Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af mck
Er problemet ikke primært at de tre vigtigste spillere (Terry, Lampard og Drogba) er over-the-hil - eller i hvert fald mætte af dage i lige præcis Chelsea, hvor de har været sammen i (for) lang tid?
Om CA´s rolle i dette (i forhold til at køre afløsere i stilling eller kunne omstille spillestilen) skal jeg ikke kunne udtale mig - dertil kender jeg alt for lidt til klubben.
up the villa!
Skrevet af Contractor
Jeg må indrømme at jeg er meget ked af at Ancelotti blev fyret. Vi mangler i den grad kontinuitet på trænerposten og jeg synes godt man kunne have givet Ancelotti lidt længere snor. Manden var en fryd at have som træner, sympatisk og rolig. Det er let at skyde skylden for manglende resultater på træneren men faktum er at hans arbejdsbetingelser har været elendige.
Alt godt fremover til Ancelotti. En skam at se sin klub blive forvandlet til et galehus a´ la Real Madrid / Man C m.fl.
"Only once in my life have I felt like I needed a psychiatrist. I was looking at Yuri Zhirkov, but all I could see was a rib-eye steak. Perfectly grilled, juicy, smoking, medium rare. I looked him in the eye and suddenly I was starving." Ancelotti
Skrevet af Kemosabe
"Er problemet ikke primært at de tre vigtigste spillere (Terry, Lampard og Drogba) er over-the-hil - eller i hvert fald mætte af dage i lige præcis Chelsea, hvor de har været sammen i (for) lang tid?"

Tidels, jo, Terry har dog spillet en ret god og uhyre stabil sæson og selvom han er fysisk svagere (og langsommere) end tidligere, er han stadig en formidabel spiller.

Drogbas sæson er svær at bedømme, eftersom han har spillet med malaria i en del af den og måske aldrig helt har fået ro til at komme sig ordentligt. Jeg vil ikke udelukke, at han kan spille en god sæson mere, men hele Torres-fadæsen har tydeligvis også ændret både måden han bliver brugt på samt måden han opfører sig på (lidt vel krukket).

Lampard har ligeledes været ude i en halvsæson med en muskelskade, hvilket er den længste pause han nogensinde har haft i sin karriere. Han er selv citeret for at sige, at han stadig kan mærke skaden og nok aldrig kommer til at have den samme styrke og bevægelighed i sit højreben længere, så chancen for at han spiller en god sæson mere, er nok meget lille.

Tabet af Ballack og Deco kom således til at kunne mærkes for alvor, da især disse to ville have været ganske nyttige, når nu Lampard var ude så længe og generelt underpræsterede i de kampe, han spillede.

Det var helt sikkert ikke med Carlos gode vilje, at især Ballack ikke fik forlænget sin kontrakt og erstatningerne til midtbanen Ramires og Benayoun kunne ikke udfylde det hul. Benayoun var ude stort set hele sæsonen og Ramires er ikke en type, der kan erstatte klassespillere som Lampard, Ballack og Deco.
Han (Ramires) er ikke boldsikker nok og selvom hans energi og arbejdsraseri på banen er beundringsværdigt, er hans pasninger altså stadig for det meste lidt for skæve og således ret ødelæggende for et hold, der skal være spilstyrende.

Skrevet af Bosse1983
I relation til brugen af talenter er det vel heller ikke hensigtsmæssigt, at præstationskravet er så enormt til træneren. Der er simpelthen ikke råd til at spille dem ind på holdet. Ancelotti virkede til at have en plan og en idé hvad angår de unge. Man kan indvende at de ikke fik så meget tid som man kunne have håbet, men over en sæson hvor man dels skal spille sig ud af en krise og derefter bruger resten af tiden på at bide titelkonkurrenterne i haserne, er det vel ikke overraskende at man prøver at spille den safe. Nu regner man lidt med at der bliver handlet kraftigt ind igen og de talenter som står på vippen bliver stående der. I Chelsea har træneren begrænset at skulle have sagt i forhold til indkøb, men jeg havde indtryk af at Ancelotti så småt linede de unge op til at deltage i generationsskiftet, i det omfang hvor talentet rakte.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Geddar , moderator
Var der ikke en stigende utilfredshed med både Ballack og Deco i tiden op til de smuttede? Eller husker jeg nu forkert?
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Kemosabe
@Bosse

Jeg er langt fra sikker på, at det var med CA´s gode vilje at ungdomsspillerne skulle spille en betydelig rolle i truppen. Der har formentlig været pres ovenfra (og fra Arnesen) for at vise, at akademiet ikke var fuldkommen spild af tid og penge.
Jeg vil tro, at Carlo som udgangspunkt for sæsonen 10/11 mere eller mindre er blevet tvunget til at skulle bruge ungdomsspillerne som en rotationsspillere som en del af den spareøvelse, som klubben på daværende tidspunkt syntes at have gang i. I første halvdel af sæsonen blev disse brugt ganske flittigt i CL gruppekampene mod de bløde modstandere samt som indskiftere i PL kampe, hvor sejren var sikret. Den hurtige exit fra CC begrænsede selvfølgelig også muligheden for at give dem yderligere kampe uden et voldsomt forventningspres.

Når det kom til stykket, som da JT og Alex begge lagde sig med skader før 0-3 nederlaget til Sunderland, der jo for alvor signalerede krisens ankomst, ville CA hellere spille Paulo Ferriera i midterforsvaret end Bruma. Det gik ikke så godt.

Dermed være det ikke sagt, at resultatet havde været anderledes, hvis "de unge havde fået en chance", hvilket man dog kunne undskyldes for at tro, hvis man lyttede til meget af det ævl, der blev bræget ud over internettet i de dage. Man kan blot konstatere, at CA ikke havde fuld tillid til, at de for alvor var klar til at udfylde en plads som rotationsspillere i kampe, der betød noget.

Og så bliver truppen jo først for alvor tynd, når højrebacks skal spille midterforsvar og venstre wings skal spille midt-midt (Zhirkov og Malouda).


@Geddar

Jo, helt bestemt. Jeg var selv meget efter begge, og var egentlig fint afklaret og tilfreds med, at de forsvandt fra klubben, da jeg ikke helt syntes de leverede en vare, der modsvarede deres høje hyre. Dog må jeg sige, at jeg gerne havde taget turen til Tyskland og sagt undskyld til Ballack, hvis han lovede at komme tilbage, da Essien indkasserede 3 dages karantæne i den periode, hvor Lampard var skadet og holdet bare ikke kunne vinde selv de kampe, de dominerede fuldstændigt (fx 1-0 mod Birmingham).
Skrevet af Fribytter
Men ok, når Napoli kan finde på at fyre Mazzari, så virker det nogenlunde velovervejet at fyre Ancelotti.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Geddar , moderator
Hvornår er han blevet fyret?
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af ThePensioner
hmmm...jeg ved ikke rigtig... Man skal vel se sig om efter en træner, som er dygtig til at bygge et nyt hold op. Ved ikke om jeg er enig i, at Boas er den rigtige mand til jobbet - han er vel et talent, kan man sige, som selvfølgelig har vist noget i denne sæson, men mangler lidt på den lange bane. Selvfølgelig kan man håbe på at lave en Guardiola, men det går nok ikke hver gang og alt andet lige er det væsentlig forskel på at træne Porto og træne Chelsea... v.Basten er nok min personlige favorit, men jeg vil ikke udelukke, at min forgudelse af ham som spiller er en væsentlig årsag (+ at Hiddink vist har anbefalet ham...). V.Gaal kunne være en anden mulighed i min øjne. De er begge dygtige til at sammensætte et hold og udøver stram disciplin, hvilket begge dele er en nødvendighed i Chelseas omklædningsrum... Zola og di Matteo er også en slags outsidere til jobbet i min verden, men det er mit romantiske Chelsea-hjerte, som gerne ser dem tilbage i klubben...
Zola & Clarke - a match made in the furnace under the Bridge!
Skrevet af Burgerking
Nogen chance for at Mourinho vender tilbage?
Skrevet af Kemosabe
@pensioner

Villas Boas, der med Porto lige har vundet ligaen med et rekordhøjt pointtal uden at tabe en eneste kamp undervejs, pokalturneringen samt selvfølgelig Euro Disney´en, "mangler lidt på den lange bane".

Van Basten, der INTET har vist som manager gør åbenbart ikke?! Hvordan hænger det sammen?

Personligt vil jeg være meget, meget bekymret, hvis det bliver Van Basten.
Skrevet af Mugesh
Jeg har det nogenlunde på samme måde som Forza Zola skriver. CA´s måde at være på ude i pressen er beundringsværdig. Jeg havde også håbet på at han blev før sæsonstarten, men under ”krisen” synes jeg bare han valgte de forkerte beslutninger og i vigtige kampe laver han taktiske brølere. Derudover frygtede jeg med CA ved roret ville McE blive brugt på den defmidt, synes ikke vi skal ødelægge flere store offensive talenter.

Jeg vil gerne have en træner der tør at satse på ungdommen, spiller attraktivt fodbold og taktisk klog. Havde håbet lidt på Guardiola(selvom han mangler lidt i det taktiske), men det lader vidst ikke til at være muligt pt.

@Geddar
”Var der ikke en stigende utilfredshed med både Ballack og Deco i tiden op til de smuttede? Eller husker jeg nu forkert?”

Både Deco og Ballack blev aldrig populære som de andre store, så der skulle ikke så meget til de blev upopulære og ønsket væk. Men personligt håbede hele tiden på især Deco ville blive.

@mck

”Er problemet ikke primært at de tre vigtigste spillere (Terry, Lampard og Drogba) er over-the-hil - eller i hvert fald mætte af dage i lige præcis Chelsea, hvor de har været sammen i (for) lang tid? Var der ikke en stigende utilfredshed med både Ballack og Deco i tiden op til de smuttede? Eller husker jeg nu forkert?”

Synes nu ikke JT og Drogba er helt over-the-hill. JT kan stadig spille to-tre sæsoner på højste niveau, hvis man spare ham i de mindre kampe. Drogba tror jeg kan spille en mere sæson, system er stadig bygget op omkring ham og de fleste spillere spiller bare bedre når han er på banen. Lampard kan stadig bruges en sæson mere men han skal spares i de mindre kampe, ligesom Drogba er vores system bygget op omkring ham. JT er måske lederen, men dem som vores system er bygget op omkring er Lampard og Drogba. Håber den kommende træner satser på McE, med ham som foran Essien og Mikel, synes jeg vi har et fysisk stærkt og pasningssikker midtbane.
Hellere et usundt legeme end en fordærvet sjæl
Skrevet af mck
Det kan godt være at de ikke er helt over the hill, men de har spillet sammen i lang tid - hele stammen af holdet (+ Cech) har spillet sammen i 7 -10 år.
Hierarkiet på holdet har været fuldstændig fastlåst de sidste 5-6 år - og måske er det derfor at nye trænere fejler på ny igen og igen.....?
up the villa!
Skrevet af ThePensioner
@Kemosabe: Hvad angår Boas, så skriver jeg jo ikke, at han er en dårlig træner - blot at han mangler at vise sine evner over mere end én sæson. Jeg afviser slet ikke, at han kan blive en kæmpe gevinst for Chelsea, men at lovprise manden som "Den nye Mourinho" på baggrund af en enkelt sæson mener jeg ikke er seriøst.

v.Basten mangler helt sikkert at vise noget på klubplan, og som jeg også skriver, er jeg ekstremt farvet af, at jeg synes han var en fantastisk spiller + den (mindre) detalje at Hiddink har anbefalet ham.

Men igen: Der er jo verdener til forskel på Porto, Ajax og det hollandske landshold. Bare fordi Boas kan tricks med Porto, bliver han ikke nødvendigvis en åbenbaring for Chelsea. Og bare fordi v.Basten ikke har haft succes med landsholdet og Ajax, kan han jo godt blive en succes for Chelsea. Det er såmænd blot det, der er min pointe...
Zola & Clarke - a match made in the furnace under the Bridge!
Skrevet af Bosse1983
Det virker dog underligt at de ting som ikke tæller for Boas, tilsyneladende tæller for Van Basten.

Boas er blevet holdt under vingerne af Bobby Robson og har stået i lære hos Mourinho. Skal man snakke anbefalinger fås de ikke meget større. Modsat Van Basten har han allerede vist noget på klubplan, både i den hjemlige i liga og i Europa, dog rigtig nok over en kort periode. Personligt ville jeg anbefale at han tager en tur i Champions League med et Porto-hold som han kender, inden han rykker videre. Porto er en ambitiøs klub, men han kender den ind og ud. At tage til Chelsea hvor presset er mindst lige så stort og du næsten hopper direkte ud i et generationsskifte, er måske lidt for tidligt.

Van Basten synes jeg gjorde de OK som landsholdtræner. Han var en smule uortodoks, især hvad angår ikke at udtage, hvad var anset som etablerede profiler. Det hold han samlede skabte han dog flotte resultater med, men den manglende rutine i store kampe, var nok det som kostede. Tiden som træner i Ajax ved jeg ikke hvad man skal sige til. Det var ikke just succesfuld. Det lidt komiske var at hans fodboldopdragelse fra selv samme klub til trods, var det koncept han spillede efter ikke noget jeg normalt ville forbinde med Ajax. Det behøver som sådan ikke være noget negativt, men resultaterne udeblev. Det sidste jeg hørte skulle han være på vej til Sporting alt afhængig af et præsidentvalg, så det kan da være man får chancen, for at se de to head to head næste år.

Jeg tror ikke man sådan uden videre gafler Boas. Abramovic har lidt en tendens til at hoppe med på hypen, så det ville ellers passe profilen. Van basten ved jeg ikke rigtig med. Der er noget Gullit over det og det lugter lidt af at kløen i aftrækkerfingeren, når tingene ikke går godt, efterhånden afspejles på udvalget. Hvad med en Pellegrini, hvis han kunne fravristes Malaga? Jeg synes egentlig han spiller såhvel positivt som resultatorienteret, omend jeg ikke kender til hans engelskkundskaber.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Fribytter
Pellegrini taler fint engelsk.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af ThePensioner
Igen: Jeg skriver netop, at jeg ikke har kvalitative argumenter for v.Basten, men derimod kun romantiske (næsten...). Derudover forholder jeg mig kritisk til hypen omkring Boas. I virkeligheden er mine udmeldinger måske et udtryk for, at jeg ikke aner, hvem der ville være god at ansætte. Hiddink virker jo som et "sikkert" valg, men måske også en smule konservativt...(?) Pellegrini synes jeg ikke om - synes også han virker temmelig uinspireret. Benitez håber jeg virkelig på ingen måder bliver aktuel. Rijkaard har vist, at han kan bygge et godt hold op, men spørgsmålet er om han vil få tid nok til det projekt. Trappatoni virker mest af alt som en mand, der bare skal gå på pension, selvom han har lagt billet ind på jobbet... Hughes synes jeg er en anelse konservativ i sin tilgang, men kunne ellers godt lide idéen med en britisk træner.

Tror måske jeg simpelthen synes at det "etablerede selskab" har sine mangler, og jeg hælder måske derfor mest til at tage en chance. I den sammenhæng tror jeg af en eller anden grund mere på v.Basten end Boas. Jeg er bestemt også parat til at tage større chancer end de to, men det er nu engang dem der har været nævnt...
Zola & Clarke - a match made in the furnace under the Bridge!
Skrevet af Fribytter
Boas bør nu være at foretrække af de to, hvis man er til chancer. Den mand er blevet skolet af selveste Mourinho, men praktiserer en helt anden spillestil. Mourinhos psykologi kombineret med noget, der minder om totalfodbold, ville få Arsenal-fans til at savle af misundelse.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af ThePensioner
underligt at se os i toppen af fair play tabellen - det er jo ikke just en vant plads for os...

http://www.premierleague…irPlayTable
Zola & Clarke - a match made in the furnace under the Bridge!
Skrevet af Kemosabe
Tjaa, der er jo ingen der skiller sig ud. Hverken i den ene eller den anden retning.

Nummer et (Chelsea) har 8.4% flere point end det tilsyneladende mest ´unfair´ hold, Newcastle. Det siger vist ikke så meget om nogetsomhelst.

Men, i disse tider, må vi selvfølgelig fejre enhver ´succes´ med samme entusiasme som klubbens officielle hjemmeside. Hurra!
annonce
0