Snak

Mere indhold efter annoncen
Hvordan er det egentlig med Champions league efter næste sæson. Er det direkte kval for suppe vinderen eller er det bare en kvalrunde senere man træder ind end i år?
Vinderen af suppen næste sæson vil komme ind i sidste kvalrunde til CL, og vil min. Være sikret på EL uanset hvad. Hvis vinderen af CL og EL allerede er sikret en plads i CL på baggrund af deres slutplads i dem hjemlige liga. Så går den direkte CL plads til henholdsvis 14 og 15 pladsen.
fck & arsenal
Lige pt. Ligger Danmark på en 13 plads som giver direkte kval til CL.
Det er også derfor at FCK er gået ud og sagt at de vil sælge færre spillere den kommende sæson. Da næste års suppe vinder, er meget sikker på en direkte CL lex FCN.
fck & arsenal
Er det ikke noget med, af Danmark formodentlig ryger er par pladser ned. Medmindre vi vinder Europa League-ish. Men så får vi da vist selv en Champions League-plads næste sæson, hvis ikke jeg husker galt?

Jeg vil i øvrigt gerne understrege, at jeg på ingen måde har opgivet Daramy. Han er ung og oven i fungerer holdet ikke ordentligt. Så er det ekstra svært for et FCK-talent at blomstre. Og så er vi jo en klub, hvor den side i historiebogen med navne på egne talenter som er slået igennem hos os, som bekendt i forvejen ikke er tætskrevet.
Jeg vil blot påpege, at Kaufmann, som er et år ældre, virker noget længere fremme, end hvad jeg vil tro Daramy er hos os om et år. Jeg håber selvfølgelig, at jeg tager fejl, og af Daramy bare brænder ligaen af inden. Derudover kan det hele sagtens komme i løbet af nogle år.


Og tak. Junior er nu en pige. Jeg planlægger, at hun skal starte til krav maga eller noget lignende så snart det er muligt, så jeg forhåbentlig kan få en nogenlunde rolig søvn i weekenderne i hendes teenageår.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
moderator
Haha, Matias.
Jeg har været for doven i min kommatering.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Åhhhh, FCK! Fra eufori i Skotland til hovedet i hænderne i Nordjylland, at være FCKere byder i disse dage på smagsprøver fra begge ender af spektrum.

I forlængelse af den løbende debat ang. Ståle Solbakken, FCKs præstationer og transfers fandt jeg det nyttig lige at fremhæve den strategi ændring som ledelsen i PS&E proklamerede i går, ang. at FCK fremover igen vil forsøge at beholde sine profiler længere med henblik på sportlig succes.

Det er en nuance som jeg mener at mange af dem som har været efter Ståle de sidste 2 sæsoner i vid udstrækning virker til at have helt eller delvist negligeret. Alle er vel enige om at Ståle 2.0 ikke helt har ramt de samme højder som Ståle 1.0 opholdet - specielt hvad angår spillet på banen og et klart spilkoncept (set udefra).

Udmeldingen fra Bo Rygaard på vegne af ledelsen virker imo. til at være en (midlertidig) omgørelse af den strategi man bestemte sig for, for blot små 2 år siden hvor spillersalg skulle generere flere indtægter for FCK - og det må man sige er lykkedes fuldt ud, hvilket regnskabet fra i går bekræfter. Men resultatet har også kunne ses på banen hvor den manglende kontinuiteten og de mange udskiftninger, koblet med skader, har efterladt et FCK der svinger utroligt meget og virker til at famle lidt efter det velkendte spilkoncept.

Jeg syntes det er værd at notere sig at disse ændringer er pålagt den sportslige ledelse af koncernledelsen, det var ikke Ståles valg men han har indfriet den strategi som der blev valgt og taget de tæsk som det har affødt - alt imens han har anbefalet ledelsen at ændre strategi igen, hvilket nu er gjort.

Det syntes jeg godt man kunne tage mere med i betragtningen når man er ude med riven efter Ståle, eller når man ønsker sig en ny træner profil som også skal kunne indfri ledelsen strategi. Også i forhold til vores transfers spiller dette vel ind, og kan være med til at forklare hvorfor vi famler lidt, da vi nu ikke bare skal have spillere med europæisk potentiale, de skal også være salgs-objekter inden for en 2-3 år efter tilgang hos FCK - det er alligevel et stort brød at slå op. Og samlet set er det måske med til at forklare nogle at de problemer Ståle 2.0 har haft i FCK.

Det er nok ikke helt tilfældigt at et skifte i strategien kommer lige før den sæson der igen har direkte kval til Europa til DM vinderen (EL ved missede ChL kval.) - men uanset er det en positiv udvikling. Og endog særdeles positiv at ledelsen har lyttet til Ståle og den sportlige sektor, selvom Bo Rygaard fremstår som en der gerne vil side mellem 2 stole med sine udmeldinger om at det ikke er en ny startegi...

Kilder:

FCK-boss giver løfte til Solbakken
https://www.bt.dk/fodbold/fck-boss-giver-loefte-til-solbakken

»Vi har lyttet til Ståle (manager Solbakken, red.) og hans team, der har anbefalet, at vi ikke skal sælge spillere i det omfang, vi har gjort i 2018 og 2019.«

»Der kan jo være nogle særlige situationer, men vi synes, vi signalerer udadtil, at vi ønsker kontinuitet og dermed gerne vil holde på vores spillere,« fortæller Bo Rygaard og fortsætter:

»Man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig, og får vi nogle store bud, så tror jeg også, at Ståle og hans team tænker sig godt om i forhold til vores målsætninger på den lange bane.«


+

Formand afviser ny FCK-strategi: - Selvfølgelig kommer der salg

Hvorfor kommer det her ønske lige nu?

"- Igen er det jo et spørgsmål om mange forskellige ting, og i sidste ende er det Ståle Solbakken og hans team, der kommer med den indstilling til os, og det er jo noget med, hvordan skadesituationen ser ud, og hvordan tilgangen af nye spillere ser ud, og der har vi så sagt, at det lyder fornuftigt, siger Rygaard."

"- Vi bakker den sportslige ledelse op i, at de har en periode foran sig her og nu, hvor de kan koncentrere sig om, at den trup, de har, er den trup, der er grundstammen" + "- Vi lytter til den sportslige ledelse, når de fortæller, hvad de mener, der er det bedste for FC København, og det har vi så valgt at bakke dem helt op i, så vi har den trup, vi kender i dag, og der vil ske justeringer til sommer også, men det vil bare ikke være de større radikale skift, vi har set de andre år."

Mellem linjerne læser jeg at man på ledelsesplan har indset at man risikere at svække holdet for meget på det sportslige med den forhenværende salgs-strategi, samt at man potentielt sætter den kommende direkte europa plads til næste sæson over styr ved ikke at rette til nu. Ligeledes fremgår det meget klart at Ståle har presset på for at dette skulle ske.

Nuancer der er værd at have med i den løbende debat om trænergerningen i FCK.
NEJ til slutspil i SuperLigaen - det er en joke!!! Topplaceringerne skal ALTID afgøres via normal struktur.
Jeg oplever, at essensen af den primære kritik af Ståle her i tråden går på, at han som manager ikke formår at finde erstatninger for de spillere som sælges. Og i øvrigt at få indkørt spillerne i sig system hurtigt nok.

Det præmis ændrer sig sådan set ikke, uanset om det er hvert år eller hvert ottende år, om end det selvfølgelig har mindre indflydelse på holdet hvis det kun var hver ottende år, vi skulle igennem en lang periode.

Det er så selvfølgelig rigtigt, at hvor vi forventede en topsæson denne sæson, (hvis tre års cyklussen skulle være fulgt) er vi blevet spist af med en opbygningssæson, fordi der blev solgt hurtigere end forventet.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Og det er præcis dén kritik, Svoger, som kunne have godt af at tage nuancen omkring den ændret startegi for 2 år siden med i betragtning. Som du også selv ender med at konkludere.

Personligt syntes jeg Ståle virker til at være på forkant med de fleste handler, også når det gælder om at finde erstatninger - som vi så det med Guillermo Varela og Peter Ankersen, det forløb har man set før i FCK.

Det ville da være fjong om alle spillere kunne indgå i spillet og forstå system og koncept fra dag 1., men sådan fungere det jo ikke og har aldrig gjort - mange af de spillere vi i dag hylder som rigtige FCK folk og profiler tog også deres søde tid med at blive spillet ind, må man nævne Dame N´Doye eller Tobias Linderoth (arhhh, gud, husker stadigvæk at sidde på stadion og se ham løbe rundt som en hovedløs kylling i starten af hans FCK tid) - måske folks tålmodighed og forventninger bare ikke er til det længere (?), men syntes nu ikke det foregår meget anderledes end tidligere - det bliver bare besværliggjort af de mange udskiftninger og den manglende stamme på holdet jvf. skader.
NEJ til slutspil i SuperLigaen - det er en joke!!! Topplaceringerne skal ALTID afgøres via normal struktur.
moderator
Kampen i går demonstrerede, hvor svært Ståle har ved at spille mod etablerede forsvar. Det har været et problem i Esbjerg, Silkeborg og nu Aalborg. Modstanderne står dybt, og vi har en del spil uden at skabe chancer.

Kampen i Glasgow passede os langt bedre, hvor vi kunne organisere os ud af besværet, og ikke skulle skabe noget offensivt. Tværtimod udnyttede vi modstanderfejl effektivt.

Ståle skal i hvert fald have arbejdet endnu mere på, hvordan vi skaber chancer i det hjemlige kampe.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
FCK4EVER:

Jeg kan sagtens følge dig, men synes også bare, at der en tendens til, at når Ståle gør det godt, så er han en mastermind og har en fantastisk vision for FCK, men når det går galt, så er det ting, som er ude af hans hænder, og han har faktisk ikke en jordisk chance for, at gøre noget som helst.

For eksempel kan man da sagtens beklage sig over, at holdet er skadesplaget, men det er jo så også Ståle, der valgte, at N’Doye fx skulle spille fuld tid imod Hillerød, hvorefter han var skadet i lang tid, og i går valgte han igen at spille med en lang række profiler kort tid efter en Superliga-kamp. Når det går godt, er det hans fortjeneste, og når det går skidt, er det sort uheld og helt ude af hans hænder.

På samme måde kommer det nu til at lyde som om, han virkelig har været offer for transfer-strategien. Men vi har jo også haft mange fordele af at videresælge spillere forholdsvis hurtigt de seneste tre år. Vi har kunne hente store profiler som Skov og Varela, fordi vi har kunne garantere, at de bliver solgte videre indenfor så længe. Og vi har kunne have nogle ret store navne som back-ups (Varela for Ankersen, Bengtsson for Boilesen, Bartolec for Varela), som har accepteret at sidde på bænken, fordi FCK er kendt for videresælge så hurtigt.

Så jeg synes ikke kun, der har været ulemper ved det. Og derfor kan jeg allerede se for mig, hvordan denne ændring i strategi fra næste sæson igen igen påvirker Ståle på en eller anden uforudsigelig måde, så han selvfølgelig ikke kan levere varen. Det korte af det lange er, at jeg altid tror, Ståle vil finde på dårlige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan slå et Aab-hold, som det vi så i går. Selvom en dygtig manager til hver en tid burde kunne gøre det. Og med den nye strategi kommer der nok bare nogle nye undskyldninger.
annonce