Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Lentini
@Lentini: Vil du ikke prøve at forklare mig hvorfor du ikke synes, at det er en fordel for Milano-holdene at være hjemmebanehold i derbyet? Evt. krydre det med et par eksempler på nogle aktører (trænere eller spillere fra de to hold) som deler din holdning. Det sidste tror jeg, du får umådelig svært ved.


Det har du helt ret i, fordi det er et non-tema. Den eneste jeg har set påtale den faktor, er dig.


Ps: Vi er ikke i ekstase i Inter-tråden (du kunne evt. kigge derover inden du skriver sådan noget fis). Uafgjort mod et halvdårligt spillende Milan-hold er jo på ingen måde noget fantastisk resultat.


Nå, det anser jeg som yderst overraskende at I ikke er, når nu Milan var de klare favoritter inden opgøret. Så må et point da være særdeles tilfredsstillende.
Skrevet af Flying Dutchman
Fin pointe og sammenligning - men er du nu også sikker på, at Montella også ønsker det? Det er trods alt ham der ville have Gomez til klubben, og det fremkommer mig da underligt, han i så fald har hentet en spiller, der slet ikke passer ind i den måde, han gerne vil spille fodbold på.

Indrømmet, jeg har ikke det vilde kendskab til manden, men Montella har nu altid slået mig som en pragmatiker, og ikke en idealist. Han har selvfølgelig en grund idé om hvordan fodbold skal spilles, men er ellers rimelig fleksibel og støber taktikken efter de spillere, han har. Og det nu bare en gang sådan, at der i den Milan trup, han har arvet, er få spillere, der har deres absolutte styrke i pasningsspillet (hermed ikke forstået, at de ikke kan spille fodbold eller aflevere en bold i Milan, men spillere der konsekvent søger at spille bolden nemt, i stedet for at losse den frem mod forreste angriber). Det virker mig en smule søgt, at Montella koste hvad det ville, ville have gennemført en taktik, truppen egentlig ikke er strømlinet til. Hans umiddelbare succes peger heller ikke just i den retning.

Men hvis vi nu kort antager, at du har ret med hensyn til Montella´s foretrukne form for fodbold - så havde Gomez altså, statistisk set, en væsentlig bedre kamp end Paletta. Tallene fra Matchcentre fortæller mig, at Gomez forsøgte med 47 pasninger, hvor de 31 af dem lykkedes (65%). Paletta forsøgte sig med 17, hvor 12 lykkedes (70%) - altså et forskel der for det første er til at overse, og som for det andet også indikerer, at Gomez var noget mere villig til at spille bolden. Der hvor Gomez dog trækker fra, er i både clearances og tacklinger. Han havde nemlig to tacklinger der lykkedes, mod Paletta´s runde nul - og vanvittige 12 clearinger, hvilket er mere end Paletta, Miranda og Murillo til sammen.

Det er altså ikke slemme tal i en kamp, hvor jeres forsvar for en stor del stod under et vist pres, og hvor midtbanen ikke just var behjælpeligt. Romagnoli havde en passrate på 85% mod Palermo - det er selvfølgelig højere, men heri skal man også medregne modstanderen.

Summa summarum: jeg er for det første ikke sikker på, at Montella nu også er så opsat på at spille den form for fodbold, du tror han vil spille. Jeg mener, manden er pragmatisk nok, både med henblik på modstander og truppen. For det andet, så faldt Gomez, statistisk set, ikke så meget igennem, som du skildrer - han var den bedre af de to midterforsvarere og gjorde det ikke så meget ringere end Romagnoli i pasningsspillet (modstanderen medregnet), at det er påfaldende.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Lentini
FD,

Du glemmer Inter i din beregning på antallet af pasninger som både Gomez og Paletta havde. På målspark lod Inter passagen til Gomez være åben, fordi de ville gerne at bolden blev spillet frem i det område. Ergo vil Gomez komme mere i boldbesiddelse end Paletta - og det er sandsynligvis et taktisk træk fra Pioli. Han ville gerne lade Gomez have bolden fordi hans pasningsmæssige kvaliteter er at best middelmådige. Pioli vidste godt at Inter kunne rokke båden på den måde, hvilket også lykkedes i store træk.

Nogle gange kunne jeg godt ønske i den henseende at Locatelli lader sig falde helt ned på linje med de to centerstoppere. Men det gør vi aldrig, hvilket Montella ganske bevidst har fravalgt i opspilsmetoder.

Kucka har også en tendens til at gemme sig når han ikke har ramt teknikken på dagen, og det gør det lige en tand ekstra besværligt i opspilssammenhæng. Særligt for en teknisk udfordret spiller som Gomez.
Skrevet af Interforlivet
@Lentini: Det har du helt ret i, fordi det er et non-tema. Den eneste jeg har set påtale den faktor, er dig.

Så har du ikke læst Rossoneris indlæg. Han nævnte det to steder i optakten til kampen. Her er eksemplerne:

Det eneste der kan tales om at tippe lidt i favoritværdighed, er at det er hjemmeholdet der er løbet med sejren i fire af de fem kampe der har haft en sejr.

Qua placeringen og hjemmebane, må der nødvendigvis være større forventninger til os.


@Bishop og Lentini: Det virker som om at I anser "glad" og "ekstatisk" for at betyde det samme. Det er vist her misforståelsen ligger. Jeg opfatter dem som ret så forskellige. Jeg vil bruge "glad" til at betegne min sindstilstand, når jeg kommer hjem efter en god dag på arbejdet, mens jeg vil bruge "ekstatisk" til at betegne min sindstilstand efter Inter vandt the treble i 2010.
Skrevet af Rossoneri
@Interfotlivet
Venligst lad vær med at bruge mine indlæg ude af kontekst. Jeg understregede netop at jeg IKKE var enig i den store favoritværdighed til Milan. Men skulle der være noget der tippede det lidt i vores retning, var det disse to ting.

Jeg mente, og mener stadig, at Inter har en stærkere trup, hvorfor jeg anså kampen som helt åben.
Skrevet af Flying Dutchman
@ Lent

Det underminerer ikke just min pointe - tværtom! Det betyder jo, at Gomez fik en fin pass completion (sammenlignet med Paletta), på trods af at han fik bolden mest og var under et godt pres så snart han havde den.

Igen, jeg hæfter mig ved, at Romagnoli (som jeg er enig i netop er kendt for (bl.a.) sine gode pasningsevner og ro) mod en markant svagere modstander, der ikke presser nært så højt op som Inter gjorde, ikke havde en væsentlig højere pass completion.

Jeg forsøger ikke at sige, Gomez er på niveau med Romagnoli (der klart er jeres bedste i midterforsvaret), men jeg synes ikke, mit kampbillede af Gomez og Rossoneri´s ditto stemmede overens - og det synes statistikker at underbygge. Når det så skrevet, så skal man selvfølgelig ikke undervurdere, at I ser på Gomez med helt anderledes farvede briller, end jeg gør. Jeg synes dog fortsat, at Gomez gjorde en fin figur rent defensivt, og ikke faldet mere igennem offensivt end Paletta, Abate, Kucka og Bonaventura, hvor de to sidstnævnte i den grad har en større opgave.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Rossoneri
@Flying
Nu er det vist vigtigt ikke at blande tingene sammen. Romagnoli spillede ikke i derbyet.

Ser vi på sæsonen, har Romagnoli ca. 40% flere pasninger per kamp end Gomez og hans succesrate er noget højere.Skrevet af Rossoneri
Det er i øvrigt heller ikke Paletta der skal være målestokken. Det er Romagnoli. Paletta spiller til trods for sine tekniske mangler, fordi han har vist meget stor styrke og i øvrigt synes at være en rigtigt god mentor for Romagnoli.
Skrevet af Flying Dutchman
Nu er det vist vigtigt ikke at blande tingene sammen. Romagnoli spillede ikke i derbyet.

Det skriver jeg heller ingen steder - tværtom.

Med hensyn til Paletta kontra Gomez, så er det vel netop de to, der kan være målestokker, fordi vi går jo netop ud fra, at Romagnoli er det klare førstevalg. Her kan det jo være nyttigt at kigge på, hvem spillede bedst - og det gjorde Gomez i Madonnina.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Rossoneri
@FD
Sorry, jeg læste dit indlæg forkert.
Det ændrer dog ikke på at er faktisk er væsentlig forskel på Romagnolis tal og Gomez´ (du henviser til at Gomez´tal ikke er væsentlig dårligere).

Jeg er uenig med dig i at Gomez og Paletta skal sammenlignes idet Paletta netop bibringer en række andre kvaliteter (som fx erfaring).

For mit vedkommende ønsker jeg mig en spiller som Caio (faktisk meget gerne ham). Det er en ganske anden spillertype end Gomez.
Skrevet af Interforlivet
@Rossoneri: Venligst lad vær med at bruge mine indlæg ude af kontekst. Jeg understregede netop at jeg IKKE var enig i den store favoritværdighed til Milan. Men skulle der være noget der tippede det lidt i vores retning, var det disse to ting.

Jeg mente, og mener stadig, at Inter har en stærkere trup, hvorfor jeg anså kampen som helt åben.


Du misforstår mit indlæg. Jeg prøvede på ingen måde at insinuere at vi var enige omkring favoritværdigheden. Lentini anklagede mig for at være den eneste (tilsyneladende både blandt os bold.dk-brugere og blandt Inter og Milans spillere og trænerstabe) der anser "hjemmebanen" i derbyet for at være en faktor i diskussionen omkring favoritværdigheden. Og her brugte jeg så bare dine citater til at vise ham at det var en usandhed.

Igen, jeg er helt med på at vi ikke var enige omkring favoritværdigheden.
Skrevet af Lentini
@FD

Det var nu ikke for at underminere noget. Snarere en forklaring på hvorfor Gomez var så meget i boldbesiddelse ift hans makker, Paletta.
Skrevet af Flying Dutchman
Det ændrer dog ikke på at er faktisk er væsentlig forskel på Romagnolis tal og Gomez´ (du henviser til at Gomez´tal ikke er væsentlig dårligere).

Modstanderen i mente. At Romagnoli opnår 85% pass completion mod et hold, der ikke presser nær så hård op på banen og som tillader Romagnoli at modtage bolden, kigge op og aflevere det til en central midtbanespiller, der heller ikke er nær så presset som i søndags. Set i det lys, samt at Romagnoli selvfølgelig er bedre i boldomgang end Gomez, er de 25% forskel ikke vanvittig meget.

Hvis vi tager en kamp, hvor I havde det svært, mod en modstander der også kan lide at presse op (Napoli-Milan 4-2), så faldt Romagnoli´s pass percentage til 78%. Lige en sjov sidebemærkning: Gomez havde i samme kamp også en procent på 78%.

Jeg er uenig med dig i at Gomez og Paletta skal sammenlignes idet Paletta netop bibringer en række andre kvaliteter (som fx erfaring).

Muligvis. Men hvorfor spillede Paletta så ikke bedre end Gomez mod os? Vi kan vel stadigvæk blive enige om, at Gomez spillede en bedre kamp end Paletta, ikke?

Lentini har i øvrigt ret i én ting: Donnarumma til Gomez var jeres mest benyttede pasning i søndags.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Flying Dutchman
Det var nu ikke for at underminere noget. Snarere en forklaring på hvorfor Gomez var så meget i boldbesiddelse ift hans makker, Paletta.

Fair nok. Men det ændrer jo ikke rigtigt på billedet af en spiller, der lykkedes med mere end makkeren, selvom han blev sat under noget mere pres - også mere pres end Romagnoli udsættes for i de fleste kampe.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Rossoneri
@FD
Nu skal vi lige holde skidt og kanel for sig.
Ser man overordnet på sæsonen, har Romagnoli markant bedre passing stats end Gomez. Det holder ikke at tage en enkelt kamp ud af helhedsbilledet.

Muligvis. Men hvorfor spillede Paletta så ikke bedre end Gomez mod os? Vi kan vel stadigvæk blive enige om, at Gomez spillede en bedre kamp end Paletta, ikke?

Jeg synes Gomez laver mange fine defensive indgreb - det har jeg jo hele tiden understreget. Og det er på ingen måde der min anke mod Gomez er rettet.
Men igen, så holder det jo ikke at tage en enkelt kamp ud og gøre den repræsentativ for et større billede.
Det må være evident for enhver at Paletta og Gomez nærmest befinder sig i hver sin ende af skala´en når man ser på hele sæsonen.

Når du laver din sammenligning på statistikker, så får du ikke med de 12 gange Gomez skovler bolden væk. Og det er jo netop her min kritik er. Det er jo situationer hvor han potentielt kunne have taget bolden til sig og sat en omstilling i gang.

Og som jeg skrev tidligere, så bringer Paletta en erfaring som Romagnoli synes at nyde rigtigt godt af. Det gør Gomez ikke.
Derfor har Paletta en større berretigelse end Gomez, til trods for førstnævntes begrænsninger.

Jeg orker ikke at starte forfra i min gennemgang af hvorfor jeg ikke mener Gomez bør være i truppen.
Jeg vil koge det ned til dette:

Der er behov for at vores to centrale forsvarere har en nogenlunde teknik og et vedludviklet pasningsspil FORUDEN at de naturligvis skal være dygtige forsvarsspillere.
Det er en essentiel del af at få Montellas system til at fungere.

Jeg mener klart at Gomez er den svageste blandt de spillere vi har til pladsen (på disse parametre). Derfor bør han skiftes ud med en spiller der bedre kan udfylde rollen.
Det er vel en rimelig almen holdning blandt alle der har fulgt med i sæsonen løb, at hans pasningsspil og generelle boldbehandling efterlader en hel del at ønske sig.

Hvis vi skal tale om hans berretigelse på holdet, må vi derfor diskutere om ovenstående virkeligt er vigtige egenskaber.
Her kan jeg jo kun referere til hvad Montella og spillerne udtaler omkring taktikken og strategien.
Skrevet af Flying Dutchman
Nu skal vi lige holde skidt og kanel for sig.
Ser man overordnet på sæsonen, har Romagnoli markant bedre passing stats end Gomez. Det holder ikke at tage en enkelt kamp ud af helhedsbilledet.

Jeg har også hele tiden understreget, at Romagnoli generelt og specifikt med hensyn til pasninger er bedre end Gomez. Jeg inddrog ham kun til sammenligning.

Det må være evident for enhver at Paletta og Gomez nærmest befinder sig i hver sin ende af skala´en når man ser på hele sæsonen.

Så Paletta har simpelthen været bedre til pasningsspillet end Gomez, set over hele sæsonen?

Når du laver din sammenligning på statistikker, så får du ikke med de 12 gange Gomez skovler bolden væk

Du mener clearinger? Clearinger er en god ting. Jeg ville blive enorm nervøs, hvis vores midterforsvar begyndte at fedte rundt med bolden, når der skal cleares. Clearinger er ikke det samme som at losse bolden hovedløst fremme mod Bacca, når man har andre muligheder.

Jeg har i øvrigt nævnt dem tidligere.

Derfor har Paletta en større berretigelse end Gomez, til trods for førstnævntes begrænsninger.

Tja, så er man vel ud i smag og behag. Din anke har dog hele tiden været, at Montella vil spille en bestemt form for fodbold, hvor det er vigtigt, at midterforsvaret kan spille en bold. Her har Gomez, også set over flere kampe (jeg har ikke tjekket alle), vist sig at være bedre end Paletta. Og alligevel foretrækker du sidstnævnte.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Rossoneri
Jeg har også hele tiden understreget, at Romagnoli generelt og specifikt med hensyn til pasninger er bedre end Gomez. Jeg inddrog ham kun til sammenligning.

Nej, du inddrager enkelte kampe hvor deres stats er ens. Det mener jeg ikke er relevant for debatten.

Så Paletta har simpelthen været bedre til pasningsspillet end Gomez, set over hele sæsonen?

Ja - det fortæller statistikkerne og det er også det generelle indtryk man har siddet med når man har set kampene (man skal som bekendt passe på med statistikker uden en sammenhæng). Han har i øvrigt også været bedre defensivt.
Er du da uenig?
Og så tilføjer jeg lige en vigtig pointe (igen igen). Paletta gør også Romagnoli bedre fordi han har noget erfaring som han kan lære fra sig. Derfor har han en generel større berettigelse.

Du mener clearinger? Clearinger er en god ting. Jeg ville blive enorm nervøs, hvis vores midterforsvar begyndte at fedte rundt med bolden, når der skal cleares. Clearinger er ikke det samme som at losse bolden hovedløst fremme mod Bacca, når man har andre muligheder.

Det er det jeg mener, ja.
Og nej, det er ikke det samme. Det har jeg vist heller ikke sagt - eller?
Men en teknisk dygtig forsvarsspiller vil formå at tage bolden til sig, fremfor at ekspedere den væk.
Ikke hver gang - men i højere grad end Gomez. Og der er igen her at man skal sætte tal i perspektiv.

Her har Gomez, også set over flere kampe (jeg har ikke tjekket alle), vist sig at være bedre end Paletta. Og alligevel foretrækker du sidstnævnte.

Det er for det første lodret forkert. Paletta har, set over sæsonen, været bedre end Gomez på alle parametre der angår pasninger.

For det andet, hvorfor smag og behag? Når Montella (og i øvrigt også spillerne) udtaler at planen er at have mere boldbesiddelse og at angrebene skal starte fra eget forsvar, så må det vel stå til troende.
Skrevet af Flying Dutchman
Nej, du inddrager enkelte kampe hvor deres stats er ens. Det mener jeg ikke er relevant for debatten.

Ahr, kom nu lige...

Jeg inddrager Romagnoli, i kampe mod sammenlignelige modstandere, så Gomez kan holdes op i mod ham. Det er ganske almindelig statistisk praksis.

Er du da uenig?

Ja, det er jeg. I de kampe jeg har set, har Gomez været sammenlignelig når det kommer til boldomgang, og bedre rent defensivt. Han er uden alle omstændigheder en spiller, der sætter sig i respekt overfor modstanderne.

Og så tilføjer jeg lige en vigtig pointe (igen igen). Paletta gør også Romagnoli bedre fordi han har noget erfaring som han kan lære fra sig. Derfor har han en generel større berettigelse.

Ja, jeg har set dig fremføre denne påstand. Det er en stråmand. Romagnoli kan ikke i det ene øjeblik være jeres absolut bedste midterforsvarer, og i det andet øjeblik have brug for en mentor i skikkelse af den utrolig jævne Paletta. Desuden, hvis Paletta er sådan en god mentor, så havde han da hjulpet Gomez noget mere i søndags end tilfældet var. Det var jo snarere omvendt.

Og nej, det er ikke det samme. Det har jeg vist heller ikke sagt - eller?

Tja, du får det ellers til at fremstå som en skidt ting, at en forsvarsspiller kan cleare en farlig situation. Du får det endda til at lyde, som om en anden forsvarsspiller (Romagnoli? Paletta?) ville have håndteret de tolv situationer anderledes - medmindre jeg selvfølgelig fuldstændig misforstår: "Det er jo situationer hvor han potentielt kunne have taget bolden til sig og sat en omstilling i gang".

Jeg har dog mange tvivl om, at det også er tilfældet. En clearing er en clearing - ikke en bold der bliver ´skovlet væk´.

Men en teknisk dygtig forsvarsspiller vil formå at tage bolden til sig, fremfor at ekspedere den væk.

Jovist. Maldini, Nesta, whatever havde nok valgt en anden løsning. Men nu inddrager du andre spillere (´teknisk dygtig forsvarsspiller´).

Debatten går ud på a) at Gomez er ringere i det opbyggende spil end hans kollegaer (udover Romagnoli) og b) at Gomez skulle være en ringere makker til Romagnoli end de øvrige i truppen - hvilket du fortsat intet belæg har for.

Paletta har, set over sæsonen, været bedre end Gomez på alle parametre der angår pasninger.

Ikke statistisk set.

Når Montella (og i øvrigt også spillerne) udtaler at planen er at have mere boldbesiddelse og at angrebene skal starte fra eget forsvar, så må det vel stå til troende.

Jamen, så er Gomez - statistisk set - også et lige så godt valg som Paletta, hvis ikke bedre.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Rossoneri
Ahr, kom nu lige...

Jeg inddrager Romagnoli, i kampe mod sammenlignelige modstandere, så Gomez kan holdes op i mod ham. Det er ganske almindelig statistisk praksis.

Slevfølgelig kan man da ikke bruge en enkelt kamp som vurderingsgrundlag af en spillers generelle niveau.
Nu bliver det jo nærmest fjollet fra din side.

Ja, det er jeg. I de kampe jeg har set, har Gomez været sammenlignelig når det kommer til boldomgang, og bedre rent defensivt. Han er uden alle omstændigheder en spiller, der sætter sig i respekt overfor modstanderne.

Men nu er de kampe du har set, jo ikke målestokken. Det drejer sig om hvad spilleren har præsteret.
Her fortæller statistikkerne os at Paletta har været bedre både defensivt og offensivt.
Tror bestem også de fleste i dette forum (og som følger med i kampene) vil give mig ret.

Ja, jeg har set dig fremføre denne påstand. Det er en stråmand. Romagnoli kan ikke i det ene øjeblik være jeres absolut bedste midterforsvarer, og i det andet øjeblik have brug for en mentor i skikkelse af den utrolig jævne Paletta.

Selvfølgelig kan han da det - det er jo decideret vrøvl du kommer med. Den erfaring Paletta har opbygget gennem årene, er naturligvis værdifuld for Romagnoli at lære lidt af.

Jovist. Maldini, Nesta, whatever havde nok valgt en anden løsning. Men nu inddrager du andre spillere (´teknisk dygtig forsvarsspiller´).

Hvad er din pointe?

Debatten går ud på a) at Gomez er ringere i det opbyggende spil end hans kollegaer (udover Romagnoli) og b) at Gomez skulle være en ringere makker til Romagnoli end de øvrige i truppen - hvilket du fortsat intet belæg har for.

Jo, det har jeg fuldt belæg for. Det du siger er forkert. Det står ikke til diskussion.
Romagnoli har i snit 52,2 pasninger per kamp med en præcision på 86,8%.
Paletta har i snit 45,4 pasninger per kamp med en præcision på 84,8%.
Gomez har i snit 29,1 pasninger per kamp med en præcision på 81,1%.
Dvs at Gomez er den dårligste i pasningspillet af de tre. Med mindre altså vi går udfra forskellge talsystemer.

Ikke statistisk set.

Jo - som vist ovenfor.

Jamen, så er Gomez - statistisk set - også et lige så godt valg som Paletta, hvis ikke bedre.

Nej - du tager igen fejl.Skrevet af Lentini
@ Ifl

Måske det er mig som er blind, men jeg har ikke set nogen fra hverken Milan eller Inters lejr påtale hjemmebanen, som nogen betydning overhovedet. Jeg kan faktisk ikke finde en eneste som har nævnt det at all - derfor et non-tema, som ingen indflydelse har på vægtskålen.
annonce
0