Snak

Mere indhold efter annoncen
Jeg er med på, kvindefodbold er på vej frem, det kan ikke betvivles.
Men giver det øknomisk mening? Kvindehåndbold har været populært i snart 30 år.
Er der nogen, der kan tjene penge på det herhjemme? (reelt spørgsmål, jeg har ikke svaret)
Kosovo je Srbija
I USA kan de tjene masser af penge på kvindefodbold, så potentialet er der. Men jeg tror ikke, det handler om, om man kan tjene penge på kvindefodbolden lige nu. Det kan man givetvis ikke.

Det handler om, om man kan køre kvindefodbold, uden det giver for meget underskud. Hvis man kan det, og derigennem få en masse goodwill i medierne, i fodbolddanmark og i det politiske Aarhus, så begynder investeringen at give mening. Og hvis man så får en masse piger, der spiller fodbold, til i højere grad at interessere sig for AGF (på herre eller kvindesiden), så kan det være, de kan konverteres til tilskuere på stadion, merchandisekøbere og ambassadører for klubben.

Det handler ikke om forretningen i kvindefodbold lige nu. Det handler om de mulige afledte effekter, er jeg ganske sikker på.
Og hvis man så får en masse piger, der spiller fodbold, til i højere grad at interessere sig for AGF (på herre eller kvindesiden), så kan det være, de kan konverteres til tilskuere på stadion, merchandisekøbere og ambassadører for klubben.


Det her var også mit umiddelbare bud på, hvorfor AGF går ind i det. Jeg tror næppe der kommer det store økonomiske udbytte ud af selve fodbolden. Og så virkede det til at være en relativt lavthængende frugt i og med de to samarbejdspartnere allerede var meget store på kvindefodboldsiden. Hvis min datter havde interesseret sig nok for fodbold til at blive rigtig god, så så jeg da helst at hun spillede for AGF herhjemme. Men det er aldrig noget jeg kommer til at gide at se.
Lee Tomlin on Twitter \"My washing machine was making loads of noise I opened it and kompany crawled out I must of left him in my pocket\"
Coachen skrev:

Kan det være positivt for klubbens image og udvikling?


Uden tvivl. Der har lige været afholdt en slutrunde hvor der var mange flere seere til end de regnede med på forhånd og kampene blev generelt spillet på et højt niveau. Det tog ikke lang tid før mange politikere og kendte erhversfolk begyndte at tale med pressen om det, ikke kun i DK men også i udlandet.

VSK Aarhus blev i øvrigt nummer 3 i seneste sæson, de 2 første i ligaen skal ud og spille Champions League. Før karantæne-nedlukningen af alt var Kvindeligaen sat til at starte lørdag den 28. marts.

Kvindeligaen er starten på professionaliseringen af kvindefodbold i DK, AGF får mulighed for at vise hvad de lærte da man indførte det for mændene.

Med Lyseng har man sikret talentsiden, ved at de kører et U18 hold for de bedste talenter, resten kører derefter i VSK regi.

Hvad er klubbens begrundelse(r) for at involvere sig?


Der blæser mildes vinde over sporten, fra mange sider. Der er sponsorer som gerne vil involveres og have en del af kagen. Der er også nogle politikere som gerne vil sole sig.

I forbindelse med Kongelunden kunne AGF sandsynligvis få kvinderne til at spille på de kampdatoer hvor mændene ikke spiller, så det kan også bruges som endnu mere begrundelse af hvorfor Aarhus skal have et intimt fodboldstadion på internationalt niveau. Man vil måske også kunne trække landskampe for kvinder til Aarhus.

I øjeblikket spiller VSK på Vejlby Stadion, som har en fin løbebane rundt om fodboldbanen. Tilskuerne hygger sig på nogle jordvolde hele vejen rundt, de vil nok sætte pris på en gang at opholde sig på et rigtigt stadion.

Ved at være med nu, fremfor når Kvindeligaen har bevist sig, kan man sikkert komme igang for færre penge.

VSK har 21 spillere i truppen og jeg tror at de vil være lykkelige for at få penge for at spille bold, så man kan starte forsigtigt økonomisk og give dem en basiskontrakt med minimumslønnen på 21.600 kr,- og noget bonusværk ved siden af.

Hvis alt spiller max kan man måske endda budgettere så godt at man kan lave et regnskab som går i bedre end nul fra start.
Kom så de hviie
Kvindefodbolden må være et strategisk tiltag, hvor man tager det lange lys på og tænker på afledte effekter. Især i forhold til stadionbyggeri, kommunalpolitik og på DBU.

Jeg kan ikke forestille mig, at kvindefodbolden bliver rentabel inden for en overskuelig årrække - i hvert ikke hvis de skal være rigtigt professionelle. Det handler om, hvordan man har skruet finansieringen sammen og hvor meget, at man er villige til at tabe på det i forhold til de afledte effekter.
https://www.youtube.com/watch?v=Q5dWqGXqOkk
Hvis ikke vi får lov at spille sæsonen færdig, så er vi klart blevet snydt for guld!
https://youtu.be/ihaB8AFOhZo
Jeg hørte for noget tid siden denne podcast med JN om GF og Coronakrisen:

https://www.mediano.nu/oversigt/2020/3/26/bossword-sdan-bliver-agf-pvirket-af-coronakrisen

Den gav altså ro i sindet. Efter at have hørt den virker det nærmest som om, at krisen kan være en fordel for os, fordi vi kan komme bedre igennem end vores konkurrenter. Fraset selvfølgelig, at Bundu ryger alt, alt for billigt - måske endda gratis.
Tillykke til FANTASTISKE FLO, der i dag fylder 50 år.

Sjældent har en ny spiller gjort SÅ markant en forskel hos os.
"I can't say anything," admitted Henry. "They are right." That old Ferguson team-talk - "Lads, it's Tottenham" - now needs an update. Lads, it's Arsenal. Keep putting pressure on and keep asking questions and eventually the capitulation will come"
Jeg er ikke specielt overtroisk, men har følelsen af at være lidt af en nemesis.

Første kamp på stadion var den famøse ubenævnelige 3-3´er.

I år valgte jeg at kaste en sæk penge efter dem for at blive sponsor.

Jubii...
https://youtu.be/ihaB8AFOhZo
Jeg sad og lige tænkte over at vi i AGF har været heldig over Lyngbys økonomi problemer inden ansættelsen af D. Nielsen. Vi fik D. Nielsen, Bror Blume og Casper højer som er vigtige og store profiler i klubben nu! Det har samtidig hentet for "billige" penge.

Udover dette synes jeg klubben har haft den bedste transfervindue nogensinde i sommers. Torsteinsson, Duncan, N. Poulsen er allesammen super køb. Udover dette har man sikret gode reserver til backsene, kanterne og angrebet.
annonce