Du svarer på indlægget:
@ LP

amen selvfølgelig er der da succeshistorier. Det anfægter jeg slet ikke. Min pointe var sådan set bare, at måler man på hvor mange academy graduates der render rundt i PL fra Chelseas akademi, så er de hverken allerforrest, i top-3 eller i top-5 - og dermed mener jeg ikke, at de kan siges at være blandt de bedste akademier, hvis det er dén slags, man vil måles på. Her måler vi jo ikke engang på, hvor mange af dem, der i det lange løb forbliver Chelsea-spillere, men blot på hvor mange professionelle fodboldspillere Chelseas akademi har sendt ud i den bedste engelske række.

Jeg er enig i, at der ikke er så mange Chelsea-folk i top 3 på deres respektive pladser, men mener du, at det er på grund af manglende arbejde på akademiet? Hvis ikke, så er det jo et lidt misvisende argument.

Og er vi lidt realistiske, så skal man jo trods alt være en af verdens bedste spillere for at være i top 3-5 stykker i PL. Det er ikke kun en konkurrence mod andre folk udviklet af PL-klubber, men derimod en konkurrence imod andre folk udviklet i hele verden.

Hvor mange af ligaens bedste kantspillere har gået på akademi i England? Måske Sterling, men det er vel også det? Hvor mange af de bedste midtbanespillere? Pogs og hvem andre? Forsvarsspillere? Det må vel også pt være et klart nul. Målmånd? Klart nul.

Derudover er det jo netop et af problemerne, at fx en fyr som Loftus-Cheek nu er 21 og det til trods har spillet hvad der svarer til 10 kampe på seniorniveau. Han er dermed 2-3 år bagud i sin udvikling, vel at mærke på et tidspunkt hvor han burde have 2-3 års udvikling som senior-spiller. Hvor meget bedre kunne han være blevet, hvis han havde spillet for et mindre fransk hold, der havde investeret i at gøre ham så god som overhovedet muligt? Kan han nå at indhente det forsømte eller giver han op og bliver middelmådig?

Kig på Bertrand, der blomstrerede gevaldigt meget op, da først hans træner troede på ham. Hvor god kunne han have været, hvis han fra ung og fremefter faktisk var blevet prioriteret af sin træner? Kig på AC, der gik direkte til at være en af dem man holdt øje med samt en profil på sit hold i Bundesligaen. Hvor god kan han blive, forudsat at han ikke bliver rustet op på en tribune? Kig på Ake og Chalobah, og fortæl mig hvilke værktøjer Dier har, som de ikke har? Det korte svar, erfaring.

Nå ja, og Tammy Abraham blev i øvrigt kåret som årets spiller i Bristol sidste sæson, vel at mærke hans første som seniorspiller. Det er da lidt vildt, synes du ikke?

Uniteds akademis formål er at skabe professionelle fodboldspillere, så ja, det mener jeg helt bestemt. Pr. januar 2017 rendte der 29 spillere rundt i PL, som kom fra Uniteds akadem

Men hvor mange af dem er allerforrest, i top-3 eller i top 5?
0