Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Interforlivet
@Rosso: Jeg synes ikke hverken pointstraf eller økonomiske sanktioner er på sin plads. Jeg er helt på linje med dig hvad angår de involverede klubbers ageren.

Renoméet har taget enorm skade (med rette), men de har jo intet ulovligt foretaget sig. Så ja, det ligner en kæmpe opgave for PR-teamet. Og de kunne passende starte med at vise omverdenen at de er med på hvor stor en fejl det var ved at lade de ansvarlige stå til ansvar på den ene eller den anden måde.
Skrevet af Flying Dutchman
Jeg fejrer, at Inter indser fejlen og ikke melder sig ud af fællesskabet. Jeg fejrer, at Inter har forstået værdien af at være med i Serie A og CL. Jeg fejrer, at der for en sjælden gangs skyld faktisk bliver lyttet til fans. Jeg fejrer, at fodbold får lov til at være inkluderende lidt endnu. Og så fejrer jeg i allerhøjeste grad, at jeg kan være fan, i hvert fald lidt endnu.

Det er jo ikke sådan, at det her er en udvikling, som stopper bare fordi denne version af Super League lægges i graven, og vi vil se en fortsat konsolidering af magt og penge hos de i forvejen mest magtfulde. Det er super klamt.

Åh ja, men der er fem-og-tyve, tredive års mismanagement, økonomiske skæve sanktioner og komplet magtfuldkommenhed af UEFA noget mere skyldig end en to dages lang våd prut fra tolv klubber.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Faberge
Det er for nemt at pege fingeren i retningen af UEFA. UEFA er ikke uskyldige, og er uden tvivl også en klam organisation, men de mest magtfulde klubber og ligaer har jo i tyve år netop udøvet deres magt gennem UEFA til at få fire hold direkte i CL, større præmiepenge, udvanding af de andre europæiske turneringer osv., osv. En udvikling, som er i tråd med Super League, og hvor Super League var et stort skridt i den samme retning. Det her er meget, meget større end bare en våd prut.
En fisselatte, tak.
Skrevet af Flying Dutchman
Det er vel kun for nemt, fordi det har mere end bare lidt sandhed i sig. UEFA er så absolut ikke uskyldige i det her og har lavet grundarbejdet for det her klamme foretagende i de sidste 20-25 år. Klubberne skal spille flere kampe, de store ligaer bliver mere og mere hevet foran de mindre, der er en større diskrepans i de økonomiske godter og så har FFP været med til at skabe den meget lille række af klubber, som udgør eliten i dag. På mange måder var forslaget om ESL en naturlig videreførelse af den proces, som UEFA har kultiveret i årevis - uanfægtet hvor klamt forsøget var.

Det her er meget, meget større end bare en våd prut.

Det ville det have været, hvis det var blevet gennemført. I stedet for blev det til en våd prut, da klubberne ramte første forhindring - og tak skæbne for det. Forstå mig ret, jeg har aldrig været så glad for en våd prut i mit liv, men i sidste ende har ingen af de tolv klubber forbrudt sig mod reglerne, og selvom PR-afdelingerne skal på overarbejde i den kommende tid, vil jeg vædde min højre arm på, at langt de fleste fans er videre her om et halvt til helt år.

Så bliver der råbt op om sanktioner... gerne, for min skyld! Lad os endelig starte næste sæson med en klækkelig bøde og eventuelt minuspoint. Men sanktioner for hvad?
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Chino
Hvor er det dog pinligt, at Inter stadig ikke har fået nosset sig sammen til officielt at melde ud, at man trækker sig fra ESL.

Suning har virkelig et stykke genopbygningsarbejde foran sig efter den her bommert, og første del er at være ærlig over for fansene. Det glæder jeg mig godt nok til at se, hvordan de tackler i dag.
Skrevet af Chino
@Rosso

Jeg tror ikke, at nogen har skrevet, at klubberne eller ESL har forbrudt sig mod nogen regler, så jeg undrer mig over, hvorfor du bringer det op.

Men du har forhåbentlig hørt om konsekvenser af handlinger, uden at der nødvendigvis er foregået noget kriminelt. Jeg taler ikke om pointstraf eller andet. Jeg taler blot om, at de ansvarlige trækker sig hurtigst muligt og ejeren overvejer sit engagement i klubben. Det gælder i øvrigt for alle de 12 deltagende klubber.

Denne fejl af Suning er så eklatant, at der ikke findes en god forklaring på at gå med i det. Udover vanvittig desperation. Med mindre Suning erkender det offentligt, så har jeg mistet tilliden til deres ledelse og ejerskab af klubben.
Skrevet af Rossoneri
@inter
Jeg synes ikke hverken pointstraf eller økonomiske sanktioner er på sin plads. Jeg er helt på linje med dig hvad angår de involverede klubbers ageren.

Ah ok - kan godt se jeg har misforstået det du skrev. Sorry og tak for opklaringen.
Skrevet af Rossoneri
@chino
Er det ikke bedre, at @inter blot svarer for sig selv (hvilket han har gjort)?
Der er vel ingen grund til at du forsøger, at piske et kontrovers op her...

Denne fejl af Suning er så eklatant, at der ikke findes en god forklaring på at gå med i det.

Hvori består den eklatante fejl?

Inters (og dermed Sunings) mål er at vinde fodboldkampe og være med i verdenseliten, som det har været tilfældet (i det store hele) i mange årtier.

Lige nu kæmper de (og Milan fx) på ulige økonomiske vilkår.

Hvordan skal der være penge til at købe Lukaku´er og Hakimi´er mens man samtidig ansætter en af verdens dyreste trænere, når regnskabet bløder hvert år?

Skal Suning bare poste milliarder i projektet for din underholdnings skyld?

Selvfølgelig har man da skudt fordi skiven med selve formatet - men det er kun en del af det.

Der findes da ikke en (ambitiøs) ledelse i verden, der bare vil acceptere tingenes nuværende tilstand.
Skrevet af Facchetti
Hvor er det dog pinligt, at Inter stadig ikke har fået nosset sig sammen til officielt at melde ud, at man trækker sig fra ESL.

Ja, eller som minimum lige piller den meddelelse ned af hjemmesiden, hvor man bryster sig af at være en af de tolv “leading clubs”.
Skrevet af Chino
@FD

Et kæmpe sats? Nej vel. Suning hægtede sig på et projekt, der, såfremt det var lykkes, havde indbragt millioner af euro. Nu hvor det er slået fejl, står man tilbage lige nøjagtigt der hvor man var for tre dage siden. Det er ikke et sats - det har nemlig ikke kostet hverken klubben eller Suning noget som helst, de kærer sig om. Lidt dårlig område, måske


Det er hovedrystende, hvis du tror, at det her drejer sig om "lidt dårlig omtale". Suning har deltaget i et kup, som er mislykket. Og indtil videre har de ikke engang haft nosser til at indrømme det. Vi står på ingen måde samme sted som for tre dage siden, for det er nu blotlagt, at vi har en ejer, der ikke kunne være mere ligeglad med Inters og fodboldens historie (og fremtid).

Derudover var her jo ikke tale om et kup - der var tale om at løsrive sig og blive sin egen stat (for nu at blive i terminologien).


Der var lige præcis tale om et kup. Fair nok at foreslå et andet format end CL, men at forsøge at gennemtvinge så udemokratisk et format, er ulækkert. Det virker om, at du ikke helt har forstået, hvor omkalfatrende det er at stifte en lukket gruppe, som er mere eller mindre tilfældigt sammensat af nogle få magtfulde aktører, som er bange for at miste deres forretning. Et format, hvor man ikke kan tabe. Hvor man ikke kan miste penge. Hvor der intet er på spil.

Det du og andre gerne vil have, at Zhangerne skal blive straffet for at forsøge at sikre klubben økonomisk


Hehe, det er altså det mest klodsede forsøg på at sikre klubben økonomisk, som verden nogensinde har været vidne til. Jeg er overrasket over din naive tiltro til Zhang-familiens motiver her.

Igen, jeg ved ikke hvor meget, du har fulgt med, men du er med på, at ESL´s ende reelt set kommer på baggrund af, at fans - især i England, men bestemt også i Italien - har protesteret i en sådan grad, at først Chelsea og siden City hoppede fra igen


Du behøver ikke give indtryk af, at jeg ikke følger med. Jeg mener bare ikke, det er bevist, at fansenes reaktion har været tungen på vægtskålen. Den har selvfølgelig spillet ind i et eller andet omfang, men jeg køber ikke nødvendigvis, at det var afgørende. Derimod tror jeg, at Uefas ekstremt hårde linje overraskede klubberne, og ligaernes kontante afvisning lige så. Jeg tror ikke, de havde forestillet sig, at de blev smidt ud af de nationale ligaer. Og hvis de virkelig havde kalkuleret med dét, så er det endnu dummere, at de troede, omverdenen ville acceptere det.
Skrevet af Chino
Hvori består den eklatante fejl?


Det fremgår tydeligt af mine svar til FD. Sig til, hvis du stadig er i tvivl.

Der findes da ikke en (ambitiøs) ledelse i verden, der bare vil acceptere tingenes nuværende tilstand.


Jeg tror godt, du ved, at der er noget midt imellem at kuppe fodbolden med en tilfældigt sammensat lukket gruppe af magtfulde og rige klubber, der aldrig kan ryge ud af det eksklusive selskab, og at "acceptere tingenes nuværende tilstand".

Hvordan skal der være penge til at købe Lukaku´er og Hakimi´er mens man samtidig ansætter en af verdens dyreste trænere, når regnskabet bløder hvert år?


Det er dumt at købe spillere og ansætte trænere, man ikke har råd til på den lange bane. Det håber jeg heller ikke Suning har gjort. Coronakrisen har ramt klubberne hårdt, men derfor er løsningen jo ikke at gå solo med en lille udvalgt skare af privilegerede klubber og lade resten af klubberne sejle deres egen sø.
Skrevet af Facchetti
“As things stand, the Super League project is no longer considered to be of interest to Inter,”

Hvor er det dog en pinlig og helt forkerte måde at sige det på. Tag nu ordentlig afstand fra det. Sig I tog fejl, som mange af de engelske klubber.
Skrevet af Faberge
@FD

Så bliver der råbt op om sanktioner... gerne, for min skyld! Lad os endelig starte næste sæson med en klækkelig bøde og eventuelt minuspoint. Men sanktioner for hvad?


Spørger du mig om det? Jeg er ikke sikker på, at der er hjemmel til at uddele bøde og minuspoint. Var jeg fan af en af disse klubber, ville et absolut minimum af sanktion være ejerskifte og udskiftning af ledelsen. Det er ikke nok at trække sig fra projektet og sige undskyld. Men man må jo gøre op med sig selv, hvad man vil stå model til.
En fisselatte, tak.
Skrevet af Rossoneri
Jeg tror godt, du ved, at der er noget midt imellem at kuppe fodbolden med en tilfældigt sammensat lukket gruppe af magtfulde og rige klubber, der aldrig kan ryge ud af det eksklusive selskab, og at "acceptere tingenes nuværende tilstand".

Men så lad os høre hvad det alternativ er...

De store klubber har jo skreget på fx en mindre Champions League i årevis. Mange klubber (som fx Inter og Milan) har påpeget det åbenlyst elitære i FFP.
Hvad gør UEFA? Udvider Champions League og bekræfter FFP i sin nuværende form.

Hvis man skal skabe et alternativ til Champions League, har man nok indregnet, at UEFA vil stille sig gevaldigt på bagben.
Dermed er det næppe underligt, at de der tager "risikoen" med dette også kræver garantier for deltagelse i projektet.

Igen, jeg bifalder ikke formatet. Jeg konstater blot logikken i det.

Det er dumt at købe spillere og ansætte trænere, man ikke har råd til på den lange bane.

Det er jo ikke et spørgsmål om ikke at have råd til det. Det er et spørgsmål om ikke at måtte investere selv om man har pengene. Det er jo præcis sådan FFP fungerer.
Skrevet af Flying Dutchman
@ Chino

Lad os først lige få styr på terminologien. Du insisterer på at omtale ESL som et kupforsøg eller sågar et kup (implicit at det lykkedes). Et kup er en: overrumplende, ofte udemokratisk og evt. voldelig magtovertagelse.

Det er selvsagt helt åbenlyst ikke tilfældet her. De tolv klubber forsøgte ikke at gennemtvinge et andet format - det forsøgte at komme væk fra det eksisterende format, for derved at komme væk fra under UEFA´s magt. Her er med andre ord ikke tale om et kupforsøg, men om et forsøg på at løsrive sig og starte noget andet (det at frigøre sig fra en politisk eller økonomisk sammenslutning, evt. med magt).

Så har vi det på plads.

Vi står på ingen måde samme sted som for tre dage siden, for det er nu blotlagt, at vi har en ejer, der ikke kunne være mere ligeglad med Inters og fodboldens historie (og fremtid).

Nej, det er forkert. Vi har en ejer som ikke kunne være mere ligeglad med CL, UEFA og Serie A - men som helt åbenlyst kærer sig meget om Inter. Igen (og det er en pointe, du synes ved med at hoppe over), Suning er ejere af Inter. Ikke Serie A, ikke de øvrige klubber i ligaen, ikke fodbolden generelt, ikke UEFA. Inter. At de så en mulighed for, at firedoble (!!) Inters indtægter (jf. Mariangela Pira fra SKY), kan jeg fortsæt ikke fortænke dem i - selvom det havde kostet mig mit tilhørsforhold til klubben. Suning forsøgte jo bare at sikre klubbens skræntende økonomi.

[...] en lukket gruppe, som er mere eller mindre tilfældigt sammensat af nogle få magtfulde aktører, som er bange for at miste deres forretning

Altså, ligesom UEFA eller hvad? Som jeg ser det, var ESL reelt set "meet the new boss, same as the old boss", dog med den ene, altafgørende forskel, at man var sikret i det nye format, fremfor at man skulle kvalificere sig.

Jeg er overrasket over din naive tiltro til Zhang-familiens motiver her.

Javel ja. Så fortæl mig; hvad var Zhangernes motiver så? Og mens du er i gang, så kan du også passende svare på, hvad du synes skal ske, hvis Steve Zhang/Suning trækker sig.

Du behøver ikke give indtryk af, at jeg ikke følger med.

Og du behøver ikke give udtryk for, at jeg er naiv og at jeg ikke har forstået tingene. Det tager to at danse tango - hvis du taler pænt til mig, så taler jeg pænt til dig.

Derimod tror jeg, at Uefas ekstremt hårde linje overraskede klubberne, og ligaernes kontante afvisning lige så.

Det tror jeg næppe. De tolv klubber var næppe gået ind i det her, uden en klar idé om hvordan ligaerne og UEFA ville reagere. I øvrigt synes det at blive glemt, at ESL klubberne sad med alle de rigtige kort - bortset fra ét; Jokeren, som i det her tilfælde var fansene. Jeg tror oprigtigt, at ejerne troede, fansene ville blive glad for at deres klubber var sikret topfodbold fremover, for ej at glemme midler til at købe de bedste spillere. Det er det, der sker, når man har ejere fra lande, der ingen fodboldtraditioner har, og som har levet i økonomisk sus og dus siden de blev født - og derfor ikke aner noget som helst om "almindelige" mennesker. Hvad disse jakkesæt dog ikke havde medregnet er, at KLART de fleste fodboldfans bliver fans, fordi de først forelsker sig i sporten og siden i klubben.

Jeg tror ikke, de havde forestillet sig, at de blev smidt ud af de nationale ligaer.

Jeg står fortsat ved, at jeg ikke tror et sekund på, at det ville være sket. Serie A kan ikke overleve uden de tre største klubber. Inter, Milan og Juventus står for sammenlagt 83% af TV-seerne og er landets med afstand mest succesfulde og populære klubber. Som jeg skrev for et par dage siden, så ville Serie A uden de tre være det sammen som en Whopper uden brød, bacon og bøf. Og hvem fuck gider at spise to stykker tomat og lidt salat?

Serie A er et produkt og det produkt ville være forringet i en uset grad uden de tre klubber.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Flying Dutchman
@ Faberge

Var jeg fan af en af disse klubber, ville et absolut minimum af sanktion være ejerskifte og udskiftning af ledelsen.

Og det er så her, at jeg lige venter med at drage konklusioner før jeg faktisk ved noget mere.

Det er ikke nok at trække sig fra projektet og sige undskyld.

Det har jeg ved Gud heller ikke skrevet.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af repos , moderator
Jeg tror oprigtigt, at ejerne troede, fansene ville blive glad for at deres klubber var sikret topfodbold fremover, for ej at glemme midler til at købe de bedste spillere.

Så dumme tænker jeg næppe, ejerne har været. I så fald er de rendyrkede idioter. Mon ikke de havde forventet modstand netop fra den front, og så et forventning om, at det ville dø ud efterhånden som ideen lod sig fæstne hos fansene.

Hvis noget, så har ejerne undervurderet, hvor meget den hjemlige turnering betyder for fansene. Det er her historien, rivalopgørene og traditionerne findes.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Flying Dutchman
@ repos

Hvis noget, så har ejerne undervurderet, hvor meget den hjemlige turnering betyder for fansene. Det er her historien, rivalopgørene og traditionerne findes.

Netop min pointe.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Faberge
Og det er så her, at jeg lige venter med at drage konklusioner før jeg faktisk ved noget mere.

Bevares, det må du jo gøre op med dig selv. Jeg forstår nok bare ikke rigtigt, hvilken information, du mangler. De her tolv klubber har jo allerede tonet rent flag ved at gå med i det projekt.
En fisselatte, tak.
Skrevet af Flying Dutchman
@ Faberge

Jeg mangler informationer om hvem i klubben syntes, det her var en god idé og i lige så høj grad hvorfor? Hele debatten stammer jo bare fra, at flere brugere her i tråden gerne ser, at kineserne fordufter, og det hellere i går end i dag.

Selvom jeg sagtens kan forstå den rygradsreaktion, så er jeg så af den overbevisning, at man for det første ikke skal glemme, at kineserne op til og med sidste uge har været en overordnet enorm positivt bekendtskab; at vi ikke aner noget som helst om deres og klubbens rolle i alt det her; og at man i øvrigt er lynchstemning om noget, der blev fortrudt og derfor aldrig skete.

Intertråden er notorisk reaktionær (noget jeg selv også tidligere har været skyldig i), men i det her tilfælde skete der for meget på for få dage, uden der kom noget der bare lignede informationer fra klubben, til at jeg bare uden videre drager mine konklusioner om ledelsen. Det har været en følelsesmæssig rutchebane uden lige og jeg plæderer egentlig bare for, at vi bare lige i en stund glæder os over, der ikke skete mere end der gjorde og lige trækker vejret, inden vi finder høtyvene frem igen.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
annonce
0