Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af bendixboogie
For lidt tid siden skrev jeg at Vallys ikke var 20M værd.
Det mener jeg sådan set stadig, men jeg håber nu alligevel at jeg tager grundigt fejl.
Skrevet af tjeeving
På en måde er jeg med på, at man tager chancen med Vallys, helt ærligt, manden var god for 10 assists og 10 mål sidste sæson - og er stort set, fortsat i samme rille denne. MEN, der er også nogle alarmklokker der ringer. Pris, lønpakke og længde.
Hvis manden ikke slår til med det samme, så begynder det hurtigt at få kritiske røster.

Kan Vallys klare dette pres?

Om man vil det eller ej, så er BIF noget helt andet at spille for end Silkeborg. Presset er enormt og noget helt andet end hvad spilleren er vant til. Der forventes præstationer nærmest lige med det samme. Dette kan godt spænde ben for Vallys.

Jeg håber det ikke og byder ham velkommen i den smukke gule trøje. Og mon ikke legekammeraterne Hedlund, Slimane, Wass og den nye komet, Omoijuanfo, nu vil, i flot symfoni med Vallys, forsøge at sætte banen i brand, hvor end disse spillere betræder en bane?

Vi må se.
Skrevet af Diogenes
For lidt tid siden skrev jeg at Vallys ikke var 20M værd.
Det mener jeg sådan set stadig, men jeg håber nu alligevel at jeg tager grundigt fejl.


Et er den ekstremt hoeje pris, noget andet er den angiveligt helt uhoert hoeje loen paa 5-6 mio. kr. om aaret der springer den struktur Broendby har vaeret meget paapasselige med at holde. Jung f.eks. lod man gaa paa en fri transfer fordi man ikke ville gaa paa kompromis med den struktur hvilket jeg mente var forsvarligt. Hvis man saa alligevel goer det nu virker det mindre forsvarligt, men Broendby er selvfoelgelig i en meget presset situation.
Skrevet af KristianFH
Enig, det virker helt skørt, at lignende kvalitet ikke kan erhverves billigere.

Det positive ved dette transfervindue er, at det dog er gået op for den sportslige ledelse, at man har amputeret truppen til et niveau, hvor ikke bare top 3, men også top 6 begynder at være et problem. Det har man så måttet reparere med nogle forstærkninger til her-og-nu, alene for ikke at sætte den efterhånden faste plads som sub-tophold over styr. I den kontekst giver en afvigelse fra strategien mening, og det store problem er ikke så meget den enkelte handel, men at man tillod det at nå hertil.

Det negative taler vel for sig selv. Vallys ligner et Greve-køb på steroider. Jeg kommer også til at tænke på dengang, Midtjylland købte Jonas Borring for 20 millioner. En fin spiller, der også gjorde det godt, men jo ikke en, der berettigede den pris. Det er desværre konsekvensen af på den måde at have sovet i timen og malet sig selv op i et hjørne. Nu skal Vallys selvfølgelig have lov til at bevise sit værd, og der skal jo ikke meget til at løfte truppens nuværende offensive output, men jeg har min tvivl om værdien af den handel.

Dertil er der timingen. Måske kunne det bare ikke lykkes før, og vi ved jo, at der var ved at ske noget tidligere med Sebastian Larsson til angrebet. Resultatet er dog stadigvæk, at vi først syv kampe inde i sæsonen har fået de spillere, der manglede. Det er rigtigt meget af en sæson, og det er det, der først og fremmest er skandalen.
Skrevet af O'Sullivan
Stærke indkøb denne gang! Så nupper også lige Omar Elabdellaoui. Han er uden klub og med en ekstra HB er vi stort set kun svage på den defensive midtbane.
Skrevet af KristianFH
Og der skal du nok ikke regne med, at der sker noget. Radosevic forlængede sin kontrakt for et år siden, og har haft for langt mellem toppræstationerne siden da, så noget oplagt salgsemne er han ikke. Bell har kun været her i et halvt år og har heller ikke rigtigt imponeret. Dem hænger vi nok på lidt endnu, hvis ikke man bare vil afskrive det. Jeg tror dog, at der er mere at hente i dem, og jeg håber, at man med lidt mere kvalitet hele vejen rundt på banen også får løftet nogle af de spillere - Radosevic, Hedlund - der har haft et meget svingende år.

Jeg drømte ikke om Vallys, slet ikke til den pris, men holdet manglede en 10´er og en angriber, og det er der kommet ind. For en gangs skyld har man endda hentet en angriber, der før har scoret mål. I stærkeste opstilling må holdet lige nu være noget i retning af:

Hermansen
Sebulonsen - Maxsø - Tshiembe - Riveros
Radosevic
Wass - Slimane
Vally
Hedlund - Omoijuanfo

Det ser da nogenlunde ud og burde som minimum være top 6-materiale, men de nye skal præstere fra start, og de kendte ansigter skal løfte niveauet. Der er fem point op til Horsens på 6.-pladsen, og det kan selvfølgelig godt hentes, men lige foran Brøndby ligger de to mesterskabsfavoritter, som man må regne med også begynder at vinde. Det er altså tre hold i den nuværende top-6, der skal passeres i løbet af de næste 15 kampe. Der må ikke være mange svipsere.

Dermed også sagt at jeg er spændt på, om Niels Frederiksen nu kan få en offensiv til at fungere. Jeg synes, at vi har ladet tvivlen komme ham til gode i lang tid, beundret ham for hvad han kunne få ud af materialet og bebrejdet CV alle dårligdommene. Nu skal NF levere, og jeg er faktisk lidt nervøs for, hvordan det kommer til at gå. Han har haft dårlige forudsætninger, men man må jo også sige, at sæsonstarten ikke kunne være gået meget værre med to sejre og fem nederlag samt det forventede Europa-exit.
Skrevet af Bløde babser
Hermansen
Sebulonsen - Maxsø - Tshiembe - Riveros
Radosevic
Wass - Slimane
Vally
Hedlund - Omoijuanfo

Det ser da nogenlunde ud og burde som minimum være top 6-materiale, men de nye skal præstere fra start, og de kendte ansigter skal løfte niveauet.


Jeg raiser den og siger et top3.....eller nærmere et nummer 3 mandskab.

Hermansen, og Wass er på højeste niveau i ligaen, Maxsø også hvis han rammer sit tidligere niveau igen.
Alene der har i 1/3 af holdet der er bedre end stort set alt andet end FCK og FCM.
Spillere som Riveros, og Slimane er også spillere der vel er fuldt på højde eller bedre end hvad de fleste andre hold har som mellem niveau spillere.
Vallys, den nye nordmand i front og med lidt god vilje også Sebulonsen er spillere vi ikke har den fjerneste anelse om vil være et løft eller ej - men sådan er det jo også med de nye ansigter andre steder. Så det går lige op.
Så der IMO kun pladsen ved siden af Maxsø og den defensive midt hvor i IMO ser lidt vel tynde ud. Men det har alle andre hold udenfor top2 også pladser hvor de gør, så det hiver jeg ikke ned i den sammenhæng. Altså sammenhængen om at jeres ideal er IMO DKs trediebedste.
Så må se hvordan det lander i praksis. Men I forhold til det hold vi smadrede i Parken for et par uger siden er der noget mere kød på nu.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af Fiskeren92
Jeg raiser den og siger et top3.....eller nærmere et nummer 3 mandskab.

Enig, spiller for spiller ser det egentlig ganske fornuftigt ud og bør helt klart være et top-3 hold. Der er dog stadig mange ubekendte - fx den nye nordmand som ingen af os vel har set spille, hvordan Vallys præsterer under et helt andet pres og den slags. Men umiddelbart ser det lovende ud, i hvertfald hvis vi kan holde os nogenlunde fri for skader, for bredden er jo ikke ligefrem imponerende.

I første omgang har vi dog rigeligt at gøre med overhovedet at komme i top 6, og holdet skal spilles rimelig hurtigt sammen hvis det skal være en mulighed. Som KristianFH nævner kommer FCK og FCM jo helt sikkert i gang, så det er 3 hold i den nuværende top 6 der skal hentes. Kan godt frygte det bliver svært, og Niels kommer helt sikkert på en hård opgave. Kampen mod Horsens på søndag er i hvertfald sådan en der skal give 3 point.
Bevar Brøndby IF - Imod GFH og flerklubsejere
Skrevet af bendixboogie
Hvis man ser på hele sidste sæson, så lavede Vallys 1 mål & 1 assist, i 12 kampe, imod de andre 3 top fire hold. (Os, FCM og FCK).

Til gengæld lavede han 9 mål og 10 assists i de resterende 20 kampe i sæsonen.

Det er alligevel en ret markant forskel.
Skrevet af KristianFH
Jamen, jeg tror også, spillermaterialet kunne berettige til en 3.-plads, men man er samtidig oppe mod Silkeborg og Randers, der har haft kontinuitet og et fast koncept over et par sæsoner, og så er der dark horses som AGF og (ligner det lige nu) FCN.

Uanset hvad er det nok ikke lige nu, man skal fokusere på 3.-pladser.

Lad os i øvrigt håbe, at Vallys starter med at afgøre et par kampe, så han kan få stemningen med sig, og tosserne må krybe tilbage i deres hul.
Skrevet af Hylle70
Jeg mener klart Brøndby nu har potentiale til top 3, og giver dem endda op mod 30% chance for et mesterskab. En af nøglerne ligger måske i at lade Bell stå for det defensive og Vallys det offensive på midten. Der er kvalitet i alle kæder nu (på samme tid) - noget man har manglet i mange år. Der er dog en ting der til stadighed undrer mig: Hvorfor forstærker man sig ikke FØR man ryger ud af Europa? Et gruppespil bør mimimum føre 40-60 mio. med sig og så er de nye spillere næsten financieret ad den vej PLUS man forbedrer sin plads på ranglisten til nytte for seedninger i kommende sæsoner. Med tanken på exit mod Basel i år og hvor vigtigt et gruppespil kunne have været (både for Brøndby og dansk fodbold generelt), forekommer det mig underligt at man ikke i tide forbedrer truppen. Hvad er der blevet af den tid, hvor Brøndby tænkte stort i Europa? Er der virkelig først spillere at hente på de sidste transferdage?
Skrevet af KristianFH
30% chance for et mesterskab? Mon ikke lige vi skal se, hvordan holdet fungerer først. Jeg kan ikke se, at man skulle være deroppe på nuværende tidspunkt. Desuden køber FCK spillere i en lidt anden klasse, så de må sidde på 2/3 af mesterskabspotentialet alene.

Den store frustration for alle Brøndbyfans her jo været de sene forstærkninger, så det spørgsmål er stillet utallige gange. Man må antage, at selv CV vil klubben det bedste, og han påstår jo, at det bare ikke var muligt før. Så kan man diskutere, om han så er gået efter de forkerte spillere. Alle ærgrer sig over, at man ikke lige havde dén ekstra spiller, der kunne have sendt Basel ud, når nu det var så tæt på med et ret skrøbeligt hold.
Skrevet af Strategy
Angående Omoijuanfo, så har jeg set ham en del spille for Molde, og jeg er ret sikker på at han blive ren gevinst i BIF. Han var en af de bedste spillere i den Norske liga da han gik til Røde Stjerne, og den eneste grund til at han gik på en fri var fordi Molde ikke ville slippe ham.

Har ikke set hans debut mål idag endnu, men mener helt klart han er en forstærkning af BIF, og en der bør kunne udfylde det tomrum som Uhre har efterladt.
Skrevet af KristianFH
Hans mål var lidt heldigt i den forstand, at det var et hovedstød, der blev rettet af, men han var, hvor han skulle være, og den slags mål kommer jo netop ikke, hvis ikke der er nogen, der afslutter. Han bringer noget andet til angrebet, og det er velkomment.

Vallys scorede ikke, men han kom til et par chancer, også en rimelig stor mulighed, og bare det at se spil med chancer (selvom det var i en begrænset del af kampen), er da opløftende.

Og så var der to assists fra Wass.

I forhold til (forventet) stærkeste opstilling var Hermansen og Riveros ude med skader, og Slimane og Sebulonsen fravalgt. Jeg synes, at det er fint, at Greve har fået en chance over nogle kampe til at spille sig på holdet. Jeg så ikke denne kamp godt nok til at vide, om det var vellykket. Den store overraskelse var Gammelby. Er Sebulonsen træt, eller har Niels Frederiksen været utilfreds med ham?
Skrevet af Diogenes
Er Sebulonsen træt, eller har Niels Frederiksen været utilfreds med ham?


Jeg taenkte det samme, at det er et meget daarligt tegn for Sebulonson. Han spillede 20 minutter mod OB, 0 mod Aab, 66 mod FCM og saa 0 i gaar. At en saa eklatant fejl som Gammelby uden nogen fremtid i klubben er valgt over ham lover ikke godt naar Mensah ogsaa er tilbage - og 10 mio. kr. er mange penge for Broendby - ogsaa selvom han stadig kun er 22 aar gammel. Joe Bell som er 23 synes jeg til tider virkede lovende, men igen, han skal spille til den pris efter naesten et aar i klubben. Heggheim er i det mindste god nok til ikke at falde igennem og spillede fast, men virker nu som femteevalg efter Rosted og Ibsen.
Skrevet af Acheron 3
Først og fremmest så handler det om overhovedet at komme i top 6. Så må vi tage bestik af situationen derfra hvis vi når det delmål. Sejren i går var et fint skridt i den rigtige retning. Blot ærgerligt at det skulle tage så lang tid om at forstærke truppen. Vi har sandsynligvis smidt en del points på den konto.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Bløde babser
De første 5-6 runder er jo altid fyldt med freak results. Det ser vi hvert år. Det samme med de første par runder efter vinterpausen.
I går havde i vel kun Hedlund, Rado, Cappis og Tshimbe med fra start der også startede mod os for under en måned siden.
Hvis I kan få lidt mere kontinuitet omkring hvem der starter inde er det tæt på utænkeligt for mig I ikke skulle ende i mesterskabsslutspillet. Dertil har I da alt for megte kvalitet.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af Diogenes
Broendby sluttede sidste saeson et point fra 3. pladsen og er i denne saeson 1 point foran hvor de var sidste saeson efter samme antal kampe.
Skrevet af Lehrer
Dio, men sidste år var jo også en sløj omgang i de første mange runder. Miraklet var jo mellem til den sene turnering, hvor de så gik kolde til sidst.

Jeg tror grunden til at vi "altid" får sene signinger, er at CV sigter højere end vingerne kan bære, hvor spilleren vil vente og se om der "kommer noget bedre". Hvis der gør, så får vi travlt og gør der ikke, så betaler BIF prisen for at være pressede. Det er meget svært når penge er det eneste der lokker, - særligt når klubben ikke er rige som FCK og FCM.

Når man så endelig agerer og får en spiller som Vallis, så er det mig en gåde at han får sådan en skalndaløs modtagelse. Helt ufatteligt. Det gør det ikke nemmere i fremtiden, hvis man har udtalt sig positivt om FCK eller FCM. Æv.
Der skal kun fissekarle til Roma, ikke freaks.
Skrevet af Nandeyanen
Der var en der postede på Twitter i går et billede af Thomas Frank som ung hvor han står på S12 iført FCK halstørklæde.

Jeg tror man kan finde mange i Brøndby der har haft tilknytning til FCK og mange i FCK der har haft tilknytning til Brøndby.

Da FCK sidste sommer hentede ham data analyse manden fra DBU - landsholdet var der også mange FCK fans der var sure over at han havde et tilhørsforhold til Brøndby og #Fcklive fandt Twitter posts hvor han gjorde grin med FCK og det var posts der var mange år gamle. Det blev nogle af FCKs fans sure over.

Men jeg forstår ikke hvorfor der er så meget polemik omkring det.

Hvis jeg fik tilbudt et job i Brøndby ville jeg også sige ja selvom jeg er FCK fan hvis det var et attraktivt job.
Succes is temporary loyalty is forever
annonce
0