bonaventura fra mezzala´en (såfremt man altså har stirret sig blind på at spille 4-3-1-2). Som tidligere skrevet, stiller jeg meget store spørgsmålstegn med vores kære træners gøren og laden.

Jeg synes overhovedet ikke vi har gjort det samme – han har forsøgt sig med flere forskellige variationer, og er tilsyneladende blind for det der fungerede.

Den eneste ændring der, rent taktisk, er foretaget, er vel at gå fra at spille med De Jong som Mediano til at spille med Montolivo som regista. Ellers har vi prøvet forskellige spillere indenfor samme system.

Og her genopstår mit spørgsmål, som du ikke fik svaret på. Hvad når de tre førnævnte startere er ude?

Jeg savner ligeså meget at se en argumentation, der hænger sammen, når der bare skal mases nogle 6’ere ind foran det centrale forsvar, som har været det fremmeste argument om og om igen. Det sætter jeg naturligvis spørgsmålstegn, når det ikke har været et grundlæggende problem med sværmen omkring det centrale forsvar eller området foran.

Det ville måske klæde dig at gøre to ting, når du på den måde antaster en kommentar:

1) at argumentere for det der rent faktisk er lagt op til - hvorfor er det helligt at spille med en 3-mands midtbane og med en 10´er?

2) at lade være at skrive ting der er decideret usande. Jeg har jo netop beskrevet hvordan jeg eksempelvis kan se at to 6ere kan være med til at styrke hele backkæden.
Og for lige at punktere din påstand om at modstanderne ikke "sværmer" om vores midterforsvar, så er over 70% af alle afslutninger mod os, kommet inde i boksen og mere end 65% af dem er kommet centralt.

Jeg har som sådan ikke noget imod at prøve noget anderledes, men jeg godtager det ikke når det bliver leveret på et fjollet grundlag, hvor rummet foran centerforsvaret pludselig er blevet et kæmpe problem.

Du kan ikke bare blive ved med at snige dig uden om ved at kalde ting for "fjollet", som om der var nogen sandhedsværdi i det. Hvad er det ved min forklaring du mener er "fjollet"? Det andet er sgu for letkøbt.

Det kommer da virkelig meget an på, hvordan du indstiller dine mezzalaer. En mezzala er jo ikke bare en spiller der drøner B2B – det er da helt op til træneren at indstille sine mezzalaer som han vil. Kig på Inter der har Kondogbia og Guarin på de positioner. Kondogbia er langt mere balancerende i sit spil, alt imens Guarin derimod tonser fra boks til boks. Vidt forskellige roller.

Nu modsiger du dig selv. På den ene side siger du at vi skal fortsætte med at spille som vi har gjort - med Montolivo som regista og Bonaventura og Kucka som mezzala´er. Men det er jo netop begge spillere der tager mange løb frem i banen og dermed gør os sårbare på kontraer og i det hele taget kan skabe ubalance.

Selvfølgelig kan vi styrke vores defensiv ved at spille med to mere holdende mezzala´er - som man fx tidligere gjorde med Gattuso og Ambrosini. Men så er vi jo inde og pille ved det der fungerer, som du siger.

Som jeg adskellige gange har sagt, så er det ikke fordi jeg principielt er imod hverken 4-3-1-2 eller en 3-mands midtbane. Det kan sagtens fungere - det er vores bysbørn (som du er inde på) jo et glimrende vidnesbyrd på. Det er i den forbindelse måske også værd at notere sig at de spiller med en mediano på 6eren i form af Melo.
Skrevet af Lentini
Nu var det jo dig der kastede dig ud i at irettesætte mig omkring Miha´s spilsystem i Sampdoria. Hvis du synes det er så fjollet at tale om spilsystemer, skulle du næsten holde dig fra selv at gøre det.

Eksempelvis i Sampdoria da han skiftede til 4-2-3-1 for at akkomodere primært Gabbiadini.

Fordi det du skriver er noget vås eller selektiv hukommelse. Han startede ud med 4-3-3 i Sampdoria, hvilket er det system han har anvendt mest i sin trænerkarriere – med en 3’er-midtbane af forskellig grad. Altså akkomoderede han ingenting specifikt for Gabbiadinis skyld.

Hans midtbane diamant kom først omkring årsskiftet, da Gabbiadini var på vej ud, og på vej imod Napoli alt imens Muriel var på vej ind. Flere gange skiftede han dog tilbage til sin egen tryghed(4-3-3), fordi diamanten ikke fungerede efter forventning i Doria.

Det kan godt være at vi taler lidt forbi hinanden her. Jeg er ikke så meget interesseret i velfungerende elementer. Jeg vil gerne have et velfungerende hold. Overordnet må jeg konstatere at det ikke er noget vi pt har.

Med velfungerende elementer, mener jeg velfungerende dele af holdet. Når man i Milan har haft så svært ved at finde nogen ting, som bare fungerer en smule, ansér jeg det som yderst kritisabelt når træneren, af alle, river de dele fra hinanden, som faktisk fungerede ganske fint imod Inter og Palermo. At Kucka, som blev skadet, skal erstattes, er hvad det er – det sker for alle hold.

Men jeg bryder mig meget lidt om at man fjerner en godt præsterende Jack væk fra mezzala’en, når det er der han har succes, fordi Bertolacci SKAL spille.

Jeg bryder mig ligeså lidt om at han tre minutter inde i anden halvleg imod Udinese pludselig hiver Calabria ud og erstatter ham med Aléx, der skubber Zapata ud på backen. En udskiftning med to rokader til følge, som fuckede den defensive organisation op, som iflg postmatch interviewet ikke var en del af aftalen, og derfor havde man ikke styr på hvem som gjorde hvad.

Jeg er naturligvis helt enig i at det, isoleret set, ikke giver mening at fjerne Bonaventura fra mezzala´en (såfremt man altså har stirret sig blind på at spille 4-3-1-2). Som tidligere skrevet, stiller jeg meget store spørgsmålstegn med vores kære træners gøren og laden.

Det er du ikke den eneste som gør.

Den eneste ændring der, rent taktisk, er foretaget, er vel at gå fra at spille med De Jong som Mediano til at spille med Montolivo som regista. Ellers har vi prøvet forskellige spillere indenfor samme system.

Ja, det er samme system, men det er ikke samme spillertyper. De har ikke samme positive som negative egenskaber. Fx er De Jong og Kucka ikke ens spillertype, heller er Jack og Nocerino samme type, men har hver især deres styrker og svagheder, hvorfor de også tilbyder forskellige evner indenfor systemets rammer.

1) at argumentere for det der rent faktisk er lagt op til - hvorfor er det helligt at spille med en 3-mands midtbane og med en 10´er?

Det er dit ord at kalde det helligt. Du ville have en forbedret defensiv, men skifte hele systemet – jeg derimod hælder imod at anvende den midtbanekonstellation, som mod Inter og Palermo gav et fåtal væk af chancer.

Og for lige at punktere din påstand om at modstanderne ikke "sværmer" om vores midterforsvar, så er over 70% af alle afslutninger mod os, kommet inde i boksen og mere end 65% af dem er kommet centralt.

Og det er naturligvis statistikker taget som gennemsnit af kampene imod Inter og Palermo?

Og hvad vil du bruge de statistikker til? Viser de at en back eksempelvis er blevet sat, og et indlæg har ramt en angriber i feltet, der afslutter centralt?

Så vil jeg i øvrigt påstå, og det kan du så skyde mig i skoene med statistik om du vil; men jeg vil vove den påstand at alle hold hovedsageligt indkasserer afslutninger fra centralt hold. Holdets defensiv skal være fremragende, hvis de kan tvinge modstanderen til at afslutte mest fra kanterne. Og hvor er skillelinjen i statistikken?

Derudover kommer Inters og Palermos fem farlige situationer fra centralt hold, så det må være = dumpet. Så negligerer vi gerne at Abate blev sat på backen, Lopez dropper, De Sciglio spiller Icardi onside, fejler at spille Hiljemark offside – det er ubetydelige små nuancer.

at lade være at skrive ting der er decideret usande. Jeg har jo netop beskrevet hvordan jeg eksempelvis kan se at to 6ere kan være med til at styrke hele backkæden.

Usande? Det er lidt svært at ”fange” noget på dig, fordi du skifter mening så ofte. Du har hele tiden villet have De Jong ind med det påskud at han først; var bedre defensivt end Montolivo, hvilket Bishop skød ned med statistik. Så ville du beskytte det centrale forsvar. Og nu styrker det så hele bagkæden. Så hvordan jeg kan skrive ting der er usande, når du har dækket dig ind på hele paletten virker en anelse mærkværdigt.

Som nævnt har jeg ikke noget imod at man forsøger sig noget anderledes. Jeg mangler bare stadigvæk at se grunden til hvorfor man skal forsøge noget helt nyt, når man i Inter, Palermo og delvist Udinese-kampen, rent faktisk havde noget man kan bygge på. At skifte til 4-4-2 er at søge længere væk fra det fungerende i mine øjne – i øvrigt skulle det ikke undre mig en daddel at såfremt Sinisa skifter til 4-4-2 imod Torino, hvilket jeg ikke udelukker, så får man en central midtbane bestående af Montolivo og Bertolacci.

Nu modsiger du dig selv. På den ene side siger du at vi skal fortsætte med at spille som vi har gjort - med Montolivo som regista og Bonaventura og Kucka som mezzala´er. Men det er jo netop begge spillere der tager mange løb frem i banen og dermed gør os sårbare på kontraer og i det hele taget kan skabe ubalance.

Selvfølgelig kan vi styrke vores defensiv ved at spille med to mere holdende mezzala´er - som man fx tidligere gjorde med Gattuso og Ambrosini. Men så er vi jo inde og pille ved det der fungerer, som du siger.


Nej – jeg gør ikke. Det var en simpel beskrivelse af at en mezzala ikke bare er B2B og der er gradbøjninger af mezzalaens funktion.

Du snakkede om sårbarhed imod kontraer – synes du selv det var tilfældet imod Inter og Palermo? Man kan jo faktisk undgå kontraer på andre måder end at smide et væld af defensive spillere på banen.

Som jeg adskellige gange har sagt, så er det ikke fordi jeg principielt er imod hverken 4-3-1-2 eller en 3-mands midtbane. Det kan sagtens fungere - det er vores bysbørn (som du er inde på) jo et glimrende vidnesbyrd på. Det er i den forbindelse måske også værd at notere sig at de spiller med en mediano på 6eren i form af Melo.

Ja, lad os få noget boldværk ind – måske De Jong?
Skrevet af Rossoneri
Fordi det du skriver er noget vås eller selektiv hukommelse. Han startede ud med 4-3-3 i Sampdoria, hvilket er det system han har anvendt mest i sin trænerkarriere – med en 3’er-midtbane af forskellig grad. Altså akkomoderede han ingenting specifikt for Gabbiadinis skyld.

Du kan blive ved med at skrive det - det bliver det ikke mere rigtigt af. Han startede ud i en 4-2-3-1 for derefter at gå over i en 4-3-3.

Og det er naturligvis statistikker taget som gennemsnit af kampene imod Inter og Palermo?

Det er statistikker der er gældende for alle vores kampe i år. Ser man på de to kampe isoleret, falder 52% af afleveringerne inde i feltet mens 80% er centralt.

Og hvad vil du bruge de statistikker til? Viser de at en back eksempelvis er blevet sat, og et indlæg har ramt en angriber i feltet, der afslutter centralt?

Jeg vil bruge statistikken til at modbevise det argument du har fremført en del gange - at det ikke "sværmer" omkring vores centrale forsvar. Det er jo tydeligvis tilfældet.
Du prøver tilsyneladende at køre det over på at jeg skulle fritage vores backs for ansvar. Det har jeg ingen steder skrevet, så den tillader jeg mig lige at begrave også.

Derudover kommer Inters og Palermos fem farlige situationer fra centralt hold, så det må være = dumpet. Så negligerer vi gerne at Abate blev sat på backen, Lopez dropper, De Sciglio spiller Icardi onside, fejler at spille Hiljemark offside – det er ubetydelige små nuancer.

Nej, det er det på ingen måde. Og det har du som sagt heller ikke set mig skrive nogen steder.

Usande? Det er lidt svært at ”fange” noget på dig, fordi du skifter mening så ofte. Du har hele tiden villet have De Jong ind med det påskud at han først; var bedre defensivt end Montolivo, hvilket Bishop skød ned med statistik. Så ville du beskytte det centrale forsvar. Og nu styrker det så hele bagkæden. Så hvordan jeg kan skrive ting der er usande, når du har dækket dig ind på hele paletten virker en anelse mærkværdigt.

Nuvel - mine indlæg kan have tendens til at blive lidt lange (som dine egne). Jeg må antage at dette er årsagen til at du roder lidt rundt i tingene.
Ja - jeg synes De Jong er bedre end Montolivo rent defensivt - jeg anser det ikke som være "skudt ned". Mener du at Montolivo er bedre?
Og hvordan skulle det modsige at det centrale forsvar skulle beskyttes? Det er jo netop derfor jeg gerne vil have en spiller der, i hvert fald efter min mening, er bedre defensiv.
I det ligger der også det taktiske aspekt - nemlig at en Mediano i sin definition er mere defensivt orienteret end en regista.

Og her er det så at du begynder at rode lidt rundt i tingene. Jeg skrev at to 6ere (altså i relation til en 4-4-2 opstilling) jo naturligvis også kan sideforskyde og dermed hjælpe hele backkæden.

Nej – jeg gør ikke. Det var en simpel beskrivelse af at en mezzala ikke bare er B2B og der er gradbøjninger af mezzalaens funktion.

Det er jo altsammen ganske fint. Jeg tror vi alle er med på at enhver position kan spilles på flere måder.

Problemet er bare at du nu slår på tromme for at vi skal spille anderledes - eksempelvis som Inter. På den anden side ønsker du ikke at man ændrer de elementer der fungerer.
Skrevet af Lentini
Først og fremmest skulle det undre mig utrolig meget, hvis Sinisa pludselig kaster sig over en 4-4-2 opstilling med flad midtbane. Det har han mig bekendt aldrig rigtig stillet med – derimod har han altid sværget til en 3-mands central midtbane, eventuelt med en forskydning med en offensiv midtbanespiller.


Se ovenfor.
Det er jo for fanden, det jeg skriver i indledende indlæg. Og igen - intet blev anlagt specifikt til grund for Gabbiadini.

Jeg vil bruge statistikken til at modbevise det argument du har fremført en del gange - at det ikke "sværmer" omkring vores centrale forsvar. Det er jo tydeligvis tilfældet.

Og viser din kære statistik forløbet op til den centrerede afslutning? Du kan ikke bruge en statistik til en døjt, hvis du ikke har forløbet op til afslutning fra centralt hold.
Jeg kan jo spørge igen – alle de fem farlige situationer, hvoraf tre blev til indkasserede mål, mod hhv. Inter og Palermo, kom med afslutninger fra centralt hold. Var vores defensive indsats i pågældende kampe dårlig?

Du prøver tilsyneladende at køre det over på at jeg skulle fritage vores backs for ansvar. Det har jeg ingen steder skrevet, så den tillader jeg mig lige at begrave også.

Din ”analyse” er mangelfuld at best. Mit eksempel på en back der bliver sat, er jo et eksempel på at din statistik ikke kan anvendes til en hujende fis, så længe du ikke har forløbet op til afslutningen. Statistik kan anvendes, men det skal anvendes i kontekst, og det er det du fuldstændig har misset.

[i]Nej, det er det på ingen måde. Og det har du som sagt heller ikke set mig skrive nogen steder.[/i]

Nej, det har du ikke skrevet, men du har lige brugt statistik til at vågeskyde min argumentation. Min reference til situationerne er jo netop at alle afslutningerne kommer centralt, men kun to af situationerne er blevet spillet igennem midten via Icardi og Guarin. 100% afslutninger centralt – 40% kommer igennem spil ned gennem midten – det er at sætte statistik i kontekst. Det andet kan ikke anvendes til noget som helst. Så fristet jeg til at spørge endnu engang – var den defensive organisation imod hhv. Inter og Palermo dårlig? Ja eller nej?

Nuvel - mine indlæg kan have tendens til at blive lidt lange (som dine egne). Jeg må antage at dette er årsagen til at du roder lidt rundt i tingene.

Det kunne vel ikke være fordi du har skiftet standpunkt af flere omgange.

Ja - jeg synes De Jong er bedre end Montolivo rent defensivt - jeg anser det ikke som være "skudt ned". Mener du at Montolivo er bedre?

Kigger du råt og individuelt på defensive egenskaber, så ja, De Jong er bedst i den fase – individuelle evner kan dog ikke bruges til noget, hvis ikke der er en form for homogenitet. Og målt på præstationerne hidtil i denne sæson, så er Montolivo pt. at foretrække.

Og hvordan skulle det modsige at det centrale forsvar skulle beskyttes? Det er jo netop derfor jeg gerne vil have en spiller der, i hvert fald efter min mening, er bedre defensiv.
I det ligger der også det taktiske aspekt - nemlig at en Mediano i sin definition er mere defensivt orienteret end en regista.


Du er da velkommen til at have De Jong på 6’eren. Dit taktiske aspekt i form af mediano, viste sig dog noget nær ubrugeligt mod Fiorentina og Empoli – der var en motorvej igennem midtbane.

Det er jo altsammen ganske fint. Jeg tror vi alle er med på at enhver position kan spilles på flere måder.

Det var da forfriskende. Men det undrer da hvorfor du så ævler løs om at vi er sårbare imod kontraer med vores to mezzala’er – var det tilfældet imod Palermo og Inter? Det er jo der hele min argumentation er placeret.

Problemet er bare at du nu slår på tromme for at vi skal spille anderledes - eksempelvis som Inter. På den anden side ønsker du ikke at man ændrer de elementer der fungerer.

Det er hvad du skriver:
Derudover er der en anden væsentlig årsag til at spille med en eller flere holdende spillere centralt på midtbanen - at vi ikke er så sårbare mod kontraer. Med to mezzalaer, hvis opgave er at tage mange løb frem i banen og ikke mindst en regista der skal bringe bolden frem, gør vi os sårbare for netop dette.


Jeg giver dig et eksempel på hvordan mezzala’er kan indstilles.

Det kommer da virkelig meget an på, hvordan du indstiller dine mezzalaer. En mezzala er jo ikke bare en spiller der drøner B2B – det er da helt op til træneren at indstille sine mezzalaer som han vil. Kig på Inter der har Kondogbia og Guarin på de positioner. Kondogbia er langt mere balancerende i sit spil, alt imens Guarin derimod tonser fra boks til boks. Vidt forskellige roller.


Hvor i ovenstående skriver jeg noget som helst om at vi skal spille som Inter? Det er et ganske klart eksempel på forskelligheden af mezzala. Det var vidst igen det der med at pille noget ud af kontekst.
Skrevet af Lentini
Hvorom alting er får jeg ikke min vilje.

Sinisa anser ikke Bertolacci til 10’er positionen, og skal man tro aviserne havner det hele ud i en 4-4-2 eller 4-3-3.

Gazzetta dello Sport har haft disse to bud på bordet:

4-4-2; Diego Lopez; Abate, Zapata, Romagnoli, Antonelli; Cerci, Montolivo, Bertolacci, Bonaventura; Bacca, Luiz Adriano.

4-3-3; Diego Lopez, Abate, Zapata, Romagnoli, Antonelli; Kucka, Montolivo, Bertolacci; Cerci, Bacca, Bonaventura.

Ud fra de to ovenstående bud ligner det altså at Sinisa vakler imellem Kucka eller Luiz Adriano. Om han skal smække et energibundt ind på den centrale midtbane, eller satse med to angribere.

Det mere interessante er også at Cerci uanset hvad ligner en mand til startopstillingen. Egentlig en glimrende individualist, der slet ikke har fået noget som helst til at fungere i sin tid i Milan. I sommers sagde han at han mente han var ”second to none” i form, og pålagde en stor del af skylden for hans forår på Pippo. Han virker underligt tynget når han spiller, som enten vil han rigtig gerne vise sig selv frem eller at han har det svært med ikke at være den ubetingede stjerne som i Torino. Hans tid i Roma og Fiorentina var også en omgang la-la. Man ved han har et vist talent, men han har godt nok svært ved at vise det kontinuerligt i større klubber. Mentalt virker han meget skrøbelig.

En artig overraskelse er også at Abate starter inde – Sinisa har ellers holdt godt fast i De Sciglio. De Sciglio spillede faktisk en god kamp imod Norge – sammen gjorde Bertolacci, hvorimod Montolivo var sløjt kørende.

Af de to bud på startopstillinger hælder jeg kraftigt imod 4-3-3. Opstillingen i 4-4-2 virker godt nok risikabelt med to angribere, og en midtbane bestående af Cerci, Montolivo, Bertolacci og Jack. Det kræver at alle fire rammer deres vanlige tekniske niveau, fordi som altid står dinosauren Venturas mandskab dybt i banen for at køre kontra.

Mexés skulle ikke være fysisk i en forfatning, hvor han kan være i spil fra start. Han påbegyndte først træningen i sidste uge.
Skrevet af Fossa dei Leoni
Godt at hører at Bertolacci spillede en god kamp forleden, håber det kunne være starten på en bedre periode fra hans side af.
Skrevet af Viola 4 Ever
@ Lentini

Så du landskampen?
Montolivo synes jeg gjorde det glimrende, i en lidt særpræget midtbanekonstellation. Han burde have været noteret for en assist, men Pellé brændte på det skammeligste efter en sublim pasning (fra den hylde som Pirlo, Zidane, Riquelme etc. fandt deres ypperligste genialiteter fra) fra Montolivo.
For mig var dén pasning hele kampen værd.

Han har i øvrigt kontraktudløb til sommer. Har der været noget fremme om en forlængelse?
I think religion should be treated with ridicule, hatred and contempt, and I claim that right. - Christopher Hitchens I will try anything once, except incest and folk dance. - Oscar Wilde Il mio cuore sarà sempre viola
Skrevet af Lentini
V4E

Nej, det gjorde jeg ikke og har heller ikke set highlights. Noterede mig bare at flere aviser mente Montolivo var sløjt kørende, mens De Sciglio og Bertolacci var modsat. Fandt det en anelse spøjst fordi det er lige omvendt af hvad de tre nævnte spillere gør i Milan.

Jeg har ikke læst noget om en forlængelse af kontrakten til Montolivo. Men mon ikke det sker? Hvis han fortsat spiller kampe og tilmed er kaptajn. Det har trods alt været en blandet pose bolsjer i hans tid i Milano, og jeg forestiller mig ikke andre give ham den løn han får nu. Man ved naturligvis aldrig, men det ville da undre mig om ikke han stod til en forlængelse.
Skrevet af Viola 4 Ever
@ Lentini

Jeg så kampen. Ingen af de pågældende spillere gjorde noget større væsen af sig, bortset fra Montolivos guddommelige aflevering som Pellé misbrugte.
De Sciglio forstår jeg ikke rigtigt hvorfor har fået gode karakterer i aviserne. Han var i bedste fald meget anonym.
Bertolacci var heller ikke særligt i øjnefaldende efter han kom ind, men hans karakter præges formentlig af at han trods alt var på banen da Italien scorede.
I think religion should be treated with ridicule, hatred and contempt, and I claim that right. - Christopher Hitchens I will try anything once, except incest and folk dance. - Oscar Wilde Il mio cuore sarà sempre viola
Skrevet af Rossoneri
Din ”analyse” er mangelfuld at best. Mit eksempel på en back der bliver sat, er jo et eksempel på at din statistik ikke kan anvendes til en hujende fis, så længe du ikke har forløbet op til afslutningen. Statistik kan anvendes, men det skal anvendes i kontekst, og det er det du fuldstændig har misset.

Som jeg skrev, er dette ikke en analyse at vores samlede defensive problemer.
Dette var blot for at irettesætte din påstand om modstanderne ikke "sværmede" om vores centrale forsvar. Det er jo rent faktisk tydeligt tilfældet.
Jeg forstår godt dit behov for at dreje snakken over på noget andet. Men nogle gange er det også bare ok at sige at man har taget fejl.

Så fristet jeg til at spørge endnu engang – var den defensive organisation imod hhv. Inter og Palermo dårlig? Ja eller nej?

Ja, naturligvis. Vi lukker to mål ind i åbent spil. Montolivo er i øvrigt involveret i begge. Han mister Guarin mod Inter og i Palermo-kampen får han slet ikke lukket af for indspillet fra Vazquez til Gilardino som lægger den videre til Hiljemark. Det er jo lige præcis det jeg mener med at hjælpe midterforsvaret. Man kan næppe lægge Zapata til last at han ikke kommer foran Gilardino, der står med ryggen til mål. De Sciglio skal naturligvis også have bedre styr på Hiljemarks løb ind i feltet.

Kigger du råt og individuelt på defensive egenskaber, så ja, De Jong er bedst i den fase – individuelle evner kan dog ikke bruges til noget, hvis ikke der er en form for homogenitet. Og målt på præstationerne hidtil i denne sæson, så er Montolivo pt. at foretrække.

Der er ingen tvivl om at Montolivo har spillet regista-pladsen rigtigt godt. Jeg glæder mig meget over at se at han er kommet i gang igen. Men nu går hele diskussionen jo på hvordan vi får dæmmet op for vores defensive problemer. Så endnu engang - dette er ikke en hetz mod Montolivo. Det drejer sig om at jeg mener vi kan styrke vores defensiv ved at spille med en mediano og her ser jeg NDJ som vores bedste bud.

Du er da velkommen til at have De Jong på 6’eren. Dit taktiske aspekt i form af mediano, viste sig dog noget nær ubrugeligt mod Fiorentina og Empoli – der var en motorvej igennem midtbane.

Du kan forhåbentlig godt selv se at dette er et super dumt argument, når vi har lukket 9 mål ind i de 4 kampe Montolivo har spillet 6er.

Hvor i ovenstående skriver jeg noget som helst om at vi skal spille som Inter? Det er et ganske klart eksempel på forskelligheden af mezzala. Det var vidst igen det der med at pille noget ud af kontekst.

Det er ikke taget ud af kontekst. Din løsningsmodel ligger i at vi sæsonen igennem, stiller med en midtbane bestående af Montolivo, Boanaventura og Kucka, hvor førstnævnte ligger som regista.
Vi må vel være enige om at hverken Kucka eller Bonaventura er "holdende" mezzalaer - som det så fint hedder. Det er begge spillere der tager løb mod modstanderens felt.
Idet, regner jeg også med at vi er enige om at det pr. definition gør os sårbare overfor kontraer.
Skulle man gøre sig mindre sårbare overfor kontraer, er man nødt til at ændre oplægget og dermed også ændre noget der fungerer, som du siger.
Begge scenarier kan jo ikke eksistere.

Som du siger, så tyder meget på at vi tester et andet system af mod Torino. Hvad enten det betyder en 4-4-2 eller 4-3-3, må tiden vise.
Hedder det 4-4-2, må jeg igen stille mig undrende overfor hans valg af spiller, hvis det står til troende at Bertolacci starter på 6eren på bekostning af NDJ. Hvad er det i så fald han gerne vil opnå? Det han man jo ikke gjort sin midtbane mere kompakt af (hvilket må antages at være argumentet).
Og hvorfor 4-3-3? Hvordan skal det løse vores defensive problemer? Cerci er jo fx ikke en spiller der er berømt og berygtet for sine defensive løb.
For mig ligner det desværre, endnu engang, at Miha mangler en plan.

Jeg er meget enig i noget du skrev for et par indlæg siden, Lentini. Milan spiller ALTID med en 4-back kæde. Pånær i en sort stund under Zac, har dette mere eller mindre altid være tilfældet. Det er en grundsten.

Principielt tror jeg sagtens at vi kan få hvilken som helst midtbane- og angrebskonstellation til at fungere. Det kræver dog et klart koncept hvor der er balance på holdet og hvor hver spiller ret præcist kender sin rolle. Det tror jeg i virkeligheden er vores helt store problem lige nu.

Det er fx noget af det Mourinho altid synes at have været godt til - at få hver enkelt spiller til at fungere på sin position og ift sine medspillere. Dette element var Carletto også super god til.
Det synes dog at Miha ikke har noget begreb om at sammensætte et hold. Man kan i den forbindelse også undre sig over at han helt ændrer på sin midtbanekonstellation i "hans" system. Jeg fornærmer nok næppe Palombo ved at sige at han ikke er en klassisk regista.

Så ja - benytter lige lejligheden til at skyde på vores "kære" træner igen.
annonce
0