Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Black Spider
Det er muligt, at det er en sjov argumentation, men hvorfor skal vi tage en af vores mest målfarlige spillere længere væk fra målet.
Mount er blevet brugt længere fremme på banen de sidste 18-20 mdr.
Fordi det har gavnet holdet.
Han har scoret og lavet assist.

Fordi Mount ikke er en specielt målfarlig spiller. Har aldrig været det, bliver det aldrig. Han er målfarlig for en midtbanespiller og han er afsindigt god til at få ting til at ske, og derfor valgte Tuchel at presse ham ind i en anden rolle, da han låste sig fast på 3-back helvedet med dobbelt 6´er. Og det taler til Mounts fordel, at han præsterede så relativt godt, trods ændringen af rolle. Men det gør ham ikke til en angriber.

Skal vi matche de bedste hold i verden, så skal vi være mere målfarlige end vi er, og det bliver vi ikke med kantangribere, der skal være relativt glade for at nå op på hele 10 mål over en sæson, alt imens Salah, Son, Mane, Vinicius, Neymar og hvad der ellers rører på sig alle med nogen rimelighed kan være lidt skuffede, hvis de "kun" når 20.

Ja, Mount hjælper holdet, selv når han spiller angriber, men det er fordi Mount er en virkelig god spiller og lige pt har vores idiot af en træner låst sig fast på, at der ikke skal være 8´ere på banen og i stedet skal vi have 3 mongoler og 2 træningskegler, der bidrager med ingenting, samt to elendige wingbacks, der bidrager med ingenting, og så skal de sidste 3 spille angriber-roller. Jeg kan ikke se logikken, du kan formentlig heller ikke, men sådan er beslutningen fra Potter.

Og det helt tossede? Vi har røven fuld af folk, der kan spille 8´er. Mount, Gallagher, Kovacic, RLC, Chuck, og selv Kai kan i princippet gøre det. 8´er rollen er den plads, hvor vi har overbesætning. Og det er den rolle, vores trænere kategorisk nægter at bruge.

Hvis Mount og Havertz skal spille 8’er, så skal vi hente Makalele til at spille 6’er, for der er ingen af de to, der har vist, at de kan erobre bolden..
Det er simpelthen ikke korrekt.
https://fbref.com/en/squads/cff3d9bb/Chelsea-Stats

Gallagher er nummer 2 og Mount er nummer 3 hvad angår tacklinger som vinder boldbesiddelse. Kai er noget længere nede, men han er jo så også blevet brugt som spids og skubbet frem og tilbage, frem for at blive sat i den midtbanekategori, hans evner tilsiger.

Det sagt har jeg vist ikke påstået, at Mount og Kai som 8´ere er den oplagte taktik i samtlige kampe mod samtlige modstandere. Men mod hold som trækker sig tilbage på banen, så kan jeg ikke se problemet. Eller Mount og Gallagher. Eller Gallagher og Kai. Eller kun én af de tre, Kovacic som en mere defensiv balancemand, og så en mere defensiv type som anker. Zakaria eller Cucu ville være mine bud pt. Eller træk Ampadu hjem og brug ham.

Med en fungerende koordinering mellem ankermanden og to CB´ere, og med backs som ikke pinedød skal sprinte frem ved enhver tænkelig lejlighed, så er der 5 defensive typer, to slidere foran, og så frontkæden som formentlig også deltager i det defensive arbejde. De bagerste 5 er strukturen og de forreste 5 lukker rummet.
Skrevet af maarkap
2xNku er virkelig ikke et køb jeg er fan af. Jeg kan slet ikke se hvad problem det løser og hvor han skal spille.

Som Gelmor nævner virker det dumt at købe endnu en angriber fra RedBull, som har bevist sig i et system hvor man spiller med to angribere. Hvilket vi aldrig gør og næppe kommer til.

Personligt ville jeg spille 4-3-3/4-2-3-1 (kommer an på hvordan man lige sætter det op). Det er selvfølgelig en forudsætning at alle er klar:

Mendy/Kepa
James - Fofana - Kouli - Ben
Kante - Kovacic
Kai - Mount - Sterling
Broja

Lidt asymmetrisk med Kai mere ind mod midten.
Broja? Tja, det er enten det eller smide Kai derop, men så står man med valget mellem pest eller kolera (Pulisic eller Ziyech).. Auba er ikke en valgmulighed.

@Wise

Mendy/Kepa
James/Dave/Fofana - Silva/Chalobah/K2 - Chilwell/Cucurella
Mount/Kovacic - Zakaria/Jorginho/Kante - Callagher/Hall
Havertz/Pulisic - Sterling/Hutchinson
Broja/Auba


Men.. Det er jo ikke det hold der har været til rådighed. Så mange skader til bærende spillere. Tager du James, Chilwell, Fofana og Kante ud, svækker det godt nok det hold.

"Ronaldo putting his career on the line for his country while Messi retires after missing a penalty."
Skrevet af Wise1964
@maarkap
Så sandt så sandt … pointen var kun at vi har en voldsom god trup som nok er uharmonisk sammensat men stadigvæk en række virkelig gode fodboldspillere

Grundregel nr. i stabilitet er genkendelighed af opgavens karakter og processer der virker naturligt

Dette er vores absolut største udfordring, spillerne møder nye systemer og nye positioner fra kamp til kamp

Conte (like him or not) er et klasse eksempel på en no bullshit træner der har noget der virker hver gang han sætter det i spil … at han så opfører sig tosset er en anden sag

Vi skal simpelthen hen et sted hvor spillerne ved hvad der spilles, hvordan det spilles og rollen i samme system

Ellers kan vi bare fortsætte med at købe dyre spillere, ødelægge dem på en sæson eller to for så at sælge billigt og købe dyrt igen

Potter SKAL træde i karakter hvis han er manden vi satser på - indtil videre forstår jeg godt han kigger ind i potentielt at miste omklædningsrummet med alle de mærkværdige beslutninger … det er jo ren AVB til tider
Nisi Dominus Frustra ...
Skrevet af maarkap
@Wise

Vi har satme også et underligt mix af spillere. Indkøbene de seneste par år har været i øst og vest.

Kai som virkelig talentfuld falsk 9’er - det spiller vi ikke med.

Werner som virkelig god angriber i en angrebsduo - det spiller vi ikke med.

Ziyech som virkelig god spilstyre på et meget boldbesiddende hold - det er ikke rigtig hvad vi er.

Cucurella som er en altmuligmand åbenbart, i stedet for en spiller som faktisk er god til sin position.

Osv osv.

Vil vi spille med kanter? Altså vi har en del i truppen, uden rigtig at have spillet med nogen i et godt stykke tid.

Vi har 2-3 wingbacks i truppen, som vi åbenbart rigtig gerne vil spille med. Når James er skadet står valget mellem Azpi som ikke ligefrem er WB, eller en midtbane spiller.

Som BS nævner, vi har massere offensive 8’ere. Det spiller vi ikke rigtig med.

Truppen er virkelig usammenhængende i forhold til der ikke har været en klar linje/koncept for hvordan vi vil spille.
"Ronaldo putting his career on the line for his country while Messi retires after missing a penalty."
Skrevet af Wise1964
@maarkap

Meget enig ...
Men det er sgu da underligt at en professionel klub med en professionel ledelse og et professionelt trænerteam IKKE kan gennemskue hvordan man bruger de spillere man har inden man henter nye spillere der heller ikke kan anvendes eller for den sags skyld vil anvende når de er hentet ind

Senest symboliseret ved Cucurella, Auba, Zakaria

Zakaria skriger til himlen af inkompetence - man nægter at bruge ham, bruger ham så i 2 kampe hvor manden sætter et positivt aftryk for derefter at nægte at anvende ham igen trods det faktum at ALLE kan se hvor vi halter allermest.

Jeg forstår det simpelthen ikke
Nisi Dominus Frustra ...
Skrevet af Dixon
@Black Spider
#Fordi Mount ikke er en specielt målfarlig spiller. Har aldrig været det, bliver det aldrig. Han er målfarlig for en midtbanespiller og han er afsindigt god til at få ting til at ske, og derfor valgte Tuchel at presse ham ind i en anden rolle, da han låste sig fast på 3-back helvedet med dobbelt 6´er. Og det taler til Mounts fordel, at han præsterede så relativt godt, trods ændringen af rolle. Men det gør ham ikke til en angriber.#

Det er imponerende, at du ikke vil anerkende Tuchel’s fremragende trænerarbejde.
Han overtog en forvirret trup, ændrede på spillestilen, fik alle spillere med om bord, og i løbet af et hæsblæsende forår, gik vi fra en 9.plads til en 4.plads og vandt Champions League.
Vi vandt verdens største klubturnering. Den ALLE spillere og trænere gerne vil vinde.
Og i den proces blev stakkels Mason Mount tvunget til at spille mere offensivt som én af de tre forreste. Enten spillede han sammen med Havertz og Werner eller Havertz og Pulisic. Han bidrog - mod sin vilje - med mål og assist og et fremragende løbearbejde. Men han var ked af det.
Men selvfølgelig burde han præstere endnu bedre. Han var trods alt 22 !

#Skal vi matche de bedste hold i verden, så skal vi være mere målfarlige end vi er, og det bliver vi ikke med kantangribere, der skal være relativt glade for at nå op på hele 10 mål over en sæson, alt imens Salah, Son, Mane, Vinicius, Neymar og hvad der ellers rører på sig alle med nogen rimelighed kan være lidt skuffede, hvis de "kun" når 20.#

Mount er jo ikke den eneste offensive spiller på holdet. De andre må da gerne score 20+. City blev mestre igen uden en topscorer.
Som jeg har skrevet det før, så er det da bedre, at målene er spredt på flere spillere.
Vi scorede 3.flest i sidste sæson selvom vores topscorer kun scorede 11 mål.
Og blev nr tre.
Til gengæld havde vi flest skadede spillere.
Sæt Mount tilbage på midtbanen, når vi har angribere, der er mere målfarlig end Mount. Ikke før.

Angående 6’er og 8’er.
Jorginho er 6’er.
Zakaria er vel også 6’er
Kovacic, Loftus-Cheek, Gallagher og Kante er 8’er.
Chuk er 19 år - og skadet - så selvfølgelig skal han da bringes i spil.
Du mener også, at Havertz kan spille 8’er !
Jeg har endnu ikke set nogen af de unge spille en ok 8’er hos Chelsea.

Du vil gerne have, at vi gør det anderledes end City, da vi jo ikke har den pengetank, City har. Alligevel skal vi spille samme 4-3-3 som City.

Jeg glæder mig til PL starter igen efter VM.
Så er Chilwell og James forhåbentlig klar igen og så kan vi spille 3-4-2-1, som spillerne er trygge ved.
Osgood
Skrevet af Black Spider
@ Dixon

Det er imponerende, at du ikke vil anerkende Tuchel’s fremragende trænerarbejde.
Det er imponerende, at du nægter at anerkende, at efter en god start, så stirrede Tuchel sig blind på problemet og gik længere og længere ud af en blindgyde. Jeg har til fulde anerkendt, at han gjorde det godt i den første halve sæson, men udviklingen siden har været ikke-eksisterende.

Han bidrog - mod sin vilje - med mål og assist og et fremragende løbearbejde. Men han var ked af det.
Men selvfølgelig burde han præstere endnu bedre. Han var trods alt 22 !

Hvad er det her for noget forvirret og, undskyld mit sprogbrug, direkte idiotisk vrøvl? Mount gør hvad han bliver bedt om. Det gør mange spillere. Men det ændrer jo for fanden ikke hvad deres kompetencer grundlæggende er. RLC spiller også wingback, hvis Potter beder ham om det, men er han en god wingback? Nej. Moses spillede wingback under Conte, men var han en god wingback? Ikke rigtigt. Og så videre, og så fremdeles.

Mount gjorde sit bedste og det var relativt godt, men hvis vi spiller med 7 folk uden nævneværdige offensive evner og 3 dedikerede angribere, så skal de 3 dedikerede angribere altså score mere end 10 mål. Ellers hænger det ikke rigtigt sammen og så er vi pludseligt pinligt afhængige af mål fra midterforsvarere og 6´ere. Og wingbacks.

Og det er simpelthen for langt ude, hvis James og Chilly ikke blot skal forsvare flankerne, men også skal skabe chancerne og fandme også score målene. Bare så 5 andre spillere kan sidde med hænderne oppe i røven uden at tage nogen som helst form for ansvar.

Mount er jo ikke den eneste offensive spiller på holdet. De andre må da gerne score 20+.
Påstanden var, at Mounts 10 mål er en fremragende og topklasse produktion. Min omvendte påstand er, at det ikke er nok, hvis vi gerne vil være med blandt de bedste. Selvfølgelig må de andre da gerne score 20+, men hvem er det, du for dit indre øje kan forestille dig, når op på det antal mål? Tammy, Giroud, Lukaku, Aubameyang, Timo Werner, Raheem Sterling, efterhånden er det en del folk, vi har været igennem.

Som jeg har skrevet det før, så er det da bedre, at målene er spredt på flere spillere.
Vi scorede 3.flest i sidste sæson selvom vores topscorer kun scorede 11 mål.

Det er fint, at alle målene ikke kun bliver scoret af et par enkelte spillere, men det er noget lort, at der ikke er nogen på holdet, der faktisk er gode målscorere.

Nogle gange er der mange chancer og så er det fint at have mange målscorere, så det er svært at forudsige, hvor truslen kommer fra. Men andre gange er der ikke så mange chancer, og så er det super godt at have nogle kolde og kyniske typer, der kun skal bruge 2,5 chance for at lukke og slukke med en 3-0 føring. Kan du huske, hvad Benzema gjorde ved os sidste år i CL?

Jeg har endnu ikke set nogen af de unge spille en ok 8’er hos Chelsea.
Nu har vi jo ikke spillet med 8´ere med nogen regularitet siden Lampard, så det er ikke så meget at sige til.

Chuk er 19 år - og skadet - så selvfølgelig skal han da bringes i spil.
Du mener også, at Havertz kan spille 8’er !

Chuck har pt en småskade, sådan som jeg forstår det, så hvorfor mener du, han ikke skulle være i spil? Og Havertz kan formentlig sagtens spille den forreste 8´er. Hvorfor ikke? Han har den taktiske forståelse, han har teknikken, han har arbejdsviljen. Der vil være noget tilvænning men han har forudsætningerne for det.

Jorginho er 6’er.
I teorien, men ikke i praksis. Jorginho er regista. Han kan godt spille en 6´er, men udfordringen for ham er, at det er afsindigt nemt at drible forbi, og lige så snart det sker, så kan Jorgi ikke gøre noget som helst for at komme tilbage i spil igen.

Du vil gerne have, at vi gør det anderledes end City, da vi jo ikke har den pengetank, City har. Alligevel skal vi spille samme 4-3-3 som City.
Hvad fanden har penge at gøre med 4-3-3? Liverpool har heller ikke lige så mange penge som City, men de kan sjovt nok også spille 4-3-3. Opstillingen er i øvrigt meget fleksibel. Man kan spille den tiki-taka style som Barca gjorde det, eller man kan være konservativ og spille kontra-fodbold som Mourinho gjorde det.

Jeg glæder mig til PL starter igen efter VM.
Så er Chilwell og James forhåbentlig klar igen og så kan vi spille 3-4-2-1, som spillerne er trygge ved.

Jep, så kan vi gå tilbage til at være middelmådige uden håb om forbedring og endnu en gang drive rovdrift på knægtene James og Chilly, der både skal holde forsvaret og løfte angrebet, indtil de går i stykker næste gang. Hvorfor dog overhovedet forsøge at lære noget og forbedre os, når vi kan tæske hovedet ind i den samme mur endnu en gang?
Skrevet af MVM
Havertz spillede faktisk 8’er et par gange under Frank, med blandt succes. Så han kan godt og hvis han for den mest offensive, tror jeg sagtens han kan blomstre. Vi har alle set hvor god og komplet han kan være, måske er det på tide med en fast plads?

Jeg vil også helst en 4-3-3 /4-2-3-1, men det er bare svært med en så ustabil defensiv og svag 6’er i Jorginho. Vi har en masse offensive 8’ere i Mount, Gallagher, RLC, Chuck og så Havertz, men ret beset kun en balanceret i Kova. Og så er der jo stadig Kante….. En f.eks. Rodri vil virkelig gøre meget
"Der falder ikke et eneste blad af et fynsk bøgetræ, blot fordi et par svin gnubber sig op af det" Richard Møller Nielsen
Skrevet af Dixon
@Black Spider
#Det er imponerende, at du nægter at anerkende, at efter en god start, så stirrede Tuchel sig blind på problemet og gik længere og længere ud af en blindgyde. Jeg har til fulde anerkendt, at han gjorde det godt i den første halve sæson, men udviklingen siden har været ikke-eksisterende. #

Selvom vi var hårdt ramt af skader, fik vi alligevel en flot 3.plads.
Som jeg ser det, var det ikke systemet, men snarere de mange skader og COVID-19 tilfælde. Og det er svært at gardere sig mod at tre af holdets bedste spillere, Chilwell, James og Kante var skadet i længere tid.

#Hvad er det her for noget forvirret og, undskyld mit sprogbrug, direkte idiotisk vrøvl? Mount gør hvad han bliver bedt om. Det gør mange spillere. Men det ændrer jo for fanden ikke hvad deres kompetencer grundlæggende er. RLC spiller også wingback, hvis Potter beder ham om det, men er han en god wingback? Nej. Moses spillede wingback under Conte, men var han en god wingback? Ikke rigtigt. Og så videre, og så fremdeles. #

Det var sat på spidsen, men du påstod, at Mount hellere ville spille en grå midtbanemand end være kamp afgørende. Det påstår jeg, er noget vrøvl.
Jeg tror også - ligesom @Wise - at Mount lige nu tænker over, om han skal forlænge med Chelsea. Jeg tror, han savner Tuchel, for under Tuchel havde Mount en fremtrædende og afgørende rolle på holdet.
En dygtig træner for det bedste ud af materialet. Han behøver ikke specialister til alle pladser. Conte er/var en fremragende træner. Det tror jeg Moses synes.

#Nu har vi jo ikke spillet med 8´ere med nogen regularitet siden Lampard, så det er ikke så meget at sige til.#

Men alligevel så skal vi spille 4-3-3 med to 8’er, for det var jo en bragende succes under Lampard.
Det er derfor, jeg undrer mig, når du bliver ved med at påstå, at Mount er bedst som 8’er. Er det så for Mount’s skyld eller for holdet ?
Det virker efterhånden mere som en drøm eller fantasi med Mount som 8’er.
Han er en del af Chelsea. En vigtig del. Hvorfor skal han væk fra den øverste tredjedel af banen ?
Hvem skal lave målene, hvis Mount (og Havertz) trækkes tilbage på midtbanen ?
Holder Mount en målscorer på bænken, når han er én af de tre angribere ?

#Chuck har pt en småskade, sådan som jeg forstår det, så hvorfor mener du, han ikke skulle være i spil? Og Havertz kan formentlig sagtens spille den forreste 8´er. Hvorfor ikke? Han har den taktiske forståelse, han har teknikken, han har arbejdsviljen. Der vil være noget tilvænning men han har forudsætningerne for det.#

Jo Chuck kan sikkert også spille 8’er. Men han er lige blevet 19. Hvor mange kampe spillede han for Aston Villa, hvor presset er mindre ?
Jeg er meget i tvivl om Havertz kvaliteter. Han har store bevægelser. Han har brug for mere plads end han kan få i PL. Vender ofte lige op i modstanderen med bolden, i stedet for at blive retvendt hurtigst muligt.

Jorginho er langsom, ja, men han er god til at fordele spillet. Han har flere fremadrettede afleveringer end han får kredit for. Nu har han spillet over 200 kampe under fire forskellige managers. Det fortæller vel også noget om hans værdi for holdet .

Både City og Liverpool har jo fremragende angribere i modsætning til os.
Liverpool’s midtbane er deres store problem - og til dels Trent som højre back.

#Jep, så kan vi gå tilbage til at være middelmådige uden håb om forbedring og endnu en gang drive rovdrift på knægtene James og Chilly, der både skal holde forsvaret og løfte angrebet, indtil de går i stykker næste gang. Hvorfor dog overhovedet forsøge at lære noget og forbedre os, når vi kan tæske hovedet ind i den samme mur endnu en gang?#

Nu var vi jo også en kæmpe succes med 4-3-3 eller 4-2-3-1 !
Var det under Ancelotti ?
Hvis vi spiller med wingbacks igen, vil du se nogle spillere, der har fået spilleglæden tilbage.
Chilwell og James udgangspunkt er ikke ved siden 3-mandsforsvaret, men ved siden af de centrale midtbanespillere. Så får Mount igen samarbejdet i gang med sin gode ven James…og begynder at score mål igen.

Vi kan også spille med fem offensive spillere, Pulisic, Mount, Gallagher, Sterling og Havertz, som vi gjorde mod Brighton. For balancen er ligegyldig, bare vi er offensive.
Osgood
Skrevet af Wise1964
@Dixon

Du laver nogle glimrende indlæg, men de er satme svære at finde hoved og hale i når du citerer andre brugere - kan du ikke markere den tekst du citerer med fed eller som citeret tekst?

@Black Spider
Fede indspark som altid selvom vi ikke er 100% enige - når energien vender tilbage vil jeg gerne deltage igen :)

Vil dog tillade mig at sige - afskriver vi Kai Havertz, så står verden ikke længere (overført betydning). Den knægt kan alt det vi har brug for, han skal bare spilles rigtigt!
Nisi Dominus Frustra ...
Skrevet af Wise1964
Sidenote ...

Naivt måske - men klubben og spillerne trænger i den grad til en humørindsprøjtning og ro på alle måder ... forhåbentlig kan Potter skabe den ro og glæde omkring spillere da jeg tror de utallige ændringer der er foregået på og udenfor banen har præget humøret måske endda ubevidst.

Specielt skal man lægge mærke til Havertz, Sterling, Pulisic og deres synlige eller nærmere ikke synlige ild øjnene ... de skal have fred og ro til at finde deres bedste igen - specielt hvis man gerne vil arbejde langsigtet.

Harmoni og glæde over ens arbejde kan altid flytte mentale bjerge
Nisi Dominus Frustra ...
Skrevet af Dixon
@Wise
Sidenote
Vi har haft et voldsomt sammenpresset program.
Normalt har vi kun spillet tre CL-kampe på nuværende tidspunkt.
Ni kampe i oktober…seks af dem var udekampe.
Læg dertil skader på profiler.
Spillerne har prøvet det før.
Trænerne har ikke prøvet.
Efter VM har vi fem måneder til at afvikle 23 kampe i PL, FA cup og CL.
Der bliver ikke meget tid til at fin pudse detaljer.
Osgood
Skrevet af YNWA"96"
Nok en kombination af skader og rotation, i har måtte skifte 52 spillere i XL denne sæson. Arsenal tilsammenligning har kun måtte skifte 11 spillere. Der er kun spillet ca.14 kampe, det skal med i billede på “ens problemer”.
“Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.” Bill Shankly
Skrevet af Lonni1919
Glimrende pointe YNWA. Man skal åbenbart bare være rygtet til Chelsea for at blive skadet i disse tider.
Skrevet af Black Spider
Selvom vi var hårdt ramt af skader, fik vi alligevel en flot 3.plads.
Men hvor gode var Arsenal, Spurs, Newcastle og Man Utd? Hvis de havde en rædselsfuld sæson, så er det jo pludselig ikke specielt imponerende at blive nummer 3. Hvis de hold forbedrer sig voldsomt i forhold til den sæson, så er det pludselig ikke rigtigt nok at have 5 passagerer plus 2-3 folk, der skal yde 110% offensivt og defensivt i ~60 gange 90 minutter.

Det var sat på spidsen, men du påstod, at Mount hellere ville spille en grå midtbanemand end være kamp afgørende. Det påstår jeg, er noget vrøvl.
Hvordan er en 8´er pludselig reduceret til at være en "grå midtbanemand"? Den rolle, Mount spillede under Lampard, var sgu alt andet end grå. Tilsvarende med Lampard under Mourinho. Tilsvarende med Gerrard i Liverpool. Tilsvarende med Scholes i Man Utd.

Jeg tror bestemt ikke Mount bliver sur, hvis han bliver rykket tilbage til midtbanen, hvor han hele tiden har hørt hjemme, frem for konstant at skulle sættes i bås med Neymar, Salah, og lignende typer.

Men alligevel så skal vi spille 4-3-3 med to 8’er, for det var jo en bragende succes under Lampard.
Det er derfor, jeg undrer mig, når du bliver ved med at påstå, at Mount er bedst som 8’er. Er det så for Mount’s skyld eller for holdet ?
Det virker efterhånden mere som en drøm eller fantasi med Mount som 8’er.

Jeg ved ikke, hvorfor du gang på gang på gang på gang på gang forsøger at reducerer en taktik til at være identisk med ét hold eller én kamp.

Problemet under Lampard var ikke, at vi spillede 4-3-3. Det system fungerer fint og vi klarede jo også top 4. Men Lampard tabte overblikket og endte taktisk med at skubbe alt for mange spillere frem på banen. Frem for at holde disciplinen og strukturen, så pressede alle mand helt frem øjeblikkeligt, og så blev det alt for meget mand mod mand i defensiven. Dertil manglede der bevægelse, når først alle folk var nået frem.

Han er en del af Chelsea. En vigtig del. Hvorfor skal han væk fra den øverste tredjedel af banen ?
Hvem skal lave målene, hvis Mount (og Havertz) trækkes tilbage på midtbanen ?
Holder Mount en målscorer på bænken, når han er én af de tre angribere ?

Sterling til venstre, Broja eller Auba centralt, og Pulisic eller Christopher Nkunku til højre er umiddelbart mit bedste bud på et mere målfarligt angreb. Og så selvfølgelig støttet af en eller flere af Mount, Gallagher, Kai fra midtbanen og selvfølgelig James og Chilly fra backerne.

På den måde er der netop relativt mange folk på banen, der i et eller andet omfang er en måltrussel, uden at vi forventer urealistiske præstationer fra nogen enkeltstående spiller.

Jorginho er langsom, ja, men han er god til at fordele spillet. Han har flere fremadrettede afleveringer end han får kredit for. Nu har han spillet over 200 kampe under fire forskellige managers. Det fortæller vel også noget om hans værdi for holdet .
Ja, Jorgi har sine styrker, men det kommer med en pris. Og vi har haft gigantiske problemer med at udnytte Jorgis styrker under samtlige managers. En max fit Kante gør underværker, men uden det trumfkort, så er det bare ikke nemt at få en af de langsomste midtbanespillere i topfodbold til at fungere i en af de mest fysisk intensive ligaer.

Hvis vi spiller med wingbacks igen, vil du se nogle spillere, der har fået spilleglæden tilbage.
Chilwell og James udgangspunkt er ikke ved siden 3-mandsforsvaret, men ved siden af de centrale midtbanespillere. Så får Mount igen samarbejdet i gang med sin gode ven James…og begynder at score mål igen.

Og det er jo fint, lige indtil James og Chilly igen bliver slidt i stykker og sider ude i tre måneder. At være wingback i en normal liga er ikke for rationelle mennesker. Jobbet er maksimalt udfordrende og kræver en fuldstændig absurd fysik. At være wingback i PL er slet og ret tæt på at være åndssvagt.

Og at være wingback og faktisk gøre det godt offensivt og defensivt kamp efter kamp efter kamp efter kamp er absurd. Ingen kan holde til så mange sprint over så lang distance gentaget så ofte.

Der er jo også en grund til, at Kante allerede var mere eller mindre færdig som 30-årig. Jo mere aggressive og eksplosive bevægelser der skal laves, jo større er risikoen for skader på muskler og led. Og jo længere det pres fortsætter, jo større er risikoen for, at et eller andet giver efter.

Det er rent ud sagt tåbeligt at tro på, at James og Chilly kan holde til at skulle være defensive bolværker og samtidigt også de primære angribere. Og hvis taktikken ikke virker, medmindre de kan løfte begge opgaver gennem 90 minutter, så virker taktikken grundlæggende ikke. Det er basal planlægning. Håb endelig på et mirakel men forvent og planlæg ud fra en antagelse om katastrofer.

Vi kan også spille med fem offensive spillere, Pulisic, Mount, Gallagher, Sterling og Havertz, som vi gjorde mod Brighton. For balancen er ligegyldig, bare vi er offensive.
Spillede vi en struktureret 4-3-3 mod Brighton? Nej? Det jeg erindrer, så var det en forvirret 3-4-3, den variant hvor vores wingbacks faktisk er fløjspillere. Det er jævnt offensivt og ekstremt satset og dertil er det absurd dårligt indøvet på holdet. Så hvad er relevansen?
Skrevet af Black Spider
@ Wise

Vil dog tillade mig at sige - afskriver vi Kai Havertz, så står verden ikke længere (overført betydning). Den knægt kan alt det vi har brug for, han skal bare spilles rigtigt!
Jeg er i princippet rørende enig. Knægten har en hulens masse potentiale, men det er bare lidt svært at få det i spil. I min optik hjælper det ham ikke at hænge ude som kant. Han kan gøre det, men det er ikke optimalt. Han kan spille falsk nier, men det er ikke optimalt.

Det, der skal til, som jeg ser det, er at han bliver omskolet lidt og begynder at kunne bruge sine kompetencer fra et dybere udgangspunkt på banen. Han er løbestærk nok, har den rigtig arbejdsvilje, udmærket fysik, fin teknik, glimrende taktisk forståelse...

Det er det mest oplagte i verden, i min optik, at man gør ham til lidt mere af en møgfarlig midtbanespiller frem for en angriber på det jævne, men sådan er der så meget.

Et af vores problemer i offensiven er, at vi har prioriteret defensive evner så højt, at folk som ikke er "rigtige" angribere pludselig er vores bærende angribere.
Skrevet af Wise1964
Tak til den gæve kriger Cahill for en ekstraordinær karriere som gav en på papiret mere anonym arbejdsmand de fleste trofæer opnåeligt - det var en fornøjelse og måske får vi ham at se i en klubrolle af en art
Nisi Dominus Frustra ...
Skrevet af Wise1964
Og en knæskade til Nkunku for lige at afslutte dagen … flot!
Nisi Dominus Frustra ...
Skrevet af Dixon
@Black Spider
Men hvor gode var Arsenal, Spurs, Newcastle og Man Utd? Hvis de havde en rædselsfuld sæson, så er det jo pludselig ikke specielt imponerende at blive nummer 3. Hvis de hold forbedrer sig voldsomt i forhold til den sæson, så er det pludselig ikke rigtigt nok at have 5 passagerer plus 2-3 folk, der skal yde 110% offensivt og defensivt i ~60 gange 90 minutter.
Du vil simpelthen ikke anerkende Chelsea’s 3.plads, fordi Arsenal, Spurs, Newcastle og Man Utd var dårligere end os.
De havde så heller ikke så mange skader som os!

Du var heller ikke glad for vores første mål under Tuchel.
For det var jo de gamle, Azpilicueta og Alonso.
Jeg er så primitiv, at jeg er lige begejstret, hver gang Chelsea scorer
Lige gyldigt om træneren hedder Lampard, Tuchel eller Potter.
Hvad skal der til, for at du vil anerkende et Chelsea-resultat/placering ?
Når vi slår City og Liverpool, skyldes det så, at de undervurderede os ?

Hvordan er en 8´er pludselig reduceret til at være en "grå midtbanemand"? Den rolle, Mount spillede under Lampard, var sgu alt andet end grå. Tilsvarende med Lampard under Mourinho. Tilsvarende med Gerrard i Liverpool. Tilsvarende med Scholes i Man Utd.
Det er mere end 10 år siden at de var aktive.
Du mener, at en midtbane med Kovacic, Kante og Mount var fantastisk.
Det var midtbanen, da Lampard blev fyret.

Jeg tror bestemt ikke Mount bliver sur, hvis han bliver rykket tilbage til midtbanen, hvor han hele tiden har hørt hjemme, frem for konstant at skulle sættes i bås med Neymar, Salah, og lignende typer.
Det er et sjovt argument: For ikke at blive sat i bås med de pt bedste angribere. Fodboldspillere kan jo udvikle sig. Det gjorde Salah.
Vi behøver ikke de bedste spillere for at have det bedste HOLD.
Det viste Tuchel os !

Jeg ved ikke, hvorfor du gang på gang på gang på gang på gang forsøger at reducerer en taktik til at være identisk med ét hold eller én kamp.

Problemet under Lampard var ikke, at vi spillede 4-3-3. Det system fungerer fint og vi klarede jo også top 4. Men Lampard tabte overblikket og endte taktisk med at skubbe alt for mange spillere frem på banen. Frem for at holde disciplinen og strukturen, så pressede alle mand helt frem øjeblikkeligt, og så blev det alt for meget mand mod mand i defensiven. Dertil manglede der bevægelse, når først alle folk var nået frem.


Hvorfor skulle det fungere bedre nu, selv med Mount tilbage på midtbanen ?
Når jeg foretrækker 3-4-2-1, er der fordi, vi har set det virke de sidste 18 måneder.
Vi har vundet mange fodboldkampe.
Tabt meget få.
Vi har vundet vigtige fodboldkampe.
Det er kun mod City og Liverpool, at Chilwell og James brugte deres tid nede ved siden af forsvaret. De behøver ikke løbe hjem hver gang, da vores tre-mandsforsvar er ‘cover’ for dem.

Sterling til venstre, Broja eller Auba centralt, og Pulisic eller Christopher Nkunku til højre er umiddelbart mit bedste bud på et mere målfarligt angreb. Og så selvfølgelig støttet af en eller flere af Mount, Gallagher, Kai fra midtbanen og selvfølgelig James og Chilly fra backerne.

På den måde er der netop relativt mange folk på banen, der i et eller andet omfang er en måltrussel, uden at vi forventer urealistiske præstationer fra nogen enkeltstående spiller.[/b]

Vi vil stå med samme problem som under Lampard.
Du vinder ikke fodboldkampe med mange offensive spillere, mens at du taber ikke kampe med mange defensive.
Der mangler defensive midtbanespillere i din opstilling. Der mangler balance.
Og med kun to i forsvaret så vil Chilwell og James blive hjemme i forsvar.
Vi vil komme til at mangle det overraskende element.
Og modstanderen kan løbe lige igennem os, da både Gallagher, Mount og Havertz er offensive.

Og det er jo fint, lige indtil James og Chilly igen bliver slidt i stykker og sider ude i tre måneder. At være wingback i en normal liga er ikke for rationelle mennesker. Jobbet er maksimalt udfordrende og kræver en fuldstændig absurd fysik. At være wingback i PL er slet og ret tæt på at være åndssvagt.

Og at være wingback og faktisk gøre det godt offensivt og defensivt kamp efter kamp efter kamp efter kamp er absurd. Ingen kan holde til så mange sprint over så lang distance gentaget så ofte.

Der er jo også en grund til, at Kante allerede var mere eller mindre færdig som 30-årig. Jo mere aggressive og eksplosive bevægelser der skal laves, jo større er risikoen for skader på muskler og led. Og jo længere det pres fortsætter, jo større er risikoen for, at et eller andet giver efter.


Det er rent ud sagt tåbeligt at tro på, at James og Chilly kan holde til at skulle være defensive bolværker og samtidigt også de primære angribere. Og hvis taktikken ikke virker, medmindre de kan løfte begge opgaver gennem 90 minutter, så virker taktikken grundlæggende ikke. Det er basal planlægning. Håb endelig på et mirakel men forvent og planlæg ud fra en antagelse om katastrofer.

Chilwell og James blev jo ikke skadet pga overbelastning.
Din analyse af vores wingbacks er meget forkert.
Men det ved du godt.
Du vil have os til at spille 4-3-3. Det har jo virket, da Lampard var spiller, så der må da kunne virke igen.
Lås bare to af vores bedste offensive kræfter fast i defensive roller.
Jeg har flere gange påpeget de fordele, der var ved at spille med wingbacks.

Om vi skal spille 3-4-3, 4-3-3 eller et helt tredje, er ligegyldigt.
Bare Chelsea vinder.

Vi får iøvrigt ikke flere point for at spille ‘smukt fodbold’ eller have akademi-spillere på holdet.


Osgood
Skrevet af Wise1964
Og Frenkie de Jong rygterne genoplives … jeg skider små grønne grise hvis man henter ham
Nisi Dominus Frustra ...
annonce
0