Snak

Mere indhold efter annoncen
Bevares, Rasmus, det er nu heller ikke fordi jeg spekulerer i, at vi med vilje lukker mål ind. Det er snarere det noget mere fremadrettede og risikovillige spil, der skaber mål imod. Vi har haft en notorisk lukket defensiv og pludselig er det "ok" at lukke mål ind, så længe vi scorer en mere i den anden ende. Med andre ord har jagten på medaljer øjensynligt kostet på strukturen. Omvendt kan det også bare være træthed...

Uanset håber jeg at se et stærkt struktureret hold igen fra næste sæson. Det har været en fornøjelse at følge, specielt i dette forår.
SIKKE en afslutning på sæsonen. Det lignede en gigantisk fiasko, men ud af tågen dukkede en afskrevet hollænder op og gik amok. Man kan ikke tale om fortjent/ufortjent når det slutter så tæt, men selvfølgelig vanvittigt lækkert at vi lige akkurat smuppede bronzen.

Jæver har generelt været stærk i foråret, men han må tage en stor del af skylden for det andet mål. Ikke alene går målet ind i hans side, men inden det kan man vel også klandre ham for afspil til Yakob og manglende ageren ift. at Yakob var presset.

Beijmo var i min bog meget ringe. Han bød stort set ikke ind med noget i en svær første halvleg og kan simpelthen for lidt, efter min smag. Javel han er en klar opgradering af Munken, D´Alibi, Lund og er vel ret beset også bedre end hvad Mølle har vist på backen, men jeg synes vi skal et niveau højere. Jeg ved af gode grunde ikke hvor dygtig Akoto er og hvilken position han primært er tiltænkt men Rasmus Carstensen, Anton Gaaei eller et frækt bud på Kasper Jørgensen i AAB kunne jeg godt tænke mig.

Links med en MEGET stærk kamp og helt sikkert også man of the match, hvis man ikke vælger at give den til Jelle. Hans formkurve har været imponerende og selvom han har mangler, så er han gået fra næsten ligegyldig til aldeles brugbar. Nu skal næste lag bare lige lægges på ift. indlæg og aftaler.

Mølle spillede en fin kamp, uden at være prangende. Han var dog en del af en defensiv der generelt var meget mindre afstemt end normalt, men det havde midtbanen desværre også store aktier i.

Tingager var en kæmpe chef og kom generelt stærkt igennem kampen, men det trækker selvfølgelig ned at defensiven var atypisk uafstemt.

Bisseck prøvede, men det var generelt en svær kamp for vores defensiv og han var ikke vågen nok ved stikningen til 3-0 scoringen. Det er dog Beijmo der ophæver en mulig offside.

Yakob med et totalt black-out. Først en helt håbløs tværpasning på kanten af eget felt, dernæst en dårlig aktion, hvor han sælger forsvaret ved at buse på midten så BIF får den 4 mod 3 der ender med en 0-1 scoring og så den kostbare aktion der koster rødt kort.

Anderson var meget anonym og passede slet ikke ind i første halvleg. Han vågnede lidt op efter pausen, men blev så skadet.

Bjur var desværre overmatchet, især fysisk. Han har fin flair, men fart og fysik har lidt mangler og det var, som forventet, ham der blev ofret i pausen

Duelund var med afstand den AGF´er der tog mest ansvar i en svær 1. halvleg, dog på godt og ondt. En fremragende aktion ender ud i ingenting fordi han for ofte vil for meget selv og ender ud i en kontra der betyder 0-1. Han skal dog roses stort for altid at tilbyde sig i en første halvleg hvor for mange virkede til at stivne. Nu hvor han har forlænget, giver det spændende perspektiver når han er ENDNU mere spillet ind.

Paddy med en kamp på det jævne, men med en straffe scoring der var fremragende sat ind. Vi SKAL have et bedre alternativ næste sæson.

Brandhof blev den kaos-spiller vi ikke vidste vi havde brug for. Efter en start på det jævne, men med god energi, skal han dog roses for erobringen forud for den ene af scoringerne.

Kahl med et blandet indhop. Han er virkelig langt fra sin bedste form, men det frigav Links til at agere længere fremme i banen.

JEL-LEgendarisk indhop. 2 flotte kasser og en "assist" til straffe og rødt kort. Hvor er det dog røv-heldigt at uduelige Haugen havde karantæne, for han havde ikke bidraget i nogle af disse 3 situationer. Der er mange der råber på forlængelse med Duin. Det er jeg IKKE sikker på at vi skal. Han har ikke vist sig at have nogle spidsfærdigheder der for alvor gør en forskel. Vi skal IKKE spille om 8. pladser fremover.

Vi er sådan set PIV heldige med at komme tilbage i denne kamp, hvor vi var totalt begravede. Straffet er i mine øje, hvis man følger spillets ånd, helt på sin plads, men efter regelbogen er den noget tvivlsom. Og oveni har Andreas Hansen en mini Gordon Banks redning i 5. minuts overtid i Farum.

Når det er sagt, så skal Uwe have kæmpe ros for hans ageren i det kaos af skuffelse og nerver, vi så ud til at være ramt af, og at vi kommer tilbage i en kamp hvor hverken Polle, Yakob, Anderson, MEM eller Duelund er på banen da JELLE miraklet indtræffer, er jo HELT forrykt.
Jeg var ikke afvisende overfor et tidligt exit til Uwe efter det trøstesløse efterår vi spillede, men respekt for at der virkeligt er lagt på her i foråret (primært efter top 6 var sikret) med tilgange af især Duelund, Beijmo og ikke mindst Møllen som offensiv CB.
Og KÆMPE KÆMPE ros til den fanscene der er ved at blive skabt. Mere end 14.500 i snit på hjemmebane, efter en sæson som sidste år og med et efterår der også lod en del tilbage at ønske, er imponerende og især den næste generation ser ud til at være rekrutteret. Det er en KÆMPE fornøjelse, for en gammel rotte som mig.
"I can't say anything," admitted Henry. "They are right." That old Ferguson team-talk - "Lads, it's Tottenham" - now needs an update. Lads, it's Arsenal. Keep putting pressure on and keep asking questions and eventually the capitulation will come"
Helt igennem vanvittig kamp i søndags. Jeg har alligevel set min andel af kampe med AGF, både hjemme og ude, men har aldrig oplevet en stemning som den i søndags. Selv ved 0-3 sang alle med på stemningsafsnittet og da Jelle bragede det mål ind til 3-1 gik det helt amok. Får gåsehud stadigvæk bare ved tanken om det mål.

Kampen var ikke den kønneste og vi laver godt nok mange personlige fejl og jeg synes også straffesparket er en fejl, selvom man rent lovteknisk kan argumentere for det. Han bevæger sig mod bolden og hvis dommeren vurderer, at der rent faktisk var hånd på, hvilket jeg var og fortsat er i tvivl om, så skal den dømmes, men jeg havde været mere end træt af det, hvis det var sket mod os.

Jelle var yderst opsat i kampen og lignede pludselig en brugbar spiller for os. Det vil dog ærgre mig, hvis euforien over hans mål i søndags resulterer i en fast kontrakt eller en forlængelse med ham. Jeg synes ikke han er svaret på vores angrebsproblemer og det er vel også første kamp, hvor han viser skarphed. Det er muligt, at han med mere kontinuerlig spilletid ville kunne være gavnlig for os, men jeg håber, at vi sigter højere. I værste fald kan en forlængelse med ham jo resultere i, at vi ikke kigger videre på andre angrebsalternativer. Det ville være et sats.
En lille finurlighed. AGFs børsværdi er højere end Brøndbys. 283 mio vs 255 mio.

Jeg var inde for at se, hvad det ligger af ordre på aktien her første handelsdag efter bronzemedaljerne. Der er kun omsat for 100.000 kroner, og kursen har nærmest ikke rørt sig. Jeg troede, der ville ske lidt mere ovenpå det resultat.
AaBs aktie rasler i øvrigt (ikke særligt overraskende) ned i skrivende stund.

Med en børsværdi på 74 mio kroner er AGF næsten fire gange så meget værd som bolsjestriberne. Ret vildt, når man tænker på, hvad de to klubber har udrettet de seneste 20 år.

Da jeg senest købte AGF-aktier, var værdien under det halve af, hvad den er i dag.

Lund og Pelle Peter Bråtveit ud. Det er fint og det ser ud til, at SIB slet ikke holder sommerferie endnu. Meget godt. Lad os nu krydse for, at vi bruger pengene klogt og ikke køber flere Tippeligaen-folk. De har sgu aldrig rigtig været gode (ja, ja, Smukke Mortensen - ingen regler uden undtagelser).
Skal tråden have et nyt navn? Jeg synes, at det er lidt misvisende i forhold til stemningen i byen.

"En ny bronzealder"
"Medaljer i Duin-kiosken"
"Bronze-showers for all"

Byd ind!
“Whenever people agree with me I always feel I must be wrong.” - Oscar Wilde
Så er kampprogrammet for næste sæson kommet ud og vi starter med to hjemmekampe mod Vejle og Nordsjælland. Herefter venter en tur til Hvidovre, hjemme OB og derefter Lyngby.

Dette er de første 5 runder.

https://superliga.dk/nyheder/kamptidspunkter/kampprogrammet-for-2023-24-er-klar

Det er altid noget underligt noget det der med at se mange runder frem i tiden.

Vi møder 3 af de forventede nedrykningskadidater i Hvidovre, Lyngby og Vejle, hvilket betyder at sæsonstarten kan blive både katastrofal men også potentielt meget lovende.

Alt i alt et program vi må være tilfredse med. På baggrund af de sidste 7-8 kampe i denne sæson forventer jeg nærmest at vi er et tophold i næste sæson (FCM og FCK bliver som sædvanligt svære at røre ved).

Der kan ske meget i transfervinduet endnu. Udover at Bisseck sandsynligvis er væk håber jeg vi kan holde nogenlunde på holdet. Forlængelse med Duelund var ekstrem vigtig efter min mening. Jeg tror han kan give noget offensiv kontinuitet.

Første kamp er allerede d. 23/7. Der er jo ikke super lang tid til. Med første ECL kamp den 27 juli er det vigtigt at truppen er nogenlunde sammensat og at der ikke er for mange jokere på dette tidspunkt. Det er klart at den store signing netop kan komme til at afhænge af præstationerne i Europa. Men de nødvendige handler og eventuelle forlængelser bør være på plads forholdsvist snart hvis vi skal have en optimal start på næste sæson.@LukeDanLuke

Stammen på holdet er heldigvis på meget lange kontrakter, så lad os håbe, der ikke er alt for stor rift om dem. Vi går en lidt underlig sæson i møde, hvor stadionombygning kommer til at fylde en del. Det skal vi ikke rystes for meget af.

Startprogrammet kan enten tanke en masse selvtillid eller være fundament for en seriøs maveplasker. Mange kampe, Europa og en smal trup kan være en GF Classic med få point og smæk a la Larne i Europa... Jeg håber Stig Inge står tidligt op og får styr på truppen nogenlunde inden sæsonen starter. Men mon ikke vi henter den sidste, transferfrie spiller engang i september.
Jeg håber, at rygterne om Tobias Bech er sande. Derudover har jeg en lille tro på/håb om, at Tverskov også havner i Aarhus. Og så skal vi have hentet en stærk nier mere.

Det lidt frække bud ville være, at vi får Jønsson hjem.
“Whenever people agree with me I always feel I must be wrong.” - Oscar Wilde
annonce