Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Rizzle
Jeg synes også 21 mio. + evt. bonusser er en ganske fin pris for en Superligamålmand med 1 år tilbage af kontrakten.

Jeg kan sagtens se Brøndby komme op på et netto plus på 25 mio. kr. i transferindtægter til sommer, selvom der købes en spiller eller to.

Oplagte salgsemner er nok Larsson, Nørgaard og Mukhtar. Til sommer har Mukhtar 3 år tilbage af sin kontrakt, Nørgaard 2 år og Larsson (potentiel VM-deltager) ½ år.

Det er altid svært at spå om transfersummer, men skal jeg prøve alligevel, så vil "alene" salg af Larsson og Nørgaard, modregnet evt. transferudgifter, være nok til et netto plus på 25 mio.

Skrevet af ConCort
Og saa er det morsom genlaesning alle de indlaeg hvor der blev skrevet at det var oekonomisk uansvarligt ikke at saelge, at planlagte budgetter ingenting betoed i Broendby, at Ronnow ikke kunne saelges for et anseeligt beloeb i sommeren 2018 osv. osv.

Skrevet af Rizzle
I artikeltråden nævnes det, at Horsens har en videresalgsklausul på 20%.

Ifølge EB.dk er denne på 25% af transferoverskuddet (Brøndby betalte 3,5 mio. for Rønnow i sin tid): https://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/dansk_fodbold/superligaen/broendby/broendby-stjerne-paa-vej-vaek-saa-meget-vil-storklub-betale/7113127

Man må vel formode, at dette er rigtigt, hvilket bringe nettoindtægterne ned på 16,625 mio. Der er naturligvis nogle ubekendte: får Horsens også del i evt. bonusser? Der skal vel også gives en mindre del af salgssummen i udviklingspenge til x-klub?

Det ændrer selvfølgelig en smule på det samlede transferbillede. Er salg af fx Larsson og Nørgaard, modregnet evt. transferudgifter, nok til at nå et netto plus på 25 mio. på transferindtægter til sommer?
Skrevet af ConCort
Jeg tror snarere man skal formode at de officielle fondsboersmeddelelser er korrekte:

"Salgsprisen for Frederik Rønnow vil i givet fald være ca. 21 mio. kr., og handlen vil have en positiv indvirkning på årets resultat før skat på ca. 19 mio. kr."
Skrevet af Rizzle
Men deri er der vel også indregnet sparede lønudgifter mv.?
Skrevet af ConCort
Nej, det har aldrig foer vaeret tilfaeldet. Det vil da ogsaa vaere absurd hvis Ronnow skulle have saa hoej en loen. Nicolai Boilesen faar 3 mio. om aaret - Ronnow blev koebt for en slik i AC Horsens, skulle han tjene 6.5 mio. kr. om aaret? Come on.
Skrevet af Rizzle
Hvordan bliver det 6,5 mio? Siger ikke, at jeg (eller nærmere EB) ikke tager fejl. Det er set før.
Skrevet af KristianFH
Angående Larsson bliver det jo nok ikke noget vildt beløb, han kan indbringe, hvis først han har skrevet under med en anden klub fra vinter. Kan Troels Bech gentage Hjulsager-bedriften og få otte millioner, må det være tæt på optimalt, selvom det lyder af så godt som ingenting i dagens spillerpriser. Vi må håbe, at der står en klub, der desperat og akut mangler en back, og så kan en potentiel VM-deltagelse forhåbentligt lægge et par millioner oven i prisen, men selvom der nok skal være interesse, står der næppe pengestærke klubber på række for at få ham.
Skrevet af ConCort
Kan Troels Bech gentage Hjulsager-bedriften og få otte millioner, må det være tæt på optimalt, selvom det lyder af så godt som ingenting i dagens spillerpriser.


For Johan Larsson? Det vil vaere taet paa det bedste salg i superligaens historie. Han er til sommer en 28 aarig back med et halvt aar tilbage af kontrakten. Hjulsager var en meget anderledes situation. Hvis Broendby kan faa halvdelen skal de prise sig lykkelige. Det samme goer sig gaeldende med Wilczek.
Skrevet af Slettet(262004201905)
Jeg vil godt nok håbe man kan forlænge med 1-2 (hvis ikke alle 3) af Larsson, Pukki og Wilczek. Ellers ser det meget tyndt ud på mange områder.

Især fordi man næppe finder folk med tilsvarende kvalitet for småpenge (ja, jeg er godt klar over, at det jo ikke er verdensklassespillere, men de har dog nogle spidskompetencer, som vi pt. nyder godt af, og på et åbent marked, ville de vel koste over 10 mio. at erstatte alle 3).
Skrevet af Acheron 3
Et fornuftigt valg af klub, men et hårdt slag for os naturligvis. Men det var et spørgsmål om tid, og Rønnow fortjener selvsagt at teste talentet i en stærkere liga.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af C.D
Men deri er der vel også indregnet sparede lønudgifter mv.?

Ja, et halvt års sparede lønudgifter. I den anden retning trækker så værdisættelsen af hans kontraktrettigheder. Dertil kommer de tvungne udgifter til tidligere klubber.
Jeg tror ikke, at Horsens har haft en videresalgsklausul på ham overhovedet. Og maks 10% af overskuddet, hvis der har været en.
Skrevet af ConCort
Crazy Gang,

Det er netop derfor jeg tror det bliver svaert at naar de 25 mio. kr. med mindre der bliver solgt ud af kronjuvelerne fra midtbanen. Uhre er selvfoelgelig allerede indkoebt som erstatning af en af angriberne, men der forsvinder formentlig minimum 2 og jeg tror 3 til sommer. Saa skal der nok ogsaa koebes en maalmand og jeg tror ikke der er vildt meget tiltro til at Crone skal vaere foerstevalg, og uanset hvad skal der nok vaere minimum en backup til de to backpladser (og naa jo, Jung er ogsaa vaek til sommer).

En maalmand, to backs, to angribere og et positivt netto-resultat paa 6 mio. kr. Det bliver svaert.
Skrevet af Nicki87
Det tror jeg heller ikke de har, medmindre den er en del mindre. SÅ vidt jeg husker var Horsens presset økonomisk dengang Brøndby hentede Rønnow.
Skrevet af Sir , moderator
"Jeg tror ikke, at Horsens har haft en videresalgsklausul på ham overhovedet. "

Hvad søren baserer i det på? En hurtig google:


"En endnu større gevinst kan lure lige om hjørnet, hvis Brøndby sælger målmanden Frederik Rønnow, der har en fortid i AC Horsens.

- Brøndby har meldt ud, at de skal sælge spillere, og jeg er sikker på, at Frederik Rønnow på et tidspunkt bliver solgt. Hvis det sker nu, vil det være god timing for os, siger Bo Pinholt.

I forbindelse med Frederik Rønnows skifte fra AC Horsens til Brøndby fik klubben en videresalgsklausul indføjet, og den kan blive millioner værd.

Oven i kommer, at AC Horsens skal have solidaritetspenge for at have uddannet målmanden. Det alene udgør fem procent af overgangssummen.

- Vi har en pæn videresalgsklausul, men det er altså ikke noget, vi budgetterer med. Jeg konstaterer bare, at det vil være en beløb, der her og nu kunne gøre en stor forskel for os, siger Bo Pinholt."

https://hsfo.dk/sport/AC-Horsens-er-kommet-bag-ud-forlaenger-aktieemission/artikel/83373

Dette er en signatur.
Skrevet af ConCort
Hvis det var tilfaeldet hvordan ville et salg saa paavirke aarsresultatet i positive retning med 19 mio. kr. naar salgsprisen var 21 mio. kr.?
Skrevet af Sir , moderator
Kan der være nogle afskrivninger inde over, eller på anden måde regnskabstekniske ting?
Ville være underligt hvis Horsens´ direktør skulle lyve omkring en pæn videresalgsklausul.
Dette er en signatur.
Skrevet af ConCort
Kan der være nogle afskrivninger inde over, eller på anden måde regnskabstekniske ting?


Ronnows vaerdi vil blive nedskrevet - altsaa det aar der var tilbage af kontrakten. Det vil dog ikke paavirke aarsresultatet i positive retning, tvaertimod.

Hvad med de fem mio Horsens snakker om i udviklingspenge?


Fem mio. eller 5%? 5% er 1 mio. kr. saa det kan vaere der var en 5% videresalgsklausul ogsaa - saa giver de 21 mio. kr. og 19 mio. kr. mening.
Skrevet af Sir , moderator
5% er ikke hvad jeg vil kalde en pæn videresalgsklausul dog. Måske Horsens er lidt mere beskedne.
Dette er en signatur.
Skrevet af ConCort
Jeg tror paa ingen maade Horsens lyver omkring kontrakten, men eftersom det var i 2016 kan det vaere den ikke gaelder laengere eller at det Horsens betragtet som et stort beloeb er en million kr.
annonce
0