Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Lentini17
Tja, Marotta blev vel i sidste ende hældt af brættet i Torino, fordi han ikke delte begejstringen af Agnellis noget store strategiændring. Graden af kommercialiseringen i Juventus skulle øges i alt det de gjorde/gør.

I bund og grund vil de vel være Real Madrid vol. 1.Nu har de så også anskaffet sig nogle nye trøjer, der minder en del om Los Blancos fjerner du lige de spraglede sorte striber.

Dermed blev afvejningen på spillerkøb også anderledes. Det kommercielles vægtlod blev tungere, hvorfor en retur af Pogba var meget mere interessant end at fx hente SMS, som havde været typisk Marotta arbejde.

Jeg har svært ved at forestille mig Marotta være ophavsmand bag Galacticos lignende køb som fx Ronaldo og de Ligt, fordi nu er Juve bundet på hænder og fødder med dyre halvt afdankede spillere, de ikke kan komme af med. Marotta er for smart til at lade det ske.

Nu noterer jeg mig så at Paraticis stjerne i Juventus er falmet en del alt imens at en mand, som Cherubini, der deler en del lighedspunkter med Marotta er i fremdrift i Juventus interne hierarki. Det er da lidt interessant.
Skrevet af Slettet(042125212608)
Umiddelbart tror jeg mere den manglende rygtemasse i højere grad skyldtes, at man ønsker så lidt støj muligt så længe EL køre, for at bibeholde klubben og spillerne fokus på at få pokalen i hus. Når den turnering er over om en 9 dages tid, der vil man så færdiggøre handlerne såsom Tonali.
Skrevet af Rossoneri
Det er jo egentlig en pudsig situation omkring Tonali. Nok det mest hypede talent i italiensk fodbold og efter alt at dømme et one Horse race for hans underskrift.

Spørgsmålet er om Inter er et godt move for ham. Jeg synes flere talenter har vist, at de rent faktisk har niveauet til at steppe op når de har fået chancen. Barella et glimrende eksempel.

Med mindre man bliver træt af Brozovic´ eskapader, kommer Tonali, efter alt at dømme, til at tage en mere sekundær rolle. Eller sagt på en anden måde, han er umiddelbart ikke købt for at udfylde en rolle, han er først og fremmest købt for fremtiden. Nuvel, han skal nok få sine chancer, men jeg tror på, at hans udvikling kunne accellereres hurtigere, hvis han fik ansvar som starter.

Tonali selv har ikke noget alternativ (med mindre han åbner øjnene for udlandet). Med Brescias nedrykning, er det naturligvis ikke et reelt alternativ, at tage et ekstra år der.

Det stiller selvfølgelig også Inter i en glimrende forhandlingsposition og jeg ville ikke blive overrasket hvis vi ser en salgspris på omkring €25m.

Jeg tror i øvrigt, at Juves udmelding af ræset, skal ses i lyset af en vis Locatelli. Det ville pine mig, men Milan har naturligvis kun sig selv at takke.
Skrevet af Interforlivet
@Rosso:
Med mindre man bliver træt af Brozovic´ eskapader, kommer Tonali, efter alt at dømme, til at tage en mere sekundær rolle. Eller sagt på en anden måde, han er umiddelbart ikke købt for at udfylde en rolle, han er først og fremmest købt for fremtiden. Nuvel, han skal nok få sine chancer, men jeg tror på, at hans udvikling kunne accellereres hurtigere, hvis han fik ansvar som starter.
Det er jeg ikke nødvendigvis enig i. Tonali har en alder hvor det på ingen måde vil skade ham at udgøre rotationsspiller en sæson eller to - specielt ikke når vi taler på et hold som er i færd med at genetablere sig blandt den europæiske elite. Samtidig vil han jo netop kunne lære en hel masse af en spiller som Brozo.

Som Bastoni var inde på i sit post-match-interview i mandags, så skal man altså ikke undervurdere hvor stor en betydning det har for en ung spiller at have rutinerede og dygtige kræfter at læne sig op af som nybegynder i den professionelle fodboldelite.

Dét sagt så skal Tonali naturligvis spille jævnligt for at fortsætte sin udvikling. Men det har jeg nu også en meget klar forventning om at han vil komme til, skulle han (være så heldig at) ende op i Inter.
Skrevet af Rossoneri
Tonali har en alder hvor det på ingen måde vil skade ham at udgøre rotationsspiller en sæson eller to...

Nej, jeg tror sådan set heller ikke hans udvikling går i stå. Spørgsmålet er om hans udvikling (teoretisk set) kunne være mere positiv et andet sted.

Som Bastoni var inde på i sit post-match-interview i mandags, så skal man altså ikke undervurdere hvor stor en betydning det har for en ung spiller at have rutinerede og dygtige kræfter at læne sig op af som nybegynder i den professionelle fodboldelite.

Her taler vi om to vidt forskellige ting.
Ovenstående handler om at have rutinerede spillere omkring sig. Et glimrende eksempel er Thiago Silva. Han har altid omtalt Nesta og Maldini som den primære årsag til at han kunne udvikle sig som han gjorde. Men han spillede vel at mærke 40 kampe i sin første sæson i Milan.

Bastoni er umiddelbart heller ikke et fantastisk eksempel, da han har spillet 31 kampe i indeværende sæson. Og den chance har han umiddelbart kun fået, fordi Godin ikke har slået til.
Brozovic har spillet 44 kampe og der er nok ikke udsigt til, at der bliver skåret meget markant ned på spilletiden.
Skrevet af Interforlivet
@Rosso: Jeg taler vel at mærke ikke blot om rutinerede spillere. Jeg taler om dygtige og rutinerede spillere. Det jeg mener, er:

Er Tonali starter, så betyder det at han er den bedste på sin plads på holdet (firkantet sat op, men jeg er sikker på du forstår). Det er så det du plæderer for i henhold til hans udvikling.

Er Tonali ikke starter men derimod rotationsspiller, så betyder det at der er bedre spillere end ham på hans plads - i dette tilfælde eksempelvis Brozovic. Dét mener jeg at Tonali kan lære mindst lige så meget af hvis ikke mere end at blive fast mand med det samme for en anden klub.

Godin er generelt set en både rutineret og dygtig forsvarsspiller som Bastoni i dén grad har kunnet - og stadig kan - læne sig op af. At Godin har skulle bruge ekstra tid på at omstille sig til 3-mands-forsvaret og at Bastoni har vist sig at blive Inter-parat tidligere end man kunne have forestillet sig, ændrer ikke på den pointe. Jeg vil til enhver tid påstå at Godin er en dygtigere forsvarsspiller end Bastoni. Og jeg gætter i øvrigt på at Bastoni vil give mig ret.

At Brozo har spillet så mange kampe, kan jo i øvrigt lige så vel være et tegn på at man ikke har en Tonali som på at Tonali får svært ved at få spilletid. Og jeg føler mig som sagt overbevist om at en tilføjelse af Tonali vil ændre Brozos samlede mængde af spilletid. Jeg vil endda gå så vidt som at kalde en Tonali-handel et forsøg på netop at ændre det aspekt.
Skrevet af Rossoneri
Jeg taler vel at mærke ikke blot om rutinerede spillere. Jeg taler om dygtige og rutinerede spillere.

Men dit citat fra Bastoni taler om fordelen ved at der er spillere i truppen han kan lære af. Det har umiddelbart ingen relation til at være backup og få begrænset spilletid.

Som sagt, Thiago Silva taler også ofte om værdien af at spille i et forsvar med Nesta og Maldini. Men han var ikke Nestas alternativ og skulle slå ham af for at få spilletid. Der er en verden til forskel.

Jeg tror de fleste vil være enige i at spillere udvikler sig bedst når de får chancen - træning og kamp er trods alt to forskellige ting. Det er naturligvis vigtigt, at de unge spillere har dygtige og rutinerede spillere at læne sig op af, men det er, som sagt, to forskellige diskussioner.

Min pointe kogt ned; jeg tror Tonali ville udvikle sig mere ved at tage til Roma (blot som eksempel) som umiddelbar starter, fremfor at være backup i Inter.

Men, det er jo bare min teoretiske vurdering. Som med så meget andet, er det ikke noget der endeligt kan afgøres.
Skrevet af Rossoneri
Jeg vil til enhver tid påstå at Godin er en dygtigere forsvarsspiller end Bastoni. Og jeg gætter i øvrigt på at Bastoni vil give mig ret.

Hvorfor er Godin så ikke foretrukket over Bastoni? Stiller Conte virkelig bevidst med et dårligere hold end han kunne?

Jeg kender selvfølgelig ikke svaret og har ikke hørt Conte sige netop dette. Men det ville i den grad undre mig.
Skrevet af kim000
@Rosso

Hvorfor er Godin så ikke foretrukket over Bastoni? Stiller Conte
virkelig bevidst med et dårligere hold end han kunne?


Du har ikke set de sidste fire Inter kampe, hvilket er forståeligt nok, jeg gad heller ikke se Milan. Men hvis du havde set kampene, så ville du opdage, at Bastoni og Godin starter inde sammen med De Vrij. Så lige pt, så er det Skriniar der starter ude.Skrevet af Interforlivet
@Rosso: Mht Godin så mente jeg sådan overordnet set. Der vil jeg klart mene at Godin er dygtigere. At Bastoni så har været foretrukket før (for som Kim000 ganske rigtigt påpeger, så er Godin blandt de foretrukne nu), tilskriver jeg primært Godins vanskeligheder med at lære et (helt) nyt forsvar(ssystem) at kende.

Bastoni ligner dog umiddelbart en som har potentiale til selv at blive en del af verdenseliten af forsvarsspillere en dag.
Skrevet af Rossoneri
Men hvis du havde set kampene, så ville du opdage, at Bastoni og Godin starter inde sammen med De Vrij. Så lige pt, så er det Skriniar der starter ude.

Hehe - så fire kampe tegner sæsonen. Godt så!
Skrevet af Rossoneri
...så er Godin blandt de foretrukne nu), tilskriver jeg primært Godins vanskeligheder med at lære et (helt) nyt forsvar(ssystem) at kende.

Jamen så må det jo også handle om at Conte forventer et bedre output fra Bastoni.
Skrevet af Interforlivet
@Rosso: Jeg forstår ikke helt hvad du mener?
Skrevet af Rossoneri
Jeg forstår ikke helt hvad du mener?

Du anfører, at den "manglende" spilletid til Godin kan tilskrives tilpasningsvanseligheder. Det stemmer ikke overens med at han har startet mere ude i anden halvdel af sæsonen end i første.

Bastoni har haft 25 optrædender i Serie A i år. Kun fire af dem har været sammen med Godin. Dermed har Bastoni ikke stået I skyggen af Godin og nydt godt af hans erfaring og mentoring til træning. Han må umiddelbart være fundet bedre (i et overordnet perspektiv). Når Godin samtidig har haft 23 optrædender i ligaen, fortæller matematikken os, at han oftere har spillet på bekostning af andre end Bastoni.

Og tilbage til emnet om udvikling; det er nok rimeligt at antage, at en af de største årsager til Bastonis udvikling skal findes i netop den tillid han har fra sin træner. At det så samtidig er en støtte, at have erfarne spillere omkring sig, må så være en anden snak.

Dermed kan man stille det retoriske spørgsmål om Tonali kan forventes en lige så positiv udvikling med væsentlig mindre spilletid.
Der er min vurdering helt klart nej.
Skrevet af Interforlivet
@Rosso:
Du anfører, at den "manglende" spilletid til Godin kan tilskrives tilpasningsvanseligheder. Det stemmer ikke overens med at han har startet mere ude i anden halvdel af sæsonen end i første.
Det synes jeg ærlig talt er en lidt underlig slutning at drage. Der eksisterer da et yderst plausibelt scenarie som hedder at Godin kom til klubben med en lang snor (i kraft af hans navn og hans kontrakt) og derfor fik masser af spilletid og tillid til at starte med. Samtidig er det jo altså temmelig svært for Conte at konstatere at Godin har svært ved tremandsforsvaret udelukkende på baggrund af træningssessioner.

Det er i øvrigt også underordnet i forhold til min pointe. Godin er overordnet set i min optik en bedre forsvarsspiller end Bastoni. Det ændrer det faktum at Conte i en periode foretrak Bastoni frem for Godin i sit tremandsforsvar ikke på.

Mht Tonali er vi også stadig meget uenige. Tonali har efter min mening godt af at få lidt hår på brystet (ligesom alle spillere har det). Og hår på brystet får man blandt andet ved at skulle kæmpe sig til en plads i startopstillingen blandt bedre og mere erfarne fodboldspillere som man så samtidig kan lære en masse af.

Det mener jeg som sagt at Bastoni er et glimrende eksempel på - også selvom han meget hurtigere end forventet fik kæmpet sig frem i spilletidshierarkiet.
Skrevet af Interforlivet
Alexis er ude af semifinalen med sin lårskade. Det er forventet, og det er noget pis.
Skrevet af Flying Dutchman
@ Lent

Bare lige for at følge op på dit aldeles glimrende indlæg.

Jeg er enig i det meste, du skriver. Marotta har for mig været en glædelig overraskelse. Jeg vidste ikke rigtigt hvad jeg skulle forvente mig ved ham, men der er godt nok kommet både fart på og fornuft i vores sportslige strategi.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Rossoneri
@inter
Jeg har fuld respekt for at du har en anden holdning til talentudvikling end mig. Som jeg har skrevet, er det selvfølgelig en teoretisk snak og din holdning er lige så meget (og lidt) værd som min.

Bastoni forbliver dog et dårligt eksempel på dit synspunkt. Med mindre altså man forventer, at Tonali vil få lige så meget spilletid som Brozovic.
Skrevet af Flying Dutchman
Jeg køber fortsat ikke præmissen om, at Brozovic og Tonali udelukker hinanden.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Rossoneri
Jeg køber fortsat ikke præmissen om, at Brozovic og Tonali udelukker hinanden.

Hvem er kommet med den?
annonce
0