Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Lentini
Det er altså meget vigtigt, fordi jeg synes at den detalje flyver henover hovedet på folk, at man har for øje at ændringen af fondens konstruktion til at være fra Hong Kong i stedet for Kina, ikke betyder at Li Hongyong står helt alene omkring købet og den fremtidige investering i Milan.

Sino Europe Sports fik et blankt nej fra det kinesiske finansministerium omkring et opkøb af AC Milan. SES bestod dengang af Huarong, Haixia, CCB og et unavngiven firma fra Hong Kong foruden Li Hongyong. Derfor var SES tvunget til at ændre fondens konstruktion og køre den via investorernes off-shore accounts, som bl.a. befandt sig på De Britiske Jomfruøer, Hong Kong etc. Fonden er af en konstruktion, som aldrig er set før, hvorfor der til tider skydes i blinde i medierne og hvorfor man skal være varsom med at tage alt for gode varer – netop når der skrives i visse medier, at det nu kun er Li Hongyong alene som står for købet. Jeg har også svært ved at kunne se at én mand, med en ”begrænset” formue kan fremskaffe lån på over én milliard €.

Fordi det nu køres via off-shore accounts ændres ’investor’-betegnelsen til at være lender, eller for at gøre det simpelt – investorerne er blevet ”banken” for Li Hongyong. Jeg understreger, at det er en konstruktion indenfor fodboldens verden som endnu ikke er set.

Men det ændrer ikke på den problemstilling, hvor det kinesiske finansministerie gør rigtig meget for at stikke et kæp i hjulet på Li Hongyongs bagland. Fordi pengene skal stadigvæk ud af Kina. Bl.a. havde de held med at tryne CCB så tilpas meget, at CCB nu fuldstændig har trukket sig, efterladende et hul på 150mio€.

Det er den hurdle som SES kæmper med for tiden. Calcio & Finanza fremlagde i dag et dokument, hvori man kunne se at Hong Kong-kontoen var blevet pumpet op med 113mio€ alt i alt via en overførsel fra De Britiske Jomfruøer i slutningen af februar, hvorfor Li HongYong faktisk har de 100mio€ til rådighed for det tredje depositum. Spørgsmålet er så hvorfor han vælger at overføre bare det halve? EDIT: Han har så stillet en bankgaranti på de sidste 50mio€ efter nærmere granskning.

Umiddelbart vil jeg antage det som at han har de fleste ressourcer/garantier liggende til at lukke købet, men ikke alle. Eller at han så vidt som muligt vil holde handlen i live, men ligeledes fraholde sig fra at blive bundet op på 300mio€ samtidig med en heftig bøde, såfremt han ikke lykkedes med at frigøre de midler han har behov for.

Og netop ovenstående spørgsmål er det de fleste finanseksperter bryder hovedet med i disse dage. Jeg tror at de, ligesom jeg selv, havde forventet et alt eller intet scenarie. Nu fik man pludselig en anden situation, hvilket kun efterlader en ordentlig stak gætterier.

Et eller andet sted synes jeg dog det er vildt at Milan, i nuværende forfatning, muligvis kan ende op med at koste en køber mere end én milliard € for klub, gæld og bunden forretningsplan. Milans kurs har været igennem en devaluering, i hvert fald de seneste 5 år.
Skrevet af Flying Dutchman
Med andre ord FD så kan jeg ikke se en bedre udvej end at sidde og vente på den endelige afgørelse - om Milan bliver solgt eller ikke. Synes absolut ikke der er grund til at sidde herinde og skrive side op og side ned omkring denne mulige handel. Det fører ingen steder hen, da ingen af os herinde ved, hvad der vil ske den 14. april. Derfor kan jeg vitterlig ikke se nogen grund til at diskuterer, hvor vidt SES er den rigtige køber. Om Milan bliver solgt eller ej. Det finder vi først ud af den 14. april, som er den dato parterne er blevet enige om.

Men du må da indrømme, at forhandlingens efterhånden mange slutdatoerne in mente, at det hele er noget speget? Det er fint, du er så positivt indstillet, men jeg ville da være noget bekymret, hvis jeg var Milanfan.

Det jeg ser frem til i nærmeste fremtid er, om de resterende 50 mil Euro. kommer ind i løbet af denne uge som lovet. Alt det andet bekymrer jeg mig om, når tiden er inde.

Jamen, hvorfor? Det gavner jo ikke Milan!

Til dig Rossonero, du har forspildt din chance hos mig. JEG skriver ikke til folk, som er angribende og sviner folk til herinde, blot fordi de (DU) ikke kan li at læse det andre (jeg) skriver. Du er ikke en debattør men mere en provokatør, og dem vil jeg næppe spilde min tid på.

Hvad så hvis jeg nu gerne vil have svar på samme spørgsmål? Jeg synes, de er ret pertinente.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Flying Dutchman
@ Lent

Ja, det blev sagen så ikke mindre forvirrende af. Hold da kæft, en gang mystik. Cadeau for at du trods alt kan finde rundt i begrebene.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Great Milan
FD

"Jamen, hvorfor? Det gavner jo ikke Milan!"

Fordi Milan truer med, at hvis ikke pengene kommer ind i denne uge eller senest mandag i næste uge, så vil handelen falde til jorden. At pengene kommer ind er en forudsætning for et evt. salg den 14. april.

Nu vil jeg i seng, er mega træt.
Grande Milan!
Skrevet af Flying Dutchman
Det svarer jo ikke på mit spørgsmål...

Hvis de 50 mio. € kommer, så gavner det ikke Milan - og hvis de ikke gør, så gavner det heller ikke Milan.

De deposita er Milan komplet og aldeles uvedkommende.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Lentini
Jeg er forvirret. Og jeg har helt sikkert også misset noget i konteksten, men holder mig til specifikke journalister i denne missære som har været med siden begyndelsen med fantasten Bee, og som har styr på de finansielle aspekter. Fordi fond-ekspert er jeg sgu ikke, og ærlig talt; pengeoverførsler, transaktioner etc. etc., lyder som noget en ansat i Danske Bank ville finde interessant. Afsløret; Jeg er IKKE bankrådgiver eller finansieringsekspert.
Skrevet af Flying Dutchman
Muligvis, men du virker a) ikke helt så forvirret omkring det som de andre brugere her i tråden (no offense til de andre) og b) er trods alt god til at formidle sagen, som du forstår det, videre. Hvis jeg skulle gøre noget tilsvarende, så ville jeg bruge spaltevis af plads, uden at gøre nogen anden end mig selv klogere.

Hvis du så har forstået sagen forkert, så er vi til gengæld fucked...
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Rossoneri
@GM
Til dig Rossonero, du har forspildt din chance hos mig. JEG skriver ikke til folk, som er angribende og sviner folk til herinde, blot fordi de (DU) ikke kan li at læse det andre (jeg) skriver. Du er ikke en debattør men mere en provokatør, og dem vil jeg næppe spilde min tid på.

HAHAHAHA - jeg er vist ikke den eneste der har "forspildt chancen" for at luske et svar ud af dig. Men det er jo ingenlunde overraskende.
Du foretager dig nemlig ikke andet end at lukke fuldstændigt uigennemtænkte ytringer ud. Når du så bliver bedt om at forholde dig til det, så er du hævet over den slags eller blevet træt.
Det er sandelig flot.
Den simple forklaring er naturligvis at du ikke har et svar.

Du står (stadig) tilbage som det mest useriøse element i denne tråd til dato.
Skrevet af Rossoneri
@Lentini
Nej - det er sandt for dyden ikke let at finde hoved og hale i alle de informationer der flyver rundt. Jeg læser i hvert fald andre steder at Li står helt alene her og har måtte gå til to forskellige banker med hatten i hånden, for at kunne leve op til dette seneste depositum.

Der findes givetvis måder at omgå de regler der besværliggør overførslerne til købet - blandt disse ser vi de seneste krumspring med at ændre status af aktørerne til långivere.
Jeg skal heller ikke gøre mig klog på specifik kinesisk finansieringslovgivning, men i de fleste andre lande skal lån foregå på minimum gældende markedsvilkår.
Det vil med andre ord betyde at, selvom Li formår at skaffe pengene via lån, vil der være et ganske stort finansieringsbehov. Det vil igen stille krav til indtjening - og gæt hvem der så kommer til at stå for skud. Det vil givetvis betyde en malkning af klubbens midler a la det man så med Thohir.

I øvrigt tror jeg slet ikke det er kreative finanseksperters evne til at finde en udvej der er udslagsgivende her. Alle de pågældende aktører er funderet i Kina (mig bekendt) og der kan man ikke tåle at komme på kant med styret. De (styret) vil uden tvivl ikke se på milde øjne med virksomheder der omgår deres ønsker via "teknikaliteter".
Derfor mener jeg at det er oplagt at tro at de nævnte institutioner ikke vil komme til at spille en rolle i en ejerkreds. Heller ikke hvis det skulle lykkes Yonghong Li at skrabe sammen til købssummen.

Derfor mener jeg klart tiden er "moden" til at male fanden på væggen.

Det værste der næsten kan ske, er at denne handel får lov at gå igennem. Det må forventes at der ingen fokus er på at udvikle klubben, men udelukkende at finde en udvej af det økonomiske meteoritkrater man befinder sig i.
Skrevet af Lentini
@FD

Haha – i lighed med SES udsteder jeg ingen garantier.

Men det er også en speget sag. Konstruktionen af fonden gør at eventuelle involverede kan hoppe ud af fonden bare timer inden at aftalen underskrives, uden at blive ramt økonomisk. Og vi har haft utallige navne igennem medierne, og 90% af dem har garanteret været rigtige. Den del fatter jeg ikke er muligt, som det tilsyneladende er.

Hvis man skal vende det til noget positivt – såfremt salget går igennem – så står SES kun med en investor, Li Hongyong. Det vil give muligheden for sponsorater, bl.a. igennem Huarong, som ikke vil være strafbart i hht. FFP-regulationer. Og lige med hensyn til FFP-regulativerne, så kan Berlusconi godt smide penge i klubben, fordi de kan trods alt ikke forhindre ham i at varetage sin forretning så den overlever. Men det vil betyde sanktioner, hvis vi kvalificere os til Europa, som jeg vil tro handler om betingede bøder og måske nedsættelse af antal trupmedlemmer i europæisk sammenhæng. Standard-straf ved første lovbrud.

Nu har man (endelig) også besluttet i fællesskab at Milan genoptager forretningen igen under nuværende ledelse, hvorfor der kan snakkes kontraktforlængelser samt fornyelse af sponsorater, som alt har været on hold i næsten et års tid. Det har fandeme også været skadeligt for forretningen, AC Milan.

Vi er dog i elvte time hvad angår spillere som Donnarumma og De Sciglio. Førstnævnte har en grib ansat som agent, mens sidstnævnte har en agent, som ikke er på videre god fod med Galliani. Tror der skete mere bag kulisserne sidste vinter hvor agenten forsøgte at afhænde De Sciglio til Juventus, men hvor Galliani satte stolen for døren. Og de tiltagende rygter om den kedelige bosniske venstre back, Kolasinac, tyder ikke godt på den front.
Skrevet af Lentini
@ Rossoneri

Ja, både og. Huarongs off-shore account på De Britiske Jomfruøer var dog långiver til Li på andet depositum i december på de 100mio€. Og denne gang er der igen overført penge fra De Britiske Jomfruøer til Hong Kong-kontoen. Alle overførte midler er i øvrigt gjort fuldstændigt transparente i hht. lovgivning omkring hvidvaskning af penge(som er et af punkterne det kinesiske styre slår meget på tromme over i disse dage omkring udenlandske investeringer).

Men er helt på linje med dig omkring udsigterne. De mørke skyer synes jeg dog har hængt over Milan siden slutningen af februar, hvor CCB skabte lidt af et virvar inden den forventede salgsdato på d.3.marts. Og den nuværende træge udvikling skaber heller ikke synderligt meget optimisme fremadrettet. Fordi jeg er enig med dig i, at det nærmest virker som om Li tømmer lommen for uld i et desperat forsøg på at holde handlen i live. Det kan nok heller ikke fortænke ham i, når han har 200mio€(nu 250mio€) ude at svømme.

Jeg er dog mere forbeholden, modsat dig, hvis handlen skulle gå igennem. Fordi denne her specielle konstruktion vil man først rigtig kunne blive klog på, når/hvis handlen går igennem. Hvad den indebærer og hvilke muligheder, der findes indenfor konstruktionen. Li er en broker, og jeg tror hans mulighed for profit ligger i at have samarbejdspartnere som kan pumpe værdi i Milan(som han ikke selv kan), fordi jeg tror hans øjne ligger på børsnoteringen af Milan i Asien.
Skrevet af Rossoneri
Ja, så blev der i hvert fald sat streg under at Yonghong Li står alene tilbage i forhandlingerne med Berlusconi. Fonden Sino-Europe Sports er simpelthen blevet opløst. I stedet er oprettet Rossoneri Sport Luxemburg, som er et holding selskab baseret i - ja, Luxembourg.
Markant er det at Li er eneste aktionær og han skulle nu have sikret sig et lån på €180m gennem en amerikansk hedge fund - hvilket igen tegner et billede af at ingen af de tidligere aktører deltager.

Det er naturligvis svært at gennemskue hvad det præcist betyder, men at Yonghong Li skulle kunne drive klubben, anser jeg som utopisk.

Jeg håber virkeligt at Berlusconi arbejder på højtryk for at finde en anden køber. Hvis han sælger klubben til Li, vil det i hvert fald stå i skarp kontrast til hans udmeldinger om at ville om at overlade klubben til nogen der kunne udvikle den bedre end ham selv.

Farcen fortsætter....
Skrevet af Promo
Juve per sempre! Kæmpe fan af Sergej Milinković-Savić
Skrevet af Rossoneri
@Primo
Det er umiddelbart ikke noget at glæde sig over som Milan-fan (hvilket jeg også antager dit indsatte spørgsmålstegn skal illustrere).
Meget kunne tyde på at Milano har fået en ny Thohir.
Skrevet af Promo
Både og. Jeg tænker at det på sin vis også må rart at komme videre, i stedet for konstant at høre om udsættelser og undskyldninger.
Men nu må vi se. Som en tidligere skrev i tråden, der er jo ingen af os der kan se ind i fremtiden.
Juve per sempre! Kæmpe fan af Sergej Milinković-Savić
Skrevet af Lentini
Ja, det kan man sgu kalde et sudden turn of events. Bliver interessant at følge udviklingen på den nyopståede situation.
Skrevet af Lentini
Overraskelse er vidst en fin betegnelse for det overarbejde som medierne blev sat på igår, med den overraskende udvikling i salget af klubben. Faktisk viser det sig at det er Marco Fassone, som har oprettet kontakten til den amerikanske fond, Elliot. Det ligner, når man kigger, på beløbet dækker det stort set den investering som CCB skulle have lagt.

De forskellige finanstidende er dog enige i en ting – AC Milan har fået deres ”Thohir”, som for alle medierne er overraskende pga. Berlusconis offensive udmeldinger. Eneste forskel på Li HongYong og Erick Thohir, er at den fede indoneser er byttet ud med en tynd kineser. Nu skal man naturligvis være varsom med konkludere på en masse, uden at vide den helt specifikke konstruktion, specielt med gårsdagens pludselig twist, som kom meget uventet, men viser det sig at Milan har fået deres ”Thohir”, så har Silvio Berlusconi et alvorligt forklaringsproblem. Og han ville ikke kunne skjule sig, idet han har accepteret at være ærespræsident i klubben og dermed en del af den milanesiske bestyrelse. Det er ikke mere end to dage siden, at Berlusconi igen gentog den slidte frase omkring den økonomiske power som vil blive proppet ind i klubben.

Jeg kan ikke få det helt til at stemme. Fordi Kinas har i forbindelse med årsskiftet skåret ned med 90% af udenlandske investeringer på ’underholdningsbranchen’, i mangel på bedre ord, og man kan jo bare kigge på den nuværende langstrakte proces af Milans salgsproces, for at se hvor svært kineserne har gjort det. Dermed er det nærmest umuligt at finde en køber, som har hovedsæde i Kina - hvem fanden vil han sælge til? Thohir var jo latterligt heldig med Sunings interesse, efter de havde kølnet overfor Berlusconis massive krav.

Yderligere kommer han til at købe Milan for et beløb over 1 milliard €, medregnet den bindende forretningsplan(520mio€ klub, 220mio€ gæld, 320mio€ forretningsplan) – det lyder som en voldsomt overpris i mine ører. Tager jeg et blik på Forbes giver de mig ret. Umiddelbar tanke – er manden dum? Det betvivler jeg trods alt, selvom hans tab på nogle hundrede millioner € kan have tvunget ham en del af vejen.

Men jeg er meget nysgerrig på hvad der bliver meldt ud d.14.april. Jeg er også sikker på at journalisterne vil være up på beatet den dag, fordi der er godt nok mange spørgsmål som skal besvares.

Desuden skriver Gazzetta dello Sport i dag, at Mattia De Sciglio har besluttet sig for ikke at ville forlænge sin aftale i Milan. Den er jeg sgu ikke glad for.
Skrevet af Martinovic
Den her klubovertagelse kan få alvorlige konsekvenser, som måske ikke ville være hændt, hvis enten Silvio ikke ville sælge til at begynde med, eller hvis det ikke havde taget så pokkers lang tid at få overtagelsen gennemført.

Det vil være en skandale at miste spillere som De Sciglio, Donnarumma, Suso m.m., fordi de ikke kan snøvle sig færdige. Fuldt forståeligt ovenstående spillere tøver med at forlænge, når ingen ved, hvad fremtiden byder.

Amatøragtigt!
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Det pibler frem med informationer / rygter / gisninger om hvordan verden vil se ud efter overtagelsen - som nu bør være en realitet.
Det er klart at Yonghong Li står alene med købet - i hvert fald for nuværende. Lånene ydes af Elliot Management Corporation og Blue Sky (som er en britisk investeringsfond og et nyt navn i denne forbindelse).
Det forlyder også at han (Li) har satset stort på dette, formentlig også baseret på hans kritiske situation, hvor han stod til at miste i omegnen af €350m.
Den "kære" kineser skulle have sat alle sine personlige aktiver som sikkerhed.

Omvendt meldes der også om at Li faktisk ikke vil stå alene efter salget er gennemført. Her skulle Huarong Asset Management (som var en del af den oprindelige gruppe) stå klar i kulissen. Passer det, er det immervæk et glædeligt aspekt, da de har en hel anden økonomisk formåen end Li.
Men det er naturligvis stadig en ubekendt.

Skrevet af Great Milan
Foggy

"Det vil være en skandale at miste spillere som De Sciglio, Donnarumma, Suso m.m., fordi de ikke kan snøvle sig færdige. Fuldt forståeligt ovenstående spillere tøver med at forlænge, når ingen ved, hvad fremtiden byder."

Nu skal vi lige passe på med at kaste hele skylden på "salg/ikke salg" af klubben her. De Sciglio har i 1,5 år flirtet med tanken om at komme til Juventus. Sidste år ville han også gerne skifte, men Galliani satte en stopper for skiftet. Til sommer er han Juventus spiller, og det har alle italienske medier skrevet om i flere måneder nu. Dette skifte er kun og kun De Sciglio´s eget ønske. Så han kan bare pakke kufferten og skride. Donna og Suso beholder vi. Donna har vist sig at være en klub mand. Suso er slet ikke det samme, men han skal nok forlænge.

For mig er der kun én mand, der IKKE må sælges, og det er Donnarumma. Han er byggeklods nummer 1 på det nye Milan hold.
Grande Milan!
annonce
0