Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af John-Obi-Mikel-Er-Gud
Matic var holdets svageste led i sidste sæson, i hvert fald i sæsonen som helhed betragtet. Costas elendighed efter nytår overskyggede selvfølgelig det meste.
Det var meget svært at antyde en forbedring i Matic´ spil i forhold til sæsonen 15/16.
Selvfølgelig vil han fremstå mindre uheldig, når han ved sin side har en sensationel Kanté samt et velfungerende forsvar bagved. Ikke desto mindre blev hans mangler stillet til pinlig skue i næsten samtlige opgør imod top 6, hvor han havde rigeligt besvær med at tæmme, aflevere og undgå at løbe i vejen for Kanté. Hvis tempoet bliver bare en anelse hidsigt, har en virkelig svært ved at begå selv basale fodboldfærdigheder.

Det forekom også, at hans egen opfattelse af rollen var uklar. Samarbejdet med Kanté var ikke-eksisterende. I stedet løb Matic alle de steder hen, hvor hans tilstedeværelse absolut ikke gav mening. For en temmelig immobil spiller som Matic, må man som minimum kunne forvente, at han er i stand til at placere sig relevant.

Jeg vil faktisk vove det udsagn, at Fabregas langt overvejende tilbød mere rent defensivt end Matic. Han placerede sig bedre i forhold til Kanté´og var mere effektiv i sine bolderobringer. Det er måske sat lidt på spidsen, men Fabregas var sjældent nogen defensiv svækkelse i forhold til Matic.

Det er muligt, at Matic atter vinder gnist og vitalitet ved at begå et klubskifte, og derfor kommer til at levere noget ligeså suverænt som i sæsonen 14/15, hvor han virkelig var blandt verdens bedste 6´ere.
Jeg er dog afsindig tilfreds med, at vi har hentet så stor en gevinst på en spiller, der i to år har været spild af plads.

Havde vi så bare været mere ihærdige efter at overbevise Chalobah om at blive i klubben, ville midtbanesituationen se noget nær perfekt ud.
All right, we\'re gonna do it the scanner way. I\'m gonna suck your brain dry!
Skrevet af maarkap
Det forekom også, at hans egen opfattelse af rollen var uklar. Samarbejdet med Kanté var ikke-eksisterende. I stedet løb Matic alle de steder hen, hvor hans tilstedeværelse absolut ikke gav mening. For en temmelig immobil spiller som Matic, må man som minimum kunne forvente, at han er i stand til at placere sig relevant.


Komplet uenig. Matic fungerede fint sammen med Kante, hvor hans rolle var at tage anden boldene, når Kante lagde presset. Uden en spiller med den rolle, havde Kante ikke fungeret lige så godt.

Jeg er enig i at han kan opgraderes, men hans rolle var fin.
"Ronaldo putting his career on the line for his country while Messi retires after missing a penalty."
Skrevet af John-Obi-Mikel-Er-Gud
Jeg synes ofte han lod Kante i stikken, for så i stedet at gøgle rundt på kanten eller i modstanderens felt, hvad hans evner simpelthen ikke berettiger. Jeg er dog enig i, at hans rolle i mod dårligere hold undertiden så anstændig ud.
All right, we\'re gonna do it the scanner way. I\'m gonna suck your brain dry!
Skrevet af Kemosabe
Ej hvor er det iøvrigt hyggeligt med sådan en nostalgisk genforening. Meget 2014.

Hackney, det er nu du skal komme ud af dit skjul.

Mht Matic er jeg lidt splittet omkring det. Jeg anerkender bestemt, at han slet ikke var den stærkeste mand på vores midtbane i den forgangne sæson og i perioder var skidt spillende, men set over de tre år, synes jeg han har leveret ret stabilt, og jeg er ihvertfald helt overbevist om, at vi ikke havde vundet (eller været ´mindst ringe´ eller whatever...) i 14/15 uden Matic.
Skrevet af John-Obi-Mikel-Er-Gud
Ej hvor er det iøvrigt hyggeligt med sådan en nostalgisk genforening. Meget 2014.


Enig, Kemo.
Jeg har fulgt tråden meget sporadisk gennem det sidste år, uden selv at deltage. Den gode Mugesh´ elegante tilbagevenden på forrige side inspirerede mig simpelthen til selv at mønstre et bidrag, som dog ikke glimrer med samme bidende, næsten perfide sarkasme.
All right, we\'re gonna do it the scanner way. I\'m gonna suck your brain dry!
Skrevet af CFCHackney
Hackney, det er nu du skal komme ud af dit skjul.


Okay, men kun for dig, Kemo. Der grædes stadig gevaldige tårer i Brixton, efter vi mistede manden, der burde have været kaptajn for sølle £5 mio, til Watford... Den gør ondt.

God sommer til jer alle!
The Blues. The Hornets. The Fire. Paulo Ferreira #19
Skrevet af maarkap
Jeg kan trøste dig med at vi helt sikkert henter ham tilbage for ti gange så meget, hvis han gør det godt..
"Ronaldo putting his career on the line for his country while Messi retires after missing a penalty."
Skrevet af Brætmand
Robert

Matic har for mig altid været en spiller som var lidt både og. Han er ikke specielt synlig men han gør det job han skal uden at være vanvittig prangende. Jeg synes dog til tider han virkede MEGET tung, som i Obi Mikel-tung. Nem at spille rundt om og ikke specielt god når man spillede rundt om ham. Jeg er dog enig i at han bestemt havde en blanding af kvaliteter som man ikke finder mange steder. Man kunne bande ham langt væk og pludselig laver han mål som mod Spurs og så sidder man og tænker, hvor kom den fra? Jeg er absolut enig i at man ikke skal undervurdere Matic kvaliteter og jeg er sikker på, at vi får kærligheden at føle hvis ikke der kommer noget ind af tilsvarende kvalitet den anden vej. Med al respekt for Drikvand, så er han ikke verdensklasse.

Bakayoko er ingen garanti for at blive en succes, men det jeg ser når jeg har set ham er en yngre udgave af Matic, med bedre boldføling og langt mere fart i støvlerne trods sin størrelse. Jeg tror at han med tiden vil kunne danne et spændende makkerpar med Kante hvor Bakayoko forhåbentlig vil være bedre end Matic i småspillet og i presspillet.

Jeg synes dog det ligner at Matic selv gerne ville væk, som Mou også sagde. Så er der jo ikke så meget at rafle om hvis United valgte at betale den pris der blev forlangt. At vi så nu har styrket United med 2 rigtig gode spillere indenfor de sidste par år med Mata og nu Matic er mig uforståeligt når man ser på hvor lidt vi henter ind for de penge vi har fået.

Som jeg ser det bør vi min. ha 4 centrale. Vi har den aggressive type i Kante, den fysiske i Bakayoko, den kreative i Cesc og som nævnt mange gange før, en Goretzka eller Barkley som b2b spilleren. For mig at se vil det give et næsten perfekt udvalg til Conte da man har 4 forskellige typer som man kan spille med alt efter modstander. Barkley har problemer med at være konstant i sine præstationer og han virker til tider ukoncentreret. De kvaliteter jeg ser på når jeg synes vi skal byde på ham er at han er fysisk grundet sin størrelse 189cm, han er bestemt ikke langsom med bolden og besidder en god teknik. Han har et kanon spark, han sparker godt med begge ben. Han kan spille som 10´er/inside wing i begge sider, som 8´er og muligvis kan Conte forme ham til en habil 6´er. Det er sgu god valuta for pengene hvis du spørg mig.
- Og så er han HG. Det er meget muligt han ikke har fuldendt sit potientale, men hvorfor skulle han ikke kunne det? Som nævnt før så er 25-30 mio pund ikke meget for en spiller som Barkley som potientelt kan blive verdensklasse. Bliver han ikke det, er jeg sikker på vi stadig kan sælge ham for en god pris. Han vil, sammen med Ox være noget nær perfekte erstatninger for Matic, set med mine øjne.

Nu har vi efterhånden også snart solgt for 100mio pund så der må vel forhelvede være penge i kassen til noget bedre end Drikvand.
Skrevet af Kemosabe
@Hackney

Godt at høre fra dig. Håber alt er vel :)

Det er ærgerligt med Chalobah, ja. Men vores tab er Watfords gevinst, så den side er der jo også.

Hvem er den næste i arvefølgen efter Josh McEachran og Chalobah?
Skrevet af RobertTheRobber
@BS
Du sludrer altså en anelse, undskyld jeg siger det. Du har fokus på at reducere kontekst for at tydeligøre en pointe, der netop ikke giver ret meget mening uden kontekst, specielt ikke når vi alle sammen har været der og set konteksten.
Jeg ser det mere som at påpege det åbentlyse, netop at Matic ikke var en rotationsspiller, men jeg kan godt følge din pointe.

At snakke om hvordan Matic har fået fuld spilletid hver gang vi vinder mesterskabet er jo ikke just et argument for, hverken at han har en fremtid eller at han faktisk har været god. Det er i stedet at snakke udenom, sådan som jeg ser det.
Det er det da bestemt. Man er jo ikke fast aktiv på et mesterskabshold der vinder 2 mesterskaber på 3 sæsoner, medmindre man kan noget.
Man kan argumentere for, at vi var direkte gode i en stor det af det efterår, men det er simpelthen tosset at påstå, at vi på nogen måde var skræmmende i forårshalvdelen. Vi var ringe, og det blev så også udstillet efterfølgende.
Det var egentligt lidt den samme humle ved begge mesterskaber, med et utroligt stærkt efterår og så et meget svingende forår. Jeg husker dog ikke, at vi så så svage ud i 2015 som i 2017.
I år vandt vi igen mesterskabet, ikke fordi vores topniveau var fantastisk, men fordi vores bundniveau var det. Og har kan man rimeligvis også pege på Matic, der ikke just løftede holdet ret ofte, men som altid var "til stede" i et eller andet omfang og gav Kante den støtte, som vi konsekvent ikke ser Cesc give. Men var han uundværlig? Er det fuldstændigt utænkeligt, at stort set enhver anden defensivt pålidelig midt kunne have gjort det samme? Ikke i mine øjne.
Du rammer hovedet på sømmet, jeg vil dog se det fra et andet perspektiv. Vi spillede kun en håndfuld fantastiske kampe sidste sæson (bl.a. United, Everton og Arsenal-sejrerne) og sikrede os mesterskabet på et meget højt bundniveau. Dette bidrog Matic til i mine øjne. Han laver ikke fancy ting, men han er bundsolid og er sjældent svingende i sine præstationer. Jeg mener, at meget af kritikken af ham er unuanceret og ikke bunder i hans egentlige rolle. En rolle, der har ændret sig qua vores nye system.

Om han var uundværlig? Det ved jeg ikke, det er svært at sige. Det kommer i særdeleshed an på, hvad alternativet vil have været. Havde det kun været Chalobah/RLC, tvivler jeg stærkt på, at vi havde været samme sted. Havde det været en spiller med teknik, overblik og særdeles godt hovedspil, havde sagen nok været anderledes. Men det er lidt det samme som, hvor ville vi være uden Costa? Havde vi haft, lad os bare sig, Lewandowski eller lignende, så nok omtrent samme sted, men det er jo næsten umuligt at sige. Når det så er sagt, kan jeg som ofte godt følge din pointe, selvom jeg ikke altid er enig.

Luiz som def midt er stort set på samme niveau som det vi endte med at se fra Matic.
Det vurderer du simpelthen på baggrund af Luiz 14 kampe for os tilbage i 13-14 under Mourinhos ekstremt disciplinerede defensive fodbold, hvor det ikke var specielt udfordrende at "shine" som defensiv midtbanespiller bag Rampard? Han har jo kun spillet 226 minutter på pladsen efter det i hans tid i PSG. Skal vi ikke først finde ud af om han overhovedet fungerer på en 2-mandsmidtbane, før vi kalder ham for en mulig erstatning? Det samme gælder i øvrigt AC.
Helt seriøst, hvad skal vi emd Sanches? Hvad kan han, som vi har brug for? Han er ikke en god tackler, han er ikke voldsomt kreativ, og hans spilforståelse er heller ikke vanvittig. Hvad skal vi bruge ham til? Hvad giver han, som vi ikke får ved at skubbe Luiz (eller Azpi) frem på midtbanen?
Helt seriøst, så har jeg faktisk beskrevet hvorfor det kunne være en løsning, men som det fremgår, er det jo kun af nød og ikke fordi, det er skide optimalt. Vi får en spiller gratis til bredden, der er garanti for et givent niveau og som vi ikke behøver at bruge, ligesom det ikke er vores eget talent vi pisser væk på bænken (som så mange gange tidligere). Jeg ser sgu hellere, at vi havde beholdt RLC eller Chalobah til bredden og brugt dem i stedet, men de er her ikke længere, så i en skidt situation, kan et leje være en brugbar løsning.


@Wise

Matic blev skiftet ud 7 gange i ligaen af hans 36 startere. Så at kalde ham "ham der bliver skiftet ud", synes jeg ikke man kan. Så kan man sige det samme om så mange andre. Matic ligner heller ikke typen, der er bleg for konkurrence. Da han skiftede til os, havde vi Lampard, Ramires, Mikel, Oscar og Luiz til dels på midtbanen. De skulle deles om 3 pladser og Lampard var jo allerede selvskrevet. Det tyder umiddelbart ikke på, at han er bleg for konkurrence. Men jeg er klar over, at det sagtens kan være, at han er blevet lovet en fast rolle.

@JOMEG
Matic var holdets svageste led i sidste sæson, i hvert fald i sæsonen som helhed betragtet.
Bestemt ikke. Som helhed, overhovedet ikke. Vores wingbacks startede utroligt stærkt, men begge, især Moses har vist skræmmende lavt bundniveau. Costa sejlede fuldstændigt efter Kinaskiftet fejlede og Willian skuffede nok engang med en hel sæson uden at imponere.

Derudover synes jeg slet ikke, at Matic havde positionsvanskeligheder og hans type spiller behøver ikke være som Kanté, når man netop har Kanté. Han bidrog i stedet med at være en egentligt force i luften, en egenskab som kun Costa, Cahill og Luiz besad ud over ham. Yderligere kan han sagtens tæmme en bold og sende den videre, hvilket jeg bestemt også mener, at han gjorde. Han lavede trods alt 7 assist i ligaen, uden at jeg vil lægge mere i de stats, da det ikke er hans rolle at lave dem. Derudover er jeg helt enig med Maarkap.

@brætmand

Jeg svarer dig lige senere.
http://makeagif.com/yr8SVy http://worldsoccertalk.com/wp-content/uploads/2013/05/frank-lampard-203-goal.gif
Skrevet af Black Spider
Det er måske sat lidt på spidsen, men Fabregas var sjældent nogen defensiv svækkelse i forhold til Matic.

Det man så ikke skal glemme, er at Cesc typisk kom ind med friske ben hvor modstanderne havde en time i benene, og det er nok ikke helt skævt i forhold til, hvad der skal til, for at han kan følge med.

De gange Cesc startede sammen med Kante, så så han til gengæld meget, meget sårbar ud i det defensive.
Skrevet af Mugesh
Tak for det Wise. Det er nu rettet.
Hellere et usundt legeme end en fordærvet sjæl
Skrevet af Mugesh
@kemosabe

"men man kan vel ikke generelt bruge Arjen Robben som et standard eksempel på hvordan en ung spiller fra en ´svagere liga´ slår til i PL."

Hvor mange af os vidste med sikkerhed, at Robben ville blive så god som han blev/er?
Det var egentlig bare for at prikke lidt til hans "analytiske" tilgang til spillet, hvor "analysen" inkluderer tre parametre.

"Bakayoko ser rigtig spændende ud, men det er vel i orden at være forbeholden mht om han kan glide direkte ind i toppen af PL?"

Selvfølgelig må man det. Jeg er selv lidt skeptisk omkring Bakayokos taktiske forståelse, men han er jo ung, så forhåbentligt lærer han det.

Og i forhold Matic, så var Matic fin spiller for os. Det første 1 1/2 år var han et monster, men det niveau kom han aldrig op på igen. Mit største problem med Matic, var jeg, at jeg aldrig fandt ud af, hvad hans spidskompetencer var. Han var god til lidt af det hele. God til at takle, god I nærkamp, god teknik, god spilforståelse osv. Men ikke noget, hvor jeg tænkte, "her en Matic absolut én af de bedste i ligaen". Han var en ganske god all-round-spiller, men ikke en afgørende spiller til vores system eller spillestil sidste sæson.

"Ej hvor er det iøvrigt hyggeligt med sådan en nostalgisk genforening. Meget 2014"

Gode tider.

@obimikel

"Matic var holdets svageste led i sidste sæson, i hvert fald i sæsonen som helhed betragtet."

Næsten enig. Men synes nu Cahill burde få denne ære, trods hans mål. Håber Rudiger er god nok til at slå ham af, for Cahill vil blive udstillet i CL.

"Selvfølgelig vil han fremstå mindre uheldig, når han ved sin side har en sensationel Kanté samt et velfungerende forsvar bagved. Ikke desto mindre blev hans mangler stillet til pinlig skue i næsten samtlige opgør imod top 6, hvor han havde rigeligt besvær med at tæmme, aflevere og undgå at løbe i vejen for Kanté. Hvis tempoet bliver bare en anelse hidsigt, har en virkelig svært ved at begå selv basale fodboldfærdigheder."

Helt enig, lige netop de store kampe var han helt væk. Han er fin mod hold uden for top 6.

"Jeg vil faktisk vove det udsagn, at Fabregas langt overvejende tilbød mere rent defensivt end Matic. Han placerede sig bedre i forhold til Kanté´og var mere effektiv i sine bolderobringer. Det er måske sat lidt på spidsen, men Fabregas var sjældent nogen defensiv svækkelse i forhold til Matic."

Enig, jeg vil dog sige, at Matic er bedre at have mod hold som Pullis´, da højden og hovedstødsstyrke betyder noget i de her kampe. Nok også derfor José har hentet ham.

Alt i alt er jeg ganske tilfreds med de 400-450mio vi har fået fra Man Utd.

"Den gode Mugesh´ elegante tilbagevenden på forrige side inspirerede mig simpelthen til selv at mønstre et bidrag, som dog ikke glimrer med samme bidende, næsten perfide sarkasme."

Glad for at kunne inspirere, også på den perfide måde.
Hellere et usundt legeme end en fordærvet sjæl
Skrevet af Don_Millionaire
Alt i alt er jeg ganske tilfreds med de 400-450mio vi har fået fra Man Utd.


Så bliver du slemt skuffet, for efter forlydender, så har i nu "kun" fået mellem 300-350 mill.
Skrevet af Mugesh
300-350mio er også en god slat for en spiller, som ikke har leveret nok de sidste to sæsoner. Så jeg er nu ikke "slemt skuffet".
Hellere et usundt legeme end en fordærvet sjæl
Skrevet af Geddar , moderator
Hvad er "nok"? I forrige sæson var han ringe, men i sidste sæson var han da en solid del af mesterholdet. Man kan da godt argumentere for at han måske var det svageste led, men realiteten var at der netop ikke var reelt svage led. Holdets homogenitet var essentielt for det høje bundniveau.

Men dét sagt, så synes jeg da også det er en fin handel. Afløseren er hentet, Matic er 29, havde så vidt jeg ved kun et enkelt år tilbage på kontrakten og lå i forvejen på en solid kontrakt. Skulle der forlænges ville han dermed blive en pænt dyr breddespiller, der sandsynligvis har peaket.

Der skal til gengæld hentes en breddespiller mere, for besætningen på den centrale midtbane er sgu tynd.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Mugesh
;
De kvaliteter jeg ser på når jeg synes vi skal byde på ham er at han er fysisk grundet sin størrelse 189cm, han er bestemt ikke langsom med bolden og besidder en god teknik. Han har et kanon spark, han sparker godt med begge ben. Han kan spille som 10´er/inside wing i begge sider, som 8´er og muligvis kan Conte forme ham til en habil 6´er. Det er sgu god valuta for pengene hvis du spørg mig.
- Og så er han HG. Det er meget muligt han ikke har fuldendt sit potientale, men hvorfor skulle han ikke kunne det? Som nævnt før så er 25-30 mio pund ikke meget for en spiller som Barkley som potientelt kan blive verdensklasse. Bliver han ikke det, er jeg sikker på vi stadig kan sælge ham for en god pris. Han vil, sammen med Ox være noget nær perfekte erstatninger for Matic, set med mine øjne
.

Nej tak til Barkley. Han er simpelthen for dum i sin spilforståelse. Når man kommer på det niveau Chelsea gerne vil konkurrere på, så er det ikke nok bare at have en god teknik og fysisk, du skal også kunne tænke fodbold på et højt niveau. Det gør Barkley på ingen måde.
Og nej, han bliver aldrig verdensklasse.

Men ja tak til OX, hvis han får styr på sine glasben.
Hellere et usundt legeme end en fordærvet sjæl
Skrevet af Slettet(100838201910)
@Geddar
Matic havde nu 2 år tilbage. £40 mio. for 12 måneder ville alligevel også have været lidt grotesk. Men det er klart, at hvis spilleren under ingen omstændigheder havde planer om at blive i Chelsea, så kan jeg da også bedre forstå, at han bliver solgt.
Skrevet af Geddar , moderator
Synes bare jeg stødte på udløb 2018. Men selv hvis det var 2019 synes jeg nu salget giver fin mening. Jeg tror i øvrigt ikke han vil løfte United-holdet markant.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Slettet(100838201910)
@Geddar
Jeg er helt enig i begge dele, selvom jeg selvfølgelig håber, at jeg tager fejl i det sidste.
annonce
0