Snak

Mere indhold efter annoncen
@ Bjau

Du har naturligvis en pointe ang. Hooligans på Øvre C og Pitch invasion ude i Brøndby.
Men samlet set syntes det at være mere hadsk og fyssisk betonet i "gamle" dage.

Tror at indsatsen udenfor stadion har betydet en del... men vi har desværre lang vej endnu.

God kamp og Forza F... nå nej, ikke i BIF tråden :)

**********

EDIT: Og nu har BIF så forholdt sig til Tipsbladets historie - der var tale om en "fodfejl"...

http://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/dansk_fodbold/superligaen/broendby/broendby-beklager-fodfejl-fck-fans-er-velkomne/6041276
NEJ til slutspil i SuperLigaen - det er en joke!!! Topplaceringerne skal ALTID afgøres via normal struktur.
Er det så antallet af anholdte du bygger det på? For det kan da ikke være andet. Til det mener jeg så også at politiet oftest fejler, det være sig både KBH og VSTN Politi.

Jeg vil næsten gå så langt som at sige, at du kan vælge hvilken som helst objektiv statistik, som du har lyst til.
Anholdte, optagede i hooliganregisteret, udgifter for dsb osv. Selv i forhold til tv-action, som desværre virker til at være den primære målestok for de fleste, har man set en tilbagegang. Du vælger så stædigt at holde fast i en tidsperiode på 5-6 år, fordi de netop for 5-6 år siden var en del problemer. Men netop din stædige fastholden på denne tidsperiode i stedet for at kigge på en kortere horisont understreger jo meget godt, at det ér nedadgående.

Hånden på hjertet, havde det været omvendt så havde de samme ting fundet sted med omvendt fortegn. Det vil nok stå på noget tid endnu, eller indtil et andet SL hold kan indtage den sportslige position BIF havde tidligere.

Vi har jo faktisk haft et forhold til en anden klub før fck. Agf er i dag blot den sjove onkel, som man stadig gerne griller for hans brandert til seneste familiejulefrokost. Så jeg ved ikke rigtigt, om jeg køber den.

Jeg er enig i det meste - vil dog nuancere det og sige at jeg tror godt de fleste danskere ved at man kan gå til derby uden at miste liv eller lemmer, men vi lever i en medie alder hvor den unuancerede dækning i medierne nok skal påvirke nogle.

Prøv engang at rejse rundt i landet i så fald og hør folks holdning til derbyet.

Den sidste den (med fed) er dog lidt bob-bob - jeg forstår din pointe, omend jeg ikke er helt enig - men jeg syntes at den måde du fremlægger det på minder alt for meget om snakken omkring at det var Zanka og Hørsholts skyld at der var ballade.

At der nu er et mediebillede omkring ballade til derbies er udelukkende pga. af et mindretal af BIF fans opførelse (det ved jeg også du grundlæggende er enig i) - jeg genkender ikke billede af at den mail fra FCK skulle væe at puste til den ild. Det virker (no offense) lidt søgt for mig og giver mindelser om alt for mange BIF bortforklaringer hvor man lægger fokus på sekundære ting frem for det primære når man taler årsagssammenhæng. MEN jeg vil gerne understrege at jeg anderkender at du har taget afstand og det er lidt hådt at pålægge dig dette... se det mere som en betragtning.


Jeg forstår slet ikke sammenligningen. Det handler jo ikke om, at det er fck´ernes og PS&E´ernes skyld, at der opstår optøjer. Det handler om, at man på trods af disse optøjer kan fastholde en fortælling om, at det ikke er farligt at gå til fodbold - for det er det ikke.
Og her mener jeg, at man fra PSE´s side har svigtet denne narrativ for selv at fremstå bedre. Det er sket i denne sag, men det skete især, da man i PS&E pludselig fandt ud af, at nu kan man ikke sidde som familie med blandede tilhørsforhold på ikke-aktive tribuner. Enten skal man være pyrokastende Brøndbyfan, eller også skal man kunne synge med på stenbroens drenge. Og den hjernevask foregik så effektivt, at da jeg bagefter noget chokeret kunne fortælle om vanvittige hooligans på øvre C, der ikke skelnede mellem familiefædre eller aktive Brøndbyfans i sin rampage, så var svaret blot "Hvad lavede du som Brøndbyfan på øvre C?". Selv fck-fans der var chokerede vidner til eskapaderne lader til at være blevet tiet ihjel og forsøgt g(l)emt.

Jeg vil dog anføre at der er nogle grunde til dette, klubberne har haft forskellige innitiativer som har virket. Primært FCK´s AWAY-kort som har haft en klar effekt på vores side (og der skal jo to til en tango). Ligeledes spiller det nok også ind at den sportslige betyning af Derbyet ikke er hvad det tidligere var, dengang vinderen af Derby også var bedste bud på en DM vinder. Det gav også lige lidt ekstra fut i det hele dengang.

Og her vil jeg så byde ind med en personlig erfaring fra Brøndbys miljø.
I gamle dage var der helt ustyrlige grupper af hooligans, der syntes, at det var fedt at skabe opmærksomhed og ødelægge mest muligt på en søndag. Denne gruppe er efterhånden gået på "pension", og man har ændret kulturen fra at være hjernedøde casuals til at være relativt seriøse typer (hvad enten det angår hooliganisme eller aktiv fankultur). Det betyder, at man har hooligans, der mødes til arrangerede "offs" med et givent antal mennesker og andre arrangerede forhold. Ligeledes har man seriøse typer indenfor den aktive fankultur, hvor det bliver set ned på at være så standerstiv, at man ikke evner at bidrage til den stemning, som er gruppens formål.
Disse ting kan måske for udefrastående virke voldsomme og ikke særlige positive (særligt de arrangerede slåskampe), men det betyder, at mange af disse ting er rykket væk fra gaderne og hr. og fru Jensens åsyn.
Dette er det generelle billede af fankulturen i dag. I forbindelse med derbies har man dog stadig en tendens til, at de gamle drenge lige skal tilbage og lege med igen og med de tendenser, som herskede dengang.
Om så folk gider at tro på denne udlægning eller ej, må være op til hver enkelt. Vælger man dog at tillægge den en hvis troværdighed, har det immervæk nogle interessante konsekvenser for, hvordan man tænker i løsninger og problemer omkring disse kampe og i fankulturen generelt.

Og det er sådan set fair nok (vil undlade at gå ind i de enklte episoder), det er bare utrolig dårlig timing at bringe op når man selv berettiget står for skud, det kommer til at lyde som bortforklaringer, undskyldninger og at man for alt i verden vil flytte fokus. Det tjener ikke BIFs sag.

Nu vælger jeg også helt bevidst at bringe det ind i en diskussion her, hvor vi kigger lidt bredere på situationen, i stedet for at smide det i en specifik tråd som forklaring på onsdagens tåbeligheder.
Mere interessant finder jeg det, om du anerkender pointen? Det er jo decideret hykleri og ikke bare arrogance (selvom det også er dét).

Lige så vel som at manglende "tak for kampen" fra Zanka (eller hvad fuck det var) og klap fra Hørsholt ikke kan forsvare, at et halvt hundrede Brøndbyfans vælger at te sig som aber i bur, så giver et halvt hundrede Brøndbyfans, der ter sig som aber i et bur jo heller ikke carte blanche til, at Hørsholt kan opføre sig som en idiot.

Det er ikke nødvendigvis fair, men det er primært et image problem som kun BIF + fans kan ændre, og problemet er at efter hver sag så kommunikere man bare på en måde som tilkendegiver at det magter man ikke.

Og det er vi mange, der efterhånden har lært os at affinde os med, selvom vi stadig finder det vanvittigt, at den voldsomste episode på et dansk stadion i nyere tid (og det mener jeg oprigtigt at det var med direkte slåskampe mellem velforberedte hooligans iført hockeymasker og deslige imod alverdens former for fans på øvre C) ikke har afstedkommet meget mere end lidt rysten på skuldrene i mediebilledet.
Personligt tilskriver jeg det stærkt kommunikationsarbejde fra jeres side. Her har Brøndby tydeligvis meget at lære, omend historien nok tilskriver, at man ikke kan slippe af sted med noget nær det samme.
Er der nogen af jer der abonnerer på Brøndby podcasten i iTunes? De har annonceret et nyt afsnit, men den kommer ikke frem hos mig.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Få dig et liv.
Hehe, tænkte det samme...
Enig.

Ingen i verden hører på det lort.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Nej, hvem interesser sig for fodbold podcasts i et fodboldforum.

Lad os tale Star Wars eller rollespil, så Last motiv og Fussbal ikke føler sig udenfor.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Selv nogle af jeres fans lader til at være mere engageret i Brøndby end fck. Særligt på indeværende site.

I rest my case.
God artikel om det meningsløse plastikkort.

http://tribunen.com/2016/04/17/awaykort-meningsloes-symbolpolitik/
.....af sikkerhedsmæssige hensyn ønsker vi ikke at varetage ansvaret for at udstede billetter til Brøndby Stadion.
annonce