Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Wise1964
Alt forladt Engole ...

Jeg er bare ikke enig om Matic, som jeg vurderede til at spille en fin kamp i dag - at jeg ville skifte ham med Fabregas var et udtryk for manglende tiltro til konstellationen RLC/Fabregas (forudsat indskiftningen var foretaget i pausen).

Pedro syne sjeg kaver mange fine løb, MEN han er stadig som en Duracell kanin hvor batterierne er gået i overgang når han får bolden og løbene ikke kommer foran ham - han panikker helt vildt med bolden.

Når Pedro fokuserer på at løbe dybt og på tværs af forsvarslinjen er han hamrende giftig - han gøær det bare for sjældent. det virker som om han påtager sig Matic´ Serbien syndrom, hvor han skal være spilstyrende ... OG, det bliver han aldrig.
Nisi Dominus Frustra ...
Skrevet af Black Spider
Fabregas var i mine øjne uden tvivl vores bedste spiller, skarpt efterfulgt af Pedro.
Mikel, Matic og Ivan var modsat (mest i første halvleg skal det siges) ELENDIGE, i ALT hvad de foretog sig.

Bemærkede du hvor meget vores midtbane tog fra gennem hele kampen? Nej vel? Men det skal Cesc selvføgelig ikke bebrejdes, for han lavede jo gode stikninger, når Bournemouth ikke rigtigt kunne finde ud af, om de ville presse eller stå dybt og derfor endte med ikke at gøre nogen af delene.

Det er selvfølgelig op til den enkelte, hvad man mener, at de forskellige folk er ansvarlige for, men for mig skal midtbanen træde i karakter, før modstanderen presser spillet helt ned foran vores felt, og det gjorde vores midtbane ikke. Og Cesc er en del af midtbanen.

Dog synes jeg man bliver nødt til at se øjnene, at han i efterhånden en del sæsoner ikke har præsteret på noget der ligner stabilt niveau. Han hopper frem i ny og næ med en god kamp, men hold da fast hvor er han også elendig i mange derimellem.

Lad nu være med at snakke uden om. Jeg spurgte, hvad du forventer fra ham? Oscar er ikke en dribler og med Cesc og Haz på holdet er han også kun i bedste fald tredjeviolin i offensiven. Hvad er det, du føler, han skal gøre?

At dette tilskrives at spillerne omkring ham ikke har været gode, synes jeg er en smule søgt, for jeg mindes ikke ligefrem at Oscar var en af dem der drev værket da Chelsea i efteråret 2014 spillede BLÆNDENE fodbold.

Var det Oscars rolle at drive værket? Hvad skulle han da have gjort for at drive værket? Han er ikke en individualist og han kan ikke drible som Hazard. Han kan lave mange af de samme afleveringer som Cesc, men ikke helt lige så godt, og Cesc var jo netop hevet ind i rollen som fast spilfordeler, så ville det faktisk være "godt", hvis Oscar konsekvent forsøgte at mule sig ind på den opgave? Hvilken rolle efterlader det til Oscar?

Jeg har sådan en nagende fornemmelse af, at frem for at tænke på fodbold som en hold-opgave, så tænker du på det som en blanding af FIFA og FM, hvor hver enkelt spiller bare skal bøffe sin personlige rating op. På den måde har man 11 individualister i stedet for 1 hold.

At nogle så vælger at fremhæve RLC i sammenligning (for dermed at prøve pointere at Oscar faktisk er god??), vil jeg da først og fremmest lige sige følgende til: RLC har spillet hele sin karriere som CM, men af uvisse årsager benyttes på en mere fremskudt position når han spillet for førsteholdet.

Pointen med at hive RLCs nylige bedrifter som tier ind er egentlig, at dels står de meget friskt i hukommelsen for de fleste, og dels viser de meget godt hvad der sker med en Cesc-baseret midtbane, hvis ikke tieren tænker defensivt. Pointen var ikke, at RLC gjorde det dårligt, men simpelthen at midtbanen falder fra hinanden når førsteprioriteten for tieren er noget andet end at hjælpe Cesc med at løfte Cescs opgave.

Slutteligt vil jeg lige understrege, at denne sæson på ingen måde lægger op til en "Oscar er god" snak, men at det omvendt også er helt ude i skoven, når diverse tosser gang på gang ævler løs om, hvordan Oscar er fuldstændigt ubrugelig, fordi han ikke "skaber mere".
Skrevet af ENGOLE
Kan ikke sige andet end at jeg er dybt uenig i stort set alt du siger BS, og det med at lægge ord i munden på andre og tilskrive deres udsagn minusværdi ved at drage FM og FIFA ind i billeder er sgu under niveau.
We love you Chelsea, we do! KTBFFH!
Skrevet af Black Spider
Kan ikke sige andet end at jeg er dybt uenig i stort set alt du siger BS, og det med at lægge ord i munden på andre og tilskrive deres udsagn minusværdi ved at drage FM og FIFA ind i billeder er sgu under niveau.

Så du mener, at vores midtbane i dag var fremragende og virkelig tog fra? At vi simpelthen holdt mægtige Bournemouth fra fadet?

Og hvad angår FM og FIFA, så siger jeg det bare som jeg ser det. Det har intet med at tilskrive dine udsagn minusværdi, men du mener, at Oscar skal vise mere, mens du samtidigt kategorisk nægter at forklare, hvad det er, du gerne vil se. Oscar skal "drive værket" på en eller anden måde, uanset hvad hans rolle på holdet egentlig er, og uagtet at ingen løber for ham og han har meget lidt tid på bolden.

Det du åbenbart ønsker kan selvsagt lade sig gøre i FIFA og i FM, men hvordan kan det lade sig gøre i virkeligheden? Hvem kan du pege på, som på samme tid kan levere hvad du vil have og også holde liv i en Cesc-pivot? Jeg kan ikke umiddelbart komme i tanker om dem.
Skrevet af FrankCoronel
Ihverfald, den længe ventede besked om, at Domingos Quina ville skifte klub er blevet bekræftet, og han er smuttet til West Ham.
Skrevet af Wise1964
Nu må MightyBlues da snart være tilbage efter pausen ...
Nisi Dominus Frustra ...
Skrevet af Jax Lothbrok
Hvordan foretrækker folk herinde helt generelt vores spillestil skal være næste sæson? Jeg ser meget blandede meninger herinde.

Nogen vil gerne tilbage til at være det fysisk stærke hold med en central kerne af spillere som bare moste modstanderne (Cech, Terry, Ivan, Alex, Ballack, Essien, Makelele, Lampard, Drogba, osv.) - på dette tidspunkt vil jeg mene vi var det stærkest fysiske hold i hele verden, samtidig med der også var rigtig gode fodboldspillere på holdet.

Andre ser jeg taler for en offensiv possession-form for fodbold, hvor vi kan spille os igennem vores modstandere (Mata, Hazard, Oscar, Willian, Cesc, osv.)

Det jeg ser der er sket de seneste år er, at vi har forsøgt at kombinere disse to spillestile - og det kunne da så absolut være fremragende med fysisk overlegne spillere som samtidig kombinerede sig igennem modstanderne - sandheden (i mine øjne) er dog desværre at vi i vores forsøg på at mikse to vidt forskellige stilarter, er havnet et sted lige midt imellem, uden at have nogen særlig stil der kendetegner os.

Og næsten mere end store navne hentet til klubben, er det jeg mest ønsker Conte gøre i den kommende sæson, at (gen)opbygge en identitet til holdet.

Skrevet af Wise1964
@Jax

Personligt så jeg gerne mere fysik i holdet i den kommende sæson, det virker som om at vi har tabt lidt af Chelsea DNA´en undervejs i processen mod possession fodbold.

Det ultimative scenarie for mig ville være at give pladserne 7-9-10-11 mere frie hænder i det offensive ved at gøre vores position 6 og 8 mere fysisk dominerende. Når jeg ser kampe som gårsdagens mod Bournemouth sidder jeg mere med fornemmelsen af en enormt ringe modstander end med fornemmelsen af vores possession styrke - det så jeg gerne ændret, så vi igen kan sætte os på kampene.

Det kræver dog et meget solidt forsvar sammensat med 2 meget energiske centrale midtbanespillere - jeg har ikke brug for at backs kommer til baglinjen og slår indlæg, hvis vi alligevel ingen har i feltet fordi de kvæler sig selv begge veje på banen ... hvis du forstår.

Eks. Hazard og Pedro/Willian skal kun tænke løb i det offensive og bare sørge for at stå rigtigt når modstanderne har bolden, hvilket igen kunne gøre vores omstillingsspil meget farligere.

Sådan så jeg det gerne
Nisi Dominus Frustra ...
Skrevet af Brætmand
Jax

Mit ønske er at vi går over til en mere direkte spillestil hvor boldene skal hurtigt fremad (ikke at forveksle med drillo bold) hvor vi satser på fremadrettede afleveringer i højt tempo og får afsluttet angrebene hurtigt med en 4-3-3 opstilling hvor vi lader kanterne være kanter og ikke er afhængige af at backs holder/skaber bredden, men tager det som en ´bonus´ at de selvfølgelig kommer med frem. En midtbane hvor vi har en playmaker foran forsvaret og 2 stærke, adrætte, hurtige, fysiske boks til boks typer som skal komme med i feltet hvor kanterne skal gå til baglinjen og vi slår en masse indlæg / eller dybde afleveringer mod en god boksangriber. (Icardi, Costa, Lukaku?)

Det lyder krævende, ja. Dog ikke umuligt. Men det må være et personligt ønske herfra.
Skrevet af Brætmand
BS

Er vi ude i at Oscar og Cesc ikke kan være på banen samtidig da vi ikke har ´råd´ til at have dem begge på banen?

Jeg kunne godt se Oscar som en god 8´er i form af hans høje arbejdsradius, gode afleveringer og fordeling af spillet, fremragende spark og gode taklinger. Jeg synes faktisk, jo mere jeg tænker over det, at han er langt fra en 10´er. Tror også der kommer et vidst pres på ham i form af at han er brasilianer og folk med det samme tænker at manden disker op med et hav af finter og lækkert fodskifte. Oscar er en meget atypisk brasiliansk ´10´er. Han arbejder som en 8/6´er, men spiller på en playmaker plads hvilket jeg faktisk ikke synes han er. Som du selv har påpeget mange gange så er han god til at presse modstanderen og arbejde hårdt i holdets tjeneste, mens der sjældent kommer assist og lækre detaljer fra ham.

Kunne det tænkes at Oscar, med den rigtige vejledning og ´omskoling´ kan gøres til en boks-til-boks 8´er istedet for det ´pres´ der ligger i at spille 10´er og overlade det ´kreative´ til kanterne samt Cesc?

Eller er vi ude i at det er ud med Cesc og droppe playmakeren, og så ha hårdt arbejdende spillere på midten istedet så vi måske smider lidt på det kreative fra den centrale midt, men tilgengæld får en solid midtbane som drager fordel af kreativitet fra kanterne?
Skrevet af Black Spider
@ Brætmand

Er vi ude i at Oscar og Cesc ikke kan være på banen samtidig da vi ikke har ´råd´ til at have dem begge på banen?

Det kommer lidt an på modstanderen, tror jeg. Men der er grænser for, hvor solid konstellationen skralder-Cesc-Oscar kan blive. Er skralderen virkelig god, fx 2014-Matic eller noget i den stil, og er Oscar i virkelig god form, så fungerer det mod en del hold. Det falder dog stadigvæk sammen når modstanderen virkelig pakker midtbanen, så jeg anser det ikke som en bæredygtig plan på længere sigte.

Spiller vi til gengæld med en skralder på det jævne og en Oscar der kun er i okay form, så hænger det ikke sammen, og så bliver vi pillet fra hinanden.

Jeg kunne godt se Oscar som en god 8´er i form af hans høje arbejdsradius, gode afleveringer og fordeling af spillet, fremragende spark og gode taklinger. Jeg synes faktisk, jo mere jeg tænker over det, at han er langt fra en 10´er.

Jeg er fuldstændigt enig. Oscar manglet lidt på det fysiske, men fodbold i dag er mindre et spørgsmål om at være en stor og stærk tonser, og mere et spørgsmål om at være løbevillig og befinde sig det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Ramires var jo i øvrigt ikke specielt meget større eller stærkere end Oscar.

Dybest set er der to roller, hvor jeg kan se Oscar have succes. Han kan godt blive en kreativ otter, lidt det vi håbede med McEachran i sin tid, eller han kan blive en dynamisk forreste CM i en 4-3-3. Det han nok aldrig bliver, er en rendyrket offensiv spiller som fx Mata eller KDB.

Fokuserer vi i stedet på Cesc, så er han i mine øjne kun brugbar hvis han spiller sammen med mindst to andre spillere på den centrale midtbane, som kan sørge for, at vi ikke taber slaget om midtbanen. Skralder + Oscar virker okay, så længe modstanderen ikke er specielt god eller pakker midtbanen. Cesc + 2x skralder ville være fint mod de fleste hold, men mod top 10 i verden ville jeg stadigvæk være nervøs.

Eller er vi ude i at det er ud med Cesc og droppe playmakeren, og så ha hårdt arbejdende spillere på midten istedet så vi måske smider lidt på det kreative fra den centrale midt, men tilgengæld får en solid midtbane som drager fordel af kreativitet fra kanterne?

Det er i mine øjne også en mulighed, ja. Og vel egentlig den mulighed, jeg foretrækker. To løbestærke tacklere på midten, som begge kan slå en anstændig aflevering, og så en arbejdende "kreativ midt" foran dem. Der kommer ikke helt så mange sexede stikninger fra midten og tværs igennem hele banen, men så er der i det mindste også lukket ned for modstanderne.

Og så er det op til vores kanter, angriberen, og den arbejdende offensive midt at sætte liv i den etablerede offensiv, gerne med støtte fra backs og måske et løb fremad fra den ene af midtbanespillerne, men med en mere dynamisk struktur, end den vi har nu, hvor bolden konsekvent skal forbi Cesc.

Som jeg ser det, så kunne vi fint klare os med Haz som den primære playmaker og eventuelt Willi eller Oscar som andenviolin. Vi mister lidt kreativitet, men hvad vi taber på kreativiteten det vinder vi tilbage på dels at have mere boldbesiddelse og dels at vinde bolden højere på banen.

Skrevet af Black Spider
@ Jax

Hvordan foretrækker folk herinde helt generelt vores spillestil skal være næste sæson?

Lidt mere tyngde og fart på den centrale midtbane, gerne tekniske typer på kanterne, og så ellers lidt mere hold-fokus på at bevæge sig uden bold, når vi angriber. Spillet må gerne blive lidt mere direkte, men det at være direkte skal ikke være et fokus i sig selv. Hvis muligheden byder sig, så tag den, men hvis ikke, så skal vi være i stand til at køre bolden rundt, indtil vi kan starte en kombination. Og når vi starten en kombination, så skal bolden flyttes i højt tempo, uden at nogen pludselig vil varme den eller lige skal bruge 2-3 berøringer på at få bolden under kontrol.

Det er egentlig lidt som i håndbold. Det er ikke et formål i sig selv at spille bolden fra side til side til side til side, men det er heller ikke nyttigt, hvis man vil afslutte inden for 5-10 sekunder af at have fået bolden. Når det er muligt, så skal det udnyttes, men ellers så skal man kunne nulstille, bygge op, og så skabe et hul gennem koordinerede bevægelser med og uden bold.

Det er selvfølgelig nydeligt, hvis nogle af spillerne kan hive lidt individuelt genialitet frem, men i princippet skal det ikke være udgangspunktet. I stedet skal vi bygge overloads og temposkift, som så bliver udnyttet til at skabe en mulighed for afslutning.

Det handler ikke så meget om at udfordre mand mod mand, men simpelthen om at bygge et spil op, som modstanderen skal bruge et sekund eller to på at gennemskue, hvorfor vi vinder en tempo-fordel på et sekund eller to og dermed et forspring, som vi så udnytter benhårdt og meget direkte til at fremprovokere en afslutningsmulighed.

Skal jeg sætte kategori på det jeg tænker, så ja, det falder nok under possession-fodbold, og der er elementer af tiki-taka i det, men det er ikke med samme fokus på bare at spille bolden rundt, og det er med lidt mere kontante folk på den centrale midtbane. Men det er også godt stykke fra at være "klassisk Chelsea" med ekstremt direkte spil og to sværvægtere på midtbanen sammen med en relativt tung offensiv midt.
Skrevet af CFCHackney
Leicester max 3 point fra titlen, og dem får de senest 15/5, når 95% af station er Leicester fans for en dag.

Ingen titel til klamme Spurs, men CR får et mesterskab. Herligt!
The Blues. The Hornets. The Fire. Paulo Ferreira #19
Skrevet af Black Spider
Det er næsten en skam, at Leicester nok vil have sikret sig mesterskabet længe før. Det kunne have været fantastisk, hvis vi kunne have trumfet 2012 og lade Spurs mærke mesterskabet med fingerspidserne, før vi hiver det ud af hænderne på dem.

Skrevet af 8letters
@Hackney

Tak for dine tips angående London etc.

Kan vi blive enige om, at den offentlige transport er uhyrlig dyr?
Lampard é Deus
Skrevet af CFCHackney
Det er vel relativt? Dyrt ift. hvad? DK? Nærmest tværtimod.

Men det kommer helt og aldeles an på, hvor man færdes. Zone 1 er dyrt, resten, not so much.

Men du er aldeles velkommen. Er du kommet godt herover?
The Blues. The Hornets. The Fire. Paulo Ferreira #19
Skrevet af Brætmand
BS

Jeg tror godt faktisk at Oscars bedste chance og hvis man er enormt kritisk, sidste chance for at ´shine´ igennem er at få bedre spillere omkring til at varetage de mere tunge opgaver, men rent faktisk også de offensive så hele byrden ikke ligger på en 10´er med skrøbelig fysik men med en fantastisk arbejdsevne. Jeg tror også Oscar har et potientale vi endnu ikke har fået lov at se udfoldet, og jeg skal da være helt ærlig, jeg er en af dem der ønsker at han enten snart viser det, eller at han bliver solgt til en god pris da jeg mener der er bedre derude.

Jeg kan dog også se potientale i at bruge ham som 8´er i en 4-3-3 med Kante & Nainggolan typer bag/ved siden af ham. Nainggolan er eksempelvis ikke en der kun duer i det defensive men også er rigtig god til at komme med i felt. Oscars styrker ligger netop i (efter Mou har formet ham til en defensiv 10´er) i at presse godt og takle godt modsat at lave elastico finter. Han er en ret så atypisk brasiliansk offensiv spiller med større forcer i spillet uden bold. Så har vi jo netop også set han faktisk besidder en ekstrem god sparke teknik som ville komme ham til gode på en helt anden måde hvis han netop kunne komme lidt ´uset´ med i feltet som en Lampard type. Ved ved gud ikke hvor mange mål Lampard scorede ved at komme sent i feltet og så en flad inderside/vrist i en af hjørnerne, fantastisk!

Jeg vil også sige at jeg faktisk godt kan leve med at kreativiteten forsvinder fra midten, så længe spillerne stadig er teknisk stærke, hårdtarbejdende og gode uden bold da vi har Hazard, Willian, Kenedy, Pedro, etc som sagtens kan agere kreative på holdets vegne. Det vil faktisk give os den blanding af fysik som det gamle Chelsea & med den nyopfunde kreative letvægter stil vi også gerne vil køre med små hurtige kantspillere med fremragende evner en mod en.

Oscars chance må vel ligge i at Conte har en helt klar plan for ham og holdet og da Conte jo er en mand der er ret så interesseret i højt presspil samt det direkte er det ikke utænkeligt at Oscar endelig kan blomstre.


Ps. Hvad er nu det for noget rod omkring Solanke?Jeg magter næsten ikke at miste det største angrebstalent i klubben længe fordi en far har fået storhedsvanvid på sin søns vegne!
Skrevet af Wise1964
4 kampe tilbage ...

Tottenham, den kamp vinder vi - jeg gætter på holdet er sat helt op
Sunderland, den kamp ender med stor sandsynlighed uafgjort
Liverpool, den kamp taber vi - deres genpres kommer til at gøre ondt på vores forsvar
Leicester, den kamp vinder vi - sidste hjemmekamp i sæsonen og Conte på tribunen

38 kampe - 54 point - positiv målscorer (wow) og 10 point mindre en fuser sæsonen 2011/2012 og vi skal tilbage til sæsonen 1995/1996 for at se en sæson med færre point på kontoen.

alt i alt en skuffende oplevelse, som meget gerne skal afløses af en fornyet gejst via gennemtænkte indkøb og en træner med en klar ledelses linje.
Nisi Dominus Frustra ...
Skrevet af CFCHackney
En ledelse med en klar ledelses linje ville nu også være dejligt.
The Blues. The Hornets. The Fire. Paulo Ferreira #19
Skrevet af Wise1964
Meget enig Hackney -

den største risiko i den kommende sæson er vel en ledelse som ikke aner hvilken vej den skal gå og igen tyr til idiotiske fyringer/ansættelser/køb
Nisi Dominus Frustra ...
annonce
0