Snak

Mere indhold efter annoncen
PS:

Ret lavt tilskuertal (under 9600 jf dagens aviser)til kamp mod nr. 3. Nogen bud på årsag ?

//hjst
"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
Usexet migræne bold uden løfter om en bedre fremtid på 2 år i træk.
Haha, godt bud.
fck-medløber.
Jamen det er sådan set derfor. Primært i hvert fald. Det er tilskueres måde at fortælle, at klubben bliver nødt til at sadle om. FCK har forpligtet sig selv til mere, end der er leveret over de sidste godt fire år. Det er sådan set klubbens egen udmelding og ambition, så der er ikke noget mærkeligt ved det.

Yderligere er der nogle andre faktorer, som er svære for FCK at arbejde med. Nyhedsværdien omkring projektet, som Don Ø skabte i slut 90´erne indtil midten af 00´erne, er væk. Det er ikke Don Ø som sådan der har efterladt et tomrum, men de idéer og den energi, der udsprang af at have skabt grobunden for en ny virkelighed. Tilskuerne blevet inviteret med. De kunne være en del af den forvandling. De tiltag der blev gjort dengang, virkede på daværende tidspunkt.

Mht. til første punkt, det sportslige, er det tydeligt, at ledelsen har mistet grebet. De ting der virkede på et tidspunkt - køb af de største profiler i Skandinavien - virker ikke længere. For det første får vi ikke i tide handlet de profiler, vi skal (som er til rådighed), for det andet er vi ikke ligeså attraktive, og for det tredje fejler scoutingen ift. positioner, der er brug for at blive hentet til. Det er en ting. En anden er, at det spillemæssige koncept sejler. Roland Nilsson havde ikke karakteren til at være træner i FCK, CV havde ikke evnerne, Ariel Jacobs havde ikke flere idéer, mens Ståle Solbakken er alt, alt for stædig i sin tro på egne kvaliteter. Ståle Solbakken får spillerne til at have en positiv holdning til disciplin, og han er rimelig god til at instruere i det defensive. Men det offensive halter. Og i den forbindelse nytter det ikke noget at snakke om skabte chancer, overvægt i spil osv. For det er ikke hele sandheden. Den er nemlig også, at spillerne ikke ligner nogen, der har et koncept at falde tilbage på, hvorfor der ikke skabes chancer ud fra samme. Derfor mangler vi de mange muligheder, vi tilspillede os i 10/11 - og som ud over 42 mål fra de to forreste, også kastede bl.a. 17 mål fra vores kantspillere af sig.
Ståle Solbakken har såre simpelt overvurderet sig selv. Han kan snildt være den rigtige træner i FCK, men han skal ikke stå for både grundspil, offensivt koncept, indkøb og hvad der ellers ligger af opgaver i den nye rolle. Han troede han kunne, og han bliver arrig over, at blive stillet spørgsmål ved, selvom spørgsmålene udspringer af den virkelighed, holdet selv er med til at forme. Men han kan ikke, og det må han acceptere, skal han fortsat være en del af FCK.

Mht. den anden del, er klubben også her på glatis. Man kunne engang kommunikere gennem lidt plat-humor, traditionel crowd pleasing som at møde stjernerne (det var nyt og spændende engang), og dramatisere selve begivenhederne, kampene. Det var en mere taknemmelig tid for kommunikationsvirksomheder dengang. Det var før nettet for alvor fik overtaget menneskers nyhedsbehov, før sociale mediers egentlige gennembrud osv. FCKs kommunikationsafdeling har sovet i timen. Man tror formentlig, at FCK´ere skal fanges gennem feeds af halv-filmiske opsætninger af træningsseancer, kampgengivelser, spillerentusiasme og andet helt standard, Nike-reklame-tiltag fra midten af 00´erne. Og det har vist sig, at være en fejl. Jeg skal ikke kunne sige, hvad der vil virke, men jeg kan notere, at det man har gang i, ikke gør.
moderator
Der er bare intet der rykker sig i FCK. De samme middelmådige spillere på banen igen og igen og pludselig er man tilbageholden med at hente profiler som fx Pusic der kunne hentes for 7 mio kr. I stedet prøver man en mystisk islænding der aldrig har scoret og masser af andre spillere der ikke har bevist sig selv fornylig. Samtidig er spillet drønkedeligt og lagt an på en enkelt mands evner.
Det er ret ufatteligt, men det kan være budgettet slet ikke er så højt som man går og tror.
FCM har derimod fået samlet sig et virkelig slagkraftigt hold. Poulsen, Petter Andersson, Pusic, Duncan, Sly, Sviatchenko, det er fandme gode spillere.
Dette er en signatur.
Det er nemlig drønkedelig leverpostej. Vi har haft så mange spillere, der transcenderede den kedelige gennemsnitslige fysiske fodboldspiller med enten personlighed eller spidskompetencer. Nu er der seriøst kun NJ og så den nye strategi om "københavnere". Fuck dem og skaf mig profiler der spiller fed fodbold, gerne fra med udgangspunkt i fysik og organisation - men tilfør nu nosser og stil (og resultater)!
moderator
Det er fandme spot on, Matias. Det er bare at slå opgivende ud med armene, for vanen tro er man lullet i søvn af egen selvfedme. Alt løser sig, fordi man er FCK. I stedet for at tage ordentligt fat om problemerne.

Og så kan man skæve småmisundeligt til FCM, der, uagtet hvad man end mener som folkene bag, forstår at udvikle sig og følge med tiden. Jeg er helt med på, at tålmodigheden derovre er og bør være længere, men de har på spillerfronten rykket sig temmelig kraftigt i forhold til os, og formået at adressere deres mangler i truppen og fylde hullerne præcist ud.
At vi ikke har gjort det samme, falder udelukkende tilbage på den sportslige ledelse af orm af først CV og nu Ståle.

Det er enormt frustrerende, at man ikke er i stand til at sætte en ordentligt scoutingsektor sammen. Tænk, hvad man kunne have opbygget, hvis man havde brugt pengene fra købene af PPD, Mos og Pourie, som alle kunne se var fejlcastede, til at opbygge et ordentligt scoutingnetværk.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Adriaanse skriver, at vi ikke kommer videre, og at vores diskussioner er blevet trivielle.

Men hvad fanden skal vi så diskutere?

Det vi snakkede om for et år siden, er der stadig.

Jeg er fuldstændig enig med resterende, der påpeger, igen, at vi ikke rykker os som fodboldklub, og at ledelsen blot lader det hele stå stil. Dernæst er problematikken med selverkendelse hos vores kære nordmand, Ståle Solbakken, der er nød til enten at ansætte personel, der kan varetage de åbenlyse mangler på banen, eller tage til takke med træner-rollen og lade andre komme til.

Problemet med det er dog, tror jeg, at hvis ovenstående skal blive en realitet - at han erkender, at han ikke kan gabe over menuen - så tror jeg ikke han er at finde i FCK mere. Taget svarene på de kritiske spørgsmål i betragtning, så er han en meget ærekær mand, der meget nødig vil se egne fejltrin. Specielt ikke når han har så travlt med, at påpege andres, og derfor kommer til at se endnu dummere ud.

- Forestil jer en nyhed med overskriften "Ståle opgiver manager-rolle".

- Man savner noget autoritet og konsekvens fra oven. NCH og Don Ø tak.
København.
Martin Pusic og Morten Duncan Rasmussen er jo ikke engang specielt gode spillere, FCM har bare et godt fundament ift. taktik og angriberne har derfor medspillere, der fodrer dem. Men ellers ja, de har en smaddergod trup derovre.

Problemet med fodbold i København er i øvrigt også, at folk herinde har en anden holdning til, hvad der er fedt. I Herning er det bomben, at et lokalt fodboldhold præsterer i ligaen. I København er det nærmest pinligt, at interessere sig for eller glædes over. Det er noget andet, om der bides skeer med de helt store (i CL), men hvis først man glædes over en 3-0-sejr over OB eller sådan noget, anses man jo som et småtosset, kakkelbordsmenneske, som aldrig skulle være flyttet fra Helsinge til hovedstaden. Og det er den udfordring, FCKs marketing- og kommunikationsafd. står over for. Jeg tror man har troet, at baggårdsdrenge-strategien, hvor den københavnske profil, blev rullet ud, ville bære frugt - og det kunne da også have været et godt bud. Men dels skaber man ikke loyalitet i de kredse, man har håbet på (jeg tror ikke, det kan lade sig gøre), dels er København ekstra, ekstra offensiv, når det kommer til hvad der opfattes som fedt. Selvfedmen her er ekstrem. Meget, meget mere end jeg har oplevet i London, Stockholm, Berlin osv. Og dansk fodbold er simpelthen ikke på plus-listen. Jeg har utallige gange mødt folk, som ellers er fodboldinteresserede, men i egen selvvigtighed har proklameret, at deres personlige fodboldæstetik simpelthen ikke tåler synet af dansk fodbold. Det udtrykkes ofte på en anden måde, som et rationale gående på, at når nu man kan se eks. PL i fjerneren, hvorfor så se fodbold på et stadion i Danmark?
Med de nuværende resultater, så bliver Ståle ikke forlænget til vinter, det kan jeg simpelthen ikke forestille mig. Måske man allerede stopper ham til sommer hvis vi ikke henter pokalen? Hans løn er ustyrlig så der kan hentes både en sportschef og en cheftræner for de penge. Der lægger jeg pt mine forhåbninger.
Der skal virkelig ske noget. Vi er så håbløs gammeldags (og nej, jeg taler ikke 442), ingen aggresivitet, ingen risici i fremadrettede afleveringer, ingen løb uden bold, ingen gennemstudere mønstre vi kan falde tilbage på, dårligt omstillingspil, for dårlige tekniske egenskaber og for dårligt presspil. Det ligner en usikker udgave af Hans Backgear årene.
annonce