Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Rossoneri
@Fossa
4-3-3 har da virket godt i store dele af sæsonen.

Den holdning vil jeg vove at påstå du er lidt alene med.

Vi har scoret 53 mål i sæsonen og i Top10 er det kun Sampdoria der har scoret færre mål end os. Derudover er der syv scoringer op til de næste på listen (Atalanta og Fiorentina).

Tager man hold som Lazio, Napoli og Roma, har det scoret hhv. 72, 81 og 79 mål.

Desuden er vi ét af de hold der scorer relativt flest mål på standardsituationer - i alt 13. Med andre ord har vi formået at score 40 mål i åbent spil i 36 kampe.

Jeg har enddog meget svært ved at se hvordan det kan betegnes som "virket godt"....
Skrevet af Duck
Jeg synes til gengæld, at den pris, der nævnes for Kessie, virker ganske rimeligt, taget hans enorme gennembrud i denne sæson i betragtning. Han har spillet nogle vildt gode kampe for Atalanta i nogle af de kampe, jeg har set, og når man tænker på, det er hans første sæson i Serie A, så er jeg solgt. Han kan godt blive rigtig, rigtig god. Det vidner også om mental styrke, at kunne gå ind og spille en fin kamp på et tidspunkt, hvor han selv og hans agent skal tage stilling til en masse transfertilbud, og hvor modstanderen endda var en af dem.

Roma så længe ud til at være med i opløbet, og Monchi meldes at have givet Atalanta en deadline for en endelig beslutning engang i næste uge. Det virker dog mere og mere sandsynligt, at han ikke havner i Rom. Desværre.
Skrevet af Martinovic
Jeg vil hellere have Pellegrini, men ham ser I ud til at hente retur.

I øvrigt ser det ud til, at Inters problemer fortsætter. De ligner ikke en konkurrent til 6.-pladsen. Forhåbentligt vil Napoli give os en hjælpende hånd i næste runde, og så kan vi selv afgøre det mod Bologna.

I 14/15 vandt Inter 7-0 hjemme over Sassuolo. I sidste sæson endte den 0-1 og nu står den 0-2. Fodbold er på mange måder et mentalt spil.
Mojn do!
Skrevet af Martinovic
Sassuolo holdt stand. Hvis vi ikke kan sikre top6 med de kampe, der er tilbage for Inter, Fiorentina og Milan, så fortjener vi ikke top6.

Både Inter og Fiorentina har svære kampe i næste runde, og vi skal være i stand til at besejre Bologna.
Mojn do!
Skrevet af Magnifico
Viola vinder overraskende nede i Napoli, mens I også slår Bologna. I taber på Sardinien. Viola kan derfor komme i EL-kval med en sejr hjemme mod ubehjælpelige Pescara, men smider sejren i allersidste minut. Begge hold har lige mange points. Men I er bedst indbyrdes. Tro mig, det er slet ikke usandsynligt :-)
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Martinovic
Den køber jeg gerne :)
Mojn do!
Skrevet af Pirlo21
@rossoneri
Hvordan kan man påstå at 4-3-3 ikke har virket i store dele af sæsonen??
Måske har det ikke været fantastisk fodbold vi har spillet, men vi lå nu ret tæt på top 4 indtil efter Inter kampen!
At vi så har fejlet noget så vildt derefter,betyder ikke at 4-3-3 ikke har været en ok løsning.

Nå men, med Inters nederlag i dag, kan 3 points mod Bologna være nok til at sikre EL. Slår vi Bologna, skal Fiorentina slå Napoli ude for at have en chance for at nå os.
Det lugter af EL, men man ved aldrig med vores hold!
Skrevet af Rossoneri
@Pirlo
1: Hvorfor forventer du at jeg skal svare på dine spørgsmål, når du - på behændig vis - afholder dig fra at svare på de ting jeg forelægger dig omkring dine udsagn?

2: Du kunne måske besvære dig med at læse hvad der står. Jeg reagerede på at @Fossa skrev at 4-3-3 havde fungeret offensivt.
Dertil synes jeg at tallene taler for sig selv.
Skrevet af Pirlo21
@rossoneri

Fossa skrev:
"4-3-3 har da virket godt i store dele af sæsonen. Vores offensiv lider i den grad af manglen af Bonaventura. Suso er for ensidig."

Mig bekendt skriver fossa intet om at 4-3-3 har virket offensivt? Du siger jeg skal besvære mig med at læse hvad der står... hvad med du selv startede :)

Jeg vil godt uddybe senere, bare ikke lige altid jeg har tiden til det og er kommet fra det til tider.
Skrevet af Rossoneri
@Pirlo
Som du kan se af mit svar (som er det du reagerer på), taler jeg om de offensive udfordringer, vi igen i år, har haft.
@Fossa skiver at vores offensiv lider under Bonaventuras fravær. Det mener jeg er en meget forenklet - og måske endda usand - begrundelse.
I den forbindelse kan jeg nævne at vores målsnit er uhyre tæt på at være præcis det samme, med og uden Bonaventura. Dét sagt, så er Bonaventura en meget vigtig brik på holdet og han har klart været savnet.

Men problemet med 4-3-3 er jo netop offensiven. Jeg har, som flere gange skrevet, absolut intet problem med en fire-back kæde og jeg mener at Montella skal holde fast i vores nuværede tre-mands midtbanekonstellation i 3-5-2. Så de elementer har jeg ikke noget at udsætte på.

Når det er sagt, har vi nu haft fire trænere der har kastet sig ud wings og én 9er og ingen har formået at skabe en potent offensiv.
På baggrund af det, mener jeg tiden er moden til at forsøge sig med et alternativ.

Jeg ved ikke helt om du havde forestillet dig at himlen skulle åbne sig og at vi, i en symfoni af englesang og perfekt stemt harpeklang, skulle have udraderet Atalanta igår.

Men jeg håber da på at du har haft mulighed for at revurdere dine "lidt" bombastiske udsagn omkring Montellas "taktiske selvmord".

Og måske også sat tingene lidt i perspektiv ift hvordan vi har præsteret (og de deraf følgende resultater) i din elskede 4-3-3 formation i store dele af 2017.
Hvis dit eneste argument er at vi har været tæt på en 4. plads, skal vi nok bare lade vær at diskutere emnet yderligere. Det er i hvert fald direkte useriøst i min bog.
Skrevet af Fossa dei Leoni
Suso og Niang er ikke garant for at mål og kun Bacca er en målsluger, men han har været ret doven i den her sæson.

Jeg tror mere, at det er spillerne fremfor systemet, at den er gal med.

Vi har bare ikke spillere, som levere meget slutprodukt.

Overall har 4-3-3 virket rigtig godt, og hvis det ikke er ødelagt, så skal det heller ikke fikses.
Skrevet af Rossoneri
@Fossa
Prøv lige at forklar hvad du mener med "virket rigtigt godt"....
Skrevet af Fossa dei Leoni
Overall. Læs.

Har sæsonen indtil den sidste tredjedel ikke været godkendt?
Skrevet af Lentini
Egentlig forholdsvis enig, Fossa.

For mig handler det om at der er et materiale, og en træner med en vis form for filosofi. I vores tilfælde en træner som har en boldbesiddende filosofi. Så kan man kigge på materialet og om det matcher filosofien.

Jeg kan få øje på flere momenter hvor givne spillere har problemer pga manglende intelligens, teknisk kunnen eller hvor jeg syns Montellas filosofi tar overhånd ift givne spillers evner.

Det vigtige imo, lad det være 4-3-3 eller 3-4-3, er at man finder spillere som rent faktisk har deres styrker som matcher trænerens filosofi.

Det betyder ikke at alle nødvendigvis skal være teknisk betonet, fordi forskellighed kan også være en styrke. Men det generelle og gennemgående billede skal være teknisk begavede.

Det er nærmest en hån at se hvor dårligt vi forvalter bolden i spillet ud fra eget felt, når Romagnoli ikke er tilstede. Og selvom han er tilstede vil modstanderen ligge sig højt på ham, men det giver i det mindste plads andre steder.

Et transfervindue kan ikke rydde op for de seneste trænere siden Allegri, men vi kan tage nogle vigtige skridt på vejen. Montella har et udgangspunkt at arbejde fra. Så gælder det om at være kløgtig.

Den angriber der bliver spændende.

Man kunne også forsøge at erhverve sig en offensiv hybrid i Luan fra Gremio der kan dække alle tre forreste pladser og desuden er en crowdpleaser. Jeg kan ihvertfald godt lide ham. Han har også frasagt sig en ny kontrakt i Gremio og dermed har han også bare et år tilbage på kontrakten.

Så savner jeg sgu nogle brassere i Milan...
Skrevet af Lentini
On another note; vores unge angriber, Luca Vido, er begyndt lave mål for 4eren i Serie B efter han blev udlejet til Cittadella i vinterens vindue. I sidste runde kom han ind og scorede to gange imod Rinos Pisa.

Det blev kvitterer med en startplads imod Vicenza hvor Vido igen lavede to mål i 2-0 sejren over Vicenza.

Vido er udlejet til Cittadella med en klausul og tilbagekøbsklausul inkluderet. I lighed med den Felicioli har i Ascoli. Sidstnævnte er igen røget helt på tribunen efter at han ellers havde bidt sig fast i en lang periode.

Apropos Rino så er han eftersigende en del af kandidaterne til sædet i Genoa. Preziosi skulle være meget imponeret over måden Rino har håndteret alle de enorme problemer Pisa har været igennem med Bl.a. pointreduktion pga dårlig økonomi. Men hvis nogen kan klare en shitstorm så er det nok Rino.

En anden udlejet spiller har succes i det spanske. Rodrigo Ely er fast mand i Alaves. Hvis ikke det var fordi de spanske klubber var så hamrende fattige, kunne man rent faktisk håbe at cashe 1-2mio EUR ind for ham istedet for en lang række sagesløse lejemål. Og at få en mindre Raiola klient i klubben tæller også. Næsten dobbelt.
Skrevet af Bishop
Jeg er også enig i at 4-3-3 virkede rigtig godt i en længere periode, helt åbenlyst blev der ikke scoret massevis af mål, men udover 9´eren så synes jeg at offensiven var godkendt og især Suso spillede en del gode kampe, ligesom at dølle ganske hurtigt blev implementeret i systemet. Kigger man på statistikken så var offensiven horibel, men det var immervæk ikke den følelse jeg havde efter kampene...

Den evige diskussion går jo på om man kunne have fået mere ud af spillerne ved at bruge dem anderledes, og det er jeg slet ikke overbevist om at man kunne. Ikke at forrige kamp skal være et argument for dette, for det bliver bare dumt. Og det bliver jo også bare en pseudo diskussion fuld af gisninger.https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af Rossoneri
Overall. Læs.

Tja, havde nu nok ønsket mig et indblik i hvad der gør at du mener det du gør. Hvad er dit succeskriterie, hvilket aspekter har fungeret "rigtigt godt" osv.

Men nuvel.

Har sæsonen indtil den sidste tredjedel ikke været godkendt?

Nej, slet ikke. Jeg køber ingenlunde argumenter omkring hvordan vi på et eller andet tidspunkt var placeret i tabellen.
Det er en ubrugelig påstand der er blottet for enhver form for relevans.
Der er én ting der tæller og det er tabellen efter 38 runder. Alt andet er mellemregninger der ikke giver meritter.

Man kan med rette tale om elementer der har fungeret godt i sæsonen og hvordan disse replikeres.
Problemet er bare at vores angrebsspil ikke har fungeret optimalt på noget tidspunkt (over en længere periode) i sæsonen. Det gjorde det i øvrigt heller ikke under Mihajlovic, Inzaghi og Allegri da vi spillede med to wings og en angriber.
Det bør vel være stof til eftertanke....

Nogen vil måske huske en tidligere diskussion omkring emnet.
Her var mit synspunkt at jeg ikke synes sæsonen var godkendt, fordi for mange resultater var kommet i hus i kraft af "held", tilfældigheder, enkeltmandspræstationer og med mindst mulig margen.
Den slags bliver sjældent ved at gå godt over en sæson - og det gjorde det så heller ikke i vores tilfælde.
Skrevet af Bishop
Men er der ikke generel enighed om at det i højere grad skyldes spillerne tilrådighed og ikke systemet, altså nøjagtig som i sidste kamp mod Atalanta?
https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af Rossoneri
Men er der ikke generel enighed om at det i højere grad skyldes spillerne tilrådighed og ikke systemet, altså nøjagtig som i sidste kamp mod Atalanta?

Det synes jeg måske er en sammenligning der ikke helt tjener formålet.

For det første er det lidt svært at sammenligne et system der er anvendt i én kamp, med ét der er anvendt (on and off) i tre sæsoner.

Dertil kommer at vi sammenligner én kamp hvor Montella havde nogle "interessante" fortolkninger af spilleres positioner.

Med 4-3-3 har vi haft vores bedste spillere til rådighed, på de pladser hvor det vurderes at de skal spille og det har stadig ikke fungeret.

Du siger det egentlig selv - vores offensiv statistik har været forfærdelig. Så kan man sagtens sidde med et indtryk af at det ikke var så skidt endda. Men over en længere periode er statistikken jo lig med virkeligheden.

Og så er det vigtigt lige at skille skidt og kanel. Min anke går ikke på hele Montellas spillestil og filosofi. Tværtimod faktisk.
Den går udelukkende på de tre forreste.
Skrevet af Rossoneri
Hvad angår bagkæden, så tror jeg at vi skal vende os til en tre-back kæde.

Jeg læste netop en interview med Montella, hvor han forklarer at han flere gange har lavet en "Ancelotti" omkring sit forsvar. Altså ét på papiret og et andet i virkeligheden.

Helt konkret drejer det sig om hvordan han har benyttet de Sciglio som back og er faldet tilbage som midstopper. Det forklarer også den skæve formation vi en del gange har været vidne til.

Det er naturligvis også en (velkendt) historie om Berlusconi der ikke giver sine trænere optimale arbejdsforhold. Montella kalder selv 4-back kæden for et "dekret" fra Silvio.

Jeg har høje forhåbninger til det kommende vindue og ikke mindst at Montella får meget mere frie hænder til at skabe den trup der passer med den filosofi han gerne vil skabe.
annonce
0