Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Rossoneri
Uden et alternativ på 6eren, synes jeg ikke det giver mening at sende Sosa videre.
Skrevet af Martinovic
Jeg tror på, Badelj kommer.
Mojn do!
Skrevet af Bishop
"Uden et alternativ på 6eren, synes jeg ikke det giver mening at sende Sosa videre."

Men Sosa er jo tydeligvis ikke noget alternativ i Montellas øjne, hvilket vi jo må forholde os til.
https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af Rossoneri
Men Sosa er jo tydeligvis ikke noget alternativ i Montellas øjne, hvilket vi jo må forholde os til.

Det ved vi jo reelt ikke om han er eller ej. Montella har valgt at spille med Locatelli - hvad der sker ift rotation og skader, kan vi ikke rigtigt sige.
Han har før sagt at han ser Sosa som et alternativ der og har også brugt ham på den plads i træningskampe.
Skrevet af Bishop
Hvis Montella havde set ham som en del af de fremtidige planer er jeg ret sikker på at nok havde fundet plads til bruge ham. Det er jo heller ikke fordi at Sosa partou skal spille Locatellis plads, eller at Locatelli ikke kunne blive rykket ud på siden for at give plads til Sosa.

Når spillere som Pasalic, Poli og Mati alle er foran Sosa, så synes jeg det er ganske evident at Sosa ikke har en fremtid for Milan.

Sosa kan jo heller ikke være tilfreds med tilstanden. I mine øjne blev Sosa købt for at udgøre en del af startformationen men når han end ikke kan få en reservetjans i selvsamme periode som nu, hvor Montolivo er ude, så ser det altså sort ud.
https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af Rossoneri
Alle spillere skal vel ikke anses som startere - eller?
At han ikke har fundet plads til ham, er vel ikke ensbetydende med at han nødvendigvis skal sælges.
Som jeg ser det, er han den eneste i den nuværende trup der har egenskaberne til at være backup for Locatelli.

...men når han end ikke kan få en reservetjans i selvsamme periode som nu, hvor Montolivo er ude, så ser det altså sort ud.

Det skal jeg lige forstå. Sosa er vel reserve...(?)

Når det er sagt, så tror jeg bestemt også at Montella havde forventet mere af ham.

Jeg glemte i øvrigt Poli på min "smid-ud" liste. Jeg ser ham bestemt heller ikke have en fremtid i klubben.
Skrevet af Pirlo21
@Rossoneri
Din kritik af Gomez er altså for søgt. Fair nok du ikke kan se det store lys i ham. Men hans kamp igår var bestemt godkendt. Han laver et par opspilfejl igår og slår til tider bolden væk i blinde. Men det gjorde Paletta nu osse. En kritik skal være fair, alle vores spiller var presset i deres boldomgang i går og Gomez gjorde det på ingen måder dårligt eller alarmerende.
Når det er sagt skal Gomez kun være reserve pt, men på sigt tror jeg bestemt han kan blive en god spiller og personligt vil jeg langt heller give ham chancen, end Zapata.
Men nok om Gomez.

Dagen derpå, er jeg stadig noget frustreret over Inters sene udligning. Den gør ondt, de 2 points som vi mistede ved det, kunne vi virkelig godt ha brugt.
Spillet igår var nu ikke fantastisk, men heller ikke skidt og man må også anerkende at Inter gav den gas. Det gjorde vi også til det 70 min, derefter begyndte vi at tænke for meget på resultatet og i sidste sekund gik det galt. Jeg fastholder iøvrigt stadig min kritik af Montella. At skifte Bacce ud med en midt, sendte et forkert signal til holdet alt for tidligt.

Fokus bør nu være på den svære Empoli kamp, der heldigvis fik en røvfuld hjemme af Fiorentina. Men Empoli er et altså et hold der kan spille god bold når de får lov og tør, men det er selvfølgelig klart at vi skal udnytte deres dårlig form og gå benhårdt efter de 3 points.
Til kampen er romganoli forhåbentlig klar. Ellers gad jeg godt at se Abate, Kucka og måske Bacca starte ude.
Abate pisser mig stadig af, igår spillede han virkelig også en dårlig kamp især med bold. Han burde være en af dem der går forrest og støtter de unge, det syntes jeg på ingen måder han gør.
Kucka spillede bund elendigt igår, han var den dårligste spiller på banen fra os efter min mening. Jeg kan godt lide Kucka og hans energi, men han spiller ikke godt lige pt. Problemet er bare at vi ikke har en oplagt afløser for ham, jo måske Poli. Men så heller starte med Kucka i dårlig form. Gad faktisk godt at se Mati fra start.
Bacca har ikke scoret længe, han spillede en god kamp mod Inter og lavede en assist - men det er vel på tide Lapadula får lov til at starte.


Skrevet af Bishop
Nej det skal de ikke, men da man hemtede Sosa tror jeg at forventninger både fra hans side men også klubbens, var at han skulle udgøre en væsentlig rolle på holdet. Selv hvis han skulle være første mand i rækken til at erstatte Locatelli, hvilket jeg tvivler på, da han jo ingen spilletid får, så er det vel stadig ikke en aktuel rolle for ham, da han så i virkeligheden er 3 valg, da Montolivo helt sikkert står foran Sosa. Og hvis man som jungletrommerne lyder henter en forstærkning til den plads, så kan du jo set hvad klokken er slået.

Jow Sosa er vel reserve, men ligenu har han tilsyneladene langt til spilletid, da der er mange spillere foran ham. Både Kucka og Poli som du gerne vil sende afsted er jo højere vægtet af vores kære træner. Med Reserve så tænkte jeg på en spiller der får reelmæssig spilletid, som f.eks. Locatelli inden skaden til Monto, og Mati der ligeledes ser ud til at have Montellas gunst, på trods af at han kommer fra en længere skade, ja det samme kan siges om Pasalic.

Jeg kan ikke se nogen anden grund, end at Montella ingen planer har med Sosa, siden han ikke bliver brugt mere. Sosa er erfaren, han er skadesfri, og han kommer fra en god sæson i Tyrkiet, hvis det ikke skaffer en spilletid på nuværende Milan hold så burde man nok lugte lunten, hvilket jeg da også tror han har, og selv ønsker at komme væk.
https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af Lentini
Ret skal være ret – har gennemgået kampen igen med en mere anstændig og rolig puls. Det plejer som regel at sætte tingene en anelse mere i perspektiv.

Mht. Gomez’ præstation kan det siges, at han starter decideret rædderligt. Indenfor de første 8 minutter har han ikke færre end 4 fejlpasninger frem i banen på kritiske punkter, men hvor Inter af den ene eller anden grund ikke får slået kapital af det. Faktisk kom de ikke til afslutning på en eneste af dem.

Det viste med gru Gomez’ nervøsitet, fordi jeg nægter at tro på at Inters høje pres kom som en overraskelse. Opstillingen på midtbanen indikerede, at det var Piolis plan. Og det var heller ikke videre overraskende at de lod Milan spille bolden ud, til præcis Gomez’ for at isolere ham og hans manglende afspilsevner.

Det positive ved Gomez er at han denne gang faktisk formår at spille sig op i løbet af kampen, i stedet for at sprede sin nervøsitet til hele kæden. Han vinder sine dueller og formår endda at redde kastanjerne ud af ilden et par gange, hvor Abate havde sluppet sin markering(Abate spillede en væsentlig ringere kamp end jeg erindrede – store defensive problemer med Perisic, som var Inters mest ”urolige” spiller). Faktisk begynder han fysisk at eje Icardi, og slutter den med at give ham en benhård ren tackling. Den åd nogle kræfter på Icardi. Han har dog stadigvæk lidt af det her sydamerikanske vildskab, hvor han overdriver med glidende tacklinger og hovedstød, hvor det lige skal se en tand vildere ud end det rent faktisk er. Faktisk viser han kløgt, da han trækker Icardi offside på D’Ambrosios fremspilning i anden halvleg – faktisk så kløgtigt at selv linjedommeren(den klaphat) snydes og ikke ser den klare offside, han trækker på koneknepperen.

Men tænk sig – en højreside bestående af Abate, Gomez og Kucka. Det ville være højst overraskende med sublimt pasningsspil frem i banen.

Donnarumma havde dog ligeså store problemer med at håndtere bolden. Han begyndte faktisk at kopiere sine spark udover sidelinjen i næsten identisk stil. Jeg synes de danske kommentatorer overdrev når de snakkede om Donnas problemer med bolden. Nuvel – han er ikke Ronaldinho på mål, men indeholder normalvis en fin velovervejethed omkring det han gør i boldbesiddelse. Det gode er hans enorme mentale styrke, fordi han bliver ikke usikker af den grund. Lidt af et særsyn på en 17-årig knægt.

Rent defensivt indkasserer vi det jeg betegner som 1 stor mulighed(dem der skal omsættes til mål, Perisic’ hovedstød) samt 6 gode muligheder(heraf Candrevas scoring) og 4 dødbolde med afslutning(heraf Perisic’ scoring – Kondogbia 2, Murillo 1 med relativ farlighed alt efter øjet der ser). Det er naturligvis subjektive betegnelser, og dermed ikke til diskussion.

Offensivt selv kreerer vi 1 stor mulighed(Susos anden scoring) 5 gode muligheder(Susos første scoring) og 0 dødbolde. Vi var faktisk dårlige på offensive dødbolde – kun opsamlingen efter et Suso frispark, som endte med at Jack tacklede sig igennem på spillet lige efter, gav en god mulighed, men ingen som decideret følge af en direkte dødbold.

Så talte jeg mig frem til 8 offensive ”opløb”, som kan betegnes til noget lignende optræk til chancer, men formøbles af den ene eller anden grund, som fx dårlig teknisk udførsel, beslutninger etc., - og her har jeg en anke imod Jack, fordi der er to gange hvor han formøbler særdeles fordelagtige situationer. Den første i første halvleg, hvor Bacca er helt blank på venstre side overfor en skadet(!) Medel, men hvor han af uransagelige årsager fortsætter direkte ind i en mur af folk. Hjernedødt ringe! Det var en potentiel stor mulighed der løb af hænde - i anden halvleg fravælger han Suso i en situation fordi han vil forsøge en ekstrem svær pasning ind mod Bacca i stedet for, som naturligvis mislykkedes. Hovedparten af disse ”opløb” misses pga. dårlig teknisk udførsel eller dårlig beslutning fra Milan-spillerne selv. Manglende kvalitet – bredt betegnet.

Alt i alt en lille overvægt til Inter. Inter-tråden må jo også være i ekstase efter det ene point de fik med fra kampen imod de klare favoritter fra Milan på UDEBANE..

Jeg var ellers godt i gang med at skrive Inters nekrolog og et ”hvad sagde jeg”, da jeg syntes Piolis opstilling var for dristig på et hold der savner balance, men så dukkede Perisic op igen... Men sådan er det typisk med de her opgør – man kan være komfortabel og pludselig er der scoret mod en ud af den blå luft.

Andre ligegyldige notater/betragtninger:

Super fed tifo til Berlusconis ære – det var godt småligheden ikke holdt ved på hans ”sidste dage”, og at man viste ham en anerkendelse for de ting, han trods alt har bragt Milan. Det skulle have taget omkring 3mdr at påhitte og fremstille tifoen. Godt arbejde!

Abates frisure ligner noget 80er-90er tysker lort. Få det væk!

Locatelli har en tendens til at kaste sig ned i glidende tacklinger. Han skal så vidt muligt blive på benene. Det ser ikke så fedt, men er mere effektivt og han sælger dermed heller ikke sig selv.

De Sciglio skældte Candreva ud for at appellere til Tagliavento. Jeg tror det er første gang jeg har set De Sciglio udvise den attitude.

Bacca er en uduelig mur – Donna står og råber efter ham 10-12 gangen ifbm en defensiv dødbold, og må hovedrystende erkende at han bliver ignoreret.
Hvis Milan vil videreudvikle sig kræver det en anden angriber på toppen, der er væsentlig mere boldfast, boldsøgende og kombinationsstærk. En angriber som kan aflaste hele holdet når vi periodevis er under pres.

Måske er det den ubegavede tekniske mangel i Milans højreside, som også er delvist skyldig i at Suso har en tendens til at falde meget ind og ud af kampene? Kucka og Abate…? Det lugter ikke af fremragende service.

Locatelli er ufattelig dygtig på første pasningen efter en bolderobring. Bolden spilles frem i banen stort set hver gang, og har en rigtig god hitrate på at ramme en medspiller, der tilmed ofte er retvendt. Det er et særdeles positivt tegn på en så ung spiller.
Skrevet af Forza ACM!
Netop hjemvendt fra Milano. Jeg var afsted til mit første Derby sidste januar - blev belønnet med en 3-0 sejr og var selvfølgelig nødt til at opleve det igen. Endnu en fantastisk underholdende (og nervepirrende) kamp og oplevelse, på trods af en den naturlige umiddelbare skuffelse i sidste minut.

Nå, men ville lige forsøge at bidrage lidt til tråden her - som jeg stort set altid nyder at læse passivt - om kampen... Først og fremmest et helt fair resultat. Inter var klart bedst indtil vores første scoring. Anden halvleg synes jeg til gengæld vi var farligst og havde gode mulighed for at bringe os yderligere foran, både til 2-0 helt i begyndelsen, men også til 3-1, inden vi desværre, som I også nævner, falder tilbage, og stort set ikke har et angreb det sidste kvarter.

Det var klart at Montella havde det fint med Inter på bolden, og det var en taktik, der sådan set virkede fint. Vi forsvarer os fint og står okay på banen. Når vi bryder Inters spil kom vi enkelte gange i første halvleg og mange gange i anden halvleg til fine omstillingsmuligheder.
Problemet var, når vi selv skulle bringe bolden op - alt for tydeligt illustreret ved tåkrummende målspark i første halvleg, hvor der insisteres på at spille bolden kort. Fint nok, men som flere har været inde på, var den frie mand altid vores kære ven Gustavo Gomez (Icardis eneste bedrift denne aften var at følge taktikken om altid at lade Gomez få bolden).
Han var rystende nervøs og hans tre første aktioner med bolden slog totalt fejl. Den nervøsitet bredte sig tydeligt. Både til resten af holdet, personificeret ved Donnarumma som flere gange tøvede med at give bolden til Gomez. Men også blandt fans var der hovedrysten og panikstemning, hvilket lod til at blive en selvforstærkende negativ effekt på Gomez´ opspil. Det hjalp heller ikke, at Gustavos nærmeste medspiller på midtbanen var Kucka, som - næsten - har ligeså ringe teknik.

Til gengæld var Gomez glimrende rent defensivt og lukkede totalt ned for Icardi - ganske fremragende. Men stort set hver gang han brød bolden smed han den altså også væk.

Derudover var jeg dybt imponeret over Locatelli. Han ser måske uheldig ud ved begge mål, men han spillede generelt med enorm klogskab, autoritet og selvtillid - Han var flere gange forbi Gomez i første halvleg og forlangte, at han bare skulle spille den ind til ham. Især i anden halvleg overtog han styringen på midtbanen, brød Inters spil og fordelte smukt og simpelt bolden. Han bliver fantastisk god og forhåbentligt var det her hans første Derby ud af en lang række.

Jack og Suso var vores bedste offensive spillere - når bolden først nåede op til dem, var vi farlige.

Overordnet synes jeg godt vi kan holde fast i den optimisme, der synes at præge efteråret. Vi har en ung, sympatisk spillertrup, der tydeligvis trives som et hold, og det viser sig på banen. På den måde er det altså federe at være Milan-fan nu, end det har været de sidste mange sæsoner - Men jeg er selvfølgelig også stadig mærket og præget af et kogende, fyldt San Siro.
Skrevet af Rossoneri
@Pirlo
Hvad i al verden mener du med at min kritik af Gomez skulle være "søgt"?
Jeg har da til fulde argumenteret for hvorfor jeg mener han faldt igennem.
Du kommer til gengæld med en række subjektive, ikke understøttede underdrivelser af hans præstation.
Virkeligheden er at han var den dårligste ift pasninger af spillerne i bagkæden.

Vores helt store udfordringer ligger jo i at holde fast i bolden.
Dette egentligt ret paradoksalt, når Montella jo netop proklamerede at han ville spille posession-fodbold. Det kan ikke være tilfredsstillende at Inter pressede os hårdt tilbage i store dele af kampe. De havde mere end 65% boldbesiddelse og havde mere end dobbelt så mange afslutninger.
En af grundende til at vi ikke formår at bygge spillet op, er at en spiller som Gomez losser bolden væk ved først givne lejlighed.
Isoleret set løser han sine defensive pligter fint. Det er bare ikke nok, når han er en decideret hæmsko for det overordnede spilkoncept.
Skrevet af Pirlo21
Rossoneri
Ingen andre end dig mener gomez faldt igennem. Alligevel bliver du, ved og ved og ved... Derfor skriver jeg det er for søgt!
Kig på avisernes bedømmelser af gomez fra Italien, læs hvad de andre brugere skriver m.m - mig lytter du ikke til og det er også helt fair at du har en anden mening.
Gomez gjorde sine defensive pligter godt igennem hele kampen, efter en nervøs åbning. Han faldt på ingen måder igennem og jeg vil gerne se det medie - der har samme opfattelse som dig?
Jeg er enig med dig i at han skal blive bedre med bold, men kigger man fx på Abate igår... Så var han da ikke et hak bedre med bolden, det var mandens første derby. Han klarede det da bestemt godkendt!
Nok om ham, vi er uenig.
Skrevet af Interforlivet
@Lentini: Vil du ikke prøve at forklare mig hvorfor du ikke synes, at det er en fordel for Milano-holdene at være hjemmebanehold i derbyet? Evt. krydre det med et par eksempler på nogle aktører (trænere eller spillere fra de to hold) som deler din holdning. Det sidste tror jeg, du får umådelig svært ved.

Ps: Vi er ikke i ekstase i Inter-tråden (du kunne evt. kigge derover inden du skriver sådan noget fis). Uafgjort mod et halvdårligt spillende Milan-hold er jo på ingen måde noget fantastisk resultat.
Skrevet af Rossoneri
@Pirlo
Det ville nu være fint hvis du læste hvad jeg skrev. Jeg har hele vejen igennem skrevet at Gomez gjorde en fin defensiv indsats. Det er naturligvis også en stor del af diverse mediers analyse.

Men når man ser tingene i et større perspektiv, er Gomez et stort problem.
At du bringer Abate ind i billedet, viser at du ikke har sat dig ind i det taktiske aspekt.
Abate er nemlig ikke en del af opspillet udfra et taktisk perspektiv - overordnet set.

Kongstanken er at de to centrale forsvarere og 6eren er "ansvarlige" for at bygge spillet op, mens backs skal trække frem.
Det betyder i øvrigt at vi reelt spiller 3-4-3 i opbygningsfasen.

Herfra er det så vigtigt at de to centrale midtbanefolk modtager bolden og er dygtige til at distribuere den videre - til backs, til wings eller til 9eren. Derfor kræver det også midtbanefolk der er gode på bolden - hvilket i øvrigt er grunden til min kritik af Kucka.

Og så tilbage til min påstand om at Gomez falder igennem.
Hans ageren med bold er nemlig alt andet end det taktikken "dikterer". Han sparker bolden langt frem i banen eller blot ud på tribunen.
De bolde der bliver på banen bliver bolde optil Bacca, der qua sin størrelse ikke vinder meget i luften. Alternativt ud på wings hvor problemstillingen er den samme.
Det gør reelt vores tre forreste dårlige.
Midtbanen bliver kort og godt bypasset.

Havde vi nu haft Zlatan eller Dzeko rendende oppe foran, ville sagen naturligvis være en anden.

Men det er for endimensionelt blot at se på den enkelte spillers indgreb. Man bliver nødt til at se tingene i et større perspektiv.
Og i dét større perspektiv mener jeg klart at Gomez er kritikken "værdig.
Skrevet af Bishop
"Ps: Vi er ikke i ekstase i Inter-tråden (du kunne evt. kigge derover inden du skriver sådan noget fis). Uafgjort mod et halvdårligt spillende Milan-hold er jo på ingen måde noget fantastisk resultat."

Det er vel rimeligt nok at Lentini antager en vis glæde i Intertråden, da "i" jo ikke levnede Inter mange chancer for point inden kampen?

Og hvis man så samtidig tager reaktionerne fra Inter spillerne med i overvejelserne så kan man jo godt tænke sit?https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af Flying Dutchman
Vi er da glade - det er altid fedt at snuppe et point, og tilmed et velfortjent ét af slagsen, i overtiden. Jeg står også fortsat ved, at I inden kampen var favoritter, så det gør det da ikke mindre glædeligt.

´Ekstatisk´ er dog en større overdrivelse. I er ikke et suverænt Juventus hold og vi fik ligesom ikke tre point. ´Glade´ er meget passende.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Flying Dutchman
Hans ageren med bold er nemlig alt andet end det taktikken "dikterer". Han sparker bolden langt frem i banen eller blot ud på tribunen.

Men falder det så ikke også tilbage på hans medspillere? Altså, han sparker vel ikke bolden hovedløst frem, hvis han har andre muligheder? Han og Paletta blev svigtet noget af jeres midtbane på den front.

Jeg synes nemlig, jeres midtbane var stort set ikke eksisterende når vi havde bolden, og når I havde den, blev I tromlet - det overraskede mig. Kucka var fornærmende ringe, Bonaventura en smule usynlig, mens Locatelli, der var jeres bedste på midtbanen, gjorde det fint, men selvfølgelig ikke kunne gøre det hele alene (spændende spiller, i øvrigt).

Jeg må også sige, at Gomez gjorde det overraskende godt, og især efter jeres bekymringer inden kampen. Han satte flere hårde, men fair tacklinger ind og var med til stort set at neutralisere Poacher #1 i Serie A. Det kan godt være, du har dine idéer om, hvordan Montella tænker sig at spille bold - men en midterforsvarers primære opgave er immervæk at forsvare. Og det gjorde Gomez rigtigt godt. At han så ikke var så god til hvad du ser som hans sekundære opgaver, falder i hvert fald til dels tilbage på hans holdkammerater, hvorfor det ikke rigtigt tilmudrer hans bedømmelse i mine øjne.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Rossoneri
@Flying
Men falder det så ikke også tilbage på hans medspillere? Altså, han sparker vel ikke bolden hovedløst frem, hvis han har andre muligheder? Han og Paletta blev svigtet noget af jeres midtbane på den front.

Til dels enig med dig. Og som du sikkert ved (da du jo er en god flittig "gæst" her i tråden) falder min anke på netop Kucka på dette. Det skriver jeg i øvrigt også i mit seneste indlæg.

Der hvor jeg er uenig, er at Gomez skal være mere cool på bolden. Hans pasningsspil er ikke godt nok til at han kan finde en midtbanespiller når denne ikke lige står umarkeret, fire meter fra ham.
Det kan man i hvert fald ikke klandre hans holdkammerater for.

Paletta er heller ikke stærk på bolden - omend bedre end Gomez. Problemet bliver rigtigt stort når vi har de to sammen. Med Romagnoli i backkæden kan det bedre gå, idet han er forholdsvis god med bolden.

Når man ser statistisk på kampen, er det reelt utroligt at vi kom afsted med point.
Inter var bedre i mere eller mindre alle spillets facetter. Vi skal være meget glade for Susos enkeltmandspræstationer af meget højt niveau. Selvfølgeligt hjulpet på vej af tilsvarende dårlige præstationer af hhv Ansaldi og Miranda ved målene.

...men en midterforsvarers primære opgave er immervæk at forsvare.

Her er jeg så uenig med dig. Det er nemlig en lige så vigtig opgave for vores forsvarsspillere at det kan bygge spillet op nedefra. Det stiller naturligvis nogle høje krav som ikke altid er lige lette at finde.

Her må der naturligvis også lyde en mindre kritik af Montella. Hvis man skal tro diverse medier var Gomez en spiller han havde udvalgt. Der må have været nogle scouts ude der kunne berette om hans styrker og svagheder.

Som Kucka, tror jeg at de hver især kan blive profiler på hold der spiller den type fodbold deres kompetencer passer til.
Jeg ser bare en udfordring ift den overordnede strategi.
Skrevet af Flying Dutchman
Der hvor jeg er uenig, er at Gomez skal være mere cool på bolden. Hans pasningsspil er ikke godt nok til at han kan finde en midtbanespiller når denne ikke lige står umarkeret, fire meter fra ham.

Tja, det lagde jeg ærligt talt ikke mærke til - dermed ikke sagt, det ikke skete. Han gjorde sig, i mine øjne, ikke uheldigt bemærket. Men du/I ser jo også på det med nogle helt anderledes farvede briller, end jeg gør.

Når man ser statistisk på kampen, er det reelt utroligt at vi kom afsted med point.
Inter var bedre i mere eller mindre alle spillets facetter. Vi skal være meget glade for Susos enkeltmandspræstationer af meget højt niveau. Selvfølgeligt hjulpet på vej af tilsvarende dårlige præstationer af hhv Ansaldi og Miranda ved målene.

Haha, ja! Der var én i én eller anden blog, der kaldte Suso´s træk forbi Miranda for et ´PES-move´. Han fik da også vores kære og ellers meget stabile og duelstærke brasilianer til at ligne en saltstøtte. Suso var klart jeres bedste spiller, og han begynder igen at ligne den spiller, jeg troede skulle være det næste helt store, da han tryllede for Liverpool i sommeropstarten for nogle år siden.

Ellers har du ret. Statistisk set vandt vi kampen i alt, bortset fra scorede mål.

Her er jeg så uenig med dig. Det er nemlig en lige så vigtig opgave for vores forsvarsspillere at det kan bygge spillet op nedefra. Det stiller naturligvis nogle høje krav som ikke altid er lige lette at finde.

Altså, det er da klart, at man helst vil have et midterforsvar, der kan skille sig af med bolden på forsvarlig vis. Det tror jeg alle større klubber har en interesse i - ikke kun Milan. Men dets primære opgave er da stadigvæk at stå i vejen for modstanderens angreb - ellers så fyrer man, lidt firkantet stillet op, vel bare to midtbanespillere dernede, der er gode med bolden, men måske ikke så god til det defensive.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Rossoneri
@Flying
Altså, det er da klart, at man helst vil have et midterforsvar, der kan skille sig af med bolden på forsvarlig vis. Det tror jeg alle større klubber har en interesse i - ikke kun Milan.

Ja, det ønsker alle hold sig naturligvis. Men på nogle hold er det bare en mere central egenskab.
Men du har naturligvis ret i at det hele kræver at de kan forsvare - det må være udgangspunktet.

Barcelona vs Real Madrid kunne være et meget godt sammenligningspunkt.

Ser man på La Liga, finder man Mascherano og Pique på hhv 1. og 4. pladsen over spillere med flest afleveringer per kamp. Når det kommer til succesfulde afleveringer hedder det hhv 3. og 10. bedst.

Ser man udelukkende på forsvarspillere, indtager Mascherano, Pique, Mathieu og Umtiti fire af pladserne i top5.

Samtidig er en meget lille del af deres afleveringer, lange afleveringer. Når det kommer til clearinger, skal man helt ned til nummer 114 på listen for at finde første Barcelona-spiller (Mascherano).

Hos Real Madrid har de ligaens bedste pasningsspiller (højst succesrate) i form af Toni Kroos. Han er også den med klart flest afleveringer (5. flest af alle i ligaen).
Deres strategi er lagt op på at det er ham der skal have bolden, hvilket naturligvis også afspejler de typer de har i forsvaret.

Sammenligner man udelukkende på forsvarspillere, har Mascherano 50% flere afleveringer per kamp og han har 50% højere succesrate end Reals bedste (Verane).

Og bare lige for at understrege - dette er selvfølgelig ikke åbningen af en diskussion om hvordan fodbold "bør" spilles.
Det er blot en understergning af at forskellige hold har forskellige strategier. For at de strategier skal lykkes, er det vigtigt at have spillere der udfylder deres roller.
Det er selvfølgelig først og fremmest den sportslige ledelse der har til ansvar at sikre dette.

Og når nu Montella ønsker at spille posessionfodbold hvor forsvarene skal være en central del i opbygningen, er det naturligvis vigtigt at have spillere der passer på den jobbeskrivelse. Det gør Gomez, efter min bedste overbevisning, ikke.
annonce
0