Snak

Mere indhold efter annoncen
Fint nok vi ikke kommer I CL. Det opgav vi nærmest da vi erstattede profiler hos os og på u21-landshold med reserver fra u21-holdet. Vores transferstrategi har satset på fremtidigt perspektiv og skades situationen har bestemt ikke hjulpet på vores evne til at præstere dette forår.
Jeg ser store perspektiver i dette hold. Jeg så intet kortsigtet perspektiv hos i CL-regi. Ser trods alt et nogenlunde kortsigtet EL-perspektiv. Baseret på transfers, skader osv, har vi faktisk præsteret over forventning.

Stadig pisse sur over kampen i går. Vi havde alle muligheder for at vinde den kamp
Klap lige hesten folkens - vi var 2 x et sølle straffespark fra at gå videre og så var alt kritik forstummet. Som jeg ser et står vi ved et vadested hvor vi ikke rigtig ved om vi skal spille gammel Ståle 442 som tidligere har bragt os succes eller om vi skal følge tidens internationale udvikling med et hurtigere spil og ikke så meget løb til baglinie med indlæg. Fischer er profilen der SKAL gå forrest og løfte os i de her kampe - en opgave han slet ikke magter pt. I min verden er Holse pt. bedre i alle facetter af spillet fra boldomogang, spilforståelse, relationer til andre og dødbolde (skal ikke meget til i øjeblikket) og nuvel helt sikkert en nedgradering fra Skovs top niveau i Suppen, men på ingen måde en nedgradering fra Skovs første 6 mdr. i klubben og i hans internationale kampagne sidste år. Nu skal man holde fast og give de unge tillid især hvis man vil udvikle spillet i en ny og mere publikums venlig stil. Her vil Wind, Holse, Daramy, Varela, Falk, Fischer (i form) passe som fod i hose og jeg forventer vi kan udvikle det nuværende hold helt sindssygt hvis de får chancen. Og til sidst så skal vi altså finde en bedre offensiv makker til Zeca end Stage. Det var Kvist light og til siden og bagud. Der kom absolut ingen brugbare bolde fremad banen, der kunne bryde kæderne. Drømmer stadig om Mathias Jensen i den rolle. Vi var så tæt på og mit humør er ingenlunde på lavpunktet - jeg er ret sikker på vi har store ting i vente fra dette hold.
Det er altså nogle vanvittige udtalelser der kommer fra Røde Stjerne spillerne efter den her kamp.

Med alt det hjælp, de får fra gud, så vinder de sq nok CL.
"16/17 sæsonen er 2 sæsoner siden. Vi er røget ud til Qarabag, Atletico Madrid og i en gruppe med Bordeaux, Zenit og undervurderede Slavia Prag ... Hvem har vi ikke budt op til dans af de her nævnte klubber?"

- Vi har ikke budt en eneste af de klubber op til dans. Det er lidt ærgerligt, at man skal garnere sine indlæg med den ene rygdækning efter den anden, for ikke at blive (bevidst?) misforstået, men konteksten er naturligvis vores etablerede spil, offensiven, og det udtryk Ståle Solbakken gerne vil have, FCK har. Som skrevet, har vi i bedste fald overlevet på påpasselig defensiv.

Lad os tage samtlige kampe, mod gode modstandere i de nævnte sæsoner. Qarabag, Lok. Moskva, Atl. Madrid, CSKA Sofia, Atalanta, Bordeaux, Slavia Prag, Zenit og Røde Stjerne. 16 kampe. 4 sejre og 11 mål, heraf 2 sejre og 4 mål mod CSKA Sofia, det klart ringeste af holdene. I over halvdelen af kampene - 9 ud af 16 - er vi gået fra banen uden at have scoret. I samme 9 kampe, ramte vi målet med 13 skud. Inkl. den forlængede spilletid mod Atalanta, har vi i gennemsnit skullet bruge 65 minutter for at ramme målet én gang. Det mener jeg ikke er, at byde nogen op til dans. Og nok var Slavia Prag bedre end de fleste forventede - helt enig - men at producere 0 skud på mål mod dem over 180 minutter, er ikke acceptabelt, uanset hvordan man vender og drejer det.

"... i sæsoner hvor vi hver sommer har lavet en turnover i spillertruppen"

- En turnover ligefrem? Så bruger du begrebet anderledes, end jeg gør, men det uagtet, er vi ikke ringere stillet i den forstand, end de klubber vi konkurrerer med, og det er trods alt klubbens ansvar, at holde køb og salg på spillersiden op mod de sportslige ambitioner og den langsigtede strategi for samme.

"Og i hvilken verden kan vi forvente at skulle byde europæiske mellemvareklubber op til dans uden at skulle benytte os af defensiv påpasselighed. Det er jo netop vores identitet i Europa"

- Det er jo heller ikke min pointe. Min pointe er derimod, at vores udtryk/koncept netop har ændret sig ift. det etablerede spil, fra vores i hvert fald succesfulde identitet i Europa, og at det er et udfald af, at man har villet noget andet - som man så ikke har fundet ud af, hvordan skal praktiseres effektivt mod solide modstandere.

"Af de klubber af nogenlunde kvalitet vi har mødt er det vel kun Slavia Prag der nærmer os økonomisk mens alle andre har været foran os der"

- Det er ikke til at sige hvad økonomien er præcist, og i særdeleshed økonomien ift. toplønningerne kunne være interessant at kende, men trupværdier og kendte transferbeløb er ikke højere i Qarabag, CSKA Sofia, Slavia Prag eller Røde Stjerne, end den er hos os.
moderator
I over halvdelen af kampene - 9 ud af 16 - er vi gået fra banen uden at have scoret. I samme 9 kampe, ramte vi målet med 13 skud.

Det er faktisk rystende, men det bekræfter indtrykket af et manglende offensivt koncept.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
man kan jo ikke være overrasket når man har fulgt med de senere år. Jeg mener helt klart vi skal holde fast og turde satse på egne unge talenter (der alle er på u21 landshold og virkelige talenter, ellers var de ikke i FCK. Og køb så topspillere til hver kæde, der kan gøre en forskel, løfte og støtte. Den rolle jeg håbede en Ficher nu ville påtage sig. Zeca gør det forbilledligt synes jeg, Sotte har virkelig også løftet sig. I min bog mangler vi en klasse offensiv central midt der kan lidt andet end Falk. En der kan og tør spille fremad og som også kan skralle igennem (ved godt de er dyre og svære at finde) Og så en angriber, der kan presse Wind og Damen ud på bænken når de trænger. Kan vi lykkes med det og implementere en ny og mere international spillestil, hvor vi kan spille direkte og ændre systemer undervejs så tror jeg vi når langt med det nuværende hold, der virkelig har gennenmgået en spændende foryngelseskur. Hvorfor ikke prøve det når nu den gamle spillestil helt dokumenteret ikke bringer os mål og sejre selv mod hold fra suptoppen - dem som vi ynder at sige vi skal kunne slå. For nuværende er det sgu også utopi at tro vi har noget at køre i Champions L hvor holdene har budgetter vi ikke er i nærheden af. Fyr den af i Suppen med en ny og mere publikumsvenlig spillestil. Jeg vil sgu se storsejre, hvor vi også bliver ved med at køre på når foran 1-0 i stedet for at løbe til hjørneflaget (også i Parken) 10 min før tid. Kom nu
Ja , lad os tage samtlige kampe og kigge dem ordentligt igennem.
Det er korrekt hvad du skriver men du undlader jo vores positive defensive statistik i din argumentation.
Kigger vi bort fra Atletico kampene hvor vi lukker 5 mål ind på 2 kampe, har vi altså lukket 11 mål ind i 14 kampe mod Lokomotiv, CSKA, Atalanta, Zenit, Bordeaux, Slavia Prag og Røde Stjerne.

Vi har også kun tabt 4 af 14, 6 af 16 hvis tæller Atletico med, men det skal vi vel ikke da det ikke er en klub vi kan og skal måle os med overhovedet.

Det er ganske godt gået og i min optik i den grad at byde op til dans.

det er trods alt klubbens ansvar, at holde køb og salg på spillersiden op mod de sportslige ambitioner og den langsigtede strategi for samme.

Ambitionerne er klare og tydelige. Strategien den samme. Opnå gruppespil i CL/EL hvert år. Det går meget godt indtil videre.
Absalon og Zuma.
Jo mere jeg tænker over det, så er der jo egentlig et offensivt koncept. Det er bare ikke et særlig godt et med de spillere, vi har til rådighed.
Alt, jeg siger, er rigtigt.
@dickos

Jeg tror forklaringen skal findes i en god omgang mindreværdskomplekser, Serbien er igennem lidt som nation og synet på det resterende Europa er væsentligt anderledes end eksempelvis i Kroatien. Serberne er nu fine nok, men ved mit sidste besøg i Beograd, der ikke var fodboldrelateret, måtte jeg bare erkende at politik og værdier var lidt håbløst at diskutere med dem.


On topic tror jeg alt er nævnt siden igår, super fesen følelse at køre hjem med. Udmattende ineffektivitet at være vidne til. Stemningen var dog god, der er ved at komme godt gang i sektionen. Videre til en uafgjort i Randers på fredag og så formentlig HJK... lige nu vil jeg gerne trække Røde Stjerne i gruppespillet i EL hvis de ryger ud til de unge drenge.
"Det er korrekt hvad du skriver men du undlader jo vores positive defensive statistik i din argumentation"

- Tre ting: 1) Mine indlæg i denne sammenhæng skal læses i den kontekst, der er vores etablerede spil, offensiven. Når det så er sagt, og for at imødekomme din præmis (som er en noget anden end min), så 2) Vores defensive kvaliteter kompenserer ikke for vores offensive mangler, og 3) Det er i så fald mærkværdigt, at efter Ståle Solbakken har ønsket en mere dynamisk og kreativ midtbane / offensiv, har vi været meget lidt chanceskabende og scorende, og vores bedste kort på hånden er i tiltagende grad vores defensiv og struktur.

"Vi har også kun tabt 4 af 14, 6 af 16 hvis tæller Atletico med, men det skal vi vel ikke da det ikke er en klub vi kan og skal måle os med overhovedet. Det er ganske godt gået og i min optik i den grad at byde op til dans"

- Hvis der skal selekteres på den vis, må CSKA Sofia også tages ud af regnestykket, da deres økonomi og position i deres region, så vidt jeg ved, er betydeligt under vores niveau. Lad os holde os til udgangspunktet. Min forudsætning for at skrive, som jeg gjorde, er ændringen i vores offensive udtryk, og jeg finder det i den sammenhæng ubetydeligt for det større billede, at lede efter særtilfælde, for at indramme den (i min optik) sandhed, at ingen af holdene er blevet nævneværdigt udfordret i deres defensiv af os. Og det er essensen af det. At vi har holdt gode klubber fra at score mange mål imod os og ikke vinde uacceptabelt mange kampe over os, er underordnet set i det lys, at de, ud over Atalanta, ikke har haft større behov for andet.

"Ambitionerne er klare og tydelige. Strategien den samme. Opnå gruppespil i CL/EL hvert år. Det går meget godt indtil videre"

- Men det neutraliserer jo så dit argument gående på, at vi oplever turnover i truppen det ene år efter det andet. Når det er sagt er jeg ret sikker på, at man ikke stiller sig tilfreds med at skabe på et absolut minimum i offensiven. Hvorfor skulle man? En klub og dens identitet, i særdeleshed når den bygger på kampe i det internationale, er jo ikke rundet af offensivt dræbende langsommelige 0-måls-kampe og hæderlige nederlag og et par målfattige uafgjorte her og der (igen, det unikke i Atalanta-kampene, er ikke nok til at danne et helhedsbillede), den er rundet af de store præstationer, kampene man stadig taler om med glæde, det, de førte med sig, skulderklappet i at kunne udfordre på den store scene. Det behøver ikke at være meget, men dog mere end i de sidste par år. Det behøver heller ikke at være hvert år, men der må heller ikke gives slip på det, der kan give oplevelserne fremover. Og lige nu har man sluppet det og satset på noget andet, som man ikke har fundet ud af, hvordan skal praktiseres, og det er et problem.
annonce