Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Rossoneri
@inter
Hehe - apropos at bræge op.

Men træk lige vejret og tæl til ti. jeg har jo ikke sagt, at din elskede Conte er en dårlig træner. Jeg påpeger blot, at det ikke lige er det taktiske aspekt han imponerer med.

Jeg vil i øvrigt også lige minde dig om din timing da det lader til at du ikke lige selv har den for øje.

Timingen kan vel pr. definition ikke være bedre. Jeg ser et udsagn jeg er uenig i og påtaler det....Hvornår skulle jeg ellers gøre det? Når du er færdig med at være glad over gårsdagens resultat, nej vel?

Du kommer ind i en Inter-tråd dagen efter at Inter har spillet sig i sin første finale i 10!? år for at påstå at deres træner (som i øvrigt er en af de mest vindende trænere i hele verden set over det seneste årti) ikke er særlig dygtig rent taktisk.

Nej, der må jeg lige rette dig. Jeg kommenterer på et udsagn jeg er uenig i. Og dernæst, jeg er ikke kommet og har påstået noget. En anden bruger har påstået noget og jeg har erklæret mig uenig. Jeg håber du kan se forskellen.

I øvrigt er dette ikke er forum for og af Inter-fans. Det er en del af et generelt debat forum - lige denne tråd omhandler så primært Inter. Du har selvsagt ikke mere berettigelse her fordi du ejer en Inter-trøje.

Dét oven i købet efter et EL-run hvor Inter i dén grad har leveret på baggrund af ret så forskellige taktiske setups og dermed måder at spille på.

Altså tre kampe? Jamen det var da dejligt. Så er der overvældende empiri for at Milan er Italiens bedste hold og Pioli er den bedste taktiske træner. FEDT!!!!

Og skal man tillægge de tre sejre, Contes taktiske oplæg? Hvilken dokumentation er der for det? Alternativt har du jo bare kastet dig ud i en gang Erasmus Montanus logik.

Hvis du forventede andet end en masse "modangreb", så vil jeg mene at du ikke blot er klodset (for ja, jeg synes det er enormt klodset at bræge op med sådan en påstand lige i dag) men også naiv.

Hehe - ja, hvis jeg gjorde det, så kunne man nok mene præcis det (?)
Men har du indtryk af at jeg forventede det da....? Og i så fald, hvorfor? Det er i hvert fald ikke noget jeg har givet udtryk for.
Skrevet af Rossoneri
Men det er ikke høfligt at postulere dét du gør, vel vidende, at vi lige har maltrakteret Shaktar, særligt på baggrund af Contes veldisponeret taktik. Og mod Getafe, og mod Leverkusen. Lad os prøve at holde det sagligt så.

Er det uhøfligt at være uenig? I så fald deler vi ikke opfattelse af hvad der er høfligt og hvad der ikke er.
Skrevet af Interforlivet
@Rosso: Hold da op. Det er godt nok et lavt niveau du lægger for dagen i dag.
Skrevet af Rossoneri
@Rosso: Hold da op. Det er godt nok et lavt niveau du lægger for dagen i dag.

Huh?
Det er dig der kommer med udsagn om at jeg er naiv og klodset samt at jeg bræger op. Hvordan i al verden havde du forestillet dig at jeg ville respondere?
Skrevet af Rossoneri
Jeg ser såmænd intet odiøst i hans indlægs tone - men jeg synes, det er lige lovligt tyndt at skrive, man ikke er enig i min påstand, for derefter ikke at ville underbygge det.

Jamen jeg har da netop underbygget mit synspunkt. Conte er en koncepttræner og det har pr. definition fordele og ulemper.

Er du enig i at Conte først og fremmest bygger sine hold op omkring en meget detaljeorienteret approach sammenlignet med mange andre trænere?

Jeg har, som sagt, ikke set jeres EL-kampe, så jeg kan ikke kommentere på de enkelte situationer.

Derfor bygger jeg min vurdering på en langt bredere opfattelse. Jeg erindrer da også tilfælde hvor du selv har sagt, at Conte blev udmanøvreret rent taktisk (mindes det var i Parma-kampen).

Men lad mig lige gøre det klart. Jeg mener sagtens man kan få succes uden at være taktisk dygtig (og/eller fleksibel). Der findes også en styrke i konceptet.

I nogle af de mest succesfulde år i Barcelona, vidste alle jo også hvordan de spillede og der var yderst sjældent overraskelser. Men de vandt baseret på andre dyder.
Skrevet af Slettet(202125210502)
De første 5 ud af 6 kampe efter pausen viste Conte hvilket fantastisk taktisk geni han var....

Conte er en fantastisk mandskabsbehandler (han slider den efter 2 år) og er en fantastisk teknisk træner, der kan få sit koncept implimeteret hurtigt.
Taktisk snilde...der halter han en del bag typer som Mourinho og Allegri.
Inter siden 1996 FCK siden 1998 Liverpool siden 2000 A. Madrid siden 2002
Skrevet af Urban
Men KM, alle hold vinder ikke alle kampe. At være et taktisk geni, betyder jo ikke at alle kampe vindes. Der er jo vildt mange faktorer der også spiller ind.

At vi nu er i en europæisk finale efter 10 år, og har det højeste antal mål på en sæson nogensinde (husker jeg rigtigt FD?) plus ligaens bedste forsvar, vidner om en træner der kan dit kram.

Ja, der har været nogle kampe som har givet os grå hår, og som har været ganske forfærdelige at se på. Men det falmer jo i den grad bag truppens præstationer denne sæson.

Vinder vi EL, så er denne sæson, bare meget mere end godkendt. Den har været fantastisk (selvfølgelig målt på sæson forventninger, truppens kvalitet mm. inden sæsonen gik igang)
"He was a mix between Ronaldo and Zlatan Ibrahimovic"
Skrevet af andib
Vinder vi EL, så er denne sæson, bare meget mere end godkendt. Den har været fantastisk (selvfølgelig målt på sæson forventninger, truppens kvalitet mm. inden sæsonen gik igang)
+ Inter vel har addresseret nogle af de største mangler som fx en højre back, centrale midtbanespillere (Eriksen og til dels Sensi) samt Lukaku sidste sommer.

Det har ikke været helt billigt, men stadigvæk en fornuftig udvikling.

Synes jeg heldigvis man ser mere og mere i de italienske klubber.
Kenny Dalglish had scouted the young star at Bordeaux, and requested the chairman Jack Walker to begin discussions with the player’s club. He refused, and famously said, “Why do you want to sign Zinedine Zidane when we have Tim Sherwood?”
Skrevet af Flying Dutchman
@ Rosso

"Koncepttræner" og "dygtig taktikker" udelukker ikke hinanden - tværtimod.

Er du enig i at Conte først og fremmest bygger sine hold op omkring en meget detaljeorienteret approach sammenlignet med mange andre trænere?

Til en vis grad - men det skal man dælme også være en dygtig taktikker for at kunne gøre. Endvidere har han selvfølgelig en basiskoncept, men han tweaker den for hver modstander. Ergo laver han godt, taktisk arbejde.

At han en enkel gang eller to bliver udmanøvreret, ændrer heller ikke på billedet. Som du selv skrev; en enkel svale gør ikke sommer.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Slettet(042125212608)
Ros

Det bliver lige endimensionelt nok, man kan ikke konkludere at en succesfuld træner ikke er taktisk dygtig ud fra præmissen om at en træner er taktisk rigid/ koncept træner. Det udelukker på ingen måder en træners taktiske evner blot fordi vedkommende holder fast i et bestemt koncept der beviseligt fungere.

Conte´s koncept har i grove træk fungeret i brodparten af de hold han har været træner i, ingen ved hvad Conte reelt vil gøre som træner hvor det er svært at få holdet til at levere op til deres potentiale.

Han har bare ikke haft stor grund til at ændre sin måde at spille på fordi det i grove hele har fungerer, så det bliver undskyld en smule søgt at konstatere han ikke er nær så taktisk dygtig fordi han ikke viser det, men manden har heller ikke haft stor grund til at vise det, det mener jeg er ret vigtig også at have for øje.

Derfor er det jo også interessant at se når han folder sig mere taktisk ud som i EL, der viser han at han trods alt nok er en bedre taktiker end han ofte for credit for.

Jeg skriver ikke manden er et taktisk geni, blot at det lige med Conte er meget svært at konkludere om han er det ene eller andet.

Det er for i øvrigt ikke unormalt at større hold i ny og næ bliver taktisk udmanøvrer, fordi det ligesom er præmissen for at mindre hold lykkedes med at slå de bedre hold.

Allegri og Mourinho er nogle dinosaurer anno 2020, de var måske blandt de bedste i deres tid men ingen af de to har synderligt imponereret de sidste to til tre år. Mourinho har reelt haft en lang nedtur siden 2010 hvor han toppede, men har ikke været den taktiske og motivationsskaber han var dengang.
Skrevet af KnockOut
Conte ikke hører til blandt dem. Det er jo netop et af kritikpunkterne af Conte - og ikke blot i Inter.


Ross det er jo ikke rigtig, var der noget Conte fik en del ros for i Chelsea var det nemlig at han var god taktisk, blandet andet kampe mod City hvor han flere gange var spot on med taktik, tror du forveksler lidt stædighed med mangle på taktisk kunne.

Men overordnet set, blev Conte ofte kritiseret i Chelsea for at spille for forudsigeligt. Det samme gør sig gældende i Inter.


Han blev kritiseret for at være for stædig nogen gange enten med sin opstilling eller for lang tid med sine udskiftninger (igen han tror meget på sit eget koncept) men vi var også tit vidner til nogen ret så kloge taktiske ændringer fra kamp til kamp, han er måske ikke MOU taktisk klog MEN helt sikker taktisk dygtig.

Tror mange ret tit fejl vurdere ham fordi han er så skide stædig (det er en svaghed i sig selv) men han var bestemt ikke fjern for at lave ændringer.
Mine Hjerte Klubber: - Real Madrid (1994) - Chelsea (1993) Mine Helte & Legender: Raúl / M.Laudrup / I.Casillas / F.Lampard / A.Cole / C.Makélélé / M.Essien / G.Zola / D.Drogba / N.Matic / J.Terry / B.Ivanović / E.Hazard / S.Ramos /
Skrevet af Rossoneri
Det bliver lige endimensionelt nok, man kan ikke konkludere at en succesfuld træner ikke er taktisk dygtig ud fra præmissen om at en træner er taktisk rigid/ koncept træner.

Nej, men jeg taler også specifikt om hvordan jeg gennem tiden har oplevet Conte. Det er dermed ikke en principiel snak, men en konkret.

Han har bare ikke haft stor grund til at ændre sin måde at spille på fordi det i grove hele har fungerer, så det bliver undskyld en smule søgt at konstatere han ikke er nær så taktisk dygtig fordi han ikke viser det, men manden har heller ikke haft stor grund til at vise det, det mener jeg er ret vigtig også at have for øje.

Man kunne også sige, at det var en smule søgt at påstå at han er det, når han ikke viser det.

Jeg vil bestemt ikke afvise, at Conte måske er enormt dygtig rent taktisk, men bare, af en eller anden grund, ikke viser det.

Men vi er I hvert fald enig om at han ikke viser det. Så mener jeg egentlig årsagen er "lidt" sekundær. Jeg tillader mig at springe direkte til konstateringen.

Og hermed tilbage til en vigtig præmis; jeg er ikke kommet med en påstand ud af det blå, om at Conte ikke skulle være en dygtig taktisk træner. Jeg reagerede på en påstand om at han er det - hvilket jeg er uenig i.

Det er for i øvrigt ikke unormalt at større hold i ny og næ bliver taktisk udmanøvrer, fordi det ligesom er præmissen for at mindre hold lykkedes med at slå de bedre hold.

Det kan muligvis være rigtigt.

Men hvis en træner ikke viser, at han er taktisk dygtig (som du jo også selv skriver), så findes der vel ikke noget grundlag for at fremsætte påstand om at han er netop det (?)

Med mindre man automatisk tilskriver ham den evne fordi han er god til andre ting og/eller at han har resultatmæssig succes. Det vil jeg påstå er en fejlslutning og falsk kausalitet.

Allegri og Mourinho er nogle dinosaurer anno 2020, de var måske blandt de bedste i deres tid men ingen af de to har synderligt imponereret de sidste to til tre år.

For en god ordens skyld, skrev jeg specifikt, at Mourinho ikke har fremvist de evner de seneste år og Allegris navn har jeg ikke bragt i spil.

Det sagt, så mener jeg ingenlunder Allegri er outdated - tværtimod. Allegri røg i Juventus fordi han ikke levede op til Jue-ledelsens nyvundne ønske om at underholde. Det er en fuldstændig strategisk beslutning, der ikke har/havde noget med hans niveau at gøre.

Og nu handlede det også specifikt om taktiske egenskaber - her mener jeg faktisk, at Allegri er enormt kompetent.
Skrevet af Interforlivet
@Rosso: Det er selvfølgelig altid svært at diskutere disse ting da konklusionerne ofte vil bero på en stor del subjektivitet. Men jeg synes nu godt nok stadig du er ude på dybt vand her. Og jeg synes faktisk også at din påstand indeholder ikke bare væsentlige tvivlsspørgsmål men også en selvmodsigelse.

Tvivlsspørgsmålet relaterer sig (selvfølgelig) til din påstand om at der "[...] helt åbenlyst er vidtspredt kritik" af Conte i fodboldverdenen og at han i Chelsea "[...] ofte [blev] kritiseret for at spille for forudsigeligt". Indtil videre har du ikke fremlagt nogle kilder mens en enkelt Chelsea-fan har været inde og modsige dig. Din påstand fremstår som sagt på denne baggrund yderst tvivlsom.

Selvmodsigelsen relaterer sig til dit begreb koncepttræner. Hvis du har ret og Conte har udviklet et koncept som han så udøver hele tiden (med få tweaks), jamen så må det jo altså betyde at Conte er taktisk endda meget dygtig. For du kan naturligvis ikke udvikle et koncept der både kan få:

1) landsholdet med en lidet imponerende trup et mulehår fra en VM-/eller EM-finale (kan ikke lige huske om det var det ene eller det andet)

2) Juventus tilbage på tronen som en magtfaktor i Italien efter en markant genopbygningsfase krydret med et par væsentlige pointrekorder undervejs

3) PL-guldet til Chelsea

uden at selve konceptet beror på en taktik som er decideret sublim. Der er jo ærlig talt helt i hampen at påstå andet.
Skrevet af Slettet(042125212608)
I4l du slog mig med et mulehår, ville have pointeret det samme.

Men tror mange har sat lighedstegn mellem at kunne forstå, implementere, tilpasse og bruge mange taktiske set ups med værende taktisk dygtig. Men den form for trænere syntes jeg ofte mangler den taktiske dybde og raffination som nogle konceptrænere har. Det kræver som du skriver nogle taktiske evner at "udvikle" et koncept med den dybde Conte har præsteret, implementere og udføre det så succesfuldt det gør man ikke uden en hvis taktisk ballast.
Skrevet af Rossoneri
@inter
Selvmodsigelsen relaterer sig til dit begreb koncepttræner. Hvis du har ret og Conte har udviklet et koncept som han så udøver hele tiden (med få tweaks), jamen så må det jo altså betyde at Conte er taktisk endda meget dygtig.

Du blander kort og godt begreberne sammen her.

Der er absolut intet selvmodsigende i det jeg har skrevet, hvis man forstår at adskille taktisk dygtighed fra implementering af et koncept. De to ting har umiddelbart intet med hinanden at gøre.

Jeg er fuldstændig enig i at Conte er enormt dygtig til at implementere et koncept. Det har jeg i øvrigt skrevet mange gange.
Et meget defineret system har klart sine fordele. Kort fortalt, sikrer det at alle forstår deres roller og man kan meget specifikt arbejde på at udvikle deres kompetencer. Man kan også rekruttere meget målrettet efter profiler der passer godt ind i systemet.
Den del har fungeret godt for Conte, hvorfor han også har opnået gode resultater gennem sin karriere.

Omvendt giver et "låst" koncept helt indlysende mindre uforudsigelighed.

Taktisk dygtighed handler derimod om at reagere og tilpasse.
Som @Z4E var inde på, kan det vel være, at Conte rent faktisk mestrer dette, men bare ikke viser det. Men så findes der umiddelbart heller ikke basis for at fremsætte en påstand om at han rent faktisk er dygtig til dette.

En underbyggelse af dette findes fx i at Conte oftest foretager 1:1 udskiftninger - nærmest uanset om han skal jagte eller forsvare et resultat. Han tror simpelthen fuldt ud på sit koncept.

Jeg vil egentlig ikke gå ind i en diskussion om det ene er bedre end det andet. Jeg reagerede helt isoleret på påstanden om at Conte skulle være taktisk dygtig.

Og igen, en træner kan sagtens være dygtig og opnå succes uden at være taktisk dygtig. Faktisk ser jeg meget få trænere der dyrker denne disciplin. Det var tidligere en dyd blandt italienske trænere, men de mest succesfulde italienske trænere er pt. koncepttrænere (Gasperini, Inzaghi og Conte).
Skrevet af Flying Dutchman
Der er absolut intet selvmodsigende i det jeg har skrevet, hvis man forstår at adskille taktisk dygtighed fra implementering af et koncept. De to ting har umiddelbart intet med hinanden at gøre.

Med al mulig respekt, men det er noget rendyrket sludder.

Selvfølgelig skal man være en dygtig taktikker for at skabe et taktisk koncept, endsige et der rent faktisk fungerer i virkeligheden. Tilføj dertil, at Conte - som pointeret mange gange nu - formår at tweake sit koncept til hver enkelte modstander, og så er vi altså kommet tilbage til den samme, gamle konklusion; at Conte er en dygtig taktikker.

Man kan ikke være en træner med et velfungerende koncept, hvis ikke man er taktisk dygtigt.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Martinovic
Selvfølgelig skal man være en dygtig taktikker for at skabe et taktisk koncept, endsige et der rent faktisk fungerer i virkeligheden. Tilføj dertil, at Conte - som pointeret mange gange nu - formår at tweake sit koncept til hver enkelte modstander, og så er vi altså kommet tilbage til den samme, gamle konklusion; at Conte er en dygtig taktikker.

Man kan ikke være en træner med et velfungerende koncept, hvis ikke man er taktisk dygtigt.


Uden at gå dybere ind i den debat er jeg enig. Ligeledes derbyet fra foråret. Milan var gode i første halvleg, men Conte må have trykket på nogle knapper, for det gik for os den forkerte vej efter pausen.

Jeg vil dog gerne understrege, at jeg synes, at Conte er mest kendt for sin karisma og måde at implementere sit koncept på. At han har en stærk bænk i Inter og derfor kan justere undervejs, gør også tingene nemmere rent taktisk.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Med al mulig respekt, men det er noget rendyrket sludder.

Ja, hvis man mener det samme som dig. Det gør jeg bestemt ikke.

Selvfølgelig skal man være en dygtig taktikker for at skabe et taktisk koncept, endsige et der rent faktisk fungerer i virkeligheden.

Det bør være relativt klart hvad jeg mener med "taktisk dygtig". Du er selvfølgelig velkommen til at definere det anderledes. Ud fra min definition, er der ingen sammenhæng.

Tilføj dertil, at Conte - som pointeret mange gange nu - formår at tweake sit koncept til hver enkelte modstander, og så er vi altså kommet tilbage til den samme, gamle konklusion; at Conte er en dygtig taktikker.

Du er kommet med ergo-sum konklusioner baseret på to kampe, som, hvis man lige kigger dem lidt efter i sømmene ikke holder stik. Fx mener du at angriberne var instrueret i at gøre banen bred - heatmaps fortæller en anden historie.

Desuden aner du jo intet om hvorvidt Conte har instrueret spillerne i deres gerninger, eller om de er så intelligente, at de udnytter muligheder hos modstanderen. Det er jo ikke skak.
Hvor ved du fra, at det er Conte der er kommet med de instrukser?

Man kan ikke være en træner med et velfungerende koncept, hvis ikke man er taktisk dygtigt.

Jo.
Skrevet af Rossoneri
Milan var gode i første halvleg, men Conte må have trykket på nogle knapper, for det gik for os den forkerte vej efter pausen.

"Må have"....nej, det må han da ingenlunde. I hvert fald ikke når man taler om taktiske tweaks der ændrer kampens udfald. Det kan også handle om at give spillerne tro på tingene, at modstanderne laver fejl (som det var tilfældet) osv.

Kort og godt, så tillægger du det noget som du intet belæg har for at sige.

At han har en stærk bænk i Inter og derfor kan justere undervejs, gør også tingene nemmere rent taktisk.

Nu er problemet med den påstand bare, at Conte som regel altid laver 1:1 udskiftninger, som handler om at få friske kræfter ind og udfylde en rolle i hans koncept.
Skrevet af Flying Dutchman
@ Rosso

Ja, hvis man mener det samme som dig. Det gør jeg bestemt ikke.

Jeg stiller det ikke anderledes op, end du selv gør.

Du er kommet med ergo-sum konklusioner baseret på to kampe

Sludder. Jeg har set samtlige Inter kampe i indeværende sæson, to fraregnet. Det er det, jeg baserer min holdninger og konklusioner på. Jeg går derimod ikke ud fra, du har set samme mængde Interkampe.

Jo.

Nej.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
annonce
0