Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Chino
Inter har jo aldrig spillet flot fodbold. Det mest underholdende ved at være Inter-fan op gennem 00´erne har været vores Pazza-tendens og transferaktivitet.

Men alligevel har Conte formået at få Inter til at spille det flotteste og mest varierende offensive spil i mange, mange år.

I de seneste kampe er det tydeligt, at håndbremsen er trukket. Conte spiller simpelthen safe for at hive mesterskabet hjem. Det virker klogt.
Skrevet af Interforlivet
@Chino: Jeg kunne ikke være mere enig. Det har aldrig været en del af klubbens kultur at skulle spille underholdende fodbold, så hvorfor lige pludselig gøre dette aspekt relevant? Det virker oplagt at tolke kritikken som en undskyldning for at kritisere Conte og så ikke så meget andet.

Denne her Serie A-sæson har været fuldstændig suveræn indtil videre - intet mindre. Og det falder først og fremmest tilbage på Conte efter min mening.
Skrevet af Slettet(560810232201)
Chino og I4L, helt helt enig.
Skrevet af Flying Dutchman
For det første, selvom I skal være hjertelig velkommen til det, så giver jeg ikke en hujende fis for "sådan har det altid været, så sådan skal det være nu også" argumentet - hverken i fodbold eller i andet. Hvis vi levede efter den regel, så ville vi stadigvæk leve på en flad jord og brænde kvinder, hvis næser var lidt for store. Forandring er ikke kun en fryd - det er en nødvendighed. Så hvis påstanden er, at vi "aldrig har spillet flot fodbold", betyder det ikke at vi så skal være tilfredse med at vi igen ikke gør det.

Derudover er jeg slet og ret uenig i påstanden. Nej, Inter har i min tid som fan meget, meget sjældent spillet det, de fleste fodboldfans vil kategorisere som "angrebsfodbold". Men det er dælme ikke det samme som at vi ikke har spillet flot fodbold. Der har været rigeligt med sågar længere perioder, hvor vi spillede i mine øjne flot fodbold, hvor angrebslyst og flotte driblinger måske ikke sad i højsædet, men hvor intensitet, grinta og stærke defensive dyder gjorde. Det er blandt andet derfor jeg blev Interfan - jeg ville hellere se et hold, med Inters intensitet og næsten fatalistiske fandenivoldskhed, end (dengang) Arsenals og Reals såkaldte flotte fodbold.

Jeg vil endda gå så langt som at sige, at vi indtil og med Genoa kampen netop spillede flot fodbold, i mine øjne. Siden da har det været dræbende kedeligt, hvor jeg ofte fanger mig selv i at lave alt muligt andet, end at se det hold, jeg har fulgt i over tyve år. Det er kun sket én gang før; og det var under Mancini´s anden periode, hvor vi også spillede forfærdeligt, kedeligt, resultatorienteret fodbold.

At I er underholdt, er fint. Det er jeg ikke.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Flying Dutchman
@ I4L

Det virker oplagt at tolke kritikken som en undskyldning for at kritisere Conte og så ikke så meget andet.

Tolk du bare løs - det betyder ikke det vilde. Jeg kunne i stedet for tænke mig, du læser hvad jeg faktisk skriver, frem for at læse mellem linjerne. Det kunne være fedt for, du ved, debatten...

Det har aldrig været en del af klubbens kultur at skulle spille underholdende fodbold

Sludder. Det har aldrig været del af klubbens kultur at spille (super)offensiv fodbold. Det har til gengæld i mine mange år som fan været reglen frem for undtagelsen, at vi over det store og det hele underholder - i hvert fald mig. Pt. er jeg ikke tilnærmelsesvis underholdt.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Flying Dutchman
Jeg forstår desuden ikke polemikken - jeg er ikke engang ud i en kritik af Conte, selvom det ihærdigt forsøges at vinkles dertil. Jeg kommer med et par simple påstande:

- Det er kritisabelt at vi overlader al initiativ til Cagliari og reelt set er tættere på at inkassere et mål end at lukke kampen.
- Vi er drønkedelige for tiden.

Forhold jer til dem, fremfor at digte løs og finde på alt muligt whataboutery. Lad høre; synes I, det er fedt at fedte en ét måls sejr hjem mod rækkens bundhold, stille sig tilfreds med det ene mål og overlade al initiativ til dem? Er I underholdt for tiden?

Hvis ja, så er jeg åben for debatten. Hvis I heller ikke synes, det er super sikkert i dag og/eller at vi spiller nogle kedelige kampe i de sidste par runder, så forstår jeg vitterligt ikke hvorfor I har så stor en lyst til at hoppe i brechen for en mand, jeg ikke engang angriber.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Interforlivet
@FD: Du tager lige lovlig meget på vej efter min mening. Jeg kan selvfølgelig ikke tale for Urban og Chino, men mit indspark handlede nu mere om den generelle tendens man ser lige pt. hvor holdet (herunder selvfølgelig særligt Conte) skal kritiseres for at spille med håndbremsen trukket end det handlede om dig. Det samme gælder derfor min motivtolkning.

Og ja, jeg føler mig i dén grad underholdt - ikke pga spillet men pga spændingen. Det er store sager vi er ude i pt. - større sager end vi har været ude i i et årti. Af den grund forstår jeg til fulde Contes argument om at æstetikken nedprioriteres kraftigt grundet chancerne for at hive Scudettoen hjem.

Og det pudsige/sjove er jo så at sæsonen generelt set har været en af de mest underholdende i mange, mange år.

Så ja, jeg synes ærlig talt der er mange grunde til at kritikken lige pt. ikke bare er forfejlet men decideret fjollet.
Skrevet af Chino
@FD

Det virker en smule barnligt og naivt, når du efter en periode på ganske få kampe i et nervepirrende scudetto-kapløb, gerne vil gøre et problem ud af, at du i nogle få kampe ikke er underholdt i en sæson (og generel tid under Conte), hvor vi har spillet det flotteste fodbold i mere end et årti, har 11 (!) sejre i træk og har sat Milan og Juventus med henholdsvis 11 og 12 point i april.

Jeg synes, det er helt tydeligt, at holdet har trukket håndbremsen og spiller mindre risikobetonet for at undgå at lave fejl og lukke mål ind. Det virker fornuftigt i den nuværende situation at stramme lidt mere op på organisationen. Konsekvensen af det er så mindre underholdende kampe, men til gengæld en scudetto. Hvis det ikke er OK, synes jeg du har nogle urealistiske forventninger til holdet.

Vi har så meget styr på Cagliari, at Handanovic kunne have siddet i skrædderstilling foran kassen de første 80 minutter.
Skrevet af Flying Dutchman
@ I4L

Så du motivfortolker ud fra noget, jeg ikke skriver, og når jeg reagerer på det, så er det mig der "tager lige lovligt meget på vej"? Javel, ja. Tja, det må være "den sproglige barriere" der spiller et puds igen her.

Faktum er, at jeg kommer med to simple påstande:

- Vi er ikke ud i sikre sejre, selvom der absolut ingen grund er til ikke at få disse. Når vi kan presse et hold i bund når vi står til at tabe point, så kan vi fanme også gøre det når vi er foran.
- Vi spiller lige nu ikke underholdende efter min mening.

Det bliver af dig så tolket til, at jeg kritiserer Conte (en mand, du nu hopper i brechen for i tide og mest i utide, efter at have svinet ham til i vinters - du ved, dengang man stadigvæk måtte svine folk til), selvom jeg ikke nævner eller sågar hentyder til ham i indlægget.

At du så føler dig underholdt "på grund af spændingen" er fair nok, men det gør jeg ikke. Jeg synes, de sidste seks kampe har været drønkedelige, grænsende til det skandaløse, ligesom vi havde en længere periode i efteråret hvor spillet også var til at lukke op og skide i. At Conte nedprioriterer æstetikken er hvad det er, men det er ikke noget jeg forstår eller respekterer, når nu vi også hev tre point i hus i de kampe, hvor vi faktisk spillede flot, intenst, overlegent fodbold. At vi hiver étmålssejre hjem mod Sassuolo, Bologna, Cagliari, Torino og Parma er isoleret set ikke pinligt - men måden hvorpå det sker, er (efter min mening). Vi spiller pindsvinefodbold mod hold, vi burde kunne slå komfortabelt.

Pindsvinefodbolden gør også, at den spænding, du åbenbart føler, ikke er tilstede hos mig. Det er ikke særligt enerverende at se os cruise mod smalle sejre mod nedrykningskandidater - uden grund.

Og det pudsige/sjove er jo så at sæsonen generelt set har været en af de mest underholdende i mange, mange år.

Det synes du - det synes jeg ikke. I hvert fald ikke hvad angår spillet, hvor det kun i perioder har været underholdende, efter min mening.

Så ja, jeg synes ærlig talt der er mange grunde til at kritikken lige pt. ikke bare er forfejlet men decideret fjollet.

Tja, det må jeg så bare lære at leve med, altså...
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Flying Dutchman
@ Chino

Det virker en smule barnligt og naivt, når du efter en periode på ganske få kampe i et nervepirrende scudetto-kapløb, gerne vil gøre et problem ud af, at du i nogle få kampe ikke er underholdt i en sæson (og generel tid under Conte), hvor vi har spillet det flotteste fodbold i mere end et årti, har 11 (!) sejre i træk og har sat Milan og Juventus med henholdsvis 11 og 12 point i april.

Det virker en smule barnligt og naivt, at du vil pådutte dine holdninger til holds præstationer og spil på andre og gøre din subjektive holdning til en objektiv sandhed.

Jeg kom med to holdninger:

- Jeg synes, vi er ude i nogle unødvendigt usikre sejre
- Jeg synes ikke vi underholder

Hvorefter du forsøger at vinkle det til, at jeg unødvendigt kritiserer Conte (hvilket jeg ikke gør). Så tro da pokker, at Interfansene er delt op i pro- og anti-Conte og at folk som jeg, som er et sted midt i mellem, bliver sat i én af de to bås, afhængigt af modparten.

PS: Hvorfor du insisterer på at påstå, at jeg har skrevet, at jeg i "generel tid under Conte" ikke er underholdt, når nu jeg bogstaveligt talt har skrevet det modsatte, er også temmelig barnligt.

Jeg synes, det er helt tydeligt, at holdet har trukket håndbremsen og spiller mindre risikobetonet for at undgå at lave fejl og lukke mål ind.

Jovist. Problemet er bare, at der ingen grund er til at have trukket den håndbremse. Vi spillede Cagliari ud af brættet i 75 minutter, scorer et mål, hvorefter de kommer med i opgøret. De kommer ikke med i opgøret, fordi de finder et gear mere - de kommer med i opgøret, fordi vi går ned. Resultatet er så, at Cagliari kommer frem til et par gode muligheder og ret beset er tættere på 1-1 end vi er på 2-0.

Jeg har i indeværende sæson ingen eksempler set på modstandere, der kom tilbage i kampen fordi vi ikke pakkede os - men jeg har til gengæld set mindst to pointtab fordi vi netop overlod al initiativ til modstanderne. Derfor er det i min verden utilgiveligt dumt, at man ikke snører den sække, man har puttet modstanderen i.

Hvis det ikke er OK, synes jeg du har nogle urealistiske forventninger til holdet.

Hvorfor, når nu vi påviseligt både kan spille underholdende, score mange mål og vinde kampene? Der er jo ingen grund til at "stramme an" (vi gør jo reelt set det modsatte, i og med vi overlader al initiativ til modstanderne) mod hold fra den nedre tredjedel af tabellen - og da især når man har spillet dem ud af brættet op til og med et føringsmål. Det er både unødvendigt, dumt, risikabelt og kujonagtigt.

Endvidere er det også meningsløst, når "opstramningen" og "den mindre risikobetonede tilgang" faktisk betyder, at sejrene kommer i fare og modstanderne kommer bedre med.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Chino
@FD

Jeg skal lige forstå en ting: Når du skriver, at vi spiller "drønkedeligt" for tiden, så er det IKKE en kritik af den træner, der beslutter, hvordan vi skal spille?

PS: Hvorfor du insisterer på at påstå, at jeg har skrevet, at jeg i "generel tid under Conte" ikke er underholdt, når nu jeg bogstaveligt talt har skrevet det modsatte, er også temmelig barnligt.


Beklager, hvis jeg har formuleret mig selv, så det er let at misforstå. Jeg påstår ikke, at du har skrevet "i generel tid under Conte". Det er min egen påstand, at vi har spillet det flotteste fodbold under Conte i mere end et årti. Jeg undrer mig kun over, at du i den nuværende situation med generelt flot fodbold under vores træner, et ridt på 11 sejre i træk og en fuldstændig suveræn førerposition i ligaen for første gang i mere end et årti, hæfter dig så meget ved, at spillet i de seneste kampe ikke lige har underholdt dig.

Hvorfor, når nu vi påviseligt både kan spille underholdende, score mange mål og vinde kampene? Der er jo ingen grund til at "stramme an" (vi gør jo reelt set det modsatte, i og med vi overlader al initiativ til modstanderne) mod hold fra den nedre tredjedel af tabellen - og da især når man har spillet dem ud af brættet op til og med et føringsmål. Det er både unødvendigt, dumt, risikabelt og kujonagtigt.


Vi dominerer den kamp fuldstændigt i 80 minutter. Vi tillader jo ikke én chance. At der så slækkes lidt efter Conte har været inde på banen og juble med spillerne og følelserne tager lidt over, er en mindre forseelse i min bog.

Jeg synes, du undervurderer vigtigheden af de kampe, vi spiller i øjeblikket. Jeg synes, at Conte og spillerne skal have enorm ros for at tackle den her svære periode med så stor coolness. Det er som om du glemmer, hvor lang tid siden vi reelt har været tæt på et mesterskab. Det er også en kæmpe ting for Conte, for efter al den palaver sidste sommer og exit i CL, så fortsætter han næppe uden titlen.

Samtidig bliver jeg nødt til at nævne corona igen. For vi kan ikke lade som om, at det her en normal sæson. Det er det ikke, der har været voldsomme udfald i spiller- og holdpræstationer i hele Europa, og alligevel kører vi nu med 11 sejre i træk. Det er spektakulært i sig selv. Så kan jeg godt leve med, at vi ikke spiller så godt som tidligere på sæsonen. Det var noget andet, hvis vi slet ikke havde vist flot spil, men for fanden, vi har jo vundet klart over alle de andre tophold i Italien PLUS vi formår at holde hovedet koldt mod de små hold. Kæmpe præstation i mine øjne.
Skrevet af Flying Dutchman
@ Chino

Selvfølgelig er det delvist en kritik af træneren, men det er jo heller ikke fordi spillerne gør sig umage efter at spille bare sådan nogenlunde underholdende. Pointen er, at jeg ikke nævner Conte ved navn eller hentyder til ham, men alligevel skal stå på mål for at jeg kritiserer ham unødvendigt meget (vel at mærke selvom jeg ved flere lejligheder har rost ham). Det er altså lidt dumt det hele. Det er som om man enten ikke må kritisere noget som helst ved holdet, fordi vi ligger nummer ét eller rose holdet, fordi Conte er gammel Juventus-mand.

Tråden her mister altså hurtigt al værdi, i samme nu man ikke kan være glad for visse elementer i sæson og kritiserende over andre elementer af den.

Jeg undrer mig kun over, at du i den nuværende situation med generelt flot fodbold under vores træner, et ridt på 11 sejre i træk og en fuldstændig suveræn førerposition i ligaen for første gang i mere end et årti, hæfter dig så meget ved, at spillet i de seneste kampe ikke lige har underholdt dig.

Det er ret beset dig der hæfter dig ved ét indlæg fra min side, hvor jeg kommer med to simple påstande og tilsyneladende glemmer, at jeg indlægget forinden har flere positive vinkler, mens jeg til halvleg stiller mig generelt tilfreds med opgøret indtil da. Mit billede af Conte og vores situation er noget mere nuanceret, end jeg bliver klandret for her - men det kræver også at man tager stilling til flere indlæg og ikke bare cherry-picker (i) enkelte indlæg.

Som jeg også skrev for lidt over en uge siden, så er der for mig ingen selvmodsigelse i at være tilfreds med resultatet og utilfreds med spillet. I samme ånd kan jeg også sagtens være tilfreds med den generelle sportslige situation (i Serie A) og være drøntræt af, at vi siden Genoa kampen har spillet kedelig fodbold (i min optik) - vel at mærke unødvendigt i fem af de seks kampe.

Jeg synes, du undervurderer vigtigheden af de kampe, vi spiller i øjeblikket. Jeg synes, at Conte og spillerne skal have enorm ros for at tackle den her svære periode med så stor coolness. Det er som om du glemmer, hvor lang tid siden vi reelt har været tæt på et mesterskab. Det er også en kæmpe ting for Conte, for efter al den palaver sidste sommer og exit i CL, så fortsætter han næppe uden titlen.

Du misser pointen.

Vi er ikke overraskende klart bedst og mest overlegent, når vi spiller godt - og vi kan påviseligt spille godt og intenst, score flere mål, uden at det går på bekostning af resultatet. Problemet opstår jo i samme nu vi trækker i håndbremsen. Mod Sassuolo var det ved at koste til sidst og det var det reelt set også mod Cagliari. Så al æstetik til side, så er det, udover kujonagtigt og unødvendigt, også hamrende farligt at køre den taktik vi kører nu, når nu det ikke er striks nødvendigt.

Den bedste, mest sikre måde vi kan sikre os tre point i hver kamp, er selvfølgelig at score flere mål end modstanderne - og det gør vi bedst og mest sikker ved at holde det samme pres på modstanderen, som vi lagde op til og med målet og som sikrede at modstanderen indtil da ikke kom frem til noget som helst.

Kæmpe præstation i mine øjne.

Bevares. Men jeg har aldrig skrevet, det ikke var det. Jeg har til gengæld skrevet, at jeg ikke er underholdt.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Interforlivet
@FD:
Så du motivfortolker ud fra noget, jeg ikke skriver, og når jeg reagerer på det, så er det mig der "tager lige lovligt meget på vej"? Javel, ja. Tja, det må være "den sproglige barriere" der spiller et puds igen her.
Nej, det gør jeg ikke. Du misforstår bare igen hvad jeg skriver.

Jeg skriver et indlæg der adresserer den generelle tendens (blandt fans, medier og andre fodboldinteresserede) til at klage over Inters "kedelige" spil i de seneste par runder.

Jeg motivtolker så rettet mod ovennævnte landskab (i.e. fans, medier og andre fodboldinteresserede) og skyder dem i skoene at have en lyst til bare at kritisere et eller andet. I den beskyldning ligger så samtidig en implicit påstand som hedder at det er useriøst og fjollet at kritisere Inter for at spille kedeligt nu. At du så er en del af landskabet gør ikke kritikken til en specifik kritik af dig eller det du skriver. Det må du altså forstå.

Min påstand bakker jeg i øvrigt op med følgende argumenter (for bare lige at nævne et par stykker):

1: Inter har generelt set i denne sæson spillet mere underholdende end det er set i mange år. Vi startede fx sæsonen med at spille kampe der mindede mere om ishockey end fodbold bedømt på måltavlen.

2: Inter har alle dage været kendt for at vægte sejre højere end underholdning (og nej, jeg synes ikke din analogi med den samfundsmæssige udvikling kan bruges til andet end lidt trækken på smilebåndet).

3: Som Chino allerede har været inde på, er denne sæson først og fremmest kendetegnet af de ekstremt anderledes vilkår som har gjort sig gældende grundet Corona-pandemien. De vilkår har gjort at stort set alle hold rundt omkring i fodbold-Europa har lidt under formmæssige udsving.

Det var som sagt blot for at pensle nogle af argumenterne ud. Bottom line for mig er dette:

Medmindre man inden sæsonen sagde: "For mig er det ikke nok at vi vinder Scudettoen for første gang i et årti - vi skal også gøre det med underholdende fodbold hele vejen igennem", så bør man holde sig fra at kritisere holdet nu. At opstille det æstetiske som kriterium nu er nemlig (som allerede nævnt) både useriøst og decideret fjollet.

Samtidig bør man altså forstå at der er en gigantisk forskel på at spille fodbold i august og september end på at spille det i april og maj hvis man vel at mærke ligger til at vinde det hele. Man kan sammenligne det med straffesparkskonkurrencer. Det bør selvfølgelig være det letteste i hele verden at sende bolden ind bag keeperen fra sølle 11 meter når man er professionel fodboldspiller og leger med bolden for fødderne 3-4 timer hver evigt eneste dag. Men det er det bare ikke. Fordi når du står der med bolden i eksempelvis en VM- eller CL-finale eller i et Scudetto-race, ja, så fucker din hjerne lige pludselig med din fysik (fordi du begynder at spekulere, tvivl og lignende), og så bliver det bare lige pludselig så umådeligt meget sværere at sende den bold ind i nettet end det var til træning dagen før (hvor du slet ikke oplevede det samme pres i og med at der intet var på spil).

Det er det samme vi gennemgår nu. Og det bør i min optik være nok til at man netop accepterer Contes præmis omkring at droppe ambitionerne om smuk og underholdende fodbold. Det er kun sejrene der tæller her på opløbsstrækningen, for de er rigeligt svære at opnå når man ved at man står med den største chance i ti år for at hive Scudettoen hjem.

PS: Jeg vil gerne sige undskyld igen for min bemærkning omkring det sproglige tidligere på året. At du stadig bærer nag får mig til at fortryde det endnu mere end jeg gjorde i forvejen (og jeg fortrød det allerede ret meget faktisk). Jeg hader sprogmobning, og jeg holder meget af at debattere med dig.
Skrevet af Chino
@FD

Tak for et fint svar i en god tone.

Selvfølgelig er det delvist en kritik af træneren


Tak. Lad os bare lukke den dér. For din pointe om ikke at nævne Conte med navn, når du taler om udtrykket og gameplanen for det hold, han står i spidsen for, bliver lidt for langt ude til mig.

Det er ret beset dig der hæfter dig ved ét indlæg fra min side, hvor jeg kommer med to simple påstande og tilsyneladende glemmer, at jeg indlægget forinden har flere positive vinkler, mens jeg til halvleg stiller mig generelt tilfreds med opgøret indtil da. Mit billede af Conte og vores situation er noget mere nuanceret, end jeg bliver klandret for her - men det kræver også at man tager stilling til flere indlæg og ikke bare cherry-picker (i) enkelte indlæg.


Jeg læser ikke alle indlæg her i tråden, og jeg har heller ikke læst alle indlæg undervejs i søndagens kamp, så hvis de pointer, jeg har hevet fat i, ikke på en fair måde repræsenterer din holdning til de seneste kampe, så beklager jeg.

Vi er ikke overraskende klart bedst og mest overlegent, når vi spiller godt - og vi kan påviseligt spille godt og intenst, score flere mål, uden at det går på bekostning af resultatet.


Det er jeg sådan set ikke uenig i, men som Interforlivet også er inde på, så er det ikke nemt at spille godt og intenst og score masser af mål hele tiden. Og slet ikke, når det spidser til, og der er en masse på spil både for Conte, holdet og klubben. Det er jo ikke ligefrem, fordi den nuværende trup har stået i denne situation et hav af gange. Det har derimod et af de hold, der jagter os bagfra.

Derudover er det en ekstraordinær fodboldsæson, som ikke er set magen siden 2. verdenskrig. Det aspekt synes jeg du bliver ved med at underkende. Spillerne kan både være fysisk og mentalt ramt, og det gør det nu engang sværere at præstere på højt niveau konstant, som du forventer.

Med de to hovedårsager, er jeg mere end tilfreds med at hive tre point hjem weekend efter weekend, som vi gør i øjeblikket, også selvom det er på bekostning af underholdning hjemme i stuerne.
Skrevet af Flying Dutchman
@ I4L

Du skriver et indlæg, hvori du først skriver at du er helt enig med Chino - som svarer på mit indlæg. I sætningen efter skriver du så:

Det virker oplagt at tolke kritikken som en undskyldning for at kritisere Conte og så ikke så meget andet.

Hvordan kan det så forstås andet, end at dit så skal ses i samme kontekst? Det er mildest talt en anelse tyndt at ville vinkle det til, at indlægget adresserer den generelle tendens...

1: Inter har generelt set i denne sæson spillet mere underholdende end det er set i mange år. Vi startede fx sæsonen med at spille kampe der mindede mere om ishockey end fodbold bedømt på måltavlen.

Det er vi stadigvæk ikke enig i. Vi har i perioder i indeværende sæson spillet ganske underholdende, men at vi i 20/21 gennemgående har været mere underholdende end vi har været siden 2010, køber jeg ikke. Det har været pletvis.

2: Inter har alle dage været kendt for at vægte sejre højere end underholdning (og nej, jeg synes ikke din analogi med den samfundsmæssige udvikling kan bruges til andet end lidt trækken på smilebåndet).

Det gør dit brug af whataboutery i dén grad også. Hvordan vi gjorde før er ikke ensbetydende med, at vi skal gøre det nu og fremefter. Endvidere er jeg stadigvæk uenig i påstanden. Inter har i mine mange år som fan ikke været paradigmet på hvad de fleste fans ville synes er flot fodbold - men vi har i klart de fleste sæsoner været underholdende. Det er vi ikke lige nu.

3: Som Chino allerede har været inde på, er denne sæson først og fremmest kendetegnet af de ekstremt anderledes vilkår som har gjort sig gældende grundet Corona-pandemien.

Ja, det bullshit argument køber jeg pudsigt nok heller ikke. Først og fremmest er Corona ikke isoleret til os, så at bruge Corona som én eller anden undskyldning for, at vi gik fra at spille fint til flot fodbold i januar til at spille dronebold nu, er tamt i yderste potens. Vi har, på trods af Corona, magtet at spille flot fodbold i indeværende sæson og hentet tre point hver gang som resultat deraf.

"For mig er det ikke nok at vi vinder Scudettoen for første gang i et årti - vi skal også gøre det med underholdende fodbold hele vejen igennem", så bør man holde sig fra at kritisere holdet nu. At opstille det æstetiske som kriterium nu er nemlig (som allerede nævnt) både useriøst og decideret fjollet.

Haha, det synes du lige, du skal bestemme, eller hur? Nå, men så er det da godt, at én af mine største anker (hvis ikke den største) ved Conte har været, at vi ikke er begyndt at spille bedre fodbold, end vi gjorde under Spalletti. Så jeg må vel godt, ifølge din til lejlighed opfundne regler...

Og det bør i min optik være nok til at man netop accepterer Contes præmis omkring at droppe ambitionerne om smuk og underholdende fodbold.

Uenig. Fordi - og det er noget, du sjovt nok ikke forholder dig til - det ligesom er lykkes for os tidligere på sæsonen at spille flot, underholdende fodbold, vel at mærke mod sværere modstandere, og alligevel skaffe de tre point hjem. Så bare fordi du opstiller én eller anden usynlig barriere ved 1. marts, hvor hele holdet pludselig bliver mere nervøs, betyder ikke at jeg er bare tilnærmelsesvis enig.

PS: Jeg vil gerne sige undskyld igen for min bemærkning omkring det sproglige tidligere på året. At du stadig bærer nag får mig til at fortryde det endnu mere end jeg gjorde i forvejen (og jeg fortrød det allerede ret meget faktisk). Jeg hader sprogmobning, og jeg holder meget af at debattere med dig.

OK.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Flying Dutchman
@ Chino

Det er jeg sådan set ikke uenig i, men som Interforlivet også er inde på, så er det ikke nemt at spille godt og intenst og score masser af mål hele tiden. Og slet ikke, når det spidser til, og der er en masse på spil både for Conte, holdet og klubben.

Igen, vi spillede godt og intenst i seks kampe i streg, hvor vi både ciffer- og spillemæssigt rundbarberede modstanderne, deriblandt Juventus, Milan og Lazio - så jeg køber slet og ret ikke præmissen om, at vi ikke kan gøre det mod Cagliari, Bologna og Parma.

Derudover går min anke i stor grad også på, at vi, udover at spille jævn kedeligt, også overlader al initiativ til modstanderne i samme nu, vi kommer foran. For kampens skyld var det vel meget godt, at vi først scorer sent mod Cagliari, men du kan da ikke være uenig i, at det er lige dele kujonagtigt, taktisk dumt og selvmodarbejdende når man går væk fra et gameplan, hvorved vi har modstanderen skakmat, og inviterer dem ind i kampen igen, selvom føringen er ganske spinkel.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Interforlivet
@FD: Hvis du ikke er enig i at det er sværere at vinde kampene på opløbsstrækningen end ellers, hvordan forklarer du så Contes udtalelser om at droppe de æstetiske ambitioner netop her på opløbsstrækningen? Er det bare noget han lige har fundet på sådan for sjov skyld?

Jeg forstår i øvrigt slet ikke din (fordummende) påstand om at jeg mener jeg skal bestemme noget når jeg nu helt konsekvent skriver "bør".
Skrevet af Chino
Det er vi stadigvæk ikke enig i. Vi har i perioder i indeværende sæson spillet ganske underholdende, men at vi i 20/21 gennemgående har været mere underholdende end vi har været siden 2010, køber jeg ikke. Det har været pletvis.


Pletvis? OK, så at vi har scoret 69 mål i 30 kampe overbeviser dig ikke? Ikke at mål i sig selv er lig med underholdende fodbold, men det må trods alt være en sten på vægtskålen, hvor mange mål, man scorer, og i Spallettis to sidste sæsoner nåede vi ikke engang 69 mål på en hel sæson. Under Conte er vi blevet Italiens næstmest scorende hold, kun overgået af Atalanta.

Og hvornår mener du egentlig, at vi siden 2010 har spillet bedre bold, end vi har gjort under Conte?
Skrevet af Chino
@FD

Igen, vi spillede godt og intenst i seks kampe i streg, hvor vi både ciffer- og spillemæssigt rundbarberede modstanderne, deriblandt Juventus, Milan og Lazio - så jeg køber slet og ret ikke præmissen om, at vi ikke kan gøre det mod Cagliari, Bologna og Parma.


Det kan vi princippet også, men der er jo tale om forskellige kampe på forskellige tidspunkter. Det er heller ikke nødvendigvis nemmere at køre Cagliari over, fordi man lige har kørt Juve over. Ud over dén faktor, så er vi tilbage ved corona-argumentet, som du ikke køber (selvom ustabilitet jo netop er et kendetegn, én god kamp afløses af en mindre god), og det nervepirrende i at stå på opløbsstrækningen. Sidstnævnte forstår jeg heller ikke, at du afviser fuldstændigt. Har du aldrig set forkrampede kampe og dueller i alle sportsgrene, når det spidser til? Trænere, der griber tingene mere forsigtigt an, når det hele skal afgøres?

men du kan da ikke være uenig i, at det er lige dele kujonagtigt, taktisk dumt og selvmodarbejdende når man går væk fra et gameplan, hvorved vi har modstanderen skakmat, og inviterer dem ind i kampen igen, selvom føringen er ganske spinkel.


Jeg tror ikke, jeg har påstået, at det var bevidst, at vi tillod Cagliari at komme ind i kampen. Jeg tror, at Cagliari var mere end tilfredse med ét point, og det var jo ikke fordi vi væltede os i store chancer, så jeg tror egentlig, at øboerne håbede på, at det ville ende 0-0. Da vi så scorer, er der jo et naturligt incitament (og fuldstændig risikofrit i øvrigt) i at gå frem og angribe. Det åbner selvfølgelig kampen op, samtidig med, at vi - som jeg tidligere har skrevet - slækkede lige rigeligt, bl.a. som en konsekvens af en måske lidt overdreven jubel fra Conte efter det forløsende mål. Herefter svigtede koncentrationen en anelse, og det er vi sådan set enige om ikke er godt nok, men det er langt fra mit take out fra dén kamp og en stime på 11 sejre i træk.
Skrevet af Flying Dutchman
@ I4L

Hvis du ikke er enig i at det er sværere at vinde kampene på opløbsstrækningen end ellers, hvordan forklarer du så Contes udtalelser om at droppe de æstetiske ambitioner netop her på opløbsstrækningen?

Fordi disse udtalelser kommer i kølvandet af, at hans spillestil er blevet kritiseret rundt omkring? Det var rent i bagklogskabens klare lys.

I min verden, har der kun været én kamp siden nytår, hvor den negative spillestil kunne forsvares - og det var mod Atalanta. Det er i min verden kujonagtigt, dumt og unødvendigt at spille pindsvinebold i hele eller store dele af kampe mod modstandere fra den nederste tredjedel.

Jeg forstår i øvrigt slet ikke din (fordummende) påstand om at jeg mener jeg skal bestemme noget når jeg nu helt konsekvent skriver "bør".

Fordi det er netop fordummende at ville foreslå hvordan man bør gebærde sig i et forum. Det er jo himmelråbende arrogant at mene, at man ikke må være kritisk fordi man ikke har indført klausuler i sine udtalelser i starten af sæsonen...
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
annonce
0