Snak

Mere indhold efter annoncen
Åh Razak Pimpong og Peter Ijeh. Hotte spillere på det tidspunkt vi hentede dem, men faldt desværre igennem i FCK. Allbäck, Hutchinson, Jesper Christiansen, Gravgaard og Hangeland gjorde det til gengæld virkelig godt. Bergdølmo var også en spiller man kunne regne med. Jeg husker han havde et højt bundniveau.
Forza Napoli Sempre!
Peter Ijeh var allerede begyndt at dale i niveau i IFK Göteborg, ift. hans tid i Malmø FF. Efter FCK røg han dog til Norge, hvor han vist lavede 40 mål i knap 80 kampe. Sådan er der så meget. Jeg kan huske at jeg på det tidspunkt skrev for det, der hed Mandagstræneren, og der blev kampene gennemanalyseret af den, der berettede om kampen - en enkelt situation måtte jeg dog have andre med på en vurdering af, nemlig en situation hvor Peter Ijeh fuldstændigt misforstår spillet eller hans opgave (nok nærmere), og løber i den stikmodsatte retning af spillet, bolden og holdkammeraterne. Han så helt forvirret ud, det sammen gjorde hans medspillere, som bogstaveligt talt drejede nakken for at se, hvor fanden han løb hen. Så råbte Hans Backe et eller andet, og lidt senere blev han udskiftet. Vi fandt aldrig ud af hvad Peter Ijehs ærinde var i den situation. Det var simpelthen så sjovt. Han var i øvrigt den jeg husker, som oftest har været i off-side, sådan, ift. minutter på banen. Det var flere gange i hver kamp.
Men Peter Ijeh var sgu en fed fyr, totalt raggae- og hip-hop-dude. På det tidspunkt kom FCK´erne meget på Emma, K3 og hvad de nu alle sammen hed, stederne i indre by, men Peter Ijeh ville hellere på Stengade og Rust og ryste røv sammen med alle os andre. Han datede en danser jeg på et tidspunkt boede sammen med (han var ganske vist gift, men det gik hverken ham eller hans kone vist ret meget op i), og sad gerne i hendes stue i timevis og trawlede nyeste myspace-opdateringer fra jamaicanske og caribiske rappere.
Intressant anekdote Matias. Hvis man i øvrigt kun kigger på talentet og hvem der var størst forventninger til, men ikke kunne leve på til de forventninger, så er der vel ingen tvivl om at det er Ailton Almeida. I forhold til Peter Ijeh gjorde han det selvfølgelig bedre, men set i lyset af den kæmpe sum vi brugte på ham og det talent han havde, så kan man stadigvæk ærgre sig lidt over vi ikke fik mere ud af ham. Sammen med Zuma er han vel den mest spektakulære angriber vi har haft. Dame N`Doye den mest effektive.
Forza Napoli Sempre!
En nyhed der ikke er kommet på bold endnu, er at Mohamed Zidan lige har indstillet sin karriere. Ham kunne jeg godt have tænkt mig at se i FCK da han var på toppen af sin karriere. E fantastisk fodboldspiller. Problemet var dog hans mentalitet som gjorde at han ikke fik nok ud af sin karriere i forhold til hans talent.
Forza Napoli Sempre!
hvis Superstats ellers har styr på deres tal, så spillede Ijeh kun samlet 518 minutter for FCK fordelt på 16 kampe, og endte med 4 mål og en enkelt assist det er da egentligt fine tal, og hvis jeg husker rigtigt var han lidt af en ekspert til at score i det sidste kvarter af kampen.
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.” ― William Gibson 12-8
Nej det er ikke et helt dårligt snit. Og det kan man jo aldrig tage fra en angriber. Det sagt var han ikke ret god i vores system. Alvaro Santos havde sine mangler, men fungerede dog i hvert fald på superliganiveau - det gjorde Peter Ijeh ikke. Vi begyndte at få angribere af en helt anden kaliber med Marcus Allbäck.
En anden spiller, som ikke fungerede i FCK, var Junior, og han havde et af de pæneste Superliga mål/minut-snit, en FCK´er nogensinde har haft, nemlig 6 mål på 577 minutter, eller i gns. 1 mål pr. 96 minutter på banen.
Fredrik Berglund husker jeg også som om han havde et rimelig godt målgennemnsit i forhold til spilminutter. Han faldt dog bare igennem i vores europæiske kampe. Lidt den samme historie med Morten Nordstrand.
Forza Napoli Sempre!
"Sammen med Zuma er han (Ailton) vel den mest spektakulære angriber vi har haft. Dame N`Doye den mest effektive"

- Sibusiso Zuma var bare klasser over. Ikke fordi han var bedre skolet, for det var han ikke, men han havde flair som ingen anden. Han havde et vanvittigt første-touch og han var lynhurtig med bolden på fødderne (og uden). På den led gav Hans Backes offensive idéer (lidt streng fortolket; los den op til Zuma og se hvad han finder på) god mening, fordi Sibusiso Zuma som det mest naturlige udfordrede og satte tempo i spillet på faktisk ganske intelligent vis. Han driblede ikke, som Ailton gjorde nærmest en dyd ud af, direkte ind i klynger af modstandere, men trak som regel ud i frimærkerne, var der ikke plads op igennem midten af banen. Dette gjorde, at hans medspillere kunne løbe med frem og fylde på i og omkring feltet. Han var ikke en god afslutter og hans pasninger kunne (ganske vist i mere sjældne tilfælde) også være irriterende ringe, men han var stadig meget, meget effektiv i hans rolle, faktisk også internationalt, hvor han snildt kunne bide skeer med de største. Havde vi haft en aggressivitet på midtbanen og backs a la Ståle Solbakken samt en habil afslutter ved siden af ham, ville han virkelig have kunnet komme til sin ret. I stedet led han - og med ham, udviklingen i klubbens niveau - under en tilfredshed med, at være mest stabile tophold i Danmark. I kontrast til Sibusiso Zuma kunne man mistænke Ailton for, simpelthen ikke at forstå spillet.

Blandt et udvalg af vores bedste målscorere er der opnået følgende Superliga-stats (effektivitet):

Dame N´Doye: 104 kampe, 59 mål (138 min. pr. mål), 22 assister.
Alvaro Santos: 84 kampe, 38 mål (157 min. pr. mål), 17 assister.
Morten Nordstrand: 86 kampe, 31 mål (157 min. pr. mål), 12 assister.
Cesar Santin: 161 kampe, 65 mål (160 min. pr. mål), 21 assister.
Federico Santander: 46 kampe, 19 mål (176 min. pr. kamp), 9 assister.
Marcus Allbäck: 85 kampe, 34 mål (190 min. pr. mål), 11 assister.
Todi Jønsson: 167 kampe, 54 mål (195 min. pr. mål), 11 assister, men dette blev først noteret et par år inden han stoppede, så det er ret misvisende.
Andreas Cornelius: 111 kampe, 40 mål (201 min. pr. mål), 8 assister.
David Nielsen: 108 kampe, 36 mål (212 min. pr. mål), ukendt antal assister.
Sibusiso Zuma: 145 kampe, 41 mål (282 min. pr. mål), 29 assister officielt, men da der først 3 år inde i hans tid blev noteret dette, er tallet formentlig tæt på dobbelt så højt.
annonce