Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Interforlivet
@FD: Min forudsigelse omkring Lazio skal sådan set bare ses som et udtryk for at jeg mener de har overpræsteret en smule de seneste par måneder (hvilket deres klubrekord af sejre i træk da også vidner om). Derfor vil det bare give meget god mening hvis de nu falder lidt i kadence. Træerne vokser som bekendt ikke ind i himlen.

Mht Verona er jeg fuldstændig enig. Juric har virkelig fået stablet et solidt taktisk fundament på benene som tillader dem ikke blot at stå stærkt i det defensive men også at udgøre en reel trussel frem af banen. De er i denne sæson et meget besværligt hold at spille mod.

Mht vores snak om Inter vs. Milan, så har du selvfølgelig ret når du siger at vi har præsteret nogenlunde lige dårligt den seneste tid. Dog synes jeg så du glemmer et meget væsentligt aspekt i den henseende, og det er egentlig et aspekt som illustrerer meget godt hvad det er jeg mener når jeg taler om klasseforskel.

Vi har nemlig ganske rigtigt præsteret lige skidt i det nye år. Vi har spillet et par gode kampe mod Napoli og Cagliari (Coppa-kampen), og så har vi præsteret forholdsvis dårlige kampe mod Atalanta, Lecce og Cagliari (Serie A). I samme periode har Milan spillet et par gode kampe mod Cagliari og SPAL (Coppa) samt et par dårlige kampe mod Brescia, Udinese og Verona.

Men hvor vores ovenstående kampe har udgjort et klokkeklart lavpunkt i sæsonen indtil videre (nogle er endda gået så vidt som at kalde det en "krise"), så har Milans kampe udgjort den bedste periode de har haft i hele sæsonen. Med andre ord: Når vi i denne sæson præsterer det dårligste vi kan og Milan præsterer det bedste de kan, så er vi på niveau.

Og lige præcis det faktum er jo sådan set en perfekt lille nedkogning af min påstand om at der eksisterer en klasseforskel på de to hold i denne sæson.
Skrevet af Rossoneri
Endvidere giver det god mening, rent økonomisk - samme afkast til halvdelen af prisen.

Lad mig starte med at sige, at jeg sådan set også er tilhænger af et fælles stadion.

Jeg ville ikke græde snot, hvis hver havde sit, men det er helt fint for mig.

Jeg vil dog umiddelbart mene, at ovenstående udsagn ikke er helt korrekt.

Det er naturligvis korrekt, at hvert hold max spiller to kampe om ugen og at billetindtægter ikke påvirkes af en ekstra ejer.

Omvendt er moderne stadions jo tænkt som faciliteter der bruges alle årets dage (læs: genererer indtægt udover på kampdag).

Disse indtægter skal deles mellem klubberne og derfor kan man have en lille bekymring om, at der stadig er en fordel til dem der udnytter stadions bedst, i en kommerciel forstand.

Nuvel, det er ikke et realistisk scenarie og der er næppe tvivl om, at udbyttet af investeringen (i hvert fald på kort sigt) er bedst ved en dele-model.

Og det er da også noget der kommer til at give et kvantespring for begge klubbers økonomi.
Skrevet af Flying Dutchman
@ I4L

Det er helt sikkert nogle valide pointer!

Jeg kigger dog hellere på den nuværende form. Jeg er for så vidt enig i, at vores nuværende form konstituerer et hold, der er på vej ud af sæsonens ringeste perioden, mens Milans ditto er et hold, som er i sæsonens bedste periode. Men det er vel i og for sig underordnet, når begge disse er cirka lige gode (eller ringe, om man vil)?

Som jeg ser det, har Milan og Inter haft to ret ens januarmåneder, rent formmæssigt, hvorfor jeg også forventer en lige kamp.

Angående Lazio, så har du da ret i, at de overpræsterer. Det gør ethvert hold, som smadrer et klubrekord og som ikke lider pointtab i sytten runder i streg (alt i mens man scorer 45 mål og kun inkasserer 26 i samme periode). De har slet og ret imponeret. Det skrevet, så har de gode muligheder for at holde det kørende lidt endnu - men det afhænger efter min mening for meget af for få spillere.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Flying Dutchman
@ Rosso

Du tænker ekstra indtægter i form af koncerter, andre sportsbegivenheder og så videre?

Jeg ved nu ikke... Hvis vi skal tage Juventus Stadium som eksempel, så tjente de i 17/18 56,4 mio. € på billetsalg. Samme år tjente de blot 11.340 € på "commercial projects" (stadium tours og så videre) og 4.064 € i no-match day activities. Altså, en meget lille indtægt, hvis fordel efter min mening forsvinder helt, når nu opførelse- og driftomkostningerne bliver delt.

Finten er den, at selv GM efterhånden bliver brugt forsvindende lidt til koncerter og deslige. I 2019 var der kun seks koncerter; Vasco Rossi, Ed Sheeran, Luciano Ligabue, Laura Pausini og dobbelt op på Muse.

http://www.juventus.com/media/native/investor-relations-docs/english/bilanci/1718/Relazione%20finanziaria%20annuale%20al%2030%20giugno%202018_definitiva_ENG.pdf
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Interforlivet
@FD:
Det er helt sikkert nogle valide pointer!
Og det er dine selvsagt også. Om det så bliver januar-formen eller det mere generelle niveau der kommer til at gøre sig gældende på søndag, kan vi kun gisne om.

Jeg sidder bare med en fornemmelse af at vi (som du også selv skriver) er på vej ud af nedtursperioden for at finde tilbage til det topniveau vi viste i stort set hele efteråret. Og er det tilfældet, så får Milan mere end bare svært ved at spille op med os.
Skrevet af Rossoneri
Du tænker ekstra indtægter i form af koncerter, andre sportsbegivenheder og så videre?

Egentlig tænkte jeg i en lidt bredere forstand.

I flg regnskabet, tjener Juve €31m på "other activities", hvilket dækker over aktiviteter ifm stadion.
Eller med andre ord mere end 60% af de samlede stadionindtægter.

Ser man på, at det forventes at Milanoklubberne kan hente op mod det dobbelte af bilfabrikanternes billetindtægter, er det vel grund til at tro, at det vil være det samme i tilfældet med stadionaktiviteter.

Specifikt (udfra en sammenlignelig case) vil forskellen være på €30m årligt.

Og det gør, at begge klubber ikke henter det fulde kommercielle potentiale.

Nuvel, jeg argumenterer ikke for, at det er en dårlig beslutning at dele stadion. Det var blot for at sige, at det nok var en smule forenklet at sige, at man får den fulde indtægt med den halve investering.
Skrevet af Rossoneri
Der er ingen tvivl om at Inter, på papiret, er favoritter. I er, set over sæsonen, selvfølgelig et langt bedre fungerende hold. Det fortæller tabellen os tydeligt.

Det er samtidig en kæmpe kliché at sige, at derbyet altid lever dit eget liv - men det er nu engang sandt. Hvis jeg husker ret, er det historisk set oftere blevet til sejr til det hold der ligger dårligst placeret i tabellen.

Jeg vil hellere se lidt mere ind i detaljerne, det taktiske og de forventede match-ups.

Her er det min vurdering, at Inter står med de klart bedste kort.
Først og fremmest fordi jeg tror I vinder slaget om midtbanen.
Jeg forstår simpelthen ikke, at Pioli insisterer på en 4-4-2 når nu de rette kompetencer ikke findes.
Kessíe er kort og god for dum. Han forstår ikke at læse spillet og ikke mindst udfylde rollen som sikringsspiller.

Han er en glimrende duelspiller, man han har behov for nogen der dækker af bag ham. Deri ligger også forklaringen på hvorfor han var så god i Atalanta - han havde et tre-mands forsvar bag sig.

Jeg er ikke så nervøs for jeres indlæg i boksen (jeg kommer garanteret til at æde mine ord). Men med Kjær og Romagnoli i en midterakse, er der masser af timing og fysik - også til at matche (ikke overmatche) Lukaku.

Nu ved vi naturlig vis ikke hvad Pioli kommer op med på lørdag, men var jeg ham, ville jeg skabe et ting pres på jeres centrale midtbane, så man tvang spillet ud på jeres wing backs.

De indlæg der måtte slås derfra, er jeg i hvert fald mindre nervøse for, end hvis I spiller ned igennem vores centrale akse.

Mere specifik forestiller jeg mig en 4-3-3 med Bennacer, Hakan og Kessíe/Krunic på midten.

I Brozovic og Eriksen har I naturligvis to spillere der er virkelig dygtige på bolden - også under pres. Rent taktisk tror jeg dog, at det er der Milans chancer findes.

I angrebet anser jeg, at det kunne være interessant (fra et Milan-perspektiv), at se Leao og Rebic på wingpositionerne. Med en Zlatan centralt, der altid kræver meget opmærksomhed, tror jeg de to førnævnte vil kunne skabe noget ravage og komme til chancer.

Men igen, det er bare sjældent, at logikken holder i disse kampe og alt kan ske i de 90 minutter.
Skrevet af Flying Dutchman
På hvilken side har du set de 31 mio. €?
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Ludski
For lige at deltage i snakken om Milano-derbyet, så skal man ikke glemme at kampen mange gange rækker ud over holdenes seneste form. Der er mere på spil og det reflekteres også i kampens hede, hvor jeg tit synes der tegner sig et billede af, at kvalitet slår aktuel form.

Selvom jeg godt ved at begge klubber altid gør alt for at vinde derbyet, så synes jeg alligevel at Inters motivation virker større, set i lyset af hele projektet, holdånden og ikke mindst titelkapløbet. Ac milan har været relativ dårlige hele sæsonen, men har nu fået et lille boost, grundet Zlatans tilkomst og et par "bedre" kampe, men jeg tror ikke det er nok eller holdbart i længden.

Jeg frygter for AC milan og deres fans, at luften ret hurtigt går af ballonen og at Zlatan bare kommer til at være endnu en 38-årig angriber i klub, der ikke har en backup. Desværre - for jeg håber at det snart begynder at gå bedre for Milan. Det ville klæde ikke bare italiensk, men fodbold generelt.
Inter Amala!
Skrevet af Rossoneri
@flying
Side 20 med yderligere forklaring på side 21.
Skrevet af Rossoneri
@ludski
Hvis du tænker at motivation kommer til at gøre forskellen, var det måske værd, at se et par tidligere derbyer igennem. INTET betyder mere for begge klubber.
Skrevet af Ludski
Derudover frygter jeg faktisk mere en Leao, end jeg frygter Zlatan. Ingen af vores CB´ere er særligt hurtige og kan få problemer med milans hurtige wings. Generelt virker vores tremandsforsvar til at have ret godt styr på angribere, der ikke er særligt dynamiske, hvilket Zlatan ikke er længere.

Også Rebic, der for mig virker lidt som en lotto-spiller, der er relativ bevægelig, kan jeg komme til at frygte.

MEN. Overordnet set tror jeg vi får det relativ nemt defensivt og på midtbanen og frygter mere at vi ikke kan spille os igennem offensivt, særligt når Martinez ikke er med.

Dog overmatcher Inter, i mine øjne, AC Milan på samtlige pladser på banen og det tror jeg også at vi får at se på søndag.
Inter Amala!
Skrevet af Flying Dutchman
Javel. De 31 mio. € bliver ingenlunde kun gjort op af aktiviteter ifm. stadion, så det er lidt et stretch at de 31 mio. er del af de samlede stadionindtægter.

På side 68 bliver posten delt op. Der fremgår, at der i stadionrelaterede indtægter kun var 16 mio. € (NB! Jeg læste tallene forkert i mit første indlæg til dig - her var selvfølgelig tale om millioner og ikke tusinder).
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Rossoneri
Uanfægtet det, var min pointe blot, at der også er visse indtægter der skal deles ift hvis man ejede 100%.

Det antager jeg, at vi er enige i (?)

Skrevet af Flying Dutchman
Selvfølgelig. Men op i mod skal også holdes, at løbende udgifter også deles, hvorfor jeg stadigvæk holder fast i, at tab af "other stadiumrevenue" i forhold til et stadion ejet af én klub, vil være relativt lille.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Ludski
@ Rossoneri

Jeg har skam set mine derbyer.


For mig at se er der to forskellige typer af motivation. Den for derbyet, som altid er der. Og den for hele sæsonen, der gør at man præsterer kontinuerligt, og fx vinder 50/50 kampe imod mindre hold.

Måske overlapper disciplin og motivation over hele sæsonen lidt.

Ingen tvivl. Begge hold er motiveret inden derbyet, som ja, man selvfølgelig kan se, hvis man kigger ALLE derbyer igennem. Dog er der noget større i spil for Inter i denne sæson, og det tror jeg kommer til at vise sig, fx hvis Inter kommer foran. For så kræver det noget ekstra for AC Milan at komme tilbage, og det tvivler jeg på at de har i sig. Det handler om hvem der har den støste gnist og selvfølgelig også kvalitet.

Men jeg er selvfølgelig ikke farvet af at være Inter-dreng. ;)
Inter Amala!
Skrevet af Interforlivet
@Rosso:
Nu ved vi naturlig vis ikke hvad Pioli kommer op med på lørdag, men var jeg ham, ville jeg skabe et ting pres på jeres centrale midtbane, så man tvang spillet ud på jeres wing backs.

De indlæg der måtte slås derfra, er jeg i hvert fald mindre nervøse for, end hvis I spiller ned igennem vores centrale akse.

Mere specifik forestiller jeg mig en 4-3-3 med Bennacer, Hakan og Kessíe/Krunic på midten.

I Brozovic og Eriksen har I naturligvis to spillere der er virkelig dygtige på bolden - også under pres. Rent taktisk tror jeg dog, at det er der Milans chancer findes.
Det er meget svært at være uenig med dig i at ovenstående vil udgøre en hensigtsmæssig taktisk tilgang til kampen for Milan. Det du beskriver, er lige netop den opskrift der virkede for især Cagliari og Lecce for nylig. Og jeg ville lyve hvis jeg sagde at det ikke har været bekymrende at bevidne vores manglende evne til at levere et taktisk/spillemæssigt modspil.

Håbet for os interisti er selvfølgelig at Eriksen med sine evner både med- og uden bolden kan være med til at udgøre et modspil i sig selv og dermed gøre denne taktiske manøvre (i.e. at tvinge vores spil fra midten af banen ud på vores wingbacks) sværere for vores modstandere at få held med. Det har jeg da også personligt en forventning om at vi kommer til at se lige så snart han falder helt på plads.

Jeg forstår simpelthen ikke, at Pioli insisterer på en 4-4-2 når nu de rette kompetencer ikke findes.
Igen er det meget svært at være uenig synes jeg. Jeg ved at du og FD allerede har haft denne snak i Milan-tråden, så jeg vil blot nøjes med at erklære mig enig i at der findes en god bunke af argumenter for hvorfor en 3-5-2 eller en 3-4-3-opstilling ville give rigtig meget mening at gøre brug af med de spillere I har til rådighed.
Skrevet af Rossoneri
...så jeg vil blot nøjes med at erklære mig enig i at der findes en god bunke af argumenter for hvorfor en 3-5-2 eller en 3-4-3-opstilling ville give rigtig meget mening at gøre brug af med de spillere I har til rådighed.

Altså, for en god ordens skyld skal det siges, at både @fd og jeg vist er ret enige i, at det faktisk ikke giver mening, at arbejde med et tre-mands forsvar med den eksisterende trup.

Det ville have krævet, at klubben investerede i min. én markant profil til forsvaret.

Der er dog, ganske som du skriver, mange gode grunde til at arbejde hen mod et tre-mands forsvar når sommerens vindue åbner.

Generelt set, tror jeg der sker en hel del til sommer. Denne vinters vindue har I hvert fald ovebevist mig om, at et salg kommer til at ske så snart stadionplanerne er på plads.

I det perspektiv tror jeg egentlig også, at klubben på strategisk plan, har tænkt sig at skabe et hold omkring 4-4-2. Måske med Rangnick i spidsen.
Skrevet af Interforlivet
@Rosso:
Altså, for en god ordens skyld skal det siges, at både @fd og jeg vist er ret enige i, at det faktisk ikke giver mening, at arbejde med et tre-mands forsvar med den eksisterende trup.

Det ville have krævet, at klubben investerede i min. én markant profil til forsvaret.
Haha. My bad.

Jeg kan selvfølgelig sagtens se at selve 3-mands-konstellationen kan volde problemer med en Kjær der ikke umiddelbart passede ind i systemet i Atalanta, en Romagnoli som har meget lidt (hvis overhovedet nogen?) erfaring med systemet samt en Mussachio som man vel kan sige det samme om.

Jeg vil dog stadig mene at det man ville vinde ved at skifte system allerede nu er nok til at det vil kunne svare sig. Og tænker jeg især på tre ting:

1) at man potentielt vil kunne ændre Conti og Theos status som gennemsnitlige backs til den potentielt bedste back-konstellation i ligaen (sat på spidsen men alligevel),

2) at man ville hjælpe den kære Kessié noget så gevaldigt (som du selv beskriver i dit første indlæg om derbyet)

3) at man ville kunne udnytte Leao og Rebic (og egentlig også Castillejos) evner langt bedre

Og ja, jeg sidder med samme mavefornemmelse omkring Milans sommer. Der kommer nok (endnu engang) til at ske en del. Det bliver spændende at følge.
Skrevet af Flying Dutchman
Men som Rosso og jeg også var inde på i Milantråden, så mangler Milan i så fald i hvert fald en "De Vrij", som jo er absurd vigtig hvis man vil spille tremandsforsvar, alt i mens jeg også syntes og synes, Milan ikke har en oplagt mediano/regista (hvor Rosso så ikke var enig i, det behøvedes i en 3-4-3).

Jeg tror ikke, Milan vil få noget som helst ud af at spille med et tremandssforsvar, som truppen er lige nu .
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
annonce
0