Snak

Mere indhold efter annoncen

ACF Fiorentina

Skrevet af Magnifico
ons 19. jul 2017
Ny sæson, nye tider, ny tråd.

Til historikerne... Den seneste Fiorentina-tråd, som for øvrigt ikke var den første af sin slags, blev startet den 3. januar 2015 af Viola 4 Ever. Han er siden gået på tidlig pension, men er fortsat dybt savnet blandt de øvrige viola-debattører. Så forhåbentligt vender han stærkt tilbage igen. Tråden opnåede ialt 3.841 indslag og over 215.000 visninger.

Det ville være dejligt, hvis denne nye tråd kan opnå samme gennemslagskraft.

Vi står nemlig overfor en ny sæson, der varsler nye tider: En ny træner, et nyt hold, en ny anfører, måske nye ejere og måske engang et nyt stadion (yeah, right).

Vi er mange, der lever i håbet om, at det bliver starten på en ny, stor violet æra. Vi har ihvertfald brug for al den opbakning, som vi kan få. Så deltag gerne i debatten.

Forza La Nuova Viola Alé!
Skrevet af Flying Dutchman
Jeg går ud fra, at invitationerne til housewarming bliver sendt ud til de øvrige tråde?
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Magnifico
Hahaha, FD. Det har vi desværre ikke råd til, før der er blevet solgt nogle store kanoner :-)
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Flying Dutchman
Så må vi se, om vi vil give jer alt, alt, alt for mange penge for Vecino ;)
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Magnifico
Tak. 24 mio euro ville hjælpe på det.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Flying Dutchman
Jeg ringer lige til Kina.

Tillykke med den nye tråd - her er pænt!
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Acheron 3
Godt initiativ som sagt. Måske det ville være en fin idé også at få et personligt indspark fra trådens brugere. Hvor længe har i fulgt Viola, og hvordan startede det?

Jeg starter gerne selv. I første omgang vil jeg kalde mig selv sympatisør. Jeg har lidt kendskab til klubben - man kan jo læse sig til meget - men det er primært noget der er kommet sideløbende med min stigende interesse for Serie A. Ligaen har jeg dog altid fulgt med et halvt øje siden starten af 1990´erne, ja så gammel er jeg, da TV2 transmitterede kampe fra Serie A. Og hvorfor så lige Viola? Tja, ubevidst er det en af de klubber som jeg har holdt mest øje med, bl.a. på grund af danskerne i klubben, og så er det næsten et krav fra mig, at den klub som jeg vil følge lidt nøjere skal komme fra en by som kulturelt og historisk har meget at byde på - især med henblik på et evt. senere besøg, og her er Firenze et af de mere oplagte bud. Så det handler lidt om at jeg synes at der med Viola er flere ting der bare føles rigtigt. Og så er det jo et let genkendeligt og dermed unikt hold med de violette trøjer.

Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Magnifico
Tillykke med den nye tråd

Takker.
her er pænt!

Så længe det varer :-)
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Magnifico
God idé, Acheron.

Jeg skal nok vende tilbage med min lille historie, når jeg er på PC igen.
I mellemtiden er andre velkomne til at komme med deres historie, hvis de ønsker det.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af WistaMagile
Jeg er klar! Hurra for en ny sæson.
Skrevet af Acheron 3
Berna har tilsyneladende indgivet en lægeerklæring, der fritager ham fra træningen med holdkammeraterne. Hmmmm....
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Mjohnsen
Dejligt med en by tråd og en forhåbentlig ny og succesfuld æra for vores elskede hold.

Selv blev jeg første gang fascineret af Viola, da jeg i tv så dem tabe en vanvittig kamp 7-4 hjemme mod Milan i den helt tossede sæson, hvor alt gik galt og vi endte med at rykke ned.
Det var dog først for alvor i 1996 at jeg blev bidt af de violette farver og rev mig selv i håret mens Viola under Ranieri slet ikke kunne få det til at hænge sammen i serie a men til gengæld havde en reel mulighed for en pokal i den nu nedlagte cupwinners cup hvor Barca dog trak det længste strå trods 1-1 på Camp Nou.

Dengang så jeg altid serie A enten på 3+ eller RaiUno og jeg husker især nogle vilde kampe under Malesani, hvor vi hev de mest utrolige sejre hjem blot for at kvaje os uge efter. Lyder det bekendt? :-)

Har selv været i Firenze flere gange blandt andet i sæsonen 1998/1999 hvor hele byen var gået amok i mesterskabsfeber. Desværre en kende for tidligt.

Jeg var også dernede i foråret 2006 hvor vi vandt en vanvittig kamp mod Siena på et kludemål kort før tid og hele Franchi eksploderede.

Jeg har sympati for flere andre holde herunder FCN, da jeg er opvokset i Farum, samt Forest og Barca. Men der vil altid kun være Viola for mig. Hvis vi vinder i weekenden bliver det en god uge. Hvis ikke - så er der lang tid til søndag.

Hvis jeg spiller FIFA, Manager eller noget andet i den stil, er jeg altid Viola - der er ingen andre hold for mig :-)

Så håber på alle måder den kommende sæson ikke bliver lige så mager som den forrige.
Forza Viola
Skrevet af Mjohnsen
Her er i øvrigt Pazzinis scoring fra 06 - en sand perle.

https://m.youtube.com/watch?v=Z-D8yAK26Ec

Og ja, Berna skal bare ud af klappen nu.
Knægten er åbenbart kun interesseret i penge og Juve.

Forza Viola
Skrevet af Magnifico
Ser ud til at Berna ryger afsted nu.

Parterne skulle være enige om en aftale på 40 mio + 2 mio euro i bonus.
Desuden forlyder det, at viola har sikret sig 10% af evt. videresalg.

Forræderen får en fem årig kontrakt til 4 mio euro netto om året.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Magnifico
Berna har tilsyneladende indgivet en lægeerklæring, der fritager ham fra træningen med holdkammeraterne. Hmmmm....

Han har åbenbart allerede tilegnet sig Juve-manerer med en lægeerklæring på en fup-sygdom, mener mange fiorentini. Han skal nok blive en succes hos gobboerne.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Magnifico
Her er så min lille historie…

Jeg er italofil og fattede første gang en indirekte og lille interesse for viola ved VM ’82 i Spanien. Ja, så gammel er jeg. På midtbanen havde Italien viola’s elegante dirigent ved navn Giancarlo Antognoni, som jeg godt kunne lide.

Desværre missede han finalen pga en skade. Udtalelsen “Bortset fra den sidste Serie A-kamp mod Cagliari, som kostede os mesterskabet i 1982, er dét at jeg ikke kunne spille VM-finalen den største skuffelse i mit fodboldliv”, siger alt om il Capitano’s store violette hjerte. Han er fortsat for mig den største spiller i viola’s historie.

Byen Firenze besøgte jeg første gang i 1994 og dén faldt jeg pladask for. Ikke at jeg dermed blev viola i samme moment. Sådan var det slet ikke. Men med i "købet" af byen Firenze fulgte klubben efterhånden på en eller anden naturlig måde.

Jeg har det nemlig sådan, at der gerne må være en stærk kobling mellem klub og by mht historie, kultur og ånd. Og det er der i høj grad i en-klubsbyen Firenze. Viola er Firenze og vice versa. Dét mærker man også i kontakten med de meget passionerede og stolte fiorentini, hvor viola ikke bare er en fodboldkub. Det er langt større. Og det er lige mig. Så det har ikke været svært over tid at bekende sig til den særprægede violette trøje - den smukkeste i Serie A.

Samtidig er der for mig også noget helt eksistentielt tiltrækkende ved at holde med en udfordrerklub, der godt nok (som regel) er med i eller omkring toppen, men uden at man dermed på nogen som helst måde kan tage titler og pokaler for givet. Det handler om - ligesom med livet - at tage det sure med det søde. Og dét bliver de lejlighedsvise triumfer bare endnu større af.

Siden 1994 har jeg besøgt Firenze mange gange og efter vi købte en fritidsbolig lidt uden for Firenze, er det også blevet til flere kampe på Franchi, hvor min interesse for viola er blevet kraftigt intensiveret.

Jeg nyder de forventningsfulde timer op til kampene omkring stadion og står altid blandt de velkendte originaler - unge som gamle - på Curva Ferrovia, hvor stemningen er ret speciel og fyldt med historiske traditioner. Samtidig får man så også muligheden for at hylde de flotte tifoer på Curva Fiesole i den anden ende.

Højdepunktet på Franchi var d. 20. oktober 2013, hvor viola på et gyldent kvarter i 2. halvleg gik fra 0-2 til 4-2 mod Juve, bl.a. via et hattrick af Rossi. Stemningen i 2. halvleg og efter kampen var helt utrolig og kan ikke sammenlignes med andre af mine live-fodboldoplevelser. Byen Firenze var indhyldet i den smukke violette farve og proppet med folk, der råbte, sang og græd, som var selve scudettoen vundet. Glemmer det aldrig.

Som MJ har jeg det også sådan, at hvis viola vinder, er ugen efter god. Et nederlag betyder omvendt en mindre god uge. Så jeg håber, at man tager sig gevaldigt sammen i denne sæson, for ellers bliver det hårde 9 måneder - endnu engang. Mere af det søde, og mindre af det sure, per favore.

Forza La Nuova Viola Alé!
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Acheron 3
Jeg har set flere klip, lagt op af fansene selv, fra anden halvleg af den kamp mod Juventus, og vurderet ud fra dem var det en helt speciel stemning. Vel en blanding af jubel og målløshed over det som de var vidner til.

VM 1982 var også den første slutrunde som jeg virkelig husker, og det er primært Italien jeg husker den for da jeg heppede på dem, og især Dino Zoff og Paolo Rossi - vistnok lykkeligt uvidende om at sidstnævnte i gruppekampene havde spillet som en pose nødder. Hvad angår Antognoni så fik han jo oveni helt forkert en scoring annulleret mod Brasilien.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Magnifico
Vel en blanding af jubel og målløshed over det som de var vidner til.

Det var også out of this world at opleve.

Hvad angår Antognoni så fik han jo oveni helt forkert en scoring annulleret mod Brasilien.

Korrekt, til 4-2. Du har en god hukommelse.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Acheron 3
Korrekt, til 4-2. Du har en god hukommelse.


Hæ hæ. Jeg indrømmer blankt at jeg selvfølgelig har set den fænomenale kamp mod Brasilien flere gange på YouTube. Det er klart.

Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Magnifico
Lad nu vær med at ødelægge rosen :-)
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Magnifico
Rygter siger, at Pioli skulle være interesseret i Niang ifm Kalinics eventuelle overgang til Milan. Uanfægtet knægtens talent, følger der også "balotelli-nykker" med, så jeg håber sørme, at mister har en skråsikker plan med ham. Han bør så også være rlmelig billig, da Milan åbenlyst gerne vil skippe ham videre ifm deres meget dyre hamskifte.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
annonce
0