Snak

Mere indhold efter annoncen
KLN lad mig beskrive det sådan her.
Xhaka har været vores med distance mest kritiserede spillere i de seneste 6/7 sæsoner før denne hvor han spillede rollen som vores defensive midt. Xhaka er bedre end Jorginho på alle de punkter vi søger i 6´eren, og han faldt kraftigt igennem for ikke at være mobil nok.
Medmindre vi har tænkt os at ændre systemet drastisk hver gang han skal spille. Kan se 2 mulige løsninger:
1. Det må være noget med at spille 3 bagi og få Zinchenko til at spille en ekstra defensive midt permanent, og dermed være en venstre back på papiret kun.
2. Kan det være at man tænker at det man mister på at få Øde og Xhaka til at stå dybere vinder man ved Jorginho bold-progression i pasningsspillet.
2 løsninger der er mulige for at gøre det rum Jorginho skal dække væsentligt mindre.
Der er kun få spillere der er så drastiske omrokeringer (eller lignende) værd taktisk og Jorginho er ikke en af dem.

Fidusen må være noget langsigtet strategisk med at han skal være inde over trænertruppen/holdets ledelse efter endt karriere, ellers kan jeg ikke se logikken i det her.
Det store spørgsmål, som alle sidder med, er naturligvis hvordan han ser ud som inverted back.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Geddar: "Så hvordan vil systemet dække for de mangler han har ift. 6´eren? Systemet gør ham vel ikke mere mobil eller bedre til at positionere sig defensivt".

Nej, men pointen med et godt system er vel, at det bl.a. tager højde for de begrænsninger spillerne må besidde og gør dem mindst muligt betydningsfulde.

Zinchenko har jo mange mangler i 1v1 duellerne, og ville vel være en ringere spiller hos mange hold, end han er hos Arsenal/City, men i det her system møder han sjældent sine begrænsninger. Tværtimod er et tilpasset hans styrker.

Jorginho har nogle åbenlyse defensive mangler, men det havde han også under Tuchel, hvor han gjorde det godt. Systemet begrænsede bare hans mangler og spillede til hans fordel.

Chelseas nuværende system passer ham elendigt og så kommer hans mangler til offentlig skue.

Siger ikke han er ømskesigningen. Men han er brugbar på den korte bane, når Elneny er ude resten af sæsonen.


Jeg forstår ikke din pointe Bosse, men kan høre du prøver at være flabet ven. Prøv at uddybe.

Ræven

Enig så langt at taktisk fleksibilitet godt kan dække for en spillers mangler. Men som beskrevet tidligere er de mangler som Jorginho så markante at det ikke giver mening i vores system. Den rotation man laver skal man lave en styrke/svaghed afvejning af. Zinchenko giver det god mening da den fordel man får ud af det gør op for ulemperne.
Kan ikke se det samme for Jorginho. Det er flere spillere der skal rokeres rundt i deres roller, og evt. et helt taktisk system der skal ændres for at få ham ind med hans pasningsstyrke.

Tuchels system var også bare at han havde Kante ved siden af sig som tog slæbet for 3 mennesker. Ikke særlig meget taktisk finesse krævet der.

Systemet begrænsede bare hans mangler og spillede til hans fordel.

Det system havde typisk Kante i sig.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
moderator
Beklager, men jeg synes godt nok ikke det er meget konkret. Mens jeg da er enig i, at man i tilfældet Zinchenko har fundet en måde at spille ham på, som i højere grad fremhæver styrkerne end svaghederne, så har man også købt ham til en specifik rolle, der passer til kompetencesættet.

Noget af det der definerer et system er de roller der er i systemet, og hvordan de udføres. Partey-rollen er ret kompleks, da det på den ene side kræver gode evner i pasningsspillet, men også stiller store krav til både mobilitet med bold og evnen til at lukke ret store defensive rum ned. Mens Jorginho har kompetencerne til det første, så er det en helt anden historie med de to andre aspekter. Men den risiko vi spiller med især i det opbyggende spil, så kan det hurtigt give ret markante problemer, og nærmest kræve man ændrer midtbanen for at kompensere.
https://kortlink.dk/sudv
Meget enig med ovenstående.

Jorginhos markante fald i niveau korrelerer vel meget godt med Kantés skadefrekvens. Det kan godt være, at han kan bidrage med noget til et fodboldhold, men hvis det hold er Arsenal, og idéen om at facilitere det er, at trække Xhaka og Øde længere tilbage, så kollapser hele fundamentet for vores flotte sæson da fuldstændigt. Første presbølge flyttes længere tilbage, støtte til Saka og Martinelli trækkes væk, bold-i-fødderne hos vores kreative spillere bliver længere væk fra modstanders mål, bare for at nævne de første problemer.
Arsenal. Lyngby. Tranmere. Var blevet professionel, hvis der ikke var gået sprut og damer i den.
Jeg sidder med følelsen af det står 2019 i overskriften......
Er der mulighed for at Jorginho bliver købt ind som erstatning for Lokonga, Lokonga bliver lejet ud og vi hiver en kanin op af hatten og henter Thuram fra Frankrig til 6’er positionen? Eller er Jorginho tiltænkt som afløser på 6’eren tror i?
For mig at se synes jeg, at Jorginho handlen er ok. Ja, den er ikke super sexet, men bedre end, hvis vi ikke havde købt nogen alternativer.
1) Vi har fået en Xhaka/Partey backup.
2) Fin kontrakt på 18 måneder, så vi hænger ikke på ham i sindssyg lang tid.
3) God pris, kun 12 millioner pund. Flere penge til sommer.
4) Kæmpe PL erfaring, og vundet masser af titler.
5) Lederskabs kvaliteter
6) Behøver ikke være lige så god som Partey, men han er en del bedre end Lokonga.
7) Vi har virkelig budt mange penge for Caicedo, men prøv at overvej at manden har spillet 29 PL kampe for Brighton indtil videre. Han er ung og uprøvet, stort talent, ja meget, men 80-90 millioner er rigtig meget for en ung uprøvet spiller.
8) Vi har styrket os på 3 positioner i det her vindue for en små 50-60 millioner pund. Det er super godt gået. Vi har endelig styrket os i bredden lidt som vi har skreget efter i lang tid. Det er bare mine 5 cents.
annonce