Snak

Mere indhold efter annoncen
Jeg synes at erindre en tidligere periode i klubben, under Ståle, hvor han jævnligt måtte skifte to mand i pausen, fordi holdet ikke fungerede i første halvleg. Og hvor han efterfølgende også brugte udskiftning tre, med en del tid tilbage af anden halvleg.

Det gik så godt dengang. Det gjorde det ikke i dag...

En generel tanke om holdet er dog også, at vi tidligere har haft spillere, der kunne kværne modstanderen over 90 minutter, igen og igen, uden at løbe ind i for mange skader og gøgl, hvor det nuværende hold er løbet ind i flere forskellige skader - foruden Pelle og Anton så heller ikke er helt unge, og har haft deres andel af skader...
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Sket er sket.

Tilbage står jeg egentlig tilfreds nok, da det sagtens kunne være endt i noget rigtig, rigtig grimt.

Delaney overrasker mig positivt hver kamp, da han virkelig formår at bygge på sit spil og rent faktisk gøre det, som han tit blev kritiseret for - gøre en forskel. Kvist skræmmer mig dog helt vildt. Han kommer for sent i samtlige aktioner og gør meget lidt rigtig. Jeg håber det bare skal rystes af, da det ellers bliver fem lange og dyre år for FCK.

Forresten....

Har vi allerede mistet modet mht. karakterer, Matias?
København.
Pointtabet er ærgerligt, men det lå alligevel ikke i kortene, at vi skulle ende med 99 point i år, så jeg glæder mig over, at korthuset ikke faldt sammen.

Lavede Nilsson egentlig ikke tunnel på Marcondes, da han tryllede i slutningen af første halvleg?
Batman Close. London W12.
Jeg ved ikke om det var på Marcondes, men han lavede en lækker tunnel!
København.
Nej nej, jeg kører på - skal bare lige på plads og sådan, før det kan lade sig gøre. Jeg vil dog sige så meget, at jeg sad bag det ene mål i dag, havde de to små størrelser med, hvoraf den mindste simpelthen er for lille (han er 4), og den største, der lige er fyldt 6, i pausen fandt ud af, at hun havde fået børneorm. Så det var op ad bakke, det med at få set kampen og vurderet.

Af det jeg bemærkede, var dog følgende: Holdet ser ud til at have lang vej igen. Der er stadig rigtig, rigtig mange ting, som der bare ikke er ordentligt styr på. I særdeleshed sikkerheden i det offensive, vi foretager os. Forskellen fra f.eks. sidste sæson er, at vi har så mange dygtige individualister, at det alligevel kræver modstandernes udelte opmærksomhed, når vi er i boldbesiddelse. Men tænk sig om man kunne få den sikkerhed, som man havde i 10/11. Individuelt er ikke helt på samme plan, men vi ville alligevel kunne dominere kampene langt bedre, end vi er i stand til i dag.

Defensivt mener jeg ikke, vi er helt gode. Mathias Zanka dirigerer ikke holdet, og han har brug for en makker, til at være den bærende, centrale kraft i forsvaret. Den spiller har vi ikke pt., fordi Mikael Antonsson ikke synes at have genfundet dén rolle, hvilket muligvis hænger sammen med, at han har været igennem et par skader. Peter Ankersen skal også lige finde sig selv, og det samme skal Ludwig Agustinsson (dog i mindre grad end sin back-kollega) ovenpå den første, jubelhalvsæson.

Endelig er der Ståle Solbakken, som jeg efterhånden har fået opbygget lidt irritation over. For det første er det min fornemmelse, at han er blevet en anelse mere "spillernes ven" end hvad godt er. Som om han ser FCK-truppen som en kombination af sin omgangskreds, et ideologisk projekt og tilfældigvis den træner/manager-stilling, han er ansat i. For det andet synes jeg simpelthen, han træffer dårlige beslutninger - beslutninger, som går imod den historik han må være bekendt med, imod de spidskompetencer, hvor vi er bedst, og imod den kultur, der er i FCK. Vi skal eks. ikke til at køre noget hjem i overlegen stil. Det bliver det ikke godt af. Det var ikke godt mod Sønderjyske, der endte grueligt galt mod Jablonec og det kan have kostet os sejren i dag.

Stephan Andersen: 7 (med lidt mere skarphed, kunne han have forhindret udligningen)
- - - - -
Peter Ankersen: 5
Per Nilsson: 7
Mathias Zanka: 9 (jeg synes faktisk, han gjorde det fortrinligt i dag)
Ludwig Augustinsson: 7
- - - - -
Kasper Kusk: 7
Daniel Amartey: 03
Thomas Delaney: 10
Benjamin Verbic: 7
- - - - -
Federico Santander: 8
Nicolai Jørgensen: 9 (han er ved at udvikle sig rigtig, rigtig godt i angriberrollen - og jeg forudser en meget svær tilbagekomst for Andreas Cornelius)
- - - - -
Mikael Antonsson: 7
William Kvist: 6
Tom Høgli: 7
- - - - -
Ståle Solbakken: 6
Det lyder som om, at du har haft nok at gøre på sidelinjen!

Jeg er desuden enig i dine karakterer. Zanka stod hammer stærkt defensivt, hvor han virkelig lukkede fuldstændig af. Han kom desuden først på næsten samtlige dueller undtagen en enkelt vigtig, hvor han er tæt på at give et mål væk. Jeg savner også en god CB ved siden af, da Pelle Nilsson er kronisk skadet og Antonsson er 34 og ligner en mand, der har gang i sin sidste sæson. De tre bør dog være mere end rigeligt til at vinde Superligaen.

Ludwig må meget gerne finde de støvler, som han havde på i sidste halvsæson, da hans indlæg virkelig mangler præcision. Udover præcise indlæg, så skal NJ og Santander, eller dem, som lige bliver valgt deroppe, altså blive bedre til den simple positionering i feltet. Tit og ofte når de ikke engang ind i feltet, hvilket er under al kritik. Apropos præcision så mangler Ankersen sine støvler helt generelt. Han står forkert i samtlige situationer, løber forkert og istedet for indlæg, så bør han bare sparke dem ud til indkast - så mister vi i det mindste ikke presset. Det påvirker også Kusk, da højre siden dermed hurtigt ser ustabil ud.

Udover bedre løbemønstre og at steppe op sådan helt generelt, så synes jeg også, at Verbic skal have et gedigent kursus i, at finde ud af hvem, han er på hold med. 9/10 af hans driblinger fører enten igennem en klynge af modspillere eller hen i mod dem. Der skulle nødig gå Amankwaa i den.

Kvist har jeg snakker om tidligere, men hans rust bekymrer mig virkelig. Han kommer for sent hver gang, hvilket også har kostet gule og burde igen i går. Han sparkede simpelthen modstanderen ned i går, da han ikke nåede bolden. Han er langsomt tænkende og virker ikke særlig aggressiv i hans presspil - udover han nedlægger dem. Hvis han skal være den ene af de centrale midtbane, når Amartey bliver solgt, så skal der godt nok steppes op!

Apropos Delaney, så har jeg sagt det før, men siger det gerne igen: Han er klasse. Uden ham, tror jeg, falder hele holdet igennem. Han arbejder sindssygt hårdt, har succes i samtlige af hans tacklinger, bevarer roen også gør han rent faktisk også en forskel fremad i banen, hvor han tager nogle rigtig gode løb og lægger nogle fine tværafleveringer. Jeg er blevet stor fan og håber han holder det niveau!
København.
Delaney er sgu blevet skrap til de lange afleveringer, i hvert fald.
fck-medløber.
Enig.

Stadsgaard, Cornelius og Toutouh er alle skadesfrie og med for reserverne.
København.
Men Per er så lige skadet i minimum 6 uger. Er du sunshine han er lavet af glas, eller bare møguheldig.

Jeg så kampen på øvre C med min datter. Hun morede sig kosteligt over Santander flere gange. En FCN´er gik ind i en hård skuldertakling af ham. Santander ikke så meget som rystede, mens den angrebsivrige FC Rødvin-spiller bouncede et par meter og måtte ligge og ømme sig i et halvt minut. Det må være som at takle en bil. For dælen han er stærk - men også lidt langsom i vendingen. Han så lidt tung ud i kontraløbene, men det er selvfølgelig heller ikke hans force. Når vi får lært at spille ham rigtig, kan han blive et fantastisk køb.

Til gengæld var Marvin ikke med for reservene, så vidt jeg kan tyde, måske er der et farvel under opsejling?
Batman Close. London W12.
annonce