Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Flying Dutchman
Heh :)
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Rossoneri
Eriksen med alt hvad han er, indbefatter en ægte Conte spiller.

Det mener jeg umiddelbart er en halv sandhed, hvilket Conte da også selv har understreget.

Eriksens personlighed er endog meget langt fra det Conte normalt går efter; "determineret", "modig" og "expressive" (i umiddelbar mangel på et godt dansk udtryk for samme).

Eriksen er tryghedsnarkoman og Conte er mere en mand der vil smide sine spillere for løverne og forventer, at de skyder brystet frem og viser mandsmod. Conte har kaldt ham for "genert".

Derfor mener jeg det er fair, at stille spørgsmålet om de to ting kan kombineres.

Tænk på Godin eller Skriniar, de har bestemt ikke faldet til med det samme, som er et af dine (mediernes?) argumenter mod Eriksen.

Først og fremmest vil jeg lige understrege, at jeg ikke har et argument mod Eriksen,
Jeg skriver ikke dette som drilleri eller andet, men fordi jeg oprigtigt håber Eriksen lykkes.

Og dertil kommer, at jeg synes det er en interessant debat i et større perspektiv. Snakken om talent/færidgheder vs rette omgivelser (både taktisk, spillemæssigt og på det personlige plan).

Kjær er jo et fantastisk eksempel på en spiller der gik fra totalt flop i Atalanta til Top5 (efter min mening) i ligaen.

At Godin og Skriniar ikke er faldet til har, efter min ydmyge mening, andre årsager. Primært at de bare ikke er optimale match til Contes fodbold - dygtige fodboldspillere eller ej.

Ja det tager lang tid med Eriksen, men husk på, at det gjorde det også for ham i Ajax og Tottenham.

Jeg stiller på ingen måde spørgsmålstegn ved Eriksens kvaliteter. Som jeg har skrevet andetsteds mener jeg, at han i hans bedste tid i Tottenham var blandt de fem bedste midtbanespillere i verden.

Spørgsmålet er om Contes tålmodighed er til det. Det kan vel være, at han (nogle gange) viser tillid til Eriksen i medierne - andre gange gør han dog det modsatte.
Og den slags trives vores kære landsmand meget skidt med.

Jeg synes ærligtalt det er for let købt af medierne at smide argumentet at det allerede har taget for lang tid med ham.

Ja, pressen er sjældent fair. Men som @flying også er inde på, så kommer navnet Christian Eriksen med meget store forventninger. Når man har set spillere som Lukaku, Barella og Sensi slå til fra dag ét, hvorfor skulle Eriksen så ikke gøre det samme?
Ovenstående er selvfølgelig ikke en gengivelse af min holdning, men pressens argument.

Og igen, hvad gør den slags kritik ved Eriksens lidt skrøbelige psyke?

Spørgsmålet er så om Marotta og Conte tror det samme.

Ja, det er sådan set det hele mit spørgsmål er funderet i.

Som sagt tror jeg helt klart Eriksen har de spillemæssige kvaliteter. Men er han det rette fit til Inter og Conte? Det er jeg ikke nødvendigvis sikker på.

Min egen tanke er, at Eriksen skal have en træner a la Ancelotti, Klopp, Mourinho osv for at fungere optimalt. Ikke dermed sagt, at han ikke kan blive en succes i Inter.
Skrevet af Rossoneri
Endvidere oplever jeg en klar diskrepans mellem hvad medierne skriver og hvad Conte siger. Ifølge medierne ved Conte ikke hvad han skal med Eriksen og er sidstnævnte på vej ud igen hver anden dag - men når man ser Conte´s pressekonferencer, har piben altså en anden lyd.

Enig, men nu er der selvfølgelig også stor forskel på "medierne".

Der er naturligvis dem der søger sensationen, hver gang Eriksen bliver taget ud eller ikke starter. Og det er da heller ikke dem jeg henviser til.

Jeg ser mere på de kommentarer og analyser der kommer fra pundits.

Og omend Conte bakker Eriksen op, så gør han også det modsatte. Fx når han kalder Eriksen "genert", hvilket selvfølgelig ikke er sagt i en flatterende sammenhæng.

Her er vi så tilbage ved spørgsmålet om et (potentielt) personlighedsclash mellem Conte og Eriksen.

Jeg tror ikke det er gået manges næse forbi, at Conte er meget direkte i sin feedback og kritik - det inkluderer den der går på ham selv.
Den ærlighed fungerer utroligt godt for mange - navnlig i en performanceverden som sport. Men her er Eriksen umiddelbart ikke som topspillere er flest - han er mere sky, skrøbelig og introvert.

Kontekst er i min verden også vigtigt. Eriksen kom i januar og hvis det havde været et helt normalt forår, så kunne man med rette have forventet noget mere af ham.

Jeg er sådan set 100% enig.

Mit spørgsmål gik egentlig heller ikke på rationalet i om Eriksen er en dygtig fodboldspiller og om han (isoleret set) har det der skal til for at slå til i Inter.

Det går mere på om der er tålmodighed til at vente på det, på et hold der har hentet en træner med henblik på Instant succes.

Eriksen var ikke dyr, men han er lige kommet ind ad døren, så for bare at breake even, skal der et bud på bordet, som mange klubber i de her Corona-tider formentlig ikke er villige til at lægge for ham.

Jeg tror nu bestemt ikke der ville være problemer med at hente €30-40m (og nok også mere) for en spiller som Eriksen.
Skrevet af Flying Dutchman
Men Rosso, jeg synes ærligt talt, du tolker lige lovligt meget. Selvfølgelig er det måske, måske ikke holdbart, hvis Conte er hård og kontakt og Eriksen er skrøbelig og introvert, og der af den årsag skulle være en personlighedsclash.

Problemet med det argument er dog, at hverken du eller jeg ved om det så også er forholder sig sådan. Jeg er så anset villig til at gå med til, at Conte - qua hans opførsel til pressekonferencer, i interviews og på sidelinjen - nok næppe er en bly viol.

Jeg er til gengæld ikke helt med på idéen om, at Eriksen skulle være "sky, skrøbelig og introvert" - det er reelt set også noget, du gisner om. Bevares, jeg er helt med på, at Eriksen nok ikke er den mest højlydte til festen og at hans sindige (næsten) jyske personlighed kan stå i skærende kontrast til Conte´s gestikulerende syditalienske jeg - men her er trods alt tale om en spiller, der som seksten-årig flyttede til et andet højlydt land og som siden har begået sig på internationalt topniveau i fodbold. Ikke kun det, men oftest også som bærende - hvis ikke den mest bærende - spiller på holdet. Det gør man altså ikke, hvis man er skrøbelig eller særligt sky. Min fornemmelse - underbygget af små historier fra hans tid hos Ajax - er, at Eriksen er noget mere kantet, end de fleste tror (selvom han selvfølgelig ingen Stankovic eller Materazzi er).

Nu falder jeg selvfølgelig også selv i gisningsfælden, men lur mig om ikke Conte og Eriksen er noget nærmere hinanden i deres personligheder, når kameraerne er væk og ting skal drøftes ansigt til ansigt. Jeg ved det selvfølgelig ikke - men logikken synes derefter.

Jeg tror, Eriksens påståede vanskeligheder bunder i noget mere prosaisk - som jeg også beskrev - hvorfor jeg også så absolut tror, at efter et på alle måder svært forår, vi får mere og mere af den "gamle" Eriksen at se i løbet af næste sæson.

Omvendt tror jeg også, at hvis der kommer et stort bud, at klubben ikke siger nej til et salg. Men det gælder vel for samtlige spillere, De Vrij og Lukaku fraregnet.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Flying Dutchman
Der render i øvrigt et par interessante "gratis" spillere rundt i Europa lige nu (eller snart) - som det ikke ville undre mig, vi, i bedste Marotta-stil, kigger nærmere på i disse dage.

Eksempelvis Vertonghen, som kan dække både back og midterforsvarer; eller Mandzukic (undskyld I4L), som ville være en temmelig oplagt vice-Lukaku. Götze ville også være et sjovt projekt - det samme med Malang Sarr, som vi har været sat i forbindelse med.

Der rygtes ingenting, men Marotta har jo for vane at hente (aldrende) spillere billigt, hvorefter Conte sætter dem i stand.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Rossoneri
Jeg skal rette mig selv, hvis det fremstår som endegyldige tolkninger. Det er ikke sådan det er afsendt. Det er selvfølgelig betragtinger fra min side, der dog er bygget på en generel opfattelse af Eriksen og ikke mindst hvad folk omkring ham har udtalt.

Her har jeg flere gange set ordet "introvert" brugt.

Og selvfølgelig er Eriksen ikke skrøbelig i en mere generel forstand - men relativt til hvad man ofte ser fra topspillere, så mener jeg alligevel det er fair at konkludere, at han har et relativt stort behov for trygge rammer.

Hvis vi samtidig tillader os at konkludere (som jeg opfatter du er med på), at Conte nok i højere grad er i den grøft hvor en spade bliver kaldt en spade, så er der i hvert fald et potentielt mismatch der.

Jeg kan i hvert fald selv skrive under på, at en direkte og ærlig ledelsesstil ikke altid bliver lige godt modtaget. Så er spørgsmålet om man ændrer sin stil overfor den enkelte medarbejder eller konstaterer, at den pågældende ikke passer ind på teamet.

Her har du naturligvis fuldstændig ret i at jeg ikke aner hvordan Conte er bag lukkede døre - måske ændrer han personlighed. Det kan vi hver især gisne om.

Og for egentlig at lukke den (for mit vedkommende), så var det et åbent spørgsmål. Det synes jeg der er kommet en ret tydelig holdning til.

Tak for det!
Skrevet af Flying Dutchman
Jeg tror da gerne, at Eriksen er mere introvert - i al fald mere end så mange andre. Men det er jo ikke nødvendigvis en skidt ting, ej heller noget der bør føre til interpersonelle problemer. Der findes trods alt en del fodboldspillere, som har bragt det langt, uden at være dem man lægger mest mærke til på og udenfor banen; of the top of my head kan Arjen Robben, Xavi Hernandez, Philip Lahm og vores egen Zanetti nævnes.

Og selvfølgelig er Eriksen ikke skrøbelig i en mere generel forstand - men relativt til hvad man ofte ser fra topspillere, så mener jeg alligevel det er fair at konkludere, at han har et relativt stort behov for trygge rammer.

Måske, måske ikke - men selv hvis det forholdt sig sådan, så har det påviseligt ikke været et problem for ham hidtil.

Hvis vi samtidig tillader os at konkludere (som jeg opfatter du er med på), at Conte nok i højere grad er i den grøft hvor en spade bliver kaldt en spade, så er der i hvert fald et potentielt mismatch der.

Jeg tror virkelig, du leder efter drama hvor der ingen drama er! :)

Eriksen har spillet og præsteret under både Jol og De Boer, som begge står kendte som temmelig kontante typer - især førstnævnte gør hvad det angår ikke under for Conte. Eriksen har ligesom været der og jeg tror ikke, han bliver synderligt skræmt af en træner, der er lidt mere højlydt og ligefrem end andre.

Tak for det!

Selv tak for snakken.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Slettet(560810232201)
Rossoneri:

Det mener jeg umiddelbart er en halv sandhed, hvilket Conte da også selv har understreget


Jeg tror vi snakker forbi hinanden. Jeg snakker om kvaliteter, på banen, fysisk. Du taler mere om det mentale/personlige aspekt. Hvilket jo unægtelig hører sammen.
Jeg mener dog, og holder fast i, at vi ikke ved hvad der forgår på træningsbanen, dog ser vi en mere aggressiv Eriksen, og om det er pga. Contes udtalelser eller om det er en særlig ting de arbejder på, på træningsbanen ved jeg ikke. Men jeg tror på det sidste.

Og dertil kommer, at jeg synes det er en interessant debat i et større perspektiv


Sådan læser jeg også dit indlæg, jeg ser det ikke som drilleri.
Det ér en spændende debat, hvilket også er derfor jeg forsøger at trække den lidt væk fra mediernes perspektiv, som jeg synes er alt for ensidigt og i nogle tilfælde decideret unuanceret og meget overskriftbaseret.

At Godin og Skriniar ikke er faldet til har, efter min ydmyge mening, andre årsager. Primært at de bare ikke er optimale match til Contes fodbold - dygtige fodboldspillere eller ej.


Men er det ikke også dit argument med Eriksen?
Skriniar var jo en klasse spiller før Conte, i Inter. Han er det i stor grad stadig - og han udvikler sig i et tremandsforsvar, hvilket Godin i den grad også gør. Og det er mit argument, at det gør Eriksen også.

Når man har set spillere som Lukaku, Barella og Sensi slå til fra dag ét, hvorfor skulle Eriksen så ikke gøre det samme?


Jeg er med på at det ikke er dit argument, men jeg tillader mig lige at svare på det alligevel, fordi jeg synes det vigtigt at få frem i lyset.

Barella og Sensi var begge vant til 3-5-2 systemt, samt den italienske liga. To meget meget vigtige faktorer. Lukaku var Contes drøm, og Conte havde ret med hans udtalelser og idéer. Lukaku slog til, ikke med det samme, men efter lidt tid med lidt modstand (særligt fra Icardi fangruppen), og har vist sig at være helt perfekt til Contes måde at spille på, særligt fordi hans rolle er så stringent. En trequartista, er i mine øjne meget mere flydende, og har brug for hjælp fra midten.

Eriksen kommer ind til et hold hvor Sensi og Barella er skadet, Brozo i en fase af at være OK og ikke mere. Oppe foran har Eriksen Lukaku, som også har vist prøver på godt sammenspil, men han har også haft Lautaro som alle ved har spillet rigtig skidt efter Corona (og lidt inden).

Det har på ingen måder været optimale forhold for Eriksen. Lig dertil mine argumenter fra før med ny staff, liga, holdkammerater, taktik og kultur.

Dybest set tror jeg virkelig på at Eriksen kommer til at være helt kanon i Inter, han skal bare lige have tid.

Tænk på, Eriksen har efter alt at dømme selv kunne vælge hvilken klub han ville til. Jeg er med på at Marotta er rigtig dygtig til at forhandle, men Eriksen har også haft egen indflydelse på sit valg og jeg tror han selv har valgt Inter og dermed også Conte og filosofien.

Havde Eriksen ikke synes om projektet, Conte og filosofien, så havde han næppe valgt Inter. Det føler jeg mig meget overbevist om.
Skrevet af Rossoneri
Men er det ikke også dit argument med Eriksen?
Skriniar var jo en klasse spiller før Conte, i Inter. Han er det i stor grad stadig - og han udvikler sig i et tremandsforsvar, hvilket Godin i den grad også gør. Og det er mit argument, at det gør Eriksen også.

Det er umiddelbart kun en del af mine betragtninger.

Som du skriver ovenfor, tænker jeg faktisk først og fremmest, om Conte og Eriksen som leder og medarbejder er et godt match. Mere specifikt, trives Eriksen under Contes ledelsesstil?

Som @flying rigtig nok påpeger, så kan det jo sagtens være, at Contes ledelsstil er anderledes overfor Eriksen end det man ser på TV og det man har hørt fra tidligere spillere.

På det rent spillemæssige plan, tror jeg ikke der er tvivl om at Eriksen har alt hvad der skal til for at slå til i Serie A. Dog, og her bliver tingene flydende ift tekniske og personlige kompetencer, synes der også, at være en form for gap mellem det Eriksen viser på banen og Contes forventninger/krav. Fx når Conte kritiserer Eriksen for at være for "genert".

Rent spillemæssigt, kan jeg dog have større bekymring for om Eriksen og Brozovic kan ko-eksistere.

I min optik, er Eriksen klart bedst når han er det absolutte kreative omdrejningspunkt. Han falder ned i banen og henter bolden, driver den fremad, slår skarpe pasninger og holder fart i spillet og kommer til gode gode afslutningsmuligheder.

Men der er et overlap med Brozovic her, som jeg ser det. Og kan de begge udfolde sig samtidig?
Det er naturligvis spekulativt, baseret på nogle teoretiske taktiske betragtninger - ikke mindst fordi Eriksen og Brozovic nærmest ikke har spillet sammen.

Men efter min bedste overbevisning, er to primære spilopbyggere og kreative omdrejningspunkter sjældent en farbar vej.

Det er så muligt, at Conte kan "omskole" Eriksen til primært at være en mere klassisk trequartista. Det skal så stå til Contes ære hvis han formår det.
Skrevet af Rossoneri
Tænk på, Eriksen har efter alt at dømme selv kunne vælge hvilken klub han ville til. Jeg er med på at Marotta er rigtig dygtig til at forhandle, men Eriksen har også haft egen indflydelse på sit valg og jeg tror han selv har valgt Inter og dermed også Conte og filosofien.

Sådan helt isoleret set - og ganske udenfor snakke om Eriksens kompetencer og psyke, så mener jeg ikke dette er helt korrekt.

Hvis jeg husker ret, var de fleste klubber interesseret i at hente Eriksen på en fri transfer til sommer. Der var faktisk ikke mange klubber der stod klar med pengepungen ift til en spiller der kunne hentes gratis 6 måneder senere. Ikke mindst fordi han også er dyr i løn og de store klubber stod måske ikke lige og manglede ham. Bl.a. hentede United som bekendt Bruno Fernandes og løste dermed deres problem på den position.

Mourinho er, som bekendt, en rimelig konsekvent herre og der var ingen tvivl om at Eriksen blev frosset ud, efter han nægtede at forlænge sin kontrakt.

Faktisk spillede han kun fuld tid i 12 af 29 kampe i Tottenham (både under Poch og Mourinho).

Eriksen ville næppe miste sin plads på landsholdet, men med udsigten til et forår primært på bænken, kunne det givetvis gå udover hans form til EM.

Dermed mener jeg også der var et vist pres på Eriksen for at vælge en arbejdsgiver der stod klar med en kontrakt og spilletid allerede fra januar.
Skrevet af Slettet(560810232201)
Rossoneri:

Det synes jeg med al respekt, er spekulativt. Nu henviser du til Bruno Fernandes. Han blev solgt efter Eriksen, og på helt samme præmisser. Så der må være en god grund til at Eriksen fravalgte United, som han blev kædet sammen med (ved jeg fordi jeg har en del United kollegaer)

Han er blevet holdets omdrejningspunkt, fordi han skulle være det, ligesom Lukaku er for os. Eriksen er ikke vores omdrejningspunkt, men derimod er ekstra giftigt våben, forhåbentlig.
Skrevet af Rossoneri
Du har selvfølgelig helt ret - det er rent spekulativt fra min side. Jeg har kun det jeg normalt anser som pålidelige medier at gå ud fra.
Her var min oplevelse ikke, at klubberne stod i kø for at hente Eriksen. Men det er selvfølgelig også kun en lille skare af klubber der er relevant for en spiller som Eriksen, hvis han skulle tage et skridt op ift Tottenham (i hvert fald på daværende tidspunkt).

Men dermed er dit udsagn, med al respekt, præcis det samme.

Jeg vil dog påstå, at det som regel er mere optimalt, at finde sin kommende arbejdsgiver optil sæsonstart fremfor midtvejs.

Lige omkring United, kan man også spørge om Eriksen reelt ville se et skifte dertil som et skridt opad stigen, da han skulle træffe sin beslutning. Og havde han lyst til at spille for en anden PL-klub af respekt for Tottenham?

Men ja, sandheden kender ingen af os givetvis og vi kommer heller ikke til det. Eriksen ville jo aldrig stille sig op og sige, at han valgte Inter af nød. Og dermed kan man selvsagt heller ikke afvise, at han valgte Inter fordi det var hans absolutte førsteprioritet.
Skrevet af Slettet(560810232201)
Præcis. Ligesom man heller ikke kan sige at vi ikke var hans førsteprioritet.

Jeg ved bare at han er her nu, at han blev taget imod som en stjerne af fansene, og at han har spillet godt nok med alle argumenter fra forgående poster in mente.

Jeg glæder mig meget til 20/21. Der står hans første rigtige prøve.
Skrevet af andib
Der behøves ikke at blive spekuleret mere i Messi i Inter-lejren. Men det var I jo næsten også godt klar over, selvom det havde været spændende at se Messi udenfor spansk fodbold.

https://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/udenlandsk_fodbold/italienskfodbold/rygterne-ruller-ren-fantasi-for-os/8216594
Kenny Dalglish had scouted the young star at Bordeaux, and requested the chairman Jack Walker to begin discussions with the player’s club. He refused, and famously said, “Why do you want to sign Zinedine Zidane when we have Tim Sherwood?”
Skrevet af Flying Dutchman
Ifølge Di Marzio er vi i pole position til både Tonali og Kumbulla - hvor han mener at især førstnævntes offentliggøreæse er et spørgsmål om dage, snarere end uger.

Med Hakimi´s tilgang, en potentiel tilgang af de to ovennævnte, mangler der vel reelt set "kun" en tilsvarende løsning på venstrewingback, samt en vice-Lukaku, gør det ikke?
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Slettet(042125212608)
Ja det tegner godt med Kumbulla og Tonali, det ville være nogle seriøst spændende spillere for fremtiden og rart at se en længersigtet strategi fortsætter.

Kumbulla kommer dog angiveligt til at koste os min en af Vergani og Salcedo så det kan blive ganske bekosteligt.

Jo en vice Lukaku og venstre WB mangler, men ser ud til også at blive noget af en opgave.
Skrevet af Interforlivet
@FD: Jo, under forudsætning af at ingen fra "grundstammen" bliver solgt, så vil jeg også mene at vi med en tilgang af Tonali og Kumbulla kun mangler en WB og en vice-Lukaku for at have en trup som bør være stærk nok til at byde Juventus op til dans for alvor.
Skrevet af Slettet(042125212608)
Den største hindring for det vil dog uomtvisteligt blive erfaring og lederevner. Bastoni, Hakimi, Barella, Martinez, “Sensi”, “Esposito” “Kumbulla” og “Tonali” vil være en ret betydelig del af kernen på holdet med en gennemsnits alder på under 21,5år.

Det er mere et hold for fremtiden end her og nu, det bliver ikke meget mindre udtalt når man ser på at alderen af Skriniar, De Vrij, Gagliardini, Brozovic, Eriksen, Lukaku og “Vecino”, med de spillere er gennemsnitsalderen på ca. 24år.

Det er kun “old boys” som Handanovic, Young, D’ambrosio, Ranocchia. “Sanchez”, “Candreva” og “Godin” der trækker det op, men det ændre ikke meget på en stor del af holdet er meget ungt hold især når kun Handanovic kan betragtes som starter, det vil være meget atypisk ungt for en mesterskabs aspirant i serie a.
Skrevet af Flying Dutchman
Alder er ikke ensbetydende med lederevner og erfaring. Bastoni og Barella har begge to vist, at de ikke er bange for at gå forrest og tage taktstokken, også selvom ældre spillere har været på banen. Jeg glemmer i al fald sent den kamp, hvor Barella dirigerede rundt med Valero og Candreva. Det handler om personlige egenskaber, ikke det år man er født i - og her ser jeg, at Handanovic, De Vrij, Skriniar, Bastoni, Brozovic, Lukaku, Eriksen og Barella bare af de nuværende mere eller mindre sikre startere har vist gode lederevner.

Så der er jeg ikke bekymret.

Mine bekymringer ligger klart hos det mentale - hvor vi stadigvæk har for lange nedgangsperioder, hvor vi smider dumme point, som ellers bør være så godt som sikre - samt bredden. Sidstnævntes arbejdes på - og så må vi håbe, at Conte kan få pustet endnu mere grinta ind i det her hold.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Flying Dutchman
Normalt bringer jeg ikke rygter videre fra fcinternews.it - af åbenlyse årsager - men den her er alligevel for god til at lade være.

Ifølge dem er Marotta i kontakt med Parma om...

... Andreas Cornelius.

Det må i så fald vel være som vice-Lukaku? Man kan dog ikke benægte, at Cornelius har imponeret i år.

Anyway, den kastes i and-kategorien indtil videre.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
annonce
0