Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Lentini
Bort fra de succesfulde optrædener og resultater på banen, er der igen ved at opstå en del uro omkring overtagelsen af klubben til det kinesiske konsortium, SES, hvorfor jeg pt. er af den optik at man kan skyde en hvid pil efter kraftige forstærkninger til holdet i januars vintermarked, hvilket i sidste ende kan vise sig aldeles fatalt i jagten på CL-fodbold til næste sæson. Der har i hele denne proces været en udskydelse, fulgt i kølvandet på negative artikler i pressen, hvorfor jeg tager mit standpunkt ud fra (den håbløse) historik.

Grunden dertil er at der igen snakkes om udskydelse af handlen med Sino Europe Sports. Problematikken som bliver italesat, af SES og Fininvest, skulle være kinesisk bureaukrati, ved at skulle frigøre midler til oversøisk handel. Berlusconi italesætter også det som hovedproblemet for det kinesiske konsortium. En hurtig umiddelbar tanke er at det er rendyrket vås.

Journalisten, Carlo Festa, på Il Sole 24 Ore, som har fulgt køb-/salgs-processen af Milan gennem længere tid, har dog også flere interessante perspektiver, når man lige kommer forbi hans indledende kvalmende blær, hvor han både fremhæver sig selv som en af få til at være skeptiske og kritiske i medierne omkring handlen(hvilket er løgn) mens han slutteligt skriver i indledningen, at skepsismen dog ikke betyder handlen ikke kan gå igennem 13.december, som var det forventede tidspunkt – det kan man sgu kalde glorifying og helgarderet!

”A differenza di molti altri media e giornali, io sono sempre stato cauto sull’operazione fin dall’inizio. Questo non vuol dire chef non andrá in porto, o con una leggera proroga o addirittura nei tempi previsti, cioé entro il 13 dicembre.”


Efter den kvalmende opstart kommer der dog flere fine pointer på papiret, såsom hvad der taler for at handlen realiseres: 1) At kineserne allerede har indbetalt 100mio€ i depositum. At der allerede foreligger en kontrakt som kineserne skal opfylde – ved ikke om det underforstået betyder at der ligger en sanktionsmulighed mod kineserne skulle de ikke overholde købsaftalen. Og at man allerede har udarbejdet noget af sin organisation, her navnlig i Marco Fassone og Mirabelli

Iflg. Festas kilder kommer den kommende uge til at blive vital i udfaldet af handlen kommer til at gå igennem 13.december eller handlen må udskydes. Og det er også her at Festa betvivler forklaring om kinesisk bureaukrati – fordi hans kilder fortæller det modsatte. At man allerede har fået denne bevilling til at overføre de 420mio€ til Fininvest.

Festas kilder fortæller yderligere at problemet er kapitalen. Man har hentet størstedelen af de 420mio€ - men ikke alt. Og det må forstås at være disse afklaringer man får i kommende uge, som vil fortælle om det er muligt at sætte handlen igennem til d.13.december eller ikke.

Dermed forsøger Festa også at aflive de historier, som har gået i andre kredse, at SES ville forsøge at få europæiske bankgarantier klar til d.13.december, hvis ikke det skulle lykkedes at komme igennem Mother China inden.

Det afleder en masse nye spørgsmål som man hurtigt kan blive træt af at stille sig selv, fordi det her føles som en langvarig sæbeopera, hvor parterne går i ring om hinanden om og om igen.

Berlusconis udtalelser står dog i kontrast til Carlo Festas kilder idet han påtaler det kinesiske bureaukrati, som det hovedsagelige problem. Han skulle desuden have fået, via Fininvest, bankgarantier leveret fra SES på samtlige involverede parter og de økonomiske midler, hvor Berlusconi desuden fortæller at han kender til alle de involverede fra SES. Noget som endnu ikke har nået frem til medierne. Noget man kan mærke irriterer alle som en i journalistkredse.

Ikke bare i journalistkredse – men selv en fra antimafia kommissionen syntes han skulle udtale sig om de mystiske kinesere(!). Det fik dog SES ret hurtigt ud af busken, med det klare og reelle budskab om, at man ikke er forpligtet til at fortælle nogen noget som helst inden handlen er gået igennem.

Men synes Festas skriveri mangler et led – han skriver at konsortiet er langt i sin organisatoriske planlægning med bl.a. Fassone som CEO. Men jeg mangler sådan set et svar på; hvem har overhovedet placeret Fassone der? Hvem har anbefalet Fassone, og hvem hulen har ansat ham?

Festas kollega på Il Sole 24 Ore, Marco Bellinazzo, er mere skråsikker på at aftalen skulle gå igennem. Han kalder det hovedløst at spytte 100mio€ på noget, som skulle have for store risici – og det giver god mening, men der er vel andre som har dummet sig før?

Førhen har jeg også læst historier om, hvordan forskellige interessenter bliver kastet ind og ud af SES, for at danne en gruppe. Det lyder en anelse mystisk at der nærmest skulle være en audiens i gang – yderligere har jeg også læst andre steder at der er politiske spil i gang omkring handlen med Milan, men jeg har ikke rigtig kunnet blive klog på hvorfor Milan pludselig blev en del af et større kinesisk politisk spil.

Alt i alt står det hele utrolig mudret til - som altid fristes man til at sige. Der er ikke rigtig nogen gennemsigtighed i processen, og der bliver sagt utrolig meget og leveret utrolig lidt. Går alt som det skal ryger vi igennem en transaktion d.13.december, men den er der vel ikke rigtig nogen der tror på?

Positivt set kan man sige, at spillet på banen før at man abstraheres fra det hele. Og heri må man trods alt også kreditere den sportslige ledelse for at kunne skabe et element af frihed til at spekulere udelukkende på fodbold, og ikke kinesiske klappepølser, engangskameraer og andet shit…

Det er lidt en pest kolera situation, fordi disse forhandlinger giver ikke ligefrem topkarakter til SES, mens alternativet (Berlusconi & Galliani) vil betyde en forandret strategi, som lyder vældig fin og romantisk. Men kynisk set vil den koste os Donnarumma, Locatelli etc., fordi vi dermed cementerer en position i subtoppen af Europa.
Skrevet af Pirlo21
2 ok resultater i dag for os. Et x imellem Inter og Fiorentina havde nok været bedre. Men så længe Inter ikke vinder på udebane mod Napoli i den kommende weekend, så gør det ikke noget de tog 3 points i dag.
Inter offensiv er virkelig god, men deres defensiv er rystende usikker. Fiorentina kan kun takke sig selv for at begå selvmord i dag... Sikke en første halvleg de spillede.
Men godt at have et hul på 8 og 9 points til dem :)

Fokus skal selvfølgelig være på vores egne kampe, 3 points mod Crotone i weekenden og vi vil øge vores forspring yderlig til konkurrenterne.
Skrevet af Lentini
Fininvest skruer bissen på overfor kineserne.

Pr. 13.december vil de have en fyldestgørende liste over medlemmerne i SES, og det med en track-record på samtlige navne der nævnes så alt er fuldstændig gennemskueligt. Derudover, skulle kineserne ikke levere de 420mio pr. 13. december, vil man gå med til en udsættelse til slut-januar mod at der indbetales endnu et beløb på 100mio.

Den skarpere retorik kunne jeg godt have ønsket mig noget før.
Skrevet af Lentini
Ganske fint hvis Napoli kan gøre det af med Inter.
Skrevet af Fossa dei Leoni
Inter er færdige. Lentini et x ville være klart mest optimalt.
Skrevet af Lentini
Nja, foretrækker at de isoleres. Så må vi selv gøre det op med Napoli, Roma etc.

Jack misser forresten kampen imod Crotone grundet en forstrækning. Roma-kampen er også tvivlsom for hans part. En pænt stor streg i regningen. Sosa forventes at få en start fordi også Mati er ude.
Skrevet af Lentini
Jeg er ved at blive en smule nysgerrig på klubovertagelsen, fordi selvom den skulle lide en(dnu) udsættelse, så synes det mere og mere sikkert at den rent faktisk går igennem. Det som diskuteres og forhandles meget intenst i disse dage er alternativet til den oprindelige plan, hvor bureauer som Rothschild, Lazard etc. akkompagnere de to parter, og hvor parterne synes på meget god fod og enige i de forskellige scenarier.

Problematikken som Il Sole 24 Ore nævnte forleden dag, var at SES helt enkelt ikke lå inde med alle midlerne og bankgarantierne deraf, hvorfor skylden ikke kunne tørres af på det kinesiske bureaukrati omkring investeringer i udlandet. Meget kunne tyde på at Il Soles kilder havde ret, fordi meldingerne går nu på at SES de seneste par dage har fået helt styr på lige den del af handlen, hvorfor de nu skulle ligge inde med alle de økonomiske midler samt bankgarantierne.

Problemstillingen går nu på at få det hele istandsat inden generalforsamlingen d.13.december i Casa Milano. Og det er der en vis skepsis imod, fordi som jeg forstår det, betyder det at SES skal overføre alle midler inden d.8.december, og først nu kan man for alvor få sat i gang apparatet igennem den kinesiske stat, som skulle være ganske langsommeligt. SES skulle være i løbende kontakt med den kinesiske regering på det punkt.
Derfor har man udarbejdet en alternativ plan, der siger at såfremt SES ikke når at få godkendelsen igennem den kinesiske stat rettidigt vil de overføre endnu 100mio€ til Fininvest, som et slags nyt depositum på handlen. Men endnu er denne plan B ikke aktiveret, fordi man afventer situationen frem til tirsdag, før den eventuelle backup plan skal sættes i værk.

Min (genfundne) nysgerrighed omkring denne meget lange proces går på selve konstruktionen. Fordi har man fulgt lidt med har samtlige italienske medier løftet øjenbrynet over manden i front, Li Hongyong, og fordi denne ikke fremgår af nogen officiel Forbes-liste og ingen rigtig ved, hvilken formue han ligger inde med. Og man har tilmed ikke kunnet koble ham med nogle af de giganter, som er blevet nævnt taktvis igennem hele den lange proces.

Det kunne ligne ud fra de informationer, man kan læse igennem Gazzetta dello Sport, Il Sole 24 Ore, Milano Finanza etc., at konstruktionen bliver anderledes end fra det, man er vant til i Italien. Hvor man har denne rigmand, som ejer klubben og ellers pumper penge i et bundløst hul. Den model er i og for sig også blevet vanskeliggjort pga. FFP, og det kunne ligne at man i den grad respektere det regelsæt, og forsøger skabe en konstruktion designet ud fra regelsættet fra UEFA. Fordi de globale giganter som nævnes, som fx China Construction Bank, Ping An Insurance, TLC etc., bliver ikke ejere af Milan. I stedet bliver de sponsorer uden større tydelig kontakt til ejerkredsen i SES. Nu nævnes der ikke specifikke beløb, men når Berlusconi stadig vedholdende og stædigt nævner at det vil gøre Milan konkurrencedygtig i europæisk topklasse, snakker vi nok anseelige beløb. Og det er tilmed lovligt indenfor FFPs paragraffer.

Det vil naturligvis kunne pumpe vores indtjening gevaldigt op, så vi ikke havner i situationen med alarmerende underskud og ophørsudsalg deraf i spillertruppen. I den sammenhæng kan det siges at det forventede underskud for dette regnskabsår bliver på et minus i omegnen af 60mio€. En forbedring på 30mio€… Men altså er det en strategisk forretningsplan fra SES at give indtjeningen et gevaldigt skud med det samme via disse sponsorkontrakter. Milano Finanza nævner også at Guangzhou, hovedstaden i Guangdong-regionen vil investere 200mio€ i Milan. Hvorfor de vil det, og om det er et engangsbeløb eller over en periode, nævnes ikke, hvilket ærgrer mig fordi jeg har virkelig svært ved at se grundlaget for deres investering i Milan. Og til sådant et heftigt beløb.

Selve ejerkredsen, Sine-Europe Sport, er stadigvæk for mig uklar. Indtil videre ser det ud til at der bliver 4 involverede parter, og hidtil er eneste parter i den sammenhæng fastslået som Li HongYong(frontmanden) og Haixia Capital, som har den kinesiske stat som minoritetsaktionær uden at være kontrollerende. Det sidste nye er at Huarong International også bliver en del af ejerkredsen – det er et slags investeringsselskab, hvor det kinesiske finansministerie har aktiemajoriteten. Huarong har dog en del søsterselskaber, og der er lidt skiftende meldinger på om de skal være ejer eller sponsor. De kunne også blive begge dele igennem forskellige selskaber, men personligt anser jeg det som urealistisk idet man så vil skabe en for klar og direkte forbindelse mellem SES og sponsoraterne, hvilket mig bekendt kan give os kvaler i FFP-sammenhæng, som jeg mener PSG kom det på nogenlunde samme grundlag.

Apropos sponsorater, så bragt Il Sole 24 Ore også en anden interessant artikel omkring trøjesponsorater, som viser at vi er et godt stykke efter de andre storklubber i Europa. Kun Juventus kommer lidt derop af med deres 40mio€(fordelt på Adidas og Jeep) mens vi for nuværende ligger med ”bare” 30mio€ (18 Adidas + 12 FlyEmirates).

Jeg kunne godt ønske at klubsalget snart kom igennem – ikke bare fordi det har været den længst kørende farce i lang tid. Men særligt fordi konstruktionen faktisk virker velovervejet pt. med de meldinger man kan læse sig til i medierne. Jeg er nysgerrig på om det forholder sig sådan i den virkelige verden. De seriøse medier peger det i den retning, og det kan man jo så håbe på.

Jeg kan desuden fraråde at læse La Repubblica fordi der er ikke meget omløb i hovedet på dem. De anser de ”nye” 100mio€ til Berlusconi, som penge der skal bruges til januar-markedet… Det er mig ubegribeligt hvor hovedrystende dumt skrevet det er, og at et skvadderhoved af en redaktør har accepteret at publicere sådan en omgang ævl. Selvfølgelig poster Berlusconi ikke de 100mio€, han får som en del af betalingen på Milan, tilbage i den virksomhed han er ved at sælge. Det burde være logik for burhøns. Men tilsyneladende ikke La Repubblica… Bliver Plan B aktiveret, hvilket jeg forventer, skal man nok forvente sig et konservativt vintervindue.

Men salget af klubben synes ret klart; mit forventede scenarie er at SES ikke når at få kørt bankgarantierne igennem systemet i Kina, hvorfor der postes yderligere 100mio€ til Berlusconi. Dermed har de lagt 200mio€ ud af 520mio€ og kan samtidig stadigvæk straffes med en bøde på 100mio€ hvis de ikke overholder aftalen. Altså kan de risikere at smide 300mio€ ud på ingenting – derfor kommer den handel til at ske. Senest til slutningen af februar.
Skrevet af Pirlo21
Fremragende indlæg @lentini. Intet mindre, bliver spændende at se hvad der kommer til at ske.
Skrevet af Martinovic
Jeg ville ønske, at Milan fik én ejer i stedet for al den forvirring med investorer på kryds og tværs.
Mojn do!
Skrevet af Lentini
@ Foggy

Jeg tror vi selv har, og det pga af spredehagl fra medierne, mistet overblikket i denne proces fordi der har været så mange skiftende meldinger om det ene og andet. Selv finanstidende som Il Sole 24 Ore, Milano Finanza og Blomberg har været i syv sind og så er det ikke så let for os på jorden at forstå hvad der foregår, når eksperter i felten har svært ved at finde fodfæste. Sådan har det ihvertfald været for mig, som har gjort at jeg flere gange ganske enkelt har tabt pusten i den syndflod af skiftende meldinger som der ved Gud har været.
Skrevet af Drejer82
Super Lentini, god måde at følge udviklingen på, fortsæt endelig.....
Aab Arsenal Olympique Lyonnaise (Les Gones) 7 mesterskaber i træk (slå den PSG) Juventus
Skrevet af Pirlo21
Milan: Donnarumma; Abate, Paletta, Romagnoli, De Sciglio; Pasalic, Locatelli, Sosa; Suso, Lapadula, Niang

Milan bench: Gabriel, Plizzari, Gomez, Ely, Vangioni, Antonelli, Zapata, Poli, Bertolacci, Kucka, Honda

Som forventet, god kamp til alle :)
Skrevet af Lentini
Husk dagens kamp allerede 12:30 hjemme mod Crotone. Vi er ramt af en del skader og stiller op som følger:

Donna; Abate, Paletta, Romagnoli, De Sciglio; Pasalic, Locatelli, Sosa; Suso, Lapadula & Niang.

Kucka på bænken fordi han mangler en advarsel før karantæne og den chance tager Montella ikke frem mod Roma-kampen. Jack skadet og erstattes af Sosa.

Både Pasalic og Sosa må gerne vise noget mod og initiativ idag. Håber også Niang har fået lidt luft igen.

Alt andet end 3pts = fiasko.

Edit: Pirlo hurtigere end jeg..
Skrevet af Lentini
Curvaen så overraskende fyldt ud ved første øjekast.
Skrevet af maarkap
Jeg har plantet mig med tømmermænd på sofaen, så nu vil jeg sgu prøve at se min første Serie A kamp i mange år. Så i har satme bare at levere!
"Ronaldo putting his career on the line for his country while Messi retires after missing a penalty."
Skrevet af Lentini
Årh calma for helved Paletta.
Skrevet af Lentini
Ram dog målet Niang!!! Elendig afslutning.
Skrevet af Drejer82
Heldigt for Milan, den var da sparket over
Aab Arsenal Olympique Lyonnaise (Les Gones) 7 mesterskaber i træk (slå den PSG) Juventus
Skrevet af Drejer82
Okay......
Aab Arsenal Olympique Lyonnaise (Les Gones) 7 mesterskaber i træk (slå den PSG) Juventus
Skrevet af Fossa dei Leoni
Vores midtbane bliver spillet alt for tynde for oftest, stram nu op forhelvede! Sosa har været katastrofal ringe.
annonce
0