Snak

Mere indhold efter annoncen
Taget PC´s udtalelser om at holde på stammen i betragtning tror jeg simpelthen ikke på, at vi både skiller os af med Ankersen, Amini, Bundu OG Tingager i ét og samme vindue. Det vil være en alt for stor del af den faste startelleve, som er væk fra den ene sæson til den anden, og det vil uden tvivl kunne ses på banen i den kommende sæson. Det tror jeg ikke på, at PC går med til.

Dertil kommer en mulig afgang af Højer (som i tråd med mine tanker ovenfor ikke ryger, hvis Tingager ryger, og omvendt). Det sker ikke, det er PC for klog til. Skulle det dog ske, at Højer ryger, har vi brug for en erstatning. Om en sådan skal være en direkte erstatning eller en reserve for Gersbach, ved jeg ikke, men et bud kunne være Marc Dal Hende. Han har ikke spillet længe, men jeg kunne forestille mig, at han ville passe godt ind i Davids stil med indlæg, aggressivt pres og kontrastød. Det er et ret fornuftigt bud, vil jeg sige.
Så ser der endeligt ud til at være kommet en aftale på plads med Bundu. Jeg var ved at blive nervøs, da en selskabsmeddelelse plejer at udløse en officiel transfer kort tid efter.

Som sagt er det en nøgletransfer og ideer om AGF kunne være kolde og se tiden an for bud senere i vinduet er alt for risikable. Det er nu, der skal sælges.

Bundu er en rendyrket succeshistorie i AGF, hvis salget materialisere sig. Det havde været bedre med et tidligere salg eller om muligt at have fået forlænget kontrakten, men efter omstændighederne er det et flot og signifikant salg (transferrekord).

Belgisk topfodbold virker som et naturligt skifte for Bundu, som har et voldsomt potentiale og topniveau. Jeg tænker, at fysikken er hans største udfordring, selvom det naturligvis også kan blive en udfordring at komme en kriseramt belgisk storklub.
https://www.youtube.com/watch?v=Q5dWqGXqOkk
Jeg håber man denne sommer har øremærket de fleste af pengene til forstærkninger så man som minimum holder samme niveau i næste sæson. Et par meget ambitiøse tilgange tak. Startende med en profil på midten og en permanent aftale på Diks.
Lee Tomlin on Twitter \"My washing machine was making loads of noise I opened it and kompany crawled out I must of left him in my pocket\"
Ahh, jeg vil nu ikke mene det er en god strategi at fyre 20 mio. af på løn og nye spillere: Vi har et budget der har været planlagt længe, og det skal følges. PC har jo meldt ud at vi skal have en dygtig spiller til den centrale midt, samt én mere i det område. Dertil skal vi muligvis også have en lidt længere fremme.

Men AGF skal jo ikke være en "købeklub" igen, i den forstand at vi bare kyler penge ud på diverse spillere BSN-style fordi de har et navn. Derudover er der jo blevet frigjort en del millioner ved at Ankersen, Amini, Bundu, Thøgersen og Diks er væk - forhåbentligt får vi dog sidstnævnte tilbage.

I år har vi peaket helt ekstremt, så man skal have de realistisk briller på igen. Vi skal stadig være gode, men man kan ikke forvente 2 point i snit næste år, og da slet ikke mod de største hold. Jeg forventer f.eks. at BIF og FCK bliver væsentligt stærkere, ligesom vi næppe prygler FCM så mange gange igen.

At man har ét rigtig godt år betyder altså ikke at AGF har rykket sig langt op i fødekæden. Vi er stadig meget langt bag BIF, FCK og FCM på spillerbudgettet og vi er ikke på meget højere niveau end AaB, OB og FCN på den parameter. Alle kan have en god sæson, men det er spillerbudgettet der markerer sig på den lange bane.

Jeg ville da ikke takke nej til en flyvende sæson næste år, men jeg ville ikke blive overrasket hvis vi f.eks. blev #5. Der er færre kampe i et tæt program, hvilket øger tilfældighederne. Det skal man ikke glemme, når vi nu får 12 hold igen.
Sandheden er vel et sted mellem de to ting, som I påpeger.

AGF revolutionerer ikke deres budgetter pba. én successæson, men fortsætter den langsigtede og gradvise forbedring af budgetter.

Det ændrer dog ikke på, at vi efter AGF´ske standarder skal have mange forstærkninger i dette vindue. Hvis både Højer og Tingager ryger, så er der både store huller i truppen og stor luft i budgettet.

Fordelen ved transferindtægterne er, at det giver flere muligheder. Vi bruger langt fra samme summer på tilgange som vi får ind i transferindtægter, men jeg er ret sikker på, at købet af Gift Links kom på baggrund af transferindtægterne sidste sæson. Der kan smides 5 mio.kr. én eller to spillere. Det kunne vi nok ikke i samme grad uden spillersalgene.

Lønstrukturen bliver dog ikke revolutioneret.

Transferstrategien er selvfølgeligt, at man skal tænke videresalg på mange spillere, men jeg vil alligevel ikke blive overrasket, hvis man henter en erfaring profil ind som erstatning for Amini.


https://www.youtube.com/watch?v=Q5dWqGXqOkk
Jeg er ellers enig i Zinras pointe om budgetterne.

AGF præsterede som et tophold sidste år, men det betyder ikke, at AGF har et topholds økonomi. Selv med forøgning af budgettet og nedskæring på Vestegnen er vi stadig lysår efter BIF på økonomien.

Derfor vil det kræve en overpræstation at blive nr. 3 igen. Ergo må forventningerne være lavere - hvilket Top 6-målsætningen fint følger.
https://www.youtube.com/watch?v=Q5dWqGXqOkk
"Lønstrukturen bliver dog ikke revolutioneret."

Nej, dét blev den for nogle år siden. Idag er en større del af den samlede løn præstationsbetinget i højere grad end for år tilbage. Dog kender jeg ikke jo ikke nærmere til strukturen.
Sudare Pro Communi Causa - dét har jeg gjort siden -80
Jowjow, der skal nok blive brugt lidt penge. Jeg mener dog bare at der i Superligaen er en gennemsnitsløn på lidt over 1 mio. kroner om året, og at Amini og Ankersen nok lå tilpas langt over dette til at hive både Thøgersens og Bundus formentligt lavere løn op over snittet.

Der er jo også den krølle på halen at Bundus resterende år af kontrakten også vil blive tilføjet som frigivet værdi ift. sidste år, som man havde forventet at benytte i år som en del af regnskabet. Og så kan jeg sgu ikke lige huske om Thøgersen reelt havde noget tilbage der bare blev ophævet eller det også var direkte udløb.

Man kan derfor godt have sparet en 6-8 mio. i løn på de 5, som Jevtovic og Tengstedt så skal have noget af, inden vi begynder at snakke om indtægterne. Vi har jo alle den der trang til at sige transfer ind/ud og glemme hvor stor en del der faktisk kan frigives i forventet "lønoverskud". I og med vi også skal nærme os BIF på den konto, er det nok ikke usandsynligt at budgettet for næste år måske er 45 mio., fremfor de ca. 40 mio. i år, men at det har været budgetteret med engang sidste år udfra de forventede økonomiske forudsætninger om 8. plads m.m. (før corona og bronzemedaljer regnede vi jo også med 10+ mio. i overskud)

Derfor tror jeg gerne at JN bare hapser det meste til anden drift og evt. egenkapitalen, alt efter hvordan de lige vender og drejer økonomibogen derude. Men der skal da nok blive kastet nogle kroner efter den midtbane og hvis der kommer nogle huller, jeg tror bare ikke at vi øger budgettet yderligere. Der vil "bare" hentes en spiller omkring det samme løninterval, og så ryger de fleste transferkroner ind i de andre budgetter.
Det kan godt være vi har et budget som ikke nødvendigvis bliver ændret det store, men det budget er næppe lagt efter af man 2 år i træk sælger spillere for 20-25 mio. det må alt andet lige betyde at man har langt flere midler til at investere i en trup - som skal forbedres fra en hylde vi ikke før har handlet på. 20 mio bliver hurtig brugt. Lad os bare sige 4 mio for diks og 8 mio for en midtbanespiller. Det er 12 mio i transfers og det første år skal de tilsammen vel have omkring 3,5 mio i løn. Så er vi over 15 mio uden at regne løn for de resterende år af kontrakterne. Det er i det leje jeg gerne ser vi handler.

Derudover kommer potentielt forbedrede kontrakter til spillere som Jon, Tingager og Højer hvis de to sidstnævnte ikke sælges. Jeg synes ikke vi skal gå ind til næste sommer hvor Jon kun vil have 1 år tilbage.
Lee Tomlin on Twitter \"My washing machine was making loads of noise I opened it and kompany crawled out I must of left him in my pocket\"
Men altså kan PC finde en god spiller på en fri transfer til midten så er det jo bare fjong. Men det skal være en mere etableret spiller end et talent.
Lee Tomlin on Twitter \"My washing machine was making loads of noise I opened it and kompany crawled out I must of left him in my pocket\"
annonce