Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af esha9751
@ eskapisten: Prøvede du hjemmesiden?: https://www.superstats.dk/simulering/slutspil
Fordi lige meget hvordan man næsten fodrer den, kræver det i år nok 30-31 point (OG positiv måscore). Så jeg tror så meget på den, at jeg tror at man skal så højt op i år.

Synes GF’s egne resultater har været ret svingende, så vi skal ramme lidt en stime som den tidligt i sæsonen. GF fik 13 point på 5 kampe, siden har 11 kampe kun tilføjet 9. Siden 7. runde har vi max lavet 6 point på 5 kampe.

Silkeborg har et meget hårdt program (bortset fra os) og deres kampe mod top-6 har været elendige i år. Så de vil se kampen mod os som en must-win.

Randers derimod har et meget nemt program.

Det gode er så at vi har ”sekspointskampe” mod dem alle tre. (OB er det tredje hold)
Mere fodboldnørd end fan...
Skrevet af Eskapisten
Nej, jeg har ikke prøvet det pågældende link. Jeg har brugt den helt basale simulator på Superliga.dk med alle dens mangler ;-)

Her kan jeg dog godt lave scenarier, hvor en 27-28 point er nok. Det kræver selvfølgelig, at vi får mange point ud af vores kampe mod Ob, Randers og Silkeborg, men det er vel objektivt set også lige så sandsynligt, som at vi ikke får mange point ud af de kampe. Det er jo fire hold nogenlunde på niveau med hinanden.

Når du sætter oddsene inde på Superstats og beregner scenarier, så gør du det baseret på historik, trupper og form i efteråret. I min optik er det svært at forudsige forårets kampe på baggrund af efteråret. Forskellige nye faktorer kan spille ind:

1) Transfervinduet kan forstærke nogle trupper og svække andre. Silkeborg kan f.eks. miste en række profiler. Ob har allerede mistet et par ret signifikante profiler. Randers kan også miste. Vores trup er så ny, så det for mig at se kun er Bisseck, vi kan miste af de bærende spillere. Man kan selvfølgelig købe nye og endnu bedre spillere, men de skal spilles ind, og det tager ofte tid.

2) En lang vinteropstart kan gøre nogle hold skarpere end andre. Vi aner ikke, om et af de fire hold får alt til at klikke henover vinteren og kommer blæsende ud. Vi ved heller ikke, om Brøndby eller Horsens rydder bordet og tager en plads i top seks.

3) Skadede spillere fra efteråret kan spille sig i form henover vinteren, og andre kan blive skadet. F.eks. kan MA og MEM være i bedre form for os, når vi starter op, men samtidig kan en Patrick Mortensen - syv, ni, tretten - få en skade.

4) Banerne er elendige, når vi starter op. Silkeborg får det måske svært. Randers havde det svært i den sidste del af efteråret, måske også på grund af banerne. Vi var heller ikke selv prangende selvfølgelig.

Derfor giver jeg ikke alt for meget for oddsvurderinger, før vi har afviklet transfervinduet og set nogle træningskampe. Der er simpelthen for mange ubekendte til, at det giver mening for mig at spekulere i.

Og det er basalt set derfor, jeg hellere vil holde mig til historikken ;-)Skrevet af esha9751
Tak for dit sobre og nede på jorden svar! Og ja, det hele er jo bare spekulation. Det ville være rart, vis vi ikke skulle af med Bisseck allerede; det ville klart formindske vores chancer.

På siden, jeg refererer til, kan man i øvrigt lege med hvilken styrke man tildeler de forskellige hold. Den typiske afstand ml. nr 3 og 10 på dette tidspunkt af sæsonen er 12-15 point; afstanden i år er 6. Så alt tegner til en gyser af en afslutning på grundspillet. Jeg holder fast i min pointe om at det kræver lidt ekstra indsats og lidt held at komme videre.

Og så må jeg hellere hygge mig lidt med superliga.dk’s egne værktøjer i ventetiden...
Mere fodboldnørd end fan...
Skrevet af Eskapisten
Jamen selv tak esha9751. Det har været en god debat, og det er også godt at få lidt liv i tråden igen.

Vi må se, hvem der for ret. Og jeg er helt enig i, at det bliver en gyser af en afslutning - og at det bliver tæt, uanset om stregen bliver på 28 eller 31. Hvis alt går, som det typisk går, er det hele dog ligegyldigt, for så skal vi nok bare orientere os mod den anden streg :-)

Iøvrigt skal du for guds skyld ikke lege med Superliga.dk´s værktøj. Det, du bruger er vist længder federe/bedre. Især, når vi er tættere på sæsonstart og ved mere om transfers, trupsammensætning og niveauet på holdene.

Skrevet af AGF-Vestegnen
Jeg har lige læst et længere interview med vores gode (gamle) tysker i Stiften.
Der er en passus, jeg studser lidt over. (Citat fra artiklen):

"Der skal trænes hårdt, intenst. Og så er det jo meget godt, at alle på nær en enkelt unavngiven AGF-spiller ifølge cheftræneren er vendt tilbage i en "meget god forfatning."

Er der nogen, som ved, hvilken af vores spillere der vendte tilbage med flæskestegen hængende ud af gabet?
Skrevet af Andfred
Jeg så en video hvor Yacob troppede op med forfærdeligt hår. Skal ikke sige om det er det der tales om, men det burde koste til bødekassen...
Skrevet af AGF-Vestegnen
Hehe. Hvis det kan give en bøde, er det godt, jeg næsten er skaldet.
Skrevet af esha9751
Jamen selv tak esha9751. Det har været en god debat, og det er også godt at få lidt liv i tråden igen. [...] I øvrigt skal du for guds skyld ikke lege med Superliga.dk´s værktøj. Det, du bruger er vist længder federe/bedre. Især, når vi er tættere på sæsonstart og ved mere om transfers, trupsammensætning og niveauet på holdene.


Ja, tak for dine indspark og kan høre du fik set værktøjet, jeg skrev om.
Mere fodboldnørd end fan...
Skrevet af BoroDane
@Vestegnen

Jeg hælder til at sige D’Alberto men aner det selvfølgelig ikke :) Mon ikke det er en af de spillere som ved de alligevel ikke rigtig får en chance. Spillere som Munksgaard, Grønning, Hvidt der tilsyneladende ikke har en fremtid i klubben og som Uwe ikke har vist interesse for at bruge.
Lee Tomlin on Twitter \"My washing machine was making loads of noise I opened it and kompany crawled out I must of left him in my pocket\"
Skrevet af Nybegynder123
Hejsa :-)
Jeg læste om testkampen imod Sønderjyske, hvor flere af de unge, skulle have gjort det godt. Er der nogen, som kender til ham Mathias Sauer, som scorede og lavede en assist - er han mon en kommende superliga spiller, lidt ligesom Ihler var det, inden han røg videre til Skive?
:-)


Skrevet af AGF-Vestegnen
Bisseck lyder som vores absolut mest sympatiske og ditto begavede spiller i dette interview. Virkelig spændende læsning med ord fra en særdeles selvreflekteret mand.

https://jyllands-posten.dk/jpaarhus/ECE14827299/han-straaler-i-superligaen-men-yann-bisseck-ville-egentlig-hellere-have-vaeret-kirurg/
Skrevet af Britz
AaB med væsentlige forstærkninger, hvis de ellers kan få det til at fungere. Lidt ironisk, hvis Helenius bliver manden der redder dem, især hvis det bliver på bekostning af os.
Så galt bør det ikke gå, men jeg frygter altid foråret. Med god grund vil nogen sige.
Skrevet af Eskapisten
Enig, @Britz

Det ser ud som om, at Aab står væsentligt stærkere frem mod foråret, og det er nogle interessante signings, de har lavet. De skal stadig havde det til at fungere, og Helenius har en track record med ikke nødvendigvis at slå igennem, hvis Kent Nielsen ikke er hans træner. Men jeg er også blevet mere bekymret for Aab, og jeg tror, det bliver en svær åbner.

Til gengæld ser Silkeborg foreløbigt en anelse svækkede ud uden Helenius. De har selvfølgelig Tonny Adamsen, men de mangler noget bredde lige nu. Ob ser foreløbigt markant svækkede ud uden Gigovic og Jebali. Og Brøndby, Randers og Horsens ser i hvert fald ikke væsentligt styrkede ud foreløbigt.

Vi bør selv være styrkede selv uden tilgange, alene fordi spillestilen og Uwe er kommet mere ind under huden på spillerne, fordi den nye trup har fået mere tid sammen, og hvis vi er ude over småskader til MEM og MA. Så jeg er stadig relativt optimistisk, men jeg gætter også på, at vi får mindst en markant tilgang i vinduet. Alene fordi, at det plejer vi.
Skrevet af Mercenary
Hausner på vej videre. Noget af et fald fra de tinder, han på et tidspunkt var spået.

Men hæfter mig også, hvor lidt Stiften, virker til at have snor i sladderen nu om dag. De nævner intet.
Lose all to save a little
Skrevet af Britz
Vi bør selv være styrkede selv uden tilgange, alene fordi spillestilen og Uwe er kommet mere ind under huden på spillerne, fordi den nye trup har fået mere tid sammen, og hvis vi er ude over småskader til MEM og MA. Så jeg er stadig relativt optimistisk, men jeg gætter også på, at vi får mindst en markant tilgang i vinduet. Alene fordi, at det plejer vi.


Jeg er egentlig også selv tilhænger af stille transfervinduer, kontinuitet og hårdt arbejde på træningsbanen.
Det er heller ikke fordi truppen skreg efter en bestemt type spiller - det var mere at få bragt, de spillertyper vi har, mere i scene.
Men nu har vi mistet Grønning, snart Hausner og hentet Peter Bjur ind. Jeg har ærligt talt ikke lagt meget mærke til Bjur i sin tid hos Brøndby, men kan forstå, at han er en fleksibel type, der kan spille på begge kanter, både i en defensiv og offensiv rolle. Det lyder som gardering og øget konkurrence til Mølgaard og Kahl, hvilket kun er fint med mig.
Mht. Grønning, så behøver vi ikke at erstatte ham 1-1 i min verden. Vi har fin dækning med PM og Duin. Vi mangler mere en "fri rolle" type ved siden af eller bagved. En med mål i støvlerne. Duelund er rygtet kraftigt til os og har lidt af de spidskompetencer, som kunne være interessante på den plads. Skadeshistorikken er dog voldsom:
https://www.transfermarkt.com/mikkel-duelund/verletzungen/spieler/320265

Hvis det er dét for os, så er det sådan lidt meh, uden at være rigtig dårligt, men også uden at det begejstrer sådan rigtigt. Duelund var til tider RIGTIG god i FCM, hvilket også kastede et udenlandsskifte af sig, men hvis han er skadet halvdelen af tiden hos os, så får han jo ikke forløst det potentiale. Det er noget af et sats vil jeg mene. I værste fald risikerer vi at svække en, i forvejen MEGET svag, offensiv, ved at have mistet Grønning og erstattet ham med en skadet spiller. I bedste fald holder Duelund sig skadesfri og kan give os den brik vi mangler for at begynde at skabe chancer.
Skrevet af Britz
Duelund på lejeaftale hos os indtil sommer. Ifølge transfermarkt udløber hans kontrakt også med Kiev til sommer, selvom bold.dk skriver noget andet.
https://www.transfermarkt.com/mikkel-duelund/profil/spieler/320265

Som skrevet før, så er det en risikofyldt satsning. Det ligner ikke, at der er en ekstra gardering eller plan b, hvis han skulle gå i stykker, hvilket skadehistorikken godt kunne indikere, at han kommer til at gøre på et tidspunkt. Omvendt, så ville han nok heller aldrig være et tema for en klub af vores størrelse, hvis han ikke var så skadesplaget.
Skrevet af Jelleman666
Et par spændende tilgange de sidste par dage (2 kanter og afgang af Hausner), får mig i den grad til at tro at vi skrotter det ugudelige 3/5 mands forsvar og går i en 4-4-2/4-3-3/4-2-3-1.

De gange vi er rykket ned, har man manglet mål i holdet, og det kan der også sagtens være en tendens til nu, med mindre flere af MEM, Duelund, Yakob, Anderson, Links, Bjur, Jelle og Haugen stepper op helt generelt eller i det mindste bliver mere kreative/målfarlige.

Jeg synes desuden vi mangler fart og dybdeløbere. En Berg, Stephan P. og/eller en Bundu-fart type ville dæleme pynte.

Der går desuden rygter om en højre back fra Malmø, der skal presse Møllen, hvilket kun er positivt, hvis man samtidigt kan slippe af med D´Alibi og/eller Munken.

Det bliver et par spændende dage og ikke mindst også at se hvordan vi stiller op i morgen, både hvad angår formation såvel som hvor lang tid de enkelte spillere får på banen.
"I can't say anything," admitted Henry. "They are right." That old Ferguson team-talk - "Lads, it's Tottenham" - now needs an update. Lads, it's Arsenal. Keep putting pressure on and keep asking questions and eventually the capitulation will come"
Skrevet af dillen
Ifølge stiften skulle der være tale om en permanent aftale med Duelund i den forstand, at han ikke er lejet i Dynamo Kiev men hentet hjem. Er det situationen, undrer jeg mig endnu mere over, at der kun er tale om en aftale på et halvt år. Hvorfor ikke skrive længere, hvis situationen i Ukraine ikke længere skal have noget at sige? Måske er Stiften fejlinformeret?

Anyhow, kærkomment med lidt offensiv kreativitet. De sidste par kampe i Nijmegen skulle han have gjort det ret så stærkt, så lad os håbe, at han er tilbage i form og kan holde sig skadesfri. Så må det også være en formsag at lave en længere aftale, som Stig Inge åbner for.
Skrevet af Britz
Det ligner ikke, at der sker mere i transfervinduet for os, hvad angår tilgange. Det ligner, at vi sælger/frigiver Munksgaard, men ellers ser det afgjort ud.

Tilgange:
- Mikkel Duelund
- Peter Bjur
- Felix Beijmo

Afgange:
- Sebastian Grønning
- Sebastian Hausner
- (Alexander Munksgaard)

Hausners afgang giver fin mening, hvis vi har tænkt os at spiller med kun to midterforsvarere og Beijmo ligner en 1-1 erstatning for Munksgaard, såfremt han smutter. Peter Bjur har jeg lidt svært ved at placere, udover at jeg kan forstå, at han kan spille back i begge sider, samt kant længere fremme også. Det kan hurtigt blive nyttigt, hvis han har et nogenlunde bundniveau.
Duelund har jeg allerede vendt. Det er en transfer der kilder de rigtige steder, men som også kommer til at give panderynker, når han bliver flækket ned første gang.

Er der nogen der så kampen mod FCK?
Som Jelleman beskrev, så ligner det, at vi er gået over til en 4-4-2, men ud fra, hvad jeg kan se af spillere der startede mod FCK, så ligner det en flad 4-4-2 med Links og Anderson som kanter...? Kan det passe? Duelund er så nok tiltænkt Links´ plads tænker jeg, hvilket da også giver en ganske habil startopstilling i så fald, men nu er jeg også en fodboldromantiker og stor tilhænger af den traditionelle 4-4-2, så måske jeg lader mig påvirke her.
Skrevet af Britz
Rettelse: Munksgaard bliver, D´Alberto ophæves
annonce
0