Du svarer på indlægget:
@FD:
Ah okay - så tyvstjålet fra andre og bedre artister og svært overvurderet?

Jeg er enig!
Jeg overvejede også at skrive Miles Davis og Jimi Hendrix. Havde det været bedre?;)

Ej, jeg ved godt, jeg lidt tilhører et større mindretal hvad det her angår. Måske bunder det også bare i, at jeg skeler langt mere til britisk humor end til den amerikanske - efter min mening - noget mere lavpandede form for samme.
At kalde Seinfeld "lavpandet" er en absurd overfladisk karakteristik.

Seinfeld er en genial TV-serie - og vel at mærke ikke bare i den forstand at der findes en masse små geniale detaljer i den men mere i den forstand at den er genial fra ende til anden. Et par eksempler:

Måden Jerry Seinfeld formår at omforme sin stand-up-tematik omkring genkendelige hverdagssituationer til en TV-serie er sublim. Meta-laget i serien som udgøres af Jerry og Georges fælles ide om at lave "a show about nothing" gør kun det hele endnu mere fantastisk.

Måden hvorpå hvert enkelt afsnit tager udgangspunkt i individuelle historier for (oftest) de fire venner som så kobles sammen til sidst på alverdens fuldstændig vanvittigt underfundige måder er uden sidestykke.

Samtidig udgør hele seriens 9 sæsoner én afrundet fortælling med masser af referencer både frem og tilbage i løbet af de utallige afsnit. Det vil jeg personligt mene er et umanerligt undervurderet aspekt af serien.

Endelig giver den overordnede tematik omkring hvordan vi mennesker har en tendens til at finde allerstørst nydelse i at pille i vores egne navler mens alverdens problemer går vores næser forbi samtidig serien en dybde som ikke just er noget man ser ofte i sitcoms.

Hov, man kunne da også lige nævne at serien indeholder en fuldstændig fabelagtig afslutning som ikke blot er underholdende men som formår at binde en perfekt sløjfe på hele fortællingen omkring de fire selvcentrerede New Yorkere og samtidig give os et gensyn med en perlerække af nogle af de karakterer som vennerne har trådt over tæerne i løbet af de 9 sæsoner.
0