Snak

Mere indhold efter annoncen
Idealet i forhold til fuldgode førsteholdsspillere må vel være

2 målmænd

3 back (hvoraf en af dem kan dække begge backs ligesom Høgli)

3 midterforsvarere

3 central midtbanefolk

4 wings (hvoraf en af dem kan dække den centrale, ligesom Toutouh og Thomsen).

3 angribere

På den måde har vi 18 fuldgode førsteholdsspillere, hvilket giver en startopstilling og en bænk på 7 mand til når alle mand er klar. Resten kunne derefter fyldes op med unge spillere. Hvis Ajax kan stille op med en 19-årig angriber, 19 årig midt-midt og en 17-årig midterforsvarer og stadig vinde suverænt over os, kan vi sgu også klare det i tilfælde af skader... i hvert fald i alle hjemlige turneringer.

Selvom Ajax vel nok havde regnet med Dolberg på sigt, havde de nok ikke regnet med, at han ville få en sæson som den, han er igang med. Og det samme kan siges om Cornelius´ debutsæson. Det er netop, når de unge får chancen over flere kampe (fx i tilfælde af skader og karantæner), at der nogle gange dukker et kæmpetalent op.
FCK by heart. AGF by relocation.
Hvis Ajax kan stille op med en 19-årig angriber, 19 årig midt-midt og en 17-årig midterforsvarer og stadig vinde suverænt over os, kan vi sgu også klare det i tilfælde af skader... i hvert fald i alle hjemlige turneringer.


Al respekt for SoE så håber jeg at du er nogenlunde med på at Ajax nok er et nyk eller to foran ikke bare SoE med resten af verden, måske bortset fra Barca og Real når det kommer til at udvikle talenter.

Vi kan ikke bare gøre det de gør, de har et kæmpe scouting netværk der trækker talenter til fra hele verden såvel som fodboldklubber og akademier rundt omkring, man kan ikke bruge Ajax ungdomsarbejde som en målstok for noget som helst overhovedet der kan overføres.

Det er idioti, du kan lige så godt sige at når Barca kan udvikle en Lionel Messi så kan vi da også bare gøre det.

Man kan ikke bare tømme truppen for kvalitet i dybden sådan som du forslår, og så bruge ungdomsspillere til resten det holder ikke, heller ikke i den hjemlige turnering.

Når vi har talenter der er store nok så skal de nok spille bold, men hvor mange af dem vi har produceret de seneste mange år er det du forstiller dig ville kunne gå ind og styrke FCK eller bare være ok opbakning?

Remmer er i øvrigt et af de største talenter vi har haft igennem systemet, det virker idiotisk at man nu forsøger at tale ham ned.
Someday, someday, someday, someday, someday, someday Leeds United
Vi kan ikke bare gøre det de gør, de har et kæmpe scouting netværk der trækker talenter til fra hele verden såvel som fodboldklubber og akademier rundt omkring, man kan ikke bruge Ajax ungdomsarbejde som en målstok for noget som helst overhovedet der kan overføres.

Det er idioti, du kan lige så godt sige at når Barca kan udvikle en Lionel Messi så kan vi da også bare gøre det.


Nu er det på ingen måde det, jeg siger. I hvert fald ikke det, jeg havde til hensigt at sige.

Jeg er helt med på, at vi som udgangspunkt ikke kan udvikle talenter på Ajax´ niveau. Og jeg siger heller ikke, at vi havde spillet lige op med Ajax, hvis vi havde brugt ungdomsspillere i stedet for førsteholdsspillere.

Jeg siger til gengæld, at vi med ungdomsspillere vil kunne klare os ligesom Ajax gør, men i vores egen målestok. Jeg siger netop, at vi sagtens ville kunne klare os med en ungdomsspiller i startopstillingen i ny og næ...

... kan vi sgu også klare det i tilfælde af skader... i hvert fald i alle hjemlige turneringer.


Så det er skam ikke idioti.
FCK by heart. AGF by relocation.
Vi har 20% spilletid fra spillere som kommer gennem SoE, det er det tal du pladere for at hæve, du vil gøre det ved at udvande brede i truppen og hive mange flere unge op.

Det holder ikke i ligaen.

Når talenterne er store nok så skal vi nok ryge højere op, men når de ikke er det så går vi ned i mængden igen.

Din trup er en omgang tyndt øl.

Du skal huske på at i dine 18 fuldgode spillere skal du også gøre plads til skader, karentæner, samt Pape Duif, Stadsgaard, Mos, Grindheim, Pavlovic, Ailton og andre der hentes ind for store penge og så levere begrænset.

Jeg siger til gengæld, at vi med ungdomsspillere vil kunne klare os ligesom Ajax gør, men i vores egen målestok.


Ja vi kunne givetvis havde stået unden mesterskaber siden 2014 og uden udsigt til at få det i år, så langt er vi enige - forskellen består selvfølgelig i at jeg fortrækker at vi står i en situation som nu med udsigt til back to back doubler, og stor europæiks succes.
Someday, someday, someday, someday, someday, someday Leeds United
Nu skrev jeg i indlægget forinden, at de sparede lønkroner, ved at fjerne de yderste mandater som Kusk, Antonsson, Amankwaa, Gregus og hvem ellers, kan bruges til at hæve niveauet på de spillere, der så rent faktisk er i opstillingen. Det vil øge kvaliteten af idealopstillingen, hvorfor risikoen ved at bringe en ungdomspiller i spil vil falde betragteligt.

Det er i hvert fald unødvendigt og overdrevet at have en trup med 22-ish potentielle startere, fordi man er nødt til at tage højde for, at flere at de dyrt-indkøbte spillere ikke leverer. Så burde man i stedet optimere scouting-arbejdet. Uden at have synderligt meget at basere det på, er der vist heller ingen af de klubber, vi prøver at måle os med, der har så bred en trup, som vi har. De har til gengæld startere, som er på et højere niveau end vores startere. Bedst eksemplificeret ved at Ajax på trods af, at de er nødt til at bruge en 17-årig midterforsvarer, stadig kan slå os, fordi kvaliteten af resten af truppen er så stor. Tilsvarende ville vi også kunne vinde over samtlige andre hold i Suppen (måske med undtagelse af Brøndby), hvis vi brugte en u-spiller... Men det forudsætter selvfølgelig, at denne u-spiller har et vist niveau.
FCK by heart. AGF by relocation.
Gud vil det ej øge kvaliteten af startopstillingen, det virker som om du tror man kan sier de yderste mandater fra på forhånd.

Men det viser sig først hvem der mangler kvaliteten og/eller ikke passer ind bagefter.

Kusk, Gregus, Pavlovic og ikke minst Mussis, Pape Diouf, Ailton er netop blandt de spillere der bruges lønkroner på når man vil samle det omkring 18 spillere.

Du lever i en fantasiverden når du frasortere dem.

Selv med lidt flere lønkroner koncentreret om 18 spillere kan vi hverken hæve niveauet særligt, fordi det er begrænset hvem vi overhovedet kan tiltrække, og vi kan heller ikke på nogen måde gardere os mod at der blandt de største signinger skulle være en Diouf en Ailton en Mos etc.

Og der er altså ret stor kvalitetsforskel på det hold vi sender ud i suppen og så det hold med et par ungdomsspillere som afløser på vigtige pladser.

Nej hvis vi skal have flere ungdomsspillere på holdet, så skal det være fordi de spiller sig på, ikke fordi vi udvander truppen så vi bliver nød til at anvende dem når der er et par skader.

Uden at have synderligt meget at basere det på, er der vist heller ingen af de klubber, vi prøver at måle os med, der har så bred en trup, som vi har.


Og bl.a. derfor er det os som er den absolut bedste og mest succesfulde af den række af klubber.

Nuvel der er noget ved balancen i det nuværende setup hvor halvdelen af holdet består af mindtbanekanter, men der må gerne være 22+ spillere der er kandidater til idealopstillingen.
Someday, someday, someday, someday, someday, someday Leeds United
Din retorik lader til at blive mere og mere agressiv for hver besked, du skriver. Så vi kan vel bare være enige om at være uenige.

Og selvom man er uenig i det, en anden skriver, er det jo ikke nødvendigvis "idioti".

Jeg vil dog lige som en afsluttende bemærkning anholde, at du skriver

... kan vi hverken hæve niveauet særligt, fordi det er begrænset hvem vi overhovedet kan tiltrække
.

Nu har der været spekuleret i, at budgettet vil blive hævet i forlængelse af Ståles forlængelse. Med din logik, som siger (som jeg læser det), at kvaliteten kun kan hæves begrænset, vil en forøgelse af budgettet vel bare resultere i en endnu bredere trup med flere spillere på et niveau a la det, vi har i forvejen. Omvendt tolker jeg en forøgelse af budgettet, som at vi kan tiltrække endnu bedre spillere.
FCK by heart. AGF by relocation.
der er vel også et niveau imellem, rogo.

føler man ikke at amankwaa eller remmer kunne være blevet bedre, med mere spilletid, ligesom kadrii vel også havde fortjent lidt flere kampe efter hans skade.

nu var det selvfølgeligt også lidt fattigere år, men jeg husker en træner som ariel jacobs som mere tilbøjelig til at bruge talenterne.

men de skal selvfølgelig også være der, det giver som du er inde på ikke nogen mening at begrænse indkøbene ud fra nogle talmæssige parametre og så bruge talenter for resten, uanfægtet om de så er 5 niveauer lavere.

sammenligningen med ajax er rimeligt langstrakt, ja, men hvis man skal hive noget ud af den er det vel også at talenter fra hele verden stræber efter at komme der, netop fordi at der ér en vej til førsteholdet - en sådan tradition skal vel startes et sted.

edit: man kan godt vælge at se sådan på det, at vi i fck de senere år har sprunget akademi delen over ved at købe den i start tyverne fra andre skandinaviske klubber. det minimerer fejlraten men koster også hurtigt 15 mill. per skud.
https://worldsoccertalk.com/wp-content/uploads/2017/12/arsenal-spurs.jpg og fuck det anonyme trolleri, jeg hedder rolf ståltråd på facebook.
men de skal selvfølgelig også være der, det giver som du er inde på ikke nogen mening at begrænse indkøbene ud fra nogle talmæssige parametre og så bruge talenter for resten, uanfægtet om de så er 5 niveauer lavere.


Jeg er helt enig i, at talenterne kun skal bruges i det omfang de er gode nok, eller at talentet er så uomtvisteligt, at de bliver gode nok. Jeg skriver også i mit indlæg 12:02

Men det forudsætter selvfølgelig, at denne u-spiller har et vist niveau.


Nu er der selvfølgelig en grund til, at truppen er så ekstremt bred på nuværende tidspunkt. Netop fordi vi har været forudseende og hentet erstatninger ind i god tid, Boilesen, Thomsen og Okore. Det er selvfølgelig også en rigtig god tilgang. Det er dog mere spillere som Antonsson, Gregus og Kusk, som jeg mener, vi kan sortere fra, da disse spillere i forvejen ikke får nok spilletid til at retfærdiggøre deres formentligt høje løn, ligesom de heller ikke kan være tilfredse med den spilletid, de får.

EDIT: Og når jeg skriver, at vi kan være ligesom Ajax, men "i vores egen målestok", mener jeg naturligvis ikke, at min målsætning er, at vi ikke skal vinde mesterskabet, ligesom Ajax ikke har formået at gøre. Jeg mener derimod, at vi, ved at bruge unge spillere, stadigvæk vil kunne slå forholdsvis gode hold, der dog normalt er et niveau under os, ligesom er tilfældet med os og Ajax.
FCK by heart. AGF by relocation.
Der er bare nogle afgørende forskelle for muligheden for at skabe en sådan tradition.

Hvis vi ser bort fra at man i Ajax har opfundet grundlaget for den måde foldbolden stadigvæk spilles på her snart 50 år efter, så fik de sat deres system i værk i en tid hvor man i langt højere grad var begrænset i hvem man kunne hente udefra i forhold til idag.

Det vi kan gøre, er det vi gøre allerede i dag, vi laver bedre faciliteter til at udvikle spillere, vi øger antallet af trænere, vi laver kostplaner etc. vi skaber samarbejde med en skole og med gymnasier så man bedre kan få skolegang og træning til at hænge samme etc.

Det skal så gøre at der kommer bedre ungdomsspillere ud af det, og når de er gode nok så kan de passende spille sig på holdet.

Hvad vi ikke kan gøre, i hvert fald ikke uden at det får konsekvenser både i europa _og_ i suppen, er køre med en tynd trup for at gøre mere plads til ungdomspillere.
Someday, someday, someday, someday, someday, someday Leeds United
annonce