Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af karsboel
Det var en tung og hård aften igår med næsten kun et lyspunkt: Kamil Grabara.

Jeg forstår godt, hvorfor Jess valgte den opstilling som han gjorde. Det fungerede trods alt imod Brøndby, hvor vi spillede ganske fornuftigt. Dog håber jeg også han indser, at det ikke kan fungere fremadrettet eftersom:

* Davit og Vavro er suverænt forsvarsspillere, men begge har problemer med pasningsspillet, hvilket hæmmer vores opstil i høj grad. Det er nødvendigt at Boile starte, da han i højere grad kan sætte opspillet og sågar bryde kæderne med raids og bolde langs jorde, som ikke blot er til den kære Rasmus Falk, som i øvrigt også mangler at kunne spille med Boile inde centralt
* Jeg har svært ved at undgå min bias imod Ankersen. Jeg har været træt af ham i flere år. Jeg må indrømme, at han i løbet af de sidste par måneder har spillet sig op, men Diks bidrager bare med så uendelig meget mere end Ankersen. Sidstnævnte roses sommetider for sine defensive kvaliteter, hvilket jeg i øvrigt ikke begreber, da han laver den ende blunder efter den anden. Derudover synes jeg hans offensive spil et meget letlæseligt, da han meget ofte trækker ind centralt og sjældent kommer på ydresiden. Han skal have en pause. Diks skal på højre back.
* Roony skal også have en pause. Hans kurve har været nedadgående i nyere tid. Han foretrækker i høj grad også at trække ind centralt i banen, hvilket igen gør vores spil meget letlæseligt, hvis både back og højrekant foretrækker at trække ind centralt. Vi har brug for en kant og/eller back, som også kan komme på ydresiden for at skabe variationen i spillet og gøre det bredt. Måske Stage skal prøves af på højrekanten, ellers så lad Mukairu få et skud.
* Det samme gør sig pt. gældende i venstresiden, hvor Diks ofte også trækker ind i banen, da han er højrebenet, men det samme gør Claesson. Her har vi også brug for mere variation. Lad os prøve Jelert af igen, som godt kunne komme på ydresiden imod FCN, hvor han spillede storslået. Jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt Claesson skal have en pause eller ej, men her kunne Mukairu også godt overvejes, da han er god til at komme på ydresiden.
* Væk med Babacar. Dårligt presspil, fesen attitude, og ikke særlig målfarlig selvom han har scoret vigtige mål. Mange herinde har skreget på Karamoko, men faktum er, at vi reelt ikke har en ide om, hvorvidt han har niveauet til det eller ej. Lad Jørgensen få en chance til for start.

Jeg tror stadigvæk på, at vi hiver mesterskabet hjem. Men det bliver formentlig meget tæt og afgøres først til allersidst. Lad os bevare troen og fortsat støtte op om holdet!
Skrevet af elendil
Det der med midterforsvaret der ikke kan spille bolden frem... jeg synes nu de begge gør det fornuftigt. Det var jo heller ikke ligefrem fordi der blev slået vinderafleveringer, når det lykkedes at få Rasmus Falk på bolden.

Det kunne have hjulpet hvis spillerne havde magtet at vinde blot en enkelt duel eller andenbold i ny og næ. Måske havde bevæget sig lidt uden bold. Den slags ting.
fck-medløber.
Skrevet af Diogenes
Men det bliver en snak om Ståle (konceptet under Ståle), når man argumenterer på den måde, du gør, fordi de gode ting han kom med, i stigende grad blev fulgt af en del negativer.


For at goere det soleklart for enhver - indlaegget indeholdt bevidst ingen vurdering af Staale hverken positiv eller negativ, ej heller prioritering af offensiv mod defensiv.

Min pointe er udelukkende at hvordan man end vil spille nu og naeste saeson giver det ikke mening at have et spillesystem i Europa og et helt andet i Superligaen hvor man er alle de andre hold overlegne paa bolden. Falk kan fint spille 6´er i Superligaen, men det tror jeg altsaa ikke kommer til at gaa mod de bedre hold i Europa man skal oppe imod og i de situationer kan det ikke lade sig goere at aendre system. Foerste kamp mod PSV var altsaa heller ikke nogen aabenbaring defensivt fra FCKs perspektiv.
Skrevet af Svoger
Det er simpelthen en søgt forklaring den der. Hvis spillerne er bange for at få kort i den kamp, så var der 2 muligheder. De tog et kort i kampen mod brøndby eller og skulle de slet ikke spille mod Randers. Vi har masser af andre spillere på bænken der kan tage over.

Og det skal du jo have lov at mene. Min erfaring siger mig bare, at rationalitet og den menneskelige psyke langt fra altid går hånd i hånd. Man tror, at tingene sker pba rationelle og fornuftige tanker, og man fortæller sig selv, at tingene man gør udspringer fra disse, men det underliggende kan sagtens spille ind. Selvom at det er rutinerede spillere, er det også spillere som kender det pres, som de og klubben er under, og det er jeg overbevist om kan ramme alle ubevidst. Også selvom spillerne naturligvis skal benægte alt snak om gummiben.
Jeg er ikke psykolog eller ekspert i øvrigt på den slags, så ud over erfaring kan jeg kun bygge det på et kursus jeg var på, hvor ledelsespsykologi var en (stor) del af kurset, og erhvervspsykologen forklarede fornuftigt om teorier, så jeg kan ikke underbygge det yderligere for dig - og så bliver det jo et trosspørgsmål. :)
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af MUSSEN
Synes der er lidt for meget negativtet. Vi er trods alt 6 point foran og det er ikke sikkert FCM vinder i aften.....
Skrevet af elendil
Jo, det er rimelig sikkert.
fck-medløber.
Skrevet af MUSSEN
2. Pladsen er der ihvertfald ingen grund til at frygte for, der er 12 point til AAB, 13 til Silkeborg (5 kampe hver) og 16 til BIF´(6 kampe) Tror ikke nogen af disse hold overhovedet får så mange point, så selv med 0 point er den nok hjemme.
Skrevet af Amager213
Tror det meste af fustrationen er at denne kamp var den man nok så som mest sikker. Odds 7.5 på en Randers sejr.

At man kun så kampene mod fcm, bif og dels silkeborg som de usikre kampe. Så er der nu en ny dimension så man også kan frygte pointtab mod randers igen eller aab.
F.C. København
Skrevet af SotD
Der var bestemt andre flops, men nu bragte jeg primært dem der var købt dyrt frem, der var jo også solstrålehistorier såsom Robert Skov der blev erhvervet for en slik..


Det gør helt ondt inde i hjertet at læse at ens klubs største salg nogensinde "blev erhvervet for en slik" af en konkurrerende klub fra samme række.

I har det for godt...
Silkeborg IF
Skrevet af Matias
"Min pointe er udelukkende at hvordan man end vil spille nu og naeste saeson giver det ikke mening at have et spillesystem i Europa og et helt andet i Superligaen hvor man er alle de andre hold overlegne paa bolden"

- FCK spillede da ikke efter samme opskrift i hhv. Superligaen og Europa under Ståle. Alene det at Ståles hold ikke nødvendigvis skulle skabe kampen mod nogle af de tunge modstandere i Europa, gjorde hans arbejdsvilkår helt anderledes, end mod de ligamodstandere, som i tiltagende grad havde held til at læse os.

At man har sin basic - altså sin struktur / defensiv - var jo, sat på spidsen, kun gældende for 4-back-kæden. Thomas Delaney lå markant dybere i Europa end i Superligaen, kanterne lå mere centralt i Europa end i Superligaen, hvilket flyttede en stor del af dynamikken til en mere "fri" 10´er, som vi ofte spillede med i Europa, kontra to angribere i Superligaen.

Så skulle kritikken alene gå på Rasmus Falk som 6´er. Tja. Hvis vi skal spille med en klassisk 6´er, skal denne for det første, rent taktisk, være på et højere niveau end Zeca. Albin Ekdal f.eks. For det andet skal vi have mere intensive backer (Elias Jelert har den rette profil) og et midterforsvar, som dækker et større område op mod midterlinjen. Ellers bliver vi for lette at spille udenom, sådan som spillet har udviklet sig. Personligt er jeg åben for det hele - der er også stor forskel på Frenkie de Jong og Edson Alvarez som 6´er, men begge dele kan fungere. Det handler mest om, hvilke spillere man sætter omkring dem, og hvilke typer man har til at tegne det centrale forsvar.
Skrevet af Detskalbaresiges
forresten - hatten af for Kent Nielsen - nu vi taler om klare koncepter...
Han lykkes jo ofte med at få underdogs til at spille seværdig fodbold - og næsten altid med bedre resultater end man burde kunne forvente.. tænk hvad han måske kunne med bedre budgetter...
Skrevet af Matias
Jeg kan simpelthen ikke huske AaBs spillestil under ham (Kent Nielsen), men jeg synes nu hverken Brøndby eller OB spillede specielt godt under ham. Horsens husker jeg heller ikke rigtigt, spillede de seværdigt under ham?
Skrevet af Nandeyanen
Kent Nielsen siger at Silkeborgs styrke er kollektivet. Man køber ikke særligt meget ind, men man er heller ikke forceret til at sælge mange. Da der var bud på deres største profiler i vinters valgte man ikke at sælge for det behøves der ikke for at få det til at løbe rundt.

Man har altså et hold hvor alle kender hinanden ud og ind.

Der er svært at skabe det kollektiv i FCK. Ståle sagde også det var en udfordring at sælge et halvt hold hver sæson.

Jeg håber man formår at skabe kollektivet i vores akademi. Det vil være nemmere at hive 3-4 spillere op der har kendt hinanden i mange år og så kan de plug in and play på vores A-hold.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Les Deux
Diogenes


Min pointe er udelukkende at hvordan man end vil spille nu og naeste saeson giver det ikke mening at have et spillesystem i Europa og et helt andet i Superligaen hvor man er alle de andre hold overlegne paa bolden. Falk kan fint spille 6´er i Superligaen, men det tror jeg altsaa ikke kommer til at gaa mod de bedre hold i Europa man skal oppe imod og i de situationer kan det ikke lade sig goere at aendre system. Foerste kamp mod PSV var altsaa heller ikke nogen aabenbaring defensivt fra FCKs perspektiv.


Jeg er er grundlæggende enig i at uanset hvilke koncept man vælger, så bør det være gennemgående i både Superligaen og Europa. Naturligvis med plads til mindre modifikationer, men konceptet bør være det samme.

Jeg tror dog sagtens at Falk på en 6´er position (hvis det er lig med en boldbesiddende koncept) kan lykkes med sammen succes som hvis vi spillede med lange bolde. Men det er klart at konceptet skal være indarbejdet hos alle.

Jeg ser f.eks. ikke den store forskel på forudsætningerne for niveau forskel mellem Silkeborg og FCK til FCK og PSV. Silkeborg formår fint at holde deres koncept med en fin succesrate, både når de taber og vinder.

Bodø er jo også et eksempel på et hold som holder sig til koncepet også i Europa og senest mod Roma og havde en boldbesiddelse i begge kampe på op mod 60% trods at de så ender med at tabe samlet, så ser jeg ikke at de havde øget sandsynligheden for at vinde ved at lave om på deres koncept hverken i en kamp eller generelt.

Personligt håber jeg at se et mere boldbesiddende FCK, hvor det koncept lyser meget mere igennem og ikke bare hos 2-3 spillere. Det savner jeg i den grad at se noget mere af, men tror måske at det fokus der ligger på at vinde mesterskabet, bliver en underlig hæmsko for at spillerne "tør" at spille. Vinder vi mesterskabet, tror jeg vi ser et betydeligt bedre hold offensivt i næste sæson. Omvendt taber vi det, så holdes alle i det her "vakuum" pres hvor der er en tendens til at blive mamge for at fejle.
“The ball is round, the game lasts ninety minutes, and everything else is just theory.”
Skrevet af Svoger
Vi har vel sjældent solgt et halvt hold i et transfervindue. Det uanset om man måler på at sælge halvdelen af startopstillingen eller på at sælge en halv trup. Sidstnævnte har vi i hvert fald ikke.
Og det er nu engang en del af spillet for de fleste klubber, at man sælger spillere løbende.

Kent Nielsen er vel typen, som kan få ret meget ud af underdogs, hvis han får lidt tid med dem. Jeg tvivler på, at han kan gøre sig voldsomt gældende med et større hold, herunder budget. Dels så det ikke sådan ud i Brøndby, dels er det jo ikke evner man blot kan skalere op, og sige at det så ville blive endnu vildere med et større budget.
Havde det været tilfældet, skulle Kent Nielsen være hentet af United, Barcelona etc.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Svoger
I har det for godt...

Just stop being poor.

Med klausuler fik I vel i øvrigt en, for Silkeborg, fin pris?
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Detskalbaresiges
ift koncept europa/dk - i min indledende beskrivelse var jeg på ingen måde ude i ændring af koncept.
Jeg skrev at en spiller som Falk kunne veksles imellem 6´er og 8´er rolle alt efter om man gerne vil skabe boldbesiddelse eller kreativitet. En offensiv kreativitet jeg synes vi mangler mod hold vi burde være bedre end. Her var min betragtning blot at jeg synes Falks spidskompetencer kan skabe mere længere fremme på banen..

Hvor mod hold hvor vi er under pres, der ser jeg at falk som 6´er kan holde i bolden og spille den ud af situationer, som andre måske ikke kan i samme grad..
Her var min pointe egentlig lidt det samme med Boile - bare om vendt.. Han bør spille mod hold hvor vi forventer at have bolden mest - og kocho imod hold hvor vi skal står mere imod et pres..

mht Kent Nielsen, så husker jeg nok bedst de gode perioder han har haft, og ja, han har selvfølgelig også haft dårlige perioder, ellers hed det selvfølgelig ikke Silkeborg nu..
Men det var heller ikke med et udsagn om at han kunne gøre det samme i FCK, blot at jeg umiddelbart ser ham som en med en klar boldbesiddende spillestil.. Men jeg tror faktisk at trænerens mentalitet ift det pres der ligger i fck kontra en "underdog" klub, har stor betydning for om man får succes.. så jeg har ingen våde drømme om Kent Nielsen i FCK - men, her ser jo dog ikke JT være en der udstråler denne mentalitet - ikke endnu ihvf...

Skrevet af SotD
Jeg tillader mig lige at stikke næsen lidt ind i debatten om Kent Nielsen.

Jeg er temmelig enig i mange af pointerne.

Kent Nielsen rykkede også Silkeborg ud af Superligaen i 2020 i sin første sæson. Han vandt ikke sine første 12 kampe.
Det tager tid at bygge et kollektiv op og det kræver tro fra ledelsen som han siger Silkeborg har.


Med til historien om nedrykning skal dog også lige nævnes, at det var Michael Hansens trup han overtog. En trup som på ingen måder var gearet til Superliga, hvilket tydeligt kan aflæses i startopstillingen for de første kampe. Der er ganske enkelt ikke en eneste tilbage, som startede inde dengang.

Selv forstærkningerne (Romo, Luijckx, Moberg, Lesniak og Hebo er jo ude igen).

Til sammenligning kan man jo kigge lidt på de spillere som Kent har hentet til eller rykket op fra U19:
- Nicklas Helenius
- Nicolai Larsen
- Mark Brink
- Tobias Salquist
- Anders Klynge
- Joel Felix
- Robert Gojani
- Oliver Sonne
- Lukas Engel
- Rasmus Carstensen
- Sebastian Jørgensen

Der var også en halvårig leje af Patrick Gunnarsson.

De eneste spillere der ikke er braget igennem er Thordarsson, Tengstedt, Oggesen, Røjkjær, van Bladeren, Marcussen, Calisir og Wessam (som jo havde noget hjertesygdom).

Han har en meget meget høj hitrate på sine implementeringer. Han og den sportslige ledelse er virkelig in sync, og jeg tror en stor del af succesen ligger der - og ikke kun i trænerens kompetencer.
Silkeborg IF
Skrevet af SotD
Just stop being poor.

Med klausuler fik I vel i øvrigt en, for Silkeborg, fin pris?


Ja, ellers var han jo ikke vores dyreste handel nogensinde ;-)

Det var sådan set lidt pointen. At vores klart største handel (med klausuler), er at betragte som "peanuts" hos jer. Det viser noget om den rå muskelkraft der er til forskel på klubberne.

Vi er i øvrigt ikke fattige. Vi har vel en af de sundeste fodboldforretninger i landet. Men vi ville hurtigt lukke og slukke, hvis vi skulle kaste os ud I jeres budget :)

Forhåbentlig har kombinationen af stærke præstationer og en særdeles sund økonomi dog, været med til at skubbe til prisforventningerne. Hvis vi kan få 25-30 mio for en topspiller i dag, så er det jo ca. dobbelt så meget som tidligere. Hvis vi nogensinde skal op og lege med kontinuerligt, skal vi magte at sælge som FC Nordsjælland. Og der er satme lang vej.
Silkeborg IF
Skrevet af BlueAndWhite
Vi giver gerne 15 for Sebastian Jørgensen ;)
annonce
0