Snak

Mere indhold efter annoncen
Puha. Roulette time. Daje Roma! 💛❤️
Intens kamp som vi startede godt, om end da Sevilla scorede var det svært at se hvor det skulle komme fra. Belotti burde kunne ramme målet på Pellegrinis flotte frispark. Men det var en ægte Mourionhokamp, hvor tændingsniveauet var graden lige før "mord!". Trættende at se spillere rulle rundt hele tiden. De gjorde det også da jeg var på Olimpico, og det pisser mig faktisk af, fordi man ødelægger rytmen og det er ekstremt kedeligt at se på.

Uagtet at Sevilla spillede "bedst" i de sidste 60 minutter, så er det sgu bittert at smide det på et selvmål. Bortset fra Rakitic´ stolpeskud havde de ikke meget.

Selve straffekonkurrencen var givet, når man sætter Christante, Mancini og Ibanez på de første 3. De to sidste troede ikke meget på det. Skidt valg, og nu en regulær lortesæson. Øv.
Der skal kun fissekarle til Roma, ikke freaks.
Det tager lidt tid at fordøje et snært finalenederlag. Det positive først. Det er sgu imponerende nok at en klub af Romas størrelse og ikke mindst med klubbens økonomiske spændetrøje har været i stand til at komme i en europæisk finale for andet år i træk. Endnu mere i betragtning af de absurd mange skader, som vi er blevet ramt af i løbet af foråret. Fedt at næsten alle stamspillerne endte med at blive klar til finalen, også selvom Dybala kun holdt godt en time. Vi kom rigtig godt ud fra start og var efter min vurdering klart bedste hold i 1. halvleg. Rigtig flot mål af Dybala med ditto assist fra Mancini, og en vanlig solid forsvarsindsats. Efter pausen så vi ud til at lide både fysisk og mentalt, men det var trods alt stadig meget begrænset hvad Sevilla reelt nåede frem til. Hvis enten Spinazzola eller Belotti havde formået at score på deres store chancer, kunne udfaldet sagtens være blevet et andet.

Jeg synes Mourinho begår to taktiske fejl i kampen. El Shaarawy skulle have afløst Dybala i stedet for Wijnaldum. Faraoen har været vores mest målfarlige spiller i sæsonafslutningen og Wijnaldum er og bliver simpelthen en stor værdiløs nulbon. Den anden fejl var at lade Mancini og Ibanez sparke straffespark, og tilmed så tidligt i rækkefølgen (meget enig med Lehrer); ingen af dem har nogensinde vist evner i den retning. Så ville jeg næsten være mere tryg ved selv Wijnaldum til den opgave.

Men ok, det blev som ventet et meget lige opgør, og det ene hold skulle jo tabe. Det blev så os, og satsningen på at nå CL via EL-vejen slog fejl. Nu slutter vi seks eller snarere syv i ligaen, og slipper måske helt for europæiske kampe – enten ved at ryge ud i CoL-kvalifikationen eller pga. en disciplinærstraf fra UEFA.

Rigtig træls efterspil med angrebene på dommer Anthony Taylor. Altså, som Roma-fan synes jeg godt nok også at han dømte ret meget imod os. Jeg så et klokkeklart hands-straffespark, som ikke blev dømt, og et par bevidste albuer i ansigtet og stemplinger fra Sevilla-spillerne som ikke blev straffet. Selv trak vi grotesk mange kort, men det er sgu også for åndssvagt at vores spillere hele tiden skal omringe dommeren og brokke sig over hver eneste kendelse. Engelske dommere har altid været notorisk kendte for deres små øjne og store ører, og det burde Mourinho da om nogen vide.

Men selv hvis man føler sig urimeligt hårdt behandlet af dommeren i en vigtig kamp som denne, som jeg altså langt hen ad vejen godt kan følge at holdet og fansene gør, så er Mourinhos efterfølgende opførsel ynkelig og utilstedelig. At kalde Taylor en ”fucking disgrace” ved pressemødet og opsøge Taylor nede i parkeringskælderen for at overfuse ham er simpelthen under lavmålet. Og der kan uden tvivl trækkes en direkte linje fra Mous adfærd til fansenes angreb på Taylor og hans familie i lufthavnen. Idiotisk og uværdigt af såvel Mourinho som fansene. I stedet for at fortsætte offerklagesangen over nederlaget burde klubben efterhånden synke det og komme videre, undskylde for Mourinhos opførsel og fordømme fanballaden i lufthavnen.

Daje Roma!
...og satsningen på at nå CL via EL-vejen slog fejl.

Dette kan jeg simpelthen heller ikke begribe.

Med otte runder igen, lå Roma på 3. pladsen med tre point (reelt fire pga målscore) ned til Milan på 5. pladsen, hvis man medregner, at Juventus senere ville få fem point "tilbage" ift den aktuelle stilling.

Med Milans, mildest talt, svingende præstationer in mente, lå den nærmest lige til en blød inderside Jon Dahl style.

Romas EL-deltagelse har vel ikke indbragt meget over €15m alt taget i betragtning, mens deltagelse i CL-gruppespil indbringer omkring €45m.

Det er trods alt ret væsentlige penge for en klub som Roma der har væsentlige økonomiske udfordringer.

Når man kender lidt til Mourinho kunne det sagtens ligne, at det er hans ego der har fået det sidste ord her.

Helt overordnet set, synes jeg egentlig også "Projekt Mourinho" har været en strategisk fejltagelse fra Roma-ledelsens side.

Selvfølgelig er det fedt for fansne, at spille i europæiske finaler og ikke mindst vinde, som sidste år. Men der er, med al respekt, også lidt "Luksusfælden" over det.

Når man ansætter Mourinho ved man, at tæring kommer før næring. Der er altid brok omkring en for dårlig trup og krav om forbedringer.

Det kan selvsagt sagtens være rigtigt i et sportsligt vakuum, men sådan hænger tingene bare ikke sammen.

Når man fx går ud og kaster €11,5m i løn efter Matic og Wijnaldum, harmonerer det meget dårligt med et rekordunderskud på €216m sæsonen forinden.

Dybala har åbenlyst været en spillemæssige åbenbaring for Roma, men han koster altså også op mod €11m om året - signon bonus ikke medregnet. Og nu står man så overfor enten at skulle forlænge - givetvis til en væsentligt højere løn - eller potentielt se ham smutte for €20m.

Roma skal velsagtens ud og sælge i det kommende vindue. Og det handler umiddelbart om absolutte nøglespillere; Pellegrini, Mancini, Ibanez eller Abraham (muligvis mere end én).

Det vil dog også betyde et kæmpe drop i kvalitet og hvor står man så efter næste sæson?
Jeg kunne ikke være mere enig med Rossoneri.

Stillingen efter 30 runder:

Napoli 75
Lazio 61
Roma 56
Milan 53
Inter 51
Juventus 49

På dette tidspunkt var både Milan og Inter skidt kørende og havde et meget tæt og hårdt kampprogram foran sig.

Mourinho vidste at Roma-truppen ikke var til to turneringer og valgte at prioritere eget ego og mulighed for en pokal over den økonomisk attraktive top 4.

Roma havde momentum i ligaen med 3 sejre i træk men smed det ud med badevandet fordi en evt 4 ikke kunne tilfredsstille Mourinho.

Ja, Roma spillede en flot kampagne i Europa League og var lidt heldige med lodtrækningen og Leverkussen kampene.
Men Mourinho burde være gået benhårdt efter kvalifikation via top 4 i ligaen som på det tidspunkt var den procentvise største chance for at komme i Champions League.

I andre klubber havde der været ramaskrig og træneren blevet smidt på porten med en så håbløs en prioritering.

Beslutningen kommer til at sætte Roma år tilbage mens Mourinho selv tager videre til næste klub mens han bebrejder dommere og alle andre for hans egne fejldispositioner.
Den nuværende trup er heller ikke Champions League værdig, selvom pengene for at kvalificere sig ville lune.
Stærkeste opstilling er top-4 i Serie A og kunne nok skabe gode resultater o Champions League, men når der skal laves udskiftninger eller spares er det meget tyndt.

Det er svært at vide hvad der skal ske med Mourinho, og hvad man skal håbe på. Jeg er ikke vild med spillestilen eller det teater han skaber i kampene med dommeren og modstanderen. På den anden side er det bare fakta at han tiltrækker spillere. Uden ham ville Dybala aldrig have trukket i Roma-trøjen. Det samme med Wijnaldum, som dog har været katastrofal dårlig. Så det er svært at sige hvad man skal håbe på med et eventuel trænerskifte.
Jeg tror ikke ledelsen er utilfreds, det er nok nærmere Mourinhos ønske om at forstærke truppen som bliver udslagsgivende. Lige pt. ligner det at Roma må nøjes med at hente spillere, som har kontraktudløb.
I glemmer at vi væltede os i skader og med et program, omkring de skader der spillede sig sådan ud,

Runde 31 Ude mod Atalanta (taber 1-3), Inter vinder +3 pts og Milan vinder +3 pts.
Runde 32 Milan hjemme (1-1), Inter vinder + 2
Runde 33 Monza ude, (1-1) Inter vinder + 2, Milan uafgjort +0
Runde 34 Inter hjemme (taber 0-2), +3 til Inter, Milan sejrer +3.

Her er det jo kørt fra os. Vi spillede også ad helvede til.

Så jeg forstår godt Mou´s ræsonnement, men som vi skrev så var det et sats
Der skal kun fissekarle til Roma, ikke freaks.
Jeg er med på at Roma var ramt at skader på det tidspunkt. Men stadig var der en returkamp mod Feyenoord, en semifinale mod Leverkussen og en evt finale.

50% chance for at gå videre samlet mod Feyenoord efter 0-1 i første kamp.
50% chance for at slå Leverkussen ud samlet.
50% chance for at vinde finalen.

Samlet set 12,5% på det tidspunkt for at gå hele vejen.

OPTA stats havde på det tidspunkt så vidt jeg husker Roma med 44% chance for top 4 når man indregner restprogram, skader, mm.

Det er har vi mener kæden hoppede af for Mourinho. Ved at satse 100% på Serie A havde sandsynligheden været 3 gange højere for at nå Champions League.

Ja, Roma taber 3 dage senere til Atalanta efter at have været ude i forlænget spilletid. Målt på sandsynlighederne på det tidspunkt burde Mourinho havde prioritetet Atalanta kampen og de efterfølgende Serie A kampe over Europa League når truppen ikke var til begge dele.
Med en tabt finale, så ja.
Men det vidste man jo ikke på det tidspunkt.

Men jeg er med på at sandsynligheden havde været større i ligaen.
Der skal kun fissekarle til Roma, ikke freaks.
annonce