Du svarer på indlægget:
<blockquote&kvgt;Ja bortset fra i Inter hvor de typisk udlejes og så sælges - ligegyldig hvordan de klarer sig på det hold de nu er udlejet til (sat på spidsen I know). Èn spiller pr. sæson er da i øvrigt absolut godkendt ungdoms-arbejde i min bog. Babacar er jeg i øvrigt ret vild med - jeg forstår ikke hvorfor man ikke satser lidt mere på ham. Men det kan jo være det sker, hvis Kalinic ryger, som rygterne går på pt.
</blockquote&kvgt;

Ja fordi dem vi har udlejet har jo klaret det så særdeles fremragende ikke! Antallet af unge spillere vi har udlejet som rent faktisk har gjort væsentligt væsen af sig, begrænser sig i bedste fald til en lille håndfuld over de sidste 10 år. Der er meget simpelt ikke mange der har haft et gennembrud i en sådan grad, at større hold har taget dem til sig. Destro blev for en stund af Roma, men det var for en stukken frist. Ellers skal vi nærmest tilbage til Bonucci, ud over ham har det været så som så med hvad vi har smidt væk (Benassi), som kan defineres som en kæmpe fejl. De resterende render rundt i mindre klubber og/ eller er allerede fundet for lette. Ja nogle kunne måske have taget pladsen i de tider hvor holdet var lige til at kaste på møddingen, hermed sparet os for økonomisk dårlige investeringer eller taget en plads på bænken. Men sportsligt set næppe gjort det store fra eller til.


<blockquote&kvgt;Jeg er meget enig. Det er ikke lykkes Inter at avle bare én sølle førsteholdsspiller i umindelige tider, og det er altså på trods af at vi fx har vundet det tætteste man kommer på Champions League for ungdomshold (mod et Ajax-hold som eksempelvis havde en vis Klaasen på holdet). Og det er selvfølgelig nemt at pege på Duncan, M´Baye, Crisetig og hvad de nu ellers hedder nu og sige: "Jamen se selv de havde ikke niveauet til Inter" - men det kunne jo altså være at de kunne have udviklet sig i et andet tempo, havde man blot givet dem lidt flere chancer, før man gav op og sendte dem videre. Benassi eksempelvis som jeg mener var med i 2012, tror jeg sagtens kunne have udviklet sig til en rotations-spiller i Inter hvis han havde fået mere tid. Pt. er det vel primært Pinamonti der er aktuel for førsteholdet, og jeg håber virkelig at Spalletti har tænkt sig at give ham en chance. Hvis han så oven i købet kunne stå i spidsen for en generel kulturændring på det punkt, ville det kun vær
</blockquote&kvgt;

Vi vandt fordi vi var taktisk bedre og havde en stærk kollektiv, ikke nødvendigvis fordi vi besad de bedste fodboldmæssige kvaliteter, Ajax var på de fleste parameter et klart bedre hold. Ungdomsfodbold er generelt ikke særlig prangende taktisk og holdmæssigt set, så man kan komme langt på den konto. Dermed ikke skrevet vi var dårlige eller middelmådige, blot at holdet måske er blevet hypet mere end hvad godt er.

Benassi er noget nær det bedste vi har haft igennem ungdomsrækkerne siden Bonucci, han er vel også den eneste hvor man kan sige, det måske ikke var så smart. Men udover ham ser det altså en smule tyndt ud og de spiller der er ville næppe kunne trænge ind i en start 11, eller sågar håbe på at blive kaldt op.

Ja ungdomsarbejdet er ikke perfekt, det er der ingen der benægter, vi er ikke synderlig gode til at forme talenter til brugbare spillere og få en ordentlig kobling fra ungdomsfodbold til den professionelle række. Men det er ikke nemt for hold som Inter, hold som Inter kan ikke bare smide kuriøse 18 årige knægte ind uge ind og ud, dertil er presset for at levere noget al for højt. Man har ikke råd eller pladsen til at miste point fordi man skal lave talentpleje og udvikling. Den eneste måde de her kommer igennem er hvis de viser et niveau i nærheden af de ældre spillere og kontinuerligt, som en hvis ung knægt i Milan har, ellers kommer det ikke til at ske.

Man kan og bør ikke forvente mere end max en pr. Årgang og selv det er meget højt sat. Al respekt for det Fiorentina gør, men Fiorentina har heller ikke samme pres eller samme økonomiske formåen, så de er også mere presset til det af nødvendighed, det er vi ikke.

Dermed skrevet vores ungdomsarbejde ikke har potentiale, for det har det tydeligvis. Men der er meget langt fra potentiale til at bryde igennem på førsteholdet.
0