Snak

Mere indhold efter annoncen
Nu er jeg godt nok FCK fan, så jeg kan jo være ligeglad - men det er da utroligt så magtsyg jeres kære P. Bjerregaard er. De penge kunne måske have gjort springet mellem FCK og BIF en del mindre, og ligaen havde været mere spændende!
Landshold: Danmark Klubhold: FC København
Men det ville, som der også står i artiklen, have betydet at Nielsen skulle have formandsposten i BIF.
Og det er der jo en del, bl.a. herindefra, der er imod.

Personligt ville jeg ikke have haft noget imod det.

Historien er i øvrigt blevet skrevet før, hvor forklaringen for, at Bjerregaard ikke ville give slip, var at han ville vinde endnu et mesterskab, da han tænkte på sit eftermæle. Et eftermæle der efterhånden ikke kan reddes.
Syndt, da manden jo var hovedarkitekten bag BIFs succes, og er grunden til at klubben, trods alt, er blandt toppen i Danmark.
Tja Kasi Jesper kunne også have kørt Pandora i sænk og dermed kunne brøndby have mistet 10% af deres kapital.

Men det var der jo så ikke rigtigt noget der pegede på dengang.
Men omvendt kunne Doktoren jo ikke vide at han ville sælge pandora.
Måske han ville beholde forretningen og drive den i sænk og sælge den som en underskud forretning.

Måske hele interbank sagen og Bellacentret sagen har gjort at bjerregaard ryster på hånden???

Måske måske måske???
For mørk er den ruskind som mejer høsten... Brøndby IF
Ja Bjerregaard fortjener en stående klapsalve fra gamle dage,den dag han siger farvel,men en pibe koncert fra nyere tid desværre.
For mørk er den ruskind som mejer høsten... Brøndby IF
god artikel om brøndby, der i 09 gik glip af ca. 100 mio kr. på grund af bjerregaards visionsløse og egofixerede ledelse:

http://epn.dk/brancher/u…2461031.ece


Det er faktisk lidt sensations-journalistik.

BIF gik ikke glip af 100 millioner - BIF gik glip af en kapitalandel i Kasi-Jespers selskab, som "kort efter" viste sig at være 100 millioner værd. Der er den væsentlige forskel, at der, da aftalen blev forelagt BIF, var usikkerhed om værdien af tilbuddet, mens vi i dag ved, at det senere viste sig, at tilbuddet havde en værdi på 100 mio. kr.

Der er 2 scenarier for Kasi-Jespers plan.

Scnarie 1: - Det mest sandsynlige

Kasi-Jesper ønskede at BIF skulle udstede nye A-aktier. Det er bestyrelsen bemyndiget til. De må udstede A-aktier a 20kr med en samlet pålydende værdi på 1,9 mio - Svarende til ca. 1,7% af den samlede aktiekapital og 9,3% af stemmerettighederne (forudsat at der ikke samtidig udstedes nye B-aktier).

Stemmefordelingen før Kasi-emission:
- Fond/amatører/Winther etc: 43,2%
- B-aktionærer: 56,8%

Stemmefordeling efter Kasi-emission:
- Fond/amatører/Winther etc: 39,2%
- B-aktionærer: 51,4
- Kasi-Jesper: 9,3% (Måske 10% hvis man kunne gave lidt ekstra A-aktier frem fra gemmerne)

Det er ikke et helt urimeligt tilbud. Den kapitalandel som Kasi-Jesper var ude efter, havde på daværende tidspunkt en værdi på 3,4 millioner + Værdien af den 10 gange tungere stemmevægt. Selv hvis man vurere at kasi-kapitalandelen dengang kun var 50 millioner værd, er det på papiret et rigtigt fornuftigt tilbud.

Det helt store problem i tilbuddet er natuligvis, at det udvander fondens magt, uden at fonden betales for dette (Værdien af Kasi-kapitalandelen ville jo ende i BIF, ikke i fonden). Potentielt så afgiver fonden således magten, uden at modtage betaling for det. Det virker rimeligt at enhver fond der har magten over et selskab, takker nej til sådan et tilbud. Det svarer jo lidt til, at der kommer en tosset rigmand og tilbyder at købe en andel af din lejlighed og vil have medindflydelse, uden at betale dig for det, men ved istedet at love, at der "måske" kommer nogle penge på et tidspunkt, som kan bruges til at sætte lejligheden i stand.

Da jeg jo faktisk rigtigt godt kan lide fondsejerskabet, synes jeg at de gør rigtigt i, at takke nej til et sådant tilbud. Fonden har jo også en amatørafdeling der skal tilgodeses (At Per B så med stor sandsynlighed i højere grad tilgodeså sig selv, er en anden sag)

Scenarie 2 - Det mere retfærdige men mindre sandsynlige.

Istedet for at udstede nye A-aktier, kunne man have solgt nogle af de eksisterende til Kasi-Jesper. På den måde ville fonden faktisk få en økonomisk gevinst ud af at "sælge ud".

Der er dog to enorme problemer i dette scenarie:
1) Kapitalandelen i Kasi ville tilfalde fonden og ikke BIF (kun rimeligt når nu det er dem der sælger sine aktier.
2) Fondens stemmevægt ville udhules markant og magten i BIF ville i praksis være overdraget. Stemmevægtene ville komme til at se således ud:
- Fonden/amatører/Winter: 33,2%
- B-aktier: 56,8%
- Kasi-Jesper: 10%

Dette ville ske, uden at BIF A/S rent faktisk blev tilført penge - Der er j kun ændret i ejerstrukturen. Så efterfølgende ville Kasi-Jesper skulle tilføre selskabet flere penge, ved, sammen med b-aktionærerne, at forsøge at trumfe en rettet emission igennem, som en gang for alle, ville placere Kasi-Jesper på magten i BIF og køre fonden og amatørerne ud på et sidespor.

Hvis det man blev tilbudt var scenarie 2, synes jeg i høj grad med har valgt rigtigt ved at takke nej til tilbuddet.

Og så vil jeg slutteligt nævne: Uanset hvor møg elendig Per B og Winther og deres venner er, skal en rigmandstosse som Kasi-Jesper, sgu ikke have lov til at sætte sig på magten i BIF for 100 millioner! Ikke uden samtidig at komme med en gevaldig kapitaltilførsel og klare løfter om amatørernes fortsatte indflydelse. Iøvrigt fulgte der jo nok også en større tabsgivende håndboldklub med i Kasi-Jespers planer ;-) Den havde godt nok været lidt af en nitte at skulle trække rundt med...

Nå - Det blev langt og det er sent.
BIF - Gør krise til en højere kunstart! Også der er vi Danmarks bedste... Ved læsning af BIF-nyheder kan følgende med fordel afspilles: http://www.youtube.com/watch?v=MK6TXMsvgQg Lockhart indtil 3. august 2011
Selvfølgelig er det sensations-journalistik. Det er jo BT vi taler om, og igen har de enten ikke villet eller magtet at grave dybt nok i historien til at få det sande billede frem.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
http://www.bold.dk/nyt/A…gren-jagten

Ville være uhørt skuffende at se OB løbe af med Lindgren.
Uanset hvor møg elendig Per B og Winther og deres venner er, skal en rigmandstosse som Kasi-Jesper, sgu ikke have lov til at sætte sig på magten i BIF for 100 millioner!

10% af aktierne er ikke lig med magten i BIF. Han ville have fået formandsposten, men det giver i sig selv ikke nogen endegyldig magt (den giver ikke engang veto).
Men spørgsmålet er, om det er bedre at have en mand siddende, som tilsidesætter klubbens tarv for sine egne, fremfor en mand som vil lege lidt med sine millioner (på en ansvarlig måde - han genererer da, så vidt jeg ved, overskud på AGK pt.).
Jep, men nu ved vi ikke hvor meget OB tilbyder Lindgren i løn. Det er muligt at det ganske enkelt er svenskerens krav der er for høje til at vi vil tage chancen.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Det virker bare mærkeligt, at OB skulle have råd til at give ham en løn som vi ikke kan matche uden at vi byder os selv ind i en økonomisk død.
annonce