Snak

Mere indhold efter annoncen
@Untitled

Det er jo tydeligt for en hver at se at Vin ikke er sluppet heldigt fra den korsbåndsskade han fik. Det er noget man har set med andre spillere før, at deres speed er helt væk efter sådan en skade. Og speeden kommer aldrig tilbage, desværre :(

Og uden speed, kan han jo ikke gøre sig forhåbninger om at slå sin direkte modstander og så kommer alle de afleveringer til siden og bagud.... og det dræber alt tempoet i FCK´s spil.

Bare surt at man fik forlænget med ham :(
QPR - Og ignorerer (u)tilfreds, så godt jeg kan.
moderator
Det er mig til evig undren, hvor unuanceret kritikken kan være. Den overskrift er da så forsmået og tudefjæs-agtig, og det holder sgu ikke. Vi ved hvilket niveau Vingaard har, og uden fast spilletid kommer han sgu da aldrig derop igen

Overskriften er et udtryk for, at Vingaard ikke længere hører til i truppen.
Du har ret i, at vi ved hvilket niveau Vingaard har, for det har vi set rigeligt med eksempler på i denne sæson. Og det niveau er ikke forenligt med førsteholdsfodbold i FCK. Det er til gengæld unuanceret at bruge hans tidligere niveau som udtryk for noget som helst brugbart i øjeblikket.
Vingaard mangler fart, præcision og vilje, og skal derfor væk fra holdet.

Omkring hans hår, så læser du selvfølgelig alt for meget i netop den kommentar, men jeg uddyber da gerne ved at påpege, at en full scale barbering formentlig ikke ændrer på hans spil.

Ja, spillet er ikke som det var for nogle kampe siden, men for fanden da, det kommer igen.
Og det baserer du på hvad, sådan helt konkret? Sidste sæson?
Her blev det også gentaget i en uendelighed, at situationen ikke var holdbar, men det blev igen og igen slået hen med, at det nok skulle komme etc., og at mesterskabet var selvskrevet næsten uanset. Det er til gengæld unuanceret, for jeg tvivler på, at truppen mentalt har flyttet sig så tilpas meget, at noget lignende ikke kan gentage sig. Samtidig er det værd at bemærke, at FCN er ved at komme i omdrejninger, medens vi mister momentum.

Den afgørende forskel i år er forhåbentligt Ariel Jacobs, men uden en stærk midtbane, så kan selv han ikke udføre mirakler.

Alle hold har op- og nedture, også FCK. Men der findes vist ingen som FCK-fans til at male fanden på væggen!

Der findes næppe heller en klub i Danmark, der er stor skare af selvfede supportere, der ikke er i stand til at rette et kritisk blik indad. Og, som uanset tingenes tilstand lever i en evig vildfarelse om, at alt hvad CV gør er magisk, og mesterskaber vindes per. automatik. Men, når der selv i spillertruppen jævnligt ses eksempler på dette, så kan fansene måske næppe klandres.

Indtil denne kultur er forsvundet, så forbeholder jeg mig ret til de kritiske briller, hvilket både overskrift og indlæg vil bære præg af.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Jeg kan rigtig godt lide Martin Vingaard, og er heller ikke tilhænger af at gøre ham til syndebuk. Det sagt er det jo på ingen vis et udtryk for unuanceret kritik, at være opmærksom på de præstationer han har leveret, efter at være kommet tilbage fra den voldsomme skade. Det er til gengæld unuanceret når man går til samme kritik, med det beviseligt falske udgangspunkt, som er argumentet om manglende spilletid. Det er simpelthen ikke rigtigt i tilfældet Martin Vingaard, som både blev udnævnt til anfører og (af samme årsager) var udset en stor rolle op til denne sæson. Han har i både sidste og denne sæson fået mange chancer, og det er desværre tydeligt, at han har mistet tempo i sine løb og power i sine skud. Jeg skal ikke afvise at det kan komme igen, jeg satser bare ikke på det, grundet nedgangens årsag (skade).

Ligeledes er det ikke det samme med TK. Det er såvel et grundløst argument som i øvrigt helt tosset, at trække TKs sidste sæson ind til sammenligning med denne som et udtryk for, at ting og præstationer kan bedres. TK havde i fire(!) sæsoner præsteret horribelt i FCK, og kritikken af ham er således ganske berettiget. Han formåede ikke at slå mønt af den suveræne position, FCK fik oparbejdet under Ståle Solbakken, og ud af godt 150 kampe for klubben, skal man lede længe efter flere end et par håndfulde, påfaldende gode kampe fra hans side. Det er, naturligvis, ikke godt nok. Yderligere er det en tilsnigelse af de større, at tilstanden for ham nu skulle være ændret permanent, således at han fra nu af, konstant vil være god. Det bliver præmissen i din argumentation, om den er tiltænkt eller ej. Og den holder selvfølgelig ikke. Vi har allerede set tegn på "den gamle" TK i den seneste tid.

Mht. Lars Jacobsen er det glædeligt, at han har ændret adfærd. Når man har været efter ham, hænger det selvfølgelig sammen med, at han igennem hele sin karriere har opført sig som lalleglad, Crazy Daisy-gæst, der sked højt og flot på resultater, bare der var noget glimt i øjet og noget lir på drengen. Det har han sådan set selv udtalt - ved flere lejligheder endda - så det er ikke en "tilhængeropfindelse". Han er blevet ældre, har taget anførerrollen til sig, og det klæder ham. Han er, efter min opfattelse, den synlige forskel på banen, mellem sidste sæson og denne.

Slutteligt er dette så tosset, som det kan blive: "Men der findes vist ingen som FCK-fans til at male fanden på væggen!".
Untitled, for pokker, FCK har netop pisset 150 mio. CL-kroner væk (og har i sin bedste, sportslige periode kun nået til CL-gruppespil én enkelt gang!), og sker der ikke noget mærkbart, gør man det igen. Det kan man, i følge klubben selv, ikke bære, og derfor er det alt andet end et udtryk for at male fanden på væggen, at der råbes op. Det handler (i yderste konsekvens) om klubbens eksistens, og man skal da være meget lidt tilhænger, hvis ikke det forhold bekymrer én. Det kan godt være du ikke er så meget til den konfrontative stil og konfliktopsøgende kritik, men du må altså få hovedet ud og kigge lidt på den historie og de perspektiver, kritikken er spundet om. Det tjener ikke din sag og dit argument, at du behandler den som små øjebliksbilleder, uden kobling til hverken for- eller fremtid. Det tror jeg faktisk godt, du selv kan se.
Det er helt fint at I kommer med en masse argumenter for hvorfor det er/ikke er nuanceret, men faktum er jo altså at FCK også har været ramt af krisen, og at der ikke har været penge til de store indkøb. Derfor må man prøve at skabe noget ud fra de midler man har, og der har Ariel jo gjort det godt. Den bølge har I også alle sammen været med på. Ja, man misser CL igen, både på grund af manglende DM og efterfølgende manglende kval-succes. Det er pisseærgerligt, men når nu holdet ikke er til det, så accepter dog det. Mange års totaldominans i DK og et par gode europæiske resultater har gjort folk i dene tråd alt for grådige, og det synes jeg man kan se på tonen, som ikke er særligt rar.

Vi vil da alle sammen gerne være #1 i verden og købe Messi og Ronaldo, men jeg synes bare ikke det stemmer overens med den udvikling, der er i klubben. At CV så stadig har alt for store ambitioner/armbevægelser hjælper jo ikke ligefrem på det.

Hmm, der var da penge til PPD, Mos, Grindheim, Johnny Thomsen, Nilsson. Jeg bliver sur og tøsefornærmet når fejldispositioner ødelægger sæsonen. Hvis det bare var mentale konjunkturer, herregud, så kunne man da trække lidt på skuldrene af det. Der er blevet smidt millioner ud af vinduet der skulle have gået til at stabilisere vores centrale midt. Det har ikke noget med selvtillid at gøre. En spiller som Vingaard skal heller ikke starte inde, det er tydeligt, og det er også en falliterklæring at Claude fortsat er rimelig sikker på at starte inde på trods at hans godkendte kampe siden Kvists afgang kan tælles på en hånd.
http://media.balls.ie/uploads/2013/10/Tambourine.gif
moderator
Ja, man misser CL igen, både på grund af manglende DM og efterfølgende manglende kval-succes. Det er pisseærgerligt, men når nu holdet ikke er til det, så accepter dog det.

Igen er du unuanceret. Det er forlængst accepeteret, at vi ikke gik i CL gennem kvalen, selv om Lille viste sig ringere end ventet.
Til gengæld var det utilgiveligt, at vi ikke blev mestre, for vi blev jo ikke sat til vægs af økonomiske grunde, men til gengæld af sportsligt inkompetente beslutninger. Det er ikke acceptabelt vores position taget i betragtning. CV handlede flittigt, men forkert ind, og det skal selvfølgelig kritiseres.

Vi vil da alle sammen gerne være #1 i verden og købe Messi og Ronaldo, men jeg synes bare ikke det stemmer overens med den udvikling, der er i klubben.
Og, du efterlyser nuancer. Det er da fint, du gerne vil bidrage, men kan du så ikke gøre dig lidt mere umage. Det andet er simpelthen for tyndt. Det handler ikke om at være nr. 1 i verden, men i DK, hvilket vel ikke er for meget forlangt. Især ikke med gyldne muligheder for CL.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
"... men faktum er jo altså at FCK også har været ramt af krisen, og at der ikke har været penge til de store indkøb"

- Når nu du bruger tid og plads til, retorisk, at forsøge at slå argumenterne hen som mindre gyldige, nærmest barnagtige, havde det tjent din indgangsvinkel, at være såvel slagkraftig som holdbar. Det er den ikke, Mr. Spock og repos har allerede forklaret hvorfor, og her er lidt flere ord på samme: Faktum er, at krisen har ramt alle, og derfor ikke kan bruges som hverken forklaring eller undskyldning. Faktum er også, at på trods af krisen, havde FCK den bedste trup i ligaen på hånden, samt - ikke helt uvæsentligt - den største pose penge at handle for. Igen, Mr. Spock har sådan set forklaret, at der var penge til både den løntunge Roland Nilsson, den transfertunge Pape Pate Diouf osv. Alene økonomien for de to, overskred vores konkurrenters niveau.

"... man misser CL igen, både på grund af manglende DM og efterfølgende manglende kval-succes. Det er pisseærgerligt, men når nu holdet ikke er til det, så accepter dog det"

- Det er jo et non-argument. Man kunne også have haft så elendig en transferpolitik, at man var havnet i Brøndbys situation. Da ville argumentet også kunne være det glimrende, at man måtte acceptere at holdet bare ikke var bedre. Accepten kan aldrig være "på bagkant" af en tilstand. Truppens udseende og forfatning, giver ikke nødvendigvis en accept af tingens tilstand - accepten er afhængig af de forudsætninger, der har været til stede. Og da truppens udseende og forfatning, er et resultat af eget arbejde snarere end noget som helst andet, er kritikken derfor også helt berettiget. De manglende CL-kvalifikationer er derfor ikke et udfald af uheld og alle andres skyld - det er FCKs helt eget ansvar.

"Mange års totaldominans i DK og et par gode europæiske resultater har gjort folk i dene tråd alt for grådige, og det synes jeg man kan se på tonen, som ikke er særligt rar"

- Grådige? Det eneste der forventes, er, at klubben lever op til egne udmeldinger om fremtid, ambitioner og mål. Hvordan i alverden skulle det være et udtryk for grådighed? Havde FCK ikke meldt ud, som de har gjort, ville det endda stadig ikke være et udtryk for grådighed, at man satser ekstra hårdt på at vinde ligaen i de år, hvor der er 150 mio. kr. til vinderen af den. Og tonen? Jamen, så er vi helt ude på non-argumentets overdrev. Ethvert forsøg på at sænke kritikniveauet baseret på en appel til tonen af samme, er et udtryk for, at man ikke selv har et reelt, gangbart argument. Det har du da også, over to indlæg, bevist. Det er dermed ikke det der siges, men måden det siges på. Det må simpelthen aldrig anses som værdigt for et frit forum og en fri tråd. Jeg vil, meget klart og tydeligt, appellere til, at den mere omfattende og interessante debat fortsætter med at være argumentationsbestemt, ikke følelsesbestemt. Alt andet ville være sørgeligt.

Således kunne vi også undgå håbløse tosseudmeldinger såsom at vi vil være nr. 1. i verden, have Lionel Messi i truppen osv. Som repos så pænt har forklaret, er den slags netop blottet for nuancering og brugbar argumentation. Igen, du bliver nødt til at læse kritikken som andet end øjebliksbilleder. Hvad er der sket efter Ståle Solbakkens exit? Hvad har udmeldingerne været? Hvad har konsekvenserne og handlingerne for samme været? Hvor stor "impact" har de manglende gruppedeltagelser i CL på klubbens økonomi (og i sidste ende for klubbens eksistens)?

Kan det at være tilhænger virkelig koges ned til at håbe på en magisk forvandling til det konstant bedre (det søgte (og desværre misvisende) TK-eksempel), at frabede sig "for hård" kritik af spillere som ikke præsterer (Martin Vingaard-eksemplet), at sænke ambitionsniveauet på baggrund af alt andet end faktiske ressourcer i klubben, af den årsag, at livet er lettere at leve, hvis alle tilstande og hændelser til enhver tid og i enhver given situation accepteres? Ikke i min optik. Jeg elsker FCK, og derfor kritiserer jeg de ting, jeg tror eller mener går galt i bestræbelserne på at nå de mål, alle - både i og omkring - FCK, mener at der er forudsætning for at nå.
Jeg kan godt se hvad untitled mener, men man kan vel snakke om vinder mentalitet også i mellem fansne :-)

Men det ligger også lidt i begrebret "storklub" at man ikke på samme måde får muligheden for at spille sig op efter en skade, hvis det kræver 1 hel sæson med fast spilletid uden at der bliver præsteret.

Der er (eller skal være) konkurrence om pladserne og hvis der ikke bliver leveret, så ryger man på bænken og bliver solgt fra i løbet af en periode.

Man kan godt snakke om at spillere der har været utroligt vigtige tidligere skal have lidt længere snor, men jeg er enig i at Claudemir har opbrugt sin og Vingaard også må nærme sig grænsen.

Men hva´ er man ude i, man kan vel ikke realistisk ønske sig 3 nye startere til midtbanen? Måske hvis man kunne ramme den rigtige spiller der kunne gøre de andre bedre, kunne man nøjes med 1 klasse signing...
https://worldsoccertalk.com/wp-content/uploads/2017/12/arsenal-spurs.jpg og fuck det anonyme trolleri, jeg hedder rolf ståltråd på facebook.
moderator
En tydelig forstærkning til midtbanen vil jeg være tilfreds med.

Det har vi manglet siden Kvist forlod os, og det er dybt kritisabelt, at der er gået over et år uden nyt på den front. Især fordi, det fra starten af sidste sæson har været tydeligt, at det var den position, der var mest mangelfuldt besat.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
1 ny starter kan muligvis gøre det hvis vi satser på Delaney kan blive en habil defensiv midt, så mangler vi en tovejsspiller med mesterholdsniveau og lederegenskaber til den plads Grindheim og Claude slås om. Som minimum, jeg er ikke helt sikker på Delaney kan løfte niveauet helt op selvom tvivlen endnu skal komme ham til gode.
http://media.balls.ie/uploads/2013/10/Tambourine.gif
annonce