Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(432058202410)
Real Madrid forbereder et bud på £150M på Hazard.
Captain America. FCM
Skrevet af JCech
Ja, ifølge dailyfail. Nu behøver vi jo heller ikke æde alle sladderhistorier råt.
Thank you, José.
Skrevet af Super8Frank
02/02/2017 - En legende takker af! Frank Lampard <3 Fan af: Chelsea FC siden 1999 AC Horsens siden 1994
Skrevet af Black Spider
@ Pragmatiker

siden du konstant forsøger at belære andre i tråden om taktiske teorier.

Gør jeg det? Og her troede jeg, at jeg bare diskuterede fodbold med en række Chelsea-fans. Og rakkede venskabeligt ned på Willian, selvfølgelig.

Jeg har i øvrigt ikke nogen teoretisk viden om fodbold overhovedet, så jeg ville være et virkeligt dårligt valg til at skulle belære andre om det. Så egentlig hælder jeg til at tage dit indlæg som et klap på skulderen, for jeg må jo åbenbart have ramt tæt nok på noget som giver mening, uagtet at jeg konsekvent kommenterer ud fra en blanding af observationer, mavefornemmelse, og halv-bøvet lommefilosofi. :D

Fordi for mig at se forsøger du at agitere for, hvordan Chelsea skal stille op efter hvad du har hørt/set Napoli gøre, men alligevel rammer du den altså stadig rimelig skævt. Både i forhold til vores trups taktiske dispositioner, men også Sarris eget Napoli-udtryk.

Forsøger, ligefrem? Skal stille op? Du er da godt nok voldsomt konfliktsøgende på en varm fredag morgen midt i juli.

Vi har jo blot en venskabelig diskussion her i tråden om hvad Chelsea kan gøre næste sæson og hvad der er af muligheder og så videre, og åbenlyst er der ikke nogen af os, der har et definitivt svar på noget som helst.

Jeg så lige, at du havde nævnt evt. Kennedy på modsatte side af Hazard. Altså to spillere, som begge vil være tvunget indover banen. Det lugter af, at du tænker en 433 skal være den klassiske hollandske variant

Jeg tænker ikke, at en 433 skal være noget som helst. Jeg tænker på, hvad en 433 for os kunne være. Du er meget velkommen til at være uenig, og det er fremragende, at du rent faktisk også uddyber, hvorfor du er uenig. Det er den slags, der fører til diskussioner, hvor vi faktisk diskuterer. :-)

Med det sagt, så er mit fokus hvad angår Kenedy mindre på bredden af banen og mere på bevægelse i længden af banen. Kenedy er hurtig, holdbar og trods alt en nogenlunde kompetent angriber, så han kan i min optik fint skydes af på bevægelse foran bolden.

At Kenedy så trækker indad og dermed ikke skaber så meget bredde som man måske kunne ønske er selvfølgelig ikke optimalt, men det er, for mig, en sekundær problemstilling.

Derudover skal du også lige huske på, at jeg ikke diskuterer optimale spillere, men blot mindre dårlige løsninger end Willian. Alt det du kritiserer ved Kenedy som højre kant er jo også gældende for Willi.
Skrevet af Slettet(432058202410)
Jorginho og Sarri er begge ankommet til Cobham.
Captain America. FCM
Skrevet af Wise1964
Gelmore
Hvad er din kilde til det? Jeg kan kun se rygter om at Sarri er undervejs og intet om Jorginho

Iflg den meget upålidelige spanske presse er Chelseas pris på Hazard 200 mill EURO - fair pris i min optik
Nisi Dominus Frustra ...
Skrevet af Slettet(432058202410)
Breathechelsea / Sky Sports
Captain America. FCM
Skrevet af Wise1964
Ok - så må det være twitter for på de normale sider står der ingenting
Nisi Dominus Frustra ...
Skrevet af Slettet(432058202410)
Ifølge Sky vil Barca gerne have fingrene i Kante og er villige til at sende Andre Gomes med i en eventuel handel.
Captain America. FCM
Skrevet af Wise1964

De er ganske enkelt rablende sindsyge i Spanien - Jow Jow ... det er da en super handel!!

Intet under kæden hopper af ret ofte i den liga


BARCA KEEN ON SWAP DEAL

Barcelona are keen to sign Chelsea´s midfield dynamo N´Golo Kante in a deal which could see Andre Gomes heading for Stamford Bridge, according to Sky in Italy.

Chelsea are unlikely to want to lose one of the prized assets. However, it´s understood Barca have proposed a cash plus player deal to Chelsea´s board and are awaiting a response.

It´s expected that the Portuguese midfielder, a reported target for both Arsenal and Juventus, will be allowed to leave the Nou Camp, with Barca valuing him at around £17.5m.

The 24-year old failed to make Portugal´s World Cup squad and is not part of Barca´s squad heading for the US for pre-season.
Nisi Dominus Frustra ...
Skrevet af DenRomantiskePragmatiker
Black Spider.

Jeg ved ærligt talt ikke hvor specielt konfliktsøgende det er at korrigere folk, som udtaler sig om et emne, de efterfølgende selv erkender, de ikke har den store faglig indsigt i. Fred være med det. Der er vel ingen grund til at komme op at toppes over, mennnn det er altså ikke første gang, at du hårdnakket holder fast i dine egne hypotekiske tanker og anfægter andres - omkring taktiske valg.

Hvis vi fortsætter den hypotetiske leg i god ånd, så vil i den nuværende Chelsea-trup jo være nogle spillere, som til nøds kan passe ind i noget nær en Sarri-formation. Jeg siger ikke, at Chelsea ikke bør forstærke sig, men for mig at se bør de have de regulær erstatninger klar, inden de eksempelvis sælger Willian. Willian ville pt. kunne gøre sig - er jeg overbevist om - med okay succes som 8´er under Sarri. Han vil bringe arbejdsomhed, bevægelighed, fart og teknik på midten af banen, hvor han måske endda vil have lettere ved at sætte tempo, og bryde kæderne, når han kommer længere nedefra. Som kant i en formation - hvis vi forsøger at spejle Sarri - så har du naturligvis ret i, at han måske ikke egner sig. Ikke at han ikke har de fysiske forudsætninger for det, men hans stil er ganske rigtigt mere spilsætter end løber, når vi sætter det op i sådan nogle kasser. Vil dog stadig mene, at Willian som 8´er, der støtter op om Hazard, som dermed stadig vil have en 9´er og en "Løber" modsat, vil give ham en mere kompetent legekammerat end hvis vi skal have en Baka, Luiz, Alonso, Dave, eller Ruben derind. Jovist Ruben er da en dygtig spiller, men WIllian er trods alt mere kreativ og dygtig på små områder. Hvis vi ved siden af Willian så har Kante til at sværme omkring overalt på banen og søge bolden, så snart den er tabt samt og en Jorginho (som jeg tillader mig trods alt at skrive på, fordi det tilsyneladende er utroligt tæt på fremfor de andre spiller du har nævnt, håber det er okay) så har vi på midtbanen følgende.
Jorginho til at styre spillet og holde restforsvaret. Kante til at støtte overalt og måske bryde linjer med og uden bold, samt være en terrier i genpresset. Plus en hybrid 8/10´er i Willian, som bliver legekammerat med Hazard, som sammen altså vil have en 9´er, en løber, 1 back og Kante at arbejde med fremad banen. Det er trods alt mere, end vi havde under Conte, samt vil stille os med et restforsvar, der lyder.
Jorginho, CB, CB, HB. 4 mand i restforsvar er rimelig okay i min optik. Kante er i min optik også bedst, når han ikke bliver låst som 6´er, men i stedet får frie tøjler til bare at løbe offensivt og søge bolden når modstanderen bryder den. Han skal vel egentlig bare slippes løs derinde, og så fyldes lidt diesel på ham i pausen, så kører han igennem.

I Napoli så jeg en interessant graf omkring Napoli formation. Et heatmap, som viser, at Jorginho lå dybt og styrede kampen. Allan (mener jeg det var) bevægede sig meget frit hvorend der nu var behov for støtte, men Hamsik (holdets mest kreative og offensive midt) lå til venstre side væsentligt højere oppe i boldbesiddelse. Hvorfor? Jo, hvem ligger til venstre længere fremme? Deres indvendige kant og kreative kraft, Insigne, som der blev overlabbet på. Jeg håber, at du kan forstå, hvor jeg vil hen med det her. 46% af Napolis angreb blev startet i den side, fordi de skaber et numerisk overtal herover med deres dygtigste teknikere. Jeg mindes at have set dig før agitere for, at Hazard netop mangler en legekammerat tættere på sig, så jeg tænker, at du bør forstå det.
Generelt set er begrebet "opspil i en side og gennembrud modsat" utroligt simpelt, men lige så effektivt er det. Måske det princip som Guardiola benytter sig absolut mest af i sin Juego De posicion filosofi. Og vi ved jo alle, at Sarri og Guardiola gør sig nogle af de samme tanker og ynder at kigge efter hinanden.
Skrevet af Slettet(100838201910)
Barcelona are keen to sign Chelsea´s midfield dynamo N´Golo Kante in a deal which could see Andre Gomes heading for Stamford Bridge

Haha! Sikke et tilbud. Jeg har en rusten Lada - vil du ikke gerne bytte lige over med din spritnye Ferrari?
Skrevet af KnockOut
Haha sjovt nok tænkte jeg det samme
Mine Hjerte Klubber: - Real Madrid (1994) - Chelsea (1993) Mine Helte & Legender: Raúl / M.Laudrup / I.Casillas / F.Lampard / A.Cole / C.Makélélé / M.Essien / G.Zola / D.Drogba / N.Matic / J.Terry / B.Ivanovi&#263; / E.Hazard / S.Ramos /
Skrevet af Slettet(432058202410)
Sarri har skrevet under - Det bliver offentliggjort inden længe.

Zola bliver assistent.
Captain America. FCM
Skrevet af Black Spider
@ Pragmatiker

Jeg ved ærligt talt ikke hvor specielt konfliktsøgende det er at korrigere folk, som udtaler sig om et emne, de efterfølgende selv erkender, de ikke har den store faglig indsigt i.

Det er da ret konfliktsøgende, al den stund at du læser mine indlæg rimeligt skævt for at skabe konflikten. Hvis du nu forsøger at forholde dig til det jeg skriver, så tror jeg egentlig ikke, at der ville være ret meget drama involveret.

Og vi ville næppe være specielt uenige, til trods for at jeg "ikke har den store faglig indsigt". Tak for den kommentar, i øvrigt. :-)

mennnn det er altså ikke første gang, at du hårdnakket holder fast i dine egne hypotekiske tanker og anfægter andres - omkring taktiske valg.

Hvor er det, du ser, at jeg "hårdnakket" holder fast i egne "hypotetiske" tanker og ligefrem "anfægter" andres ideer omkring taktiske valg? Det er i mine øjne en voldsomt aggressiv måde at udlægge de sidste par dage / uger i tråden.

Jeg kommenterer på ting. Andre kommenterer på ting. Nogle gange kommenterer andre og jeg på de samme ting. Det sker i maksimal fordragelighed og med relativt stor respekt for hinandens holdninger, lige bortset fra tanken om, at Willi skal være starter på kanten næste sæson. Lige præcis der er jeg nok ikke så respektfuld. Dette er dog næppe en overraskelse for nogen, da jeg igennem efterhånden nogle år har været lidt mindre end fuldt tilfreds med Willi.

Jeg siger ikke, at Chelsea ikke bør forstærke sig, men for mig at se bør de have de regulær erstatninger klar, inden de eksempelvis sælger Willian. Willian ville pt. kunne gøre sig - er jeg overbevist om - med okay succes som 8´er under Sarri.

Nu skrev du godt nok, at du ikke havde læst de sidste par sider i tråden, men gæt engang hvem der faktisk erklærede sig fuldstændigt enig i den tanke? Så du behøver ikke være så defensiv. Der er ikke nogen slåskamp, du er ikke ved at blive overfaldet. Tag en dyb indånding og nyd fredagen. :-)

Jeg er enig i, at Willi kan omskoles til 8´er. Men der er nogle ting, vi i givet fald skal forholde os til, for selv om Willi rykkes tilbage som 8´er, så er resten af verden jo uændret.

1) Vi har modtaget et bud på 50+ mio for Willi, tilsyneladende. Er "Willi som 8´er" konceptet værd et opportunity cost på 50+ mio? Jorginho er en spiller i den prisklasse, bare for at sætte det lidt i perspektiv.

2) Willi er stadigvæk Willi. Han har stadigvæk alle de mentale kendetegn, som vi også kender fra Willi som tier og Willi som kantspiller. Kan han holde tempo eller vil han varme bolden et sekund længere end han bør og forpasse chancen? Ser han hullet og reagerer i tide eller spiller han sikkert, holder på bolden, og forpasser chancen?

3) Højreprofilen på midtbanen. Jeg ved ikke, hvor fintfølende Sarri er med den slags, og det er ikke en stor faktor for mig, men det er ikke en urimelig betragtning, at Jorginho-Kante-Willi til sammen er en relativt lavbenet flok. Er du uenig?

4) Fysikken på midtbanen. Jorginho er ikke et elegant køleskab af en mand. Kante er en hobbit. Willi er ikke just en bygning på to ben. Man slår sig ikke på Willi og eftersom vi nok godt kan forvente, at både Jorginho og Kante skal være i start-11, så er det næppe en urimelig betragtning, at der med Willi som sidste del af trioen mangler lidt gods i midtbanen. Er du uenig?

Så ud fra bestemte parametre er Willian vores umiddelbart bedste bud på en tredje CM til en 4-3-3. Ud fra andre parametre er andre folk måske bedre. Jeg påstår ikke, at jeg ved, hvad der er det rigtige svar her. Men er du uenig i, at der ikke er et entydigt billede?

Vil dog stadig mene, at Willian som 8´er, der støtter op om Hazard, som dermed stadig vil have en 9´er og en "Løber" modsat, vil give ham en mere kompetent legekammerat end hvis vi skal have en Baka, Luiz, Alonso, Dave, eller Ruben derind.

Helt enig. Men til gengæld vil midtbanen være lidt svagere defensivt, der vil være mindre tyngde mod fysiske hold, og imod et højt pres vil det være sværere at få bolden frem på banen bare ved at sparke langt og højt.

Og så er spørgsmålet åbenlyst også, om Willian er en god nok legekammerat til at understøtte konceptet? Du sammenligner ham indirekte med Hamsik. Føler du, at der er hold i den sammenligning?

Jorginho til at styre spillet og holde restforsvaret. Kante til at støtte overalt og måske bryde linjer med og uden bold, samt være en terrier i genpresset. Plus en hybrid 8/10´er i Willian, som bliver legekammerat med Hazard, som sammen altså vil have en 9´er, en løber, 1 back og Kante at arbejde med fremad banen. Det er trods alt mere, end vi havde under Conte, samt vil stille os med et restforsvar, der lyder.
Jorginho, CB, CB, HB.

Det er bestemt ikke dumt. Og jeg er rørende enig i, at det er bedre end hvad vi havde under Conte. Jeg ved egentlig ikke, hvorfor du tror andet?

Jeg mindes at have set dig før agitere for, at Hazard netop mangler en legekammerat tættere på sig, så jeg tænker, at du bør forstå det.

Jep, jeg har nævnt det før og selvfølgelig forstår jeg det. At jeg ikke straks er forelsket i konceptet med at bruge lige præcis Willian til det job er jo ikke det samme som at jeg slet ikke fatter en brik.

Der er jo en grund til, at jeg konsekvent igennem forår og sommer har agiteret for en 4-2-3-1 med dobbelt skralder på central midt, en tier som legekammerat til Haz og så en løber på højre side.

Men hvis vi spiller 4-3-3, så har jeg så småt accepteret, at det nok bliver begrænset med folk som kan holde Haz med selskab. Jeg vil selvfølgelig gerne overraskes positivt, men akkurat som med bredde-betragtningen på Kenedy, så er det sekundært i forhold til i det mindste at få en løber modsat Haz, så forsvaret ikke bare klumper sammen.
Skrevet af DenRomantiskePragmatiker
1) Vi har modtaget et bud på 50+ mio for Willi, tilsyneladende. Er "Willi som 8´er" konceptet værd et opportunity cost på 50+ mio? Jorginho er en spiller i den prisklasse, bare for at sætte det lidt i perspektiv.

Det afhænger af - som jeg forsøger at komme frem til - hvorvidt, du har en bedre spiller, som vi lige pt kan få ind for de penge. Willian er allerede spillet ind i truppen. Han har trods alt alderen til faktisk at skulle peake omkring sin nuværende alder plus minus lidt. Jeg har i dagens marked svært ved at se, hvem der skal kunne bidrage med det samme, som Willian gør eller måske være endnu bedre til de penge.

3) Højreprofilen på midtbanen. Jeg ved ikke, hvor fintfølende Sarri er med den slags, og det er ikke en stor faktor for mig, men det er ikke en urimelig betragtning, at Jorginho-Kante-Willi til sammen er en relativt lavbenet flok. Er du uenig?

4) Fysikken på midtbanen. Jorginho er ikke et elegant køleskab af en mand. Kante er en hobbit. Willi er ikke just en bygning på to ben. Man slår sig ikke på Willi og eftersom vi nok godt kan forvente, at både Jorginho og Kante skal være i start-11, så er det næppe en urimelig betragtning, at der med Willi som sidste del af trioen mangler lidt gods i midtbanen. Er du uenig?


Tja, uden konsekvent at sige, at mene at de tre er helt lige så dygtige som Silva, Fernandinho og De Bryune, så vil jeg vove den påstand, at der er nogenlunde samme fysisk power i dem, og de klarer sig altså ganske ok i en 3-mands midtbane. Vil derudover mene, at der er væsentligt flere kilometer i benene på vores tre. Når der endelig skal lukkes af, så er det jo helt naturligt, at der vil blive rokeret, men hvis du vil til at sælge Willians startsplads, fordi du mener, at Chelsea i størstedelen af kampene bør blive udspillet og presset tilbage, så forstår jeg kritikken af Contes defensive udtryk.

Og så er spørgsmålet åbenlyst også, om Willian er en god nok legekammerat til at understøtte konceptet? Du sammenligner ham indirekte med Hamsik. Føler du, at der er hold i den sammenligning?
Jeg vil faktisk vurdere Willian til at have væsentligt mere fart, og det er såmænd ganske vigtigt at have fart centralt på banen. Jeg vil vurdere Willian til at være mindst lige så dygtig teknisk. Han er måske ikke helt så målfarlig og kynisk som Hamsik, men ifølge statistikkerne er Willian jo en bedre spiller. For et Napoli, der har spillet over evne, har Hamsik iføgle WhoScored fået en dårligere karakter end en Willian for et svagt spillende Chelsea-hold. Så synes faktisk sammenligningen er fair.

Der er jo en grund til, at jeg konsekvent igennem forår og sommer har agiteret for en 4-2-3-1 med dobbelt skralder på central midt, en tier som legekammerat til Haz og så en løber på højre side.

Men hvis vi spiller 4-3-3, så har jeg så småt accepteret, at det nok bliver begrænset med folk som kan holde Haz med selskab. Jeg vil selvfølgelig gerne overraskes positivt, men akkurat som med bredde-betragtningen på Kenedy, så er det sekundært i forhold til i det mindste at få en løber modsat Haz, så forsvaret ikke bare klumper sammen.


Lige præcis det her er der, hvor jeg står af. Når du skriver 4231 med dobbelt skralder på midten, så tænker jeg to scenarier. Enten, at det bliver utroligt defensivt og svært at lave et fornuftigt opspil, støttespil og særligt gennembrudspil. 2. At det i realiteten er en 442 eller en 433 du hentyder til. 442 er det korrekte term, da det er sådan, vi vil stå, når vi forsvarer. Når vi angriber, bliver det til din 4231. En 433 vil på papiret fungere på samme måde i mange tilfælde. Dog med den udtagelse, at vi forhåbentligt får mere bevægelse med to 8´ere. En 6´ere, en 8´ere og en 8´er/10´er. Stiller du det op som du tydeligvis ser det, så bliver det faktisk din 4231. Der er jo en grund til, at Mourinho også selv så det som 433, da han var hos os. Derfor kan jeg såmænd igen ikke se, at vi skulle få en legekammerat mindre, hvis vi kalder det en 4231 end hvis vi kalder det en 433. Basalt set er der jo samme antal spillere på banen. Spillet er efterhånden så flydende, at formationen vil variere (den varierer altså efter forsvar og angreb!!!!). Napolis heatmap fra sidste sæson viser netop, at deres 433 udvikler sig til en 4231 ofte når de angriber.
Skrevet af KnockOut
Dejlig start på dagen med sarri på plads, kom så luk nogen fornuftig køb

Den første bliver jorghino som har gennemført medical, rugani meldes meget tæt på medical også
Mine Hjerte Klubber: - Real Madrid (1994) - Chelsea (1993) Mine Helte & Legender: Raúl / M.Laudrup / I.Casillas / F.Lampard / A.Cole / C.Makélélé / M.Essien / G.Zola / D.Drogba / N.Matic / J.Terry / B.Ivanovi&#263; / E.Hazard / S.Ramos /
Skrevet af Slettet(432058202410)
Mon ikke det bliver officielt med Jorginho i dag.
Captain America. FCM
Skrevet af Black Spider
@ Pragmatiker

Det afhænger af - som jeg forsøger at komme frem til - hvorvidt, du har en bedre spiller, som vi lige pt kan få ind for de penge.

En bedre 8´er end Willian, der pt ikke er 8´er og som kun hypotetisk har kvalitet som 8´er? Når vi snakker 50 mio? Barkley er pt en bedre 8´er end Willian og han er dårligt en pose nødder værd. RLC er pt en bedre 8´er end Willian. Oscar i Kina er en bedre 8´er. Delaney er en bedre 8´er.

Willian kan blive, måske, en anstændig offensiv 8´er. Måske. Kan blive. Men lige for tiden er han en uskarp og ineffektiv kantspiller og du kan åbenlyst ikke bare lige antage, at han helt trivielt bliver til en solbrun Silva med flot hår i løbet af den næste måned eller to.

Willian er allerede spillet ind i truppen. Han har trods alt alderen til faktisk at skulle peake omkring sin nuværende alder plus minus lidt. Jeg har i dagens marked svært ved at se, hvem der skal kunne bidrage med det samme, som Willian gør eller måske være endnu bedre til de penge.

Men Willi er jo ikke spillet ind i rollen som central midtbanespiller. Han har ikke automatismerne, løbemønstret, pladsforståelsen. Derudover er det ret jo noget spekulativt, om han som midtbanespiller faktisk kan holde tempoet, når nu vi netop gang på gang har set, at som tier og som kantspiller kan han ikke holde tempo.

Derudover, hvad bidrager Willi så rent faktisk med nu og her?

Tja, uden konsekvent at sige, at mene at de tre er helt lige så dygtige som Silva, Fernandinho og De Bryune, så vil jeg vove den påstand, at der er nogenlunde samme fysisk power i dem, og de klarer sig altså ganske ok i en 3-mands midtbane.

Hvad De Bruyne og Silva kan i samarbejde med Fernandinho, som en konsekvens af deres fremragende fodboldintelligens og voldsomt veludviklede pasningsspil, er ikke umiddelbart ret afgørende for, hvad Kante og Willian kan opnå i samarbejde med Jorginho.

Jeg kunne godt begynde at sætte ord på, hvad der er galt med den her kommentar, men skal vi ikke bare blive enige om, at det ikke er et stærkt argument og så gå tilbage til at overveje, om ikke det er en fuldt ud rimelig betragtning, at hvad angår både højde og rå power, så ville Jorginho-Kante-Willi være i den lave ende?

hvis du vil til at sælge Willians startsplads, fordi du mener, at Chelsea i størstedelen af kampene bør blive udspillet og presset tilbage, så forstår jeg kritikken af Contes defensive udtryk.

Stram nu op. "Contes defensive udtryk" var i høj grad en konsekvens af fem forsvarsspillere og 2-3 defensive midtbanespillere. I Contes optik var RLC en angriber. Så når jeg foreslår en 433 med fx Jorginho-Kante-RLC og tre angribere foran dem, så er vi åbenlyst ikke i en situation, der er specielt sammenlignelig med Contes tilgang.

Vi kan også kigge på alternative scenarier, hvor en af Luiz, Alonso eller Azpi bliver konverteret til at være midtbanespiller, og det behøver i mine øjne på ingen måde at ende så defensivt, som det måske umiddelbart lyder. Luiz og Alonso er frem-over-stepperne typer, og deres fysik og vilje kompenserer i nogen grad for deres manglende teknik. Azpi lavede hvor mange assists sidste sæson?

Men det er ikke relevant at tage den diskussion før du rent faktisk køler ned, tager en dyb indånding, og forsøger at forholde dig til det, jeg skriver, frem for at forsøge at fremprovokere et skænderi.

Jeg vil faktisk vurdere Willian til at have væsentligt mere fart, og det er såmænd ganske vigtigt at have fart centralt på banen. Jeg vil vurdere Willian til at være mindst lige så dygtig teknisk. Han er måske ikke helt så målfarlig og kynisk som Hamsik, men ifølge statistikkerne er Willian jo en bedre spiller. For et Napoli, der har spillet over evne, har Hamsik iføgle WhoScored fået en dårligere karakter end en Willian for et svagt spillende Chelsea-hold. Så synes faktisk sammenligningen er fair.

Hvem kan bruge WhoScored karakterer til noget som helst? Vi ved intet om hvordan de gives, så i praksis er de ubrugelige.

Og det jeg hentyder til er jo åbenlyst ikke hverken fart eller teknik, hvor Pedro sikkert har lige så meget af begge som Hamsik, men derimod rækken af mentale kompetencer, der kræves for at kunne spille offensiv midt.

Lige præcis det her er der, hvor jeg står af. Når du skriver 4231 med dobbelt skralder på midten, så tænker jeg to scenarier. Enten, at det bliver utroligt defensivt og svært at lave et fornuftigt opspil, støttespil og særligt gennembrudspil. 2. At det i realiteten er en 442 eller en 433 du hentyder til.

Lad mig give dig et hint, som de fleste her i tråden har fanget for længe siden: Det er stort set altid en dum ide at tage det jeg skriver helt bogstaveligt. :-)

Når jeg kalder det 4231 med dobbelt skralder, så skal du lige tage nuværende kontekst med i betragtningen. Pt har vi i ufatteligt mange kampe spillet med en Cesc + skralder kombination, der tillader en del spil igennem midten, fordi én skralder simpelthen ikke kan gøre arbejdet. Dermed betydningen af dobbelt skralder: To midtbanespillere, der begge kan tage fra defensivt og tage skraldet ud.

Og når jeg kalder det 4231, hvad kan vi så gætte på at 3-tallet indikerer? Rimeligvis tre offensive midtbanespillere. En er Haz, en er en løber, og den sidste er så den manglende legekammerat.
Skrevet af DenRomantiskePragmatiker
En bedre 8´er end Willian, der pt ikke er 8´er og som kun hypotetisk har kvalitet som 8´er? Når vi snakker 50 mio? Barkley er pt en bedre 8´er end Willian og han er dårligt en pose nødder værd. RLC er pt en bedre 8´er end Willian. Oscar i Kina er en bedre 8´er. Delaney er en bedre 8´er.

Willian kan blive, måske, en anstændig offensiv 8´er. Måske. Kan blive. Men lige for tiden er han en uskarp og ineffektiv kantspiller og du kan åbenlyst ikke bare lige antage, at han helt trivielt bliver til en solbrun Silva med flot hår i løbet af den næste måned eller to.


Jeg ville blive glad for, hvis du gad sætte dig ind i det taktiske aspekt af en spillerolle i et specifikt spil-system. I Sarris system har den ene 8´er fungeret som den kreative legekammerat. At du nævner en spiller, som ikke er i Chelsea, en anden spiller, der ikke er i Chelsea, og som vi begge ved er niveauer under WIllian teknisk og en RLC som ikke er en decidere teknisk spiller, det viser vel, at det er dig, som bør stramme op. Jeg forstår i grunden ikke, at du konsekvent angriber mig med Willian. Min kritik af dig startede ganske enkelt med, at du udtalte dig om nogle taktiske ting, som var ganske enkelt forkerte.

Hvad De Bruyne og Silva kan i samarbejde med Fernandinho, som en konsekvens af deres fremragende fodboldintelligens og voldsomt veludviklede pasningsspil, er ikke umiddelbart ret afgørende for, hvad Kante og Willian kan opnå i samarbejde med Jorginho.
Kan vi blive enige om, at Silva faktisk startede som kantspiller indtil Guardiola kom til? Han spillede en indvendig kant. Hvad de tre har opnået sammen er netop et bevis på hvad en dygtig træner kan gøre, når han begynder at installere pasningskemaer og løbemønstre. Hvilken træner er det nu, der også er kendt for at gøre netop dette? Når ja, det er jo såmænd Sarri.


Azpi lavede hvor mange assists sidste sæson?
Harry Maguire lavede 4 mål. Vil du foretrække ham som angriber? At Azpilicueta lavede 6 oplæg i sæsonen skal jo ses i lyset af af flere ting. Jeg medgiver gerne -og jeg har jo selv skrevet- at han kan lave nogle glimrende opspil, også derfor han vil kunne gøre sig glimrende som den indvendige back. Men at du pludseligt mener, at det at lave et opspil er det samme som at blive en 8´er eller kreativ kraft, når Daves styrke uden tvivl ligger i det defensive, det er vist endnu en gang at sænke niveauet.

Hvem kan bruge WhoScored karakterer til noget som helst? Vi ved intet om hvordan de gives, så i praksis er de ubrugelige.
Det kan de fleste folk faktisk. Hamsik lavede på flere spilminutter halvt så mange mål som Willian og færre assists. Igen selvom han spillede på et overpræsterende mandskab i forhold til Chelsea. At du ikke vil anerkende de ting, som ikke taler din sag, det må stå for egen regning. Igen forstår jeg ikke din konstante lyst til at bringe Willian op, når det egentlig ikke er roden til min første kommentar.

Når jeg kalder det 4231 med dobbelt skralder, så skal du lige tage nuværende kontekst med i betragtningen. Pt har vi i ufatteligt mange kampe spillet med en Cesc + skralder kombination, der tillader en del spil igennem midten, fordi én skralder simpelthen ikke kan gøre arbejdet. Dermed betydningen af dobbelt skralder: To midtbanespillere, der begge kan tage fra defensivt og tage skraldet ud.

Og når jeg kalder det 4231, hvad kan vi så gætte på at 3-tallet indikerer? Rimeligvis tre offensive midtbanespillere. En er Haz, en er en løber, og den sidste er så den manglende legekammerat.


Dette viser jo igen, at du ikke forstår, hvorfor jeg forsøger at korrigere dig. Fodboldtaktikker skal - hvis vi skal nørde det - få talformation ud fra hvordan du forsvarer dig. En regulær 4231 vil oftest stå i en 442, når der forsvares. Du snakker stadig om at være fortaler for din 4231, og jeg forstår ikke, hvorfor du ikke kan se, at i realiteten så fungerer Sarris 433 som en 4231, når vi har bolden. En 6´er ligger dybt og styrer spillet, holdet restforsvaret, en 8´er fungerer som støttespiller, en 8´er går frem og er "legekammerat" med den anden kreative mand.
Du kalder det først for en Cesc + skralder formation, men vil efterfølgende måske ikke indrømme, at det er Kante, som var skralderen? Fordi, hvis det er Kante, som er skralderen, hvor er dit problem så nu? I Sarris formation får Kante jo en ekstra mand derinde, som er dygtig til at læse spillet, og godt nok ikke er en Matic, men trods alt også kan lide at tackle igennem. Restforsvaret burde blive styrket, samt opspillet. Derudover får Hazard en legekammerat tættere på sig. Jeg har da også gerne sagt, at hvis vi kunne få en klasse spiller ind, så så jeg da hellere ham end Willian, men pt. har vi vel ikke nogen. Barkley er en okay breddespiller i min optik. Jeg tror aldrig, han bliver topklasse, men kan være okay til at rotere. RLC er der potentiale i, men han er vel heller ikke absolut topklasse - endnu i hvert fald. Og så bliver det i min optik lige så spekulativt som med Willian, hvis du vil til at sige, at RLC kan blive verdens bedste. Igen spørger jeg, kan vi få en erstatning ind for Willians penge. Lad os sige, at RLC spiller 8´eren. Hvem har vi så til Hazards plads, når han skal hviles? Ved WIllian får vi altså en spiller, som arbejder, har fart, har teknik, og som vil kunne dække flere pladser.
annonce
0