Du svarer på indlægget:
@BS

Lad os i vores debat så prøve at være lidt mere konkrete og se hvor mange af de mål der er scoret i de kampe, hvor Luiz i større eller mindre grad har været direkte impliceret i scoringerne.

Hvis vi starter med 6-0 nederlaget, så lad os lige gå målene igennem.

Det første mål er i min optik en personlig fejl begået af Alonso, som fuldstændig efterlader et rum som gør at Bernao Silva står fuldstændig fri. Det er formentligt planen, at Alonso skal med ind i feltet ift at få afværget situationen med henblik på indlæg i feltet. Men uden at få det afstemt med Hazard, som jo så skal ned og påtage sig ansvaret for Silva.

2-0 målet er jo bare godt sparket ind af Aguero.

3-0 målet er så igen en personlig fejl af Barkley der header bolden tilbage til Aguero der opsnapper bolden og scorer.

4-0 målet fra Gündogan kommer via et spark uden for feltet. En position som enten vores 6´er eller to 8´ere burde befinde sig omkring og lukke ned for.

5-0 målet er endnu en personlig fejl fra Azpi som bliver tørret og begår et klodset straffespark.

6-0 målet kunne Luiz måske godt have været mere opmærksom på ift Sterlings scoring. Her kunne han måske godt have været mere mandsorienteret, fremfor zoneorienteret. Men situationen opstår igen ved gennembrud på siden af vores forsvar, hvor City kom igennem efter behag i dette opgør.

Hvis vi tager 2-0 nederlaget:

Målet til 1-0 scoret af Agero der synes jeg Rüdiger begår en fejl ved at bakke ind i feltet, hvilet gør at Aguero fuldstændig upresset kan tage en 1. berøring ind i feltet og sparke bolden i kassen.

2-0 målet er lidt sværere at bedømme. Aguero placere sig smart mellem vores to CB´s og positionere sig dermed på blindsiden af nærmeste stopper. Hvem har ansvaret? Skal Luiz både være opmærksom på manden der opsøger presset på ham, samt en Aguero? Det er en rigtig svær øvelse. Omvendt, så kan Rüdiger se spillet foran sig og burde efter min vurdering være opmærksom på Aguero i situationen og tage løbet med ham, såfremt bolden spilles i rummet bag Luiz. Men det er rigtig svært generelt at gardere sig mod de her løb, hvor der bliver spillet en lige bold på et skåret løb ned på siden af nærmeste stopper.

Chelsea-Liverpool 1-1 kampen

1-1 scoringen ved Sturridge. Skal Kante være mere aggressivt i sit pres på Sturridge og ikke stå så afventende, skal Kepa redde den eller er det bare godt sparket ind. Sikkert delte meninger omkring. Luiz leveret iøvrigt en stærk præstation i kampen og havde bla en clearing på stregen som kunne have ført til en udligning i det 72. minut. Ligesom han leverede en stærk præstation i 2-0 sejren mod City og i 0-0 kampen mod City i EFL finalen.

Dermed ikke sagt, at jeg ikke giver dig ret ift at han indimellem godt kan have en tendens til at have nogle underlige beslutninger og udfald i visse kampe. Men jeg melder mig bare ikke ind i koret af de kritikkere (kommentatorer) som nærmest påpeger det hver gang han laver en fejl. Jeg synes eksempelvis ikke at Rüdiger er et hak bedre med hans indimellem flagrende positionering.

Nå men anyway, så forstår jeg bare ikke din bekymring ift at han starter mod Liverpool kontra eksempelvis en hvilken som helst anden modstander. For mig virker han mentalt netop mere klar i de store kampe kontra mod eksempelvis Bournemouth, Cardiff, Newcastle etc.

Men synes som jeg har indikeret, at kritikken omkring Luiz er alt for unuanceret. Det samme synes jeg er gældende for eksempelvis Jorginho i hans første sæson i PL.

Nu skal det så lige passe at Luiz fuldstændig taber sutten og spiller en mareridtskamp :-)0