Snak

Mere indhold efter annoncen
Inden mismodet nu breder sig alt for meget, så se lige på Ajaxs hjemmebane resultater i EC indtil nu i år.

PAOK : 1-1
Rostov: 1-1
Standard Liege: 1-0
Panathinaikos: 2-0
Celta. 3-2
Legia W: 1-0

Ja, Ajax vinder som regel. Men det er jo ikke et hold, der har høvlet mål ind og de har lukket mål ind i halvdelen af deres hjemmekampe (men Rostov og Celta har en bedre offensiv ens FCK).

FCK´s resultater på udebane er:

Cliftonville: 3-0 (ikke så relevant i denne sammenhæng)
Astra: 1-1
APOEL: 1-1
Porto: 1-1
Leicester: 0-1
Brügge: 2-0
Ludogorets: 2-1

FCK taber bare ikke særlig tit. De har en betondefensiv, som er mindst ligeså god som de hold, Ajax har slået hjemme i EC i år. Og FCK scorer som regel på udebane.

Dermed ikke sagt at FCK bare går videre. De mangler jo også Zanka. Men det er da bestemt heller ikke givet, at FCK taber. FCK har i år kun forladt én EC-kamp uden af score og der er ingen...INGEN...der har scoret mere end ét mål mod FCK i en EC-kamp i år.

Selvfølgelig har FCK en, også stor, mulighed for at gå videre, det kan ikke være anderledes, særligt ikke når FCK har det bedste udgangspunkt før returkampen. Men - for sådan et er der - FCK mangler Mathias Zanka, som har været vores bedste spiller i denne sæson (af dem der er i truppen nu, Thomas Delaney var en tand bedre), og ikke mindst ligner Ajax et hold, som er kommet i gang. Det var ikke kønt i starten af sæsonen, hvor nogen af hjemmebaneresultaterne hører hjemme, men det er blevet bedre, meget bedre.

Jeg troede FCK var endnu længere fremme ift. Ajax, og at dette ville komme til udtryk ved, at FCK var sværere at ryste, selv når holdet står over for bedre boldspillere. Jeg har svært ved at vurdere chancerne ift. returopgøret, men set med FCK-briller er jeg nervøs for, at læsset vælter, hvis man oplever en 1. halvleg med et pres, som det også oplevedes i 2006.
@Matias

Jamen jeg syntes bestemt også at Ajax spillede godt i går. Og jeg synes jeg har set FCK spille bedre. Så på den led meget positivt at FCK vandt.

Jeg så også en del af Ajax´ kamp hjemme mod Legia W og det var bestemt ikke imponerende. Særligt ikke 1. halvleg, hvor de nemt kunne være kommet bagud.

Så mit indtryk er umiddelbart, at Ajax kan svinge en del i niveau og at de ramte tæt på topniveau i går. FCK virker derimod uhyre stabile. Kan de præstere en anelse bedre på torsdag, så bliver det interessant (...det bliver det nu under alle omstændigheder).
FCK skulle havde fået mere ud af kampen igår. Ajax manglede 2-3 forsvarsspillere, og det bør FCK havde udnyttet.

Nu er de så klar igen og Zanka vil tilmed være ude. Zanka har vel nok været bedste mand i midterforsvaret for FCK, og der er lige nu ret stor forskel, om det er Antonsson / Okore eller Zanka, der står ved siden af Johansson.

Davy Klaasen vil være ude, men de har andre kreative spillere.

Jeg tvivler meget på, at Augustinsson og Ankersen er stærke nok defensivt til at holde styr på Ajaxs kanter, som vil være meget mere aggressive i Amsterdam.

Før troede jeg, at FCK ville gå videre, men jeg ser den som 60-40 / 55-45 i Ajaxs favør. FCK SKAL ha mindst et mål for at gå videre.
moderator
Før troede jeg, at FCK ville gå videre, men jeg ser den som 60-40 / 55-45 i Ajaxs favør. FCK SKAL ha mindst et mål for at gå videre.

Den slutning forstår jeg ikke helt. Vi vandt trods alt, og har derfor et godt udgangspunkt.
Udebanemålet fylder temmelig meget, og har på fornemmelsen, at din chancevurdering havde været anderledes, hvis den var endt 0-0.

Vi har trods alt kun tabt en eneste kamp i denne sæson, nemlig den i Leicester. Det er jo en vanvittige statistik.

Jeg ser det som helt åbent. Får vi scoret dernede, så skal Ajax putte tre mål ind for at undgå straffesparkskonkurrence. Vi spiller os formentlig ikke til et væld af chancer, men mon ikke, der falder et par farlige situationer af på dødbolde.

Alt afhænger selvfølgelig af kampens udvikling. Jeg frygter bestemt også, at læsset kan vælte. Fornemmelsen i starten af anden halvleg var, at Ajax ville vinde kampen i går. Det bliver svært at dæmme op for samme pres med enten Okore eller Anton dernede. Ikke at de er dårlige, men blot ikke med Zankas store betydning.

Jeg ved ikke, om Ajax kanter vil være meget mere aggressive i Amsterdam. De var fandme aggressive i går, og Traore var et monster. Han er virkelig dygtig. Langt større spidskompetencer end Younes, baseret på kampen i går. Ham frygter jeg virkelig.
Dolberg overraskede mig også. Jeg vil mene, det er den bedste angriber, vi har mødt i denne sæson. Ham skal der styr på.

Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Spændende og god artikel med maden og hele det setup, som er blevet implementeret.
Det gør det også lidt sjovere med Brøndbys betal selv service. :-)
Lampard = Prl midtbane konge S12.
Davy Klaassen er en virkelig vigtig spiller for Ajax. Jeg tror og håber det kan blive afgørende at han ikke er med i returopgøret. Det at Zanka ikke er med, er en svækkelse, men jeg tror Okore kan levere en mandfolkepræstation i Amsterdam. Eller Antonsson hvis Ståle vælger ham.
Forza Napoli Sempre!
Rasmus Falk ude i seks uger. Chancerne for videre avancement daler.

Så skal Jan Gregus ind og spille kant - og trække sit tredje røde kort i europæisk bold.
København.
moderator
Det bliver vel Gregus eller Kusk på kanten, medmindre Verbic bliver klar.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Selv hvis Benjamin Verbic bliver klar, så har han jo ikke spillet 90 min i mange måneder.

Man kunne også skubbe Peter Ankersen frem og give Tom Høgli backpladsen.
København.
annonce