Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Chino
@FD

Er det virkelig en stretch at antage, at Zhangerne måske har undervurderet, hvor vigtig Serie A og CL er for klubben og dens fans? Det synes jeg ikke - men det synes du.


Ja. Jeg bilder nemlig ikke mig selv ind, at den slags mennesker ikke bliver rådgivet. Men beslutningerne er de selvfølgelig selv ansvarlige for.

Men det er som om du lettere elegant bliver ved med at hoppe over, at deltagelse i ESL, uanset hvor klamt det havde været og uanset at det havde kostet dem et hav af fans (deriblandt mig), havde sikret Inter økonomisk i den kommende fremtid. Suning er ikke ejere af fodbold - de er ejere af Inter, og de tænker selvfølgelig på Inter og ikke på fodbold. Ikke mindst da Inter i høj grad er en forretning for dem.


Jeg kan sagtens se den kommercielle idé bag ESL, men Suning tog et kæmpe sats, som nu er slået fejl, og den slags har altså konsekvenser. Det er jo ikke en almindelig forretningsmæssig satsning, der er gået lidt skævt her. Det er et forsøg på at kuppe Uefa og fodbolden. Du er med på, hvad det her ville betyde for Serie A, de øvrige nationale ligaer og de mange klubber, der ikke lige var én af de 15 udvalgte?
Skrevet af Rossoneri
...at glæde mig over, at det faktisk lykkedes almindelige fans at sætte en stoppe for udviklingen i moderne fodbold...

For min forståelse, hvilken udvikling mener du er stoppet med dette?
Skrevet af Chino
@FD

Jeg tager lige et par dage for at glæde mig over, at det faktisk lykkedes almindelige fans at sætte en stoppe for udviklingen i moderne fodbold


Hvorfor tror du, at almindelige fans har haft noget som helst med dette at gøre?
Skrevet af Flying Dutchman
@ Chino

Jeg kan sagtens se den kommercielle idé bag ESL, men Suning tog et kæmpe sats, som nu er slået fejl, og den slags har altså konsekvenser.

Et kæmpe sats? Nej vel. Suning hægtede sig på et projekt, der, såfremt det var lykkes, havde indbragt millioner af euro. Nu hvor det er slået fejl, står man tilbage lige nøjagtigt der hvor man var for tre dage siden. Det er ikke et sats - det har nemlig ikke kostet hverken klubben eller Suning noget som helst, de kærer sig om. Lidt dårlig omtale, måske - som er glemt igen hvis/når scudettoen kommer i hus - men de bliver næppe straffet for blot at rasle med sabler... Suning har stadigvæk ikke forbrudt sig mod reglerne.

Det er et forsøg på at kuppe Uefa og fodbolden.

Jeg må ærligt indrømme, at jeg klukgriner lidt hver eneste gang ordet "kup" bliver brugt i forbindelse med det her. Først og fremmest lå UEFA som de har redt i tyve år. ESL var et klamt forsøg på at tage et opgør med en almægtig organisation, der i mange år ikke har villet forhandle med klubberne. Derudover var her jo ikke tale om et kup - der var tale om at løsrive sig og blive sin egen stat (for nu at blive i terminologien).

Du er med på, hvad det her ville betyde for Serie A, de øvrige nationale ligaer og de mange klubber, der ikke lige var én af de 15 udvalgte?

Jovist, og som fodboldfan var jeg da også drøntræt af hele konceptet. Men som jeg tidligere skrev og som Rosso nu også pointerer, så er Suning ikke ejere og formænd for Serie A, de øvrige nationale ligaer og de andre klubber. De er ejere og formand for Inter - og uanset hvordan du vender og drejer det, så forsøgte de at skabe et sikkert økonomisk fundament for Inter. Det kan jeg ikke fortænke dem i, selvom det havde været enden på mig som Interista. Suning forsøgte bare at gøre godt for virksomheden.

Det du og andre gerne vil have, at Zhangerne skal blive straffet for at forsøge at sikre klubben økonomisk. Det finder jeg altså lidt fjollet.

Hvorfor tror du, at almindelige fans har haft noget som helst med dette at gøre?

Igen, jeg ved ikke hvor meget, du har fulgt med, men du er med på, at ESL´s ende reelt set kommer på baggrund af, at fans - især i England, men bestemt også i Italien - har protesteret i en sådan grad, at først Chelsea og siden City hoppede fra igen. I og med ESL kun ville fungere som samlet enhed, kan man med rette påstå, at pres fra almindelige fans har spillet en endog enorm, hvis ikke altafgørende rolle i det her. Jeg tror i øvrigt i samme ånd, at klubberne komplet har undervurderet fansene og deres mening i alt det her.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Flying Dutchman
@ Rosso

Der skulle have stået "denne udvikling" - i.e. ESL.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Rossoneri
@flying
Jeg er blot nysgerrig på hvad der er anderledes ved ESL kontra UEFA (altså udover delen med faste deltagere).
Skrevet af Flying Dutchman
Well, lige den del - men det er så også samtidigt det, jeg var mest harm over. Det nye Champions League model er bestemt heller ikke perfekt, men i det mindste giver det stadigvæk mulighed for, at eg. Atalanta, West Ham, Sevilla, Leicester og for ej at glemme klubber fra de "mindre" ligaer muligheden for at kvalificere sig (og tjene nogle penge).

ESL havde bare været en lukket klub, hvor få selekterede klubber kunne lege med, alt i mens deltagerne mere og mere ville dominere deres respektive ligaer, på grund af en stigende økonomiske skævridning.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Rossoneri
Min pointe er, at netop den skævvridning sker for øjne af os og UEFA (via FFP) er i den grad skyldige.

Delen omkring fast medlemskab er svær at være uenig i.
Skrevet af Flying Dutchman
Jeg forsøger ingenlunde at skildre UEFA som good guys - nok nærmere tværtimod - men denne skævridning tager unægteligt mere fart og bliver mere udtalt, når man har tre hold fra Serie A i en turnering, hvor de, uanfægtet præstationerne i ligaen, er sikret en indkomst på den rigtige side af 300 mio. € p/a. Der blegner de omkring 80 mio. € som Bayern fik for sidste sæson trods alt...

Det ville reelt have skabt et par monstre i La Liga, Serie A og PrL, i endnu højere grad end nu og det hurtigere.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af OC
Vi kan tage resten af diskussionen i morgen, men det inkompetente lederskab er vel egentlig bedst personificeret af at man stadig triller tommelfingre og ikke har trukket sig ud, så man er en af de 4-5 sidste klubber der beslutter at trække stikket.

Optikken kunne meget vel ikke være værre.
La prende Vecino.
Skrevet af Interforlivet
@FD: Ja, tag du en pause, og se så om du kan finde ud af at lade vær med at blive fornærmet hver gang nogen er uenig med dig om et eller andet når du kommer tilbage. Det ville klæde tråden og dig.
Skrevet af Stankovic
UEFA, FIFA, Sugars daddys (herunder Suning) mv. er noget korrupt pis, hvilket hele denne komedie fint illustrerer.

Det der især irriterer mig er den manglende kommunikation fra ejerkredsen til resten af organisationen. Det er hovedrystende at se Klopp stå fuldstændig alene på pressemøderne og fortælle, at han ikke ved mere end det der står i aviserne fordi, at ejerne ikke har informeret ham og resten af organisationen om planerne. Det er skammeligt.
Skrevet af Urban
Inter ser ud til at trække sig nu også. Det er da kanon!
"He was a mix between Ronaldo and Zlatan Ibrahimovic"
Skrevet af Stankovic
Vi kan tage resten af diskussionen i morgen, men det inkompetente lederskab er vel egentlig bedst personificeret af at man stadig triller tommelfingre og ikke har trukket sig ud, så man er en af de 4-5 sidste klubber der beslutter at trække stikket.


Der er det kulturelle aspekt i at kineserne ikke vil tabe ansigt udadtil ved at erkende fejlen i at gå med til det. Så hellere stå fast på sit standpunkt og lade bølgerne svinde ud.
Skrevet af Flying Dutchman
Fornærmet? Jeg er ikke fornærmet. Jeg undrer mig til gengæld over, at jeg hele tiden bliver påduttet holdninger, jeg ikke har. Det er temmelig fordummende.

At du for eksempel kan læse det jeg skriver og konkludere at jeg mener, der ingen konsekvenser skal være, kan kun bunde i to ting; du læser ikke ordentligt efter eller at du misforstår hvad jeg skriver.

Hvorom alt er jeg lettere opgivende over, at jeg for 112. gang på det seneste, skal stå på mål for holdninger, jeg ikke har, ej har givet udtryk for.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Interforlivet
@Stankovic:
Det der især irriterer mig er den manglende kommunikation fra ejerkredsen til resten af organisationen. Det er hovedrystende at se Klopp stå fuldstændig alene på pressemøderne og fortælle, at han ikke ved mere end det der står i aviserne fordi, at ejerne ikke har informeret ham og resten af organisationen om planerne. Det er skammeligt
Jeg kunne ikke være mere enig. Det er rystende at overvære, og det siger rigtig meget om hvad der er galt med den profesionelle fodboldverden i 2021.
Skrevet af Interforlivet
@FD: Nu må du altså lige have øje for kronologien. Da jeg skriver til dig at jeg ikke forstår du ikke mener det bør have konsekvenser for ledelsen, har du på det tidspunkt ikke skrevet andet angående konsekvenser end at vi skal trækkes point og sanktioneres økonomisk i.e. eksterne konsekvenser.

At du så efter det taler om interne konsekvenser, er en anden sag. Men det giver dig selvsagt ikke mulighed for at kritisere mig for ikke at have forstået hvad du har skrevet. Medmindre selvfølgelig vi er ude i at du kritiserer mig for ikke at forudsige hvad du ville skrive senere.
Skrevet af Rossoneri
@inter
Må jeg høre hvorfor du tænker, at pointstraf og økonomiske sanktioner er på sin plads? (Eller har jeg misforstået dit standpunkt?).

Hvad har klubberne forbrudt sig mod?

Som jeg ser det, har klubberne taget gigantisk fejl af de reaktioner der ville komme. Både fra fans og fra de andre deltagende klubber.
Men det ligner umiddelbart mere en masse overarbejde til PR teamet.
Skrevet af Flying Dutchman
@ I4L

Inden du skriver dit indlæg til mig, har jeg skrevet 29 (!!) indlæg om emnet. Heri giver jeg mere end bare tydeligt min holdning tilkende - deriblandt hvordan konsekvenserne kan være, efter min mening.

At du så ud fra det konkluderer, at jeg mener, det ikke skal have konsekvenser for de ansvarlige står for din og kun din regning.

Desuden er ikke at skrive noget selvfølgelig ikke det samme som at mene det modsatte - ergo kan du ikke konkludere at jeg mener, der ikke skal være konsekvenser, bare fordi jeg ikke har skrevet det eksplicit. Det svarer lidt til, at jeg klandrer dig for ikke at kunne lide folk fra Ribe, fordi du aldrig har skrevet, du godt kan lide dem.

Der findes en kæmpemæssig gråzone mellem "ledelsen skal ikke stilles til ansvar" og "kineserne skal klynges op" - og indtil der rent faktisk kommer noget konkret på bordet, bevæger jeg mig sædvanen tro ikke ud i én af yderpunkterne. At du og andre "ikke forstår mit stillingstagen" er såmænd fair nok - jeg forstår heller ikke jeres træng til at slibe knivene allerede nu. Vi ved jo reelt set ingenting, udover at vi var med, hvorefter vi pludselig ikke var med, samt at vi aldrig fik forbrudt os mod reglerne. Hell, vi ved ikke engang om der overhovedet var intentioner til sidstnævnte fra ledelsens side. Der var radiostilhed fra at UEFA begyndte at true til her og nu, hvor vi efter alt at dømme er ud af projektet igen. Tilføj dertil, at flere i calcio - deriblandt Cairo og enkelte journalister - har peget på Marotta som den helt store aktør i det her, og så er billedet alt for mudret til, at jeg skal sidde og lege dommer foran min computer.

Personligt er i dag for mig en fejringsdag. Jeg har aldrig været så tæt på at opgive fodbold generelt og Inter specifikt, som jeg var i de sidste to dage. At vores ledelse droppede idéen er gør mig glad og lettet - og det vil jeg gerne lige nyde, inden den skyldige skal findes og lynches offentligt.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Faberge
Jeg kan ærligt talt ikke se, hvad der er at fejre. De her tolv klubber har jo tonet rent flag, og det er et uskyldstab af ufattelige dimensioner, selvom man nu trækker sig, når lortet har ramt ventilatoren. Det er jo ikke sådan, at det her er en udvikling, som stopper bare fordi denne version af Super League lægges i graven, og vi vil se en fortsat konsolidering af magt og penge hos de i forvejen mest magtfulde. Det er super klamt.
En fisselatte, tak.
annonce
0