Snak

Mere indhold efter annoncen
Nu siger jeg det lige, som det. Og jeg lover ikke at slette det.

Ståle Solbakken er færdig som manager i FCK. Han kan ikke længere. Måske kan han fungere i en ren trænerrolle igen. Måske. Han er løbet tør for både idéer og evnen til at få sine spillere til at tro på projektet, og hans indkøb (som han alene er ansvarlig for), har de sidste, nu, fire vinduer skreget til himlen. Han har - i aller, aller bedste fald - et 4-3-3-hold, som dog mangler et skur til forreste kæde og en leder til bagerste. Men med et systemskifte, ville man i det mindste kunne få kontrol over midtbanen igen, med William Kvist som balancespiller i et mere begrænset virke end i dag, Carlos Zeca ved hans side og enten Rasmus Falk eller Viktor Fischer umiddelbart foran dem i en dynamisk og arbejdsom 10´er rolle. Som vores modstander viste prøver på, da vi mødte Ajax på nogenlunde samme tid sidste år. Men Ståle Solbakken ser det ikke. Han ser heller ikke, hvilke profiler, systemet mangler. Ikke noget dårligt at sige om Viktor Fischer og Robert Skov - det var godt, vi hentede dem - de er bare ikke dem, truppen trængte mest til.

Om spillerne: Robin Olsen er ikke en leder. Ganske vist råber han og gør ved, men han er ikke en leder. Michael Lüftner er ikke god nok. Jeg er sådan set ligeglad med, om han gør det ok her og der, det alene rækker ikke. Denis Vavro er et brusehoved, som handler før han tænker, og er praktisk talt uanvendelig i et komplekst forsvars-set-up. Peter Ankersen synes han er verdens fedeste fyr, og går rigtig meget op i hår, tatoveringer og kvikke bemærkninger. På banen ænser han ikke, at han nu igennem flere år, kommer frem til alt for få indlæg, fordi det ikke falder ham naturligt enten at slå indlægget tidligere, eller tage sit planlagte træk tidligere. Modstanderne kommer derved for tæt på ham, og han mister bolden. Pierre Bengtsson er dårlig. Nicolai Boilesen er vores eneste i truppen, der har det hele, det der skal til. Erik Johansson suger baner af modelnumser, går i ækelt, moderigtigt tøj og hører smart musik, og har ikke snerten af lederskab og vilje i modgang over sig.

Midtbanen. Uros Matic er Uros Matic. Youssef Toutouh vil gerne vise dansetrin og fede håndttegn og pludre gadelingo. Jan Gregus ligner snøvsen og er konstant forvirret, med mindre da han i ren iver har tabt hovedet. Teknisk er han der, hvor han skal være, og han er også godt skolet - men det kommer ikke godt nok til udtryk. Carlos Zeca startede fint, men har tabt noget af gejsten, han hviler ikke i sin rolle, og bruger sin energi på at løbe forvildet rundt. Det samme vil ske for Viktor Fischer og Robert Skov, de kommer til at miste energi alene af den årsag, at der ikke er en plan i deres roller. William Kvist er ikke længere god nok til at spille i en central 2-mands-midtbane. Han fungerer på landsholdet, ikke på klubplan. Rasmus Falk ligner en, som ikke helt har forstået, at når konceptet ikke virker, er hans bidrag nytteløst. Det kan være det er derfor, han ikke er blevet endnu dårligere, end han er.

Pieros Sotoriou skaber sig og gør ved oppe foran. Han skubber og puffer og sparker og er træls. Andrija Pavlovic er ikke en god nok forboldspiller til at være på kontrakt i FCK. Federico Santander kan vi ikke stole på. I de perioder, han ikke er skadet, har han udfald i kampene, som ligner at være et mentalt issue. Han er vores bedste angriber i denne trup, så han skal spille uanset hvad, når han er klar.

Johan Lange, vores scoutingsektor og andet ubrugeligt bras, er ikke mange ord værd. De skal ud, vi skal have andre ind.

PS: Peter Bosz er ledig, og truppen er i den grad én, han ville kunne arbejde med.


lol...

PS: Ville Peter Bosz evt. få Gregus til ikke at ligne snøvsen?
https://worldsoccertalk.com/wp-content/uploads/2017/12/arsenal-spurs.jpg og fuck det anonyme trolleri, jeg hedder rolf ståltråd på facebook.
Jeg tvivler, men jeg ville også sagtens kunne leve med det - måske endda ligefrem påskønne det - om hans åbenlyse evner, kom til udtryk på et stabilt niveau.
Jeg vil gerne dementere at jeg fik kaldt Ståle en skaldet nar. Det var ikke pænt og uden for nummer.

Jeg er desværre enig med Matias, og tror desværre du får ret i at han ikke bliver rørt repos. Men Ståle bør fyres.
Jeg er overhovedet ikke enig.Ståle er FCK og den rette mand til at lave et nyt storhold. Man kan ikke vinde hvert år. Men den træner med ubetinget storstilet sucess skal smides ud pga en sæson hvor vi endda er videre i Europa? Der er vist et par stykker herinde med storhedsvanvid 😃 ja Lufner sutter røv til tider men har potientale, samme med Vavro.. Pierre var en fejl men vi har før hentet spillere hjem der ikke fik succes ude og de har været gode.
Fischer og Skov er gode køb. Midtbanen halter dog er Zeca helt sikkert en god boks til boks. Kvist falder lidt igennem folk kender ikke deres pladser men man så også i dag det kan blive rigtig godt. Vores problem pt er mister aksen. Mit gæt er Kieta er udset en bærende rolle og man satser på De Eric kan stabilisere Lufner.
Går den ved jeg ikke.. men en ting er sikkert jeg tror stadig på Ståle vores scouting afdeling kunne trænge til nyt blod. Men trænerfyringer er ikke en måde at stabilisere et hold, bare spørg dem på Vestegnen..
Whats next ? Aktieemmisioner ?
Det er FCK det her..
Kan man forestille sig, at Ståle med vilje vil glipper slutspillet, fordi det er væsentligt nemmere at vinde nedrykningsspillet og slå FCN i en playoffkamp om Europa, end at hente 13 point på dem i mesterskabslutspillet? Så kan I også tanke selvtillid og få styr på konceptet med sejre over mellemvaremodstandere.
Det vil selvfølgelig gøre uendelig ondt på selvforståelsen, men Europa er jo enormt vigtigt for jer...
Thomas Christiansen fyret i Leeds. Kom så Holmstrøm!!!
Jeg har længe tænkt at kritikken af Bengtsson var lige lovlig skinger, men i dag er den i hvert tilfælde 100% på sin plads. Hvor er han sørgelig.


+1. Det var rystende, rystende dårligt. Dårligere end i efteråret. Jeg forstår det simpelthen ikke. Pierre Bengtsson var rigtig god i hans første periode i FCK (jo, han var). Nu er han så rystende dårlig, at han burde spille i første division.
fck-medløber.
Forsvaret var i øvrigt helt til rotterne i dag. Hvis Brøndby havde været lidt bedre ved sidste og andensidste aflevering, var nederlaget blevet væsentligt større. Det virker som om ingen evner at orientere sig og placere sig på helt basalt niveau.
fck-medløber.
"Ståle er FCK og den rette mand til at lave et nyt storhold"

- Jeg tillader mig at tvivle. Han har endnu ikke vist, at han kan magte opgaven som manager. I fire transfervinduer i træk, har han ikke haft en god hitrate ift. at finde egnede profiler, som passer ind i konceptet. Selve fundamentet, den stærke leder i det centrale forsvar, på den centrale midtbane og den tunge angriber, er glippet. I forsvaret så han Erik Johansson som den rette profil, det viste han i sommers, at det var han langt fra. Siden har Michael Lüftner skullet svinge taktstokken, hvad han ligeledes har vist, ikke at evne. Sagen om den centrale midtbane er hovedrystende. Først skulle William Kvist ind og stabilisere, men man fandt hurtigt ud af, at det var Thomas Delaney, der måtte stabilisere William Kvist. Afløseren for Thomas Delnaey var i første omgang Jan Gregus. Da han ikke slog til, blev det Uros Matic. Da han heller ikke slog til, blev det Carlos Zeca. Og endnu har ingen af de fire vist sig som ønskespillere til positionen. Når man som manager skyder så relativt langt forbi skiven, så mange gange i træk, til sit eget koncept, så står det skidt til, meget skidt til.

"Man kan ikke vinde hvert år"

- Vi har, mange gange, behandlet ovenstående, tåbelige udsagn. Ingen, som i ingen, ingen, har givet udtryk for, at man partout skal vinde hvert år. Men det er heller ikke det, der er tale om her. Der er tale om et uhørt lavpunkt (vi skal helt tilbage til tiden inden Roy Hodgson), endda med en stærk økonomi, uden sidestykke i dansk fodbold, som har mundet ud i et næsten 50% ringe pointudbytte end sidste år, en aktuel 6. plads, og nu, stort set uden mulighed for at kvalificere sig til Europa i næste sæson, om end dette er et erklæret mål for klubben, at gøre hvert evig eneste år. Det er ikke sket tidligere, heller ikke ved store åreladninger på spillersiden, at der er præsteret så elendigt i sæsonen efter. Det er, som sagt, helt uden sidestykke.

"Der er vist et par stykker herinde med storhedsvanvid"

- Overhovedet ikke, du har såre simpelt bare ikke forstået præmissen for de indlæg, du har insisteret på at besvare.

"Lufner sutter røv til tider men har potientale, samme med Vavro"

- Det ved du jo, ret beset, intet om. Du håber det, men du ved det ikke.

"Men trænerfyringer er ikke en måde at stabilisere et hold, bare spørg dem på Vestegnen"

- Blot fordi Brøndby havde en dårlig strategi på området i en årrække, betyder det ikke, at trænerfyring som koncept, er en dårlig idé. Det handler om at finde den rette kandidat. Og det handler naturligvis om, at der ikke blot er tale om en kalkuleret nedgang i spil og resultater, men at Ståle Solbakken jf. første punkt ikke magter managerrollen ift. scouting og ift. at instruere spillerne i sit koncept, således at de er stoler på det og egen rolle i det. Det er ikke noget der kan bortforklares med, at man ikke lige lærer det på én dag. Jan Gregus og Andrija Pavlovic har ikke lært det på over 500 dage, Uros Matic har ikke lært det på 365 dage, Michael Lüftner og Denis Vavro har ikke lært det på 200 dage. Og Pierre Bengtsson og William Kvist, som ellers har kunnet det, har tilsyneladende glemt det igen. Den tendens peger i retning af manageren, ikke spillerne isoleret set.

"Det er FCK det her"

- Præcis. Det er som om, du helt har glemt det, i dit skriv. Det er FCK, ikke Ståle Solbakken, lidenskaben er spundet om.
"Kan man forestille sig, at Ståle med vilje vil glipper slutspillet, fordi det er væsentligt nemmere at vinde nedrykningsspillet og slå FCN i en playoffkamp om Europa"

- Hvordan var det nu, det var? Er der nødvendigvis en playoff-kamp mellem den bedste fra det dårlige slutspil og en fra mesterskabskabsslutspillet? Eller er det kun hvis et hold vinder the double?
annonce