Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Flying Dutchman
Selvfølgelig. Giver det et komplet billede? Giver det os mere at vide om, hvem har forhandlet og hvem pøblen skal jagte med høtyve? Giver det baggrunden for, hvorfor vi stod til at få mindre? Ville det stadigvæk have givet os en markant større indtægt, end vi får i CL nu?

Jeg er helt med på at du har besluttet dig og at det kan være pokkers svært at komme ned fra træet - men det har jeg ikke.

Det forstår jeg ikke.

Nej, også det er jeg med på. Jeg er også helt med på, at det er nemmere og måske endda sjovere at have en sort/hvid tilgang ("kineserne forsøgte noget jeg synes er dum, derfor er de dumme og trælse og dårlige og..."), men den båd hopper jeg sædvanen tro ikke med på. Jeg står ved, at Zhangerne i det store og det hele har været et positivt bekendtskab og at hele den aborterede ESL manøvre selvfølgelig trækker væsentligt ned, at de i min verden ikke er i minus - selv hvis det viser sig, de er de interne ophavsfolk til det. De har noget arbejde foran sig, for at oprette tilliden der var der før, men jeg abonnerer ikke på tankegangen at man bedømmer folk ud fra to sindssyge dage, når de foregående tre sæsoner har været én lang opadgående kurve, på såvel som udenfor banen.

Ydermere står jeg også ved, at jeg sagtens forstår hvorfor kineserne forsøgte at hoppe på ESL-vognen - især når man læser nyhederne om, at de endnu engang skal på jagt efter diverse lån, for at holde skruen i vandet. At Zhangerne forsøgte at sikre klubbens økonomiske fremtid, er både forståeligt og forventeligt - selvom det havde kostet mig mit fanskab. Deri er der for mig ingen kognitivt dissonans.

EDIT: I øvrigt... forræderi? Mod hvem? Du kan ikke alvorlig mene, at Zhangerne begik forræderi mod Inter, når de helt åbenlyst ikke gjorde det.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Urban
Midt i Corona isolation og ESL fandt jeg på at åbne FM17 og finde en database med alle de gode gamle legender. Fachetti, Mazzola, Picchi, Meazza, Lothar Matthæus, Bremhe, Klinsmann, Zanetti, Ronaldo, Vieri. Og ja jeg kunne blive ved!

Fedt at komme lidt tilbage og hygge mig med dem jeg voksede op med, særligt de tre sidste.

Adriano står dog stadig for mig, som den sejeste af dem alle. Hvilke legender, holder I mest af?
"He was a mix between Ronaldo and Zlatan Ibrahimovic"
Skrevet af Flying Dutchman
Jeg er pjattet med dit indslag, Urban - det er tiltrængt at få hovedet lidt væk fra mesterskabsræs og moderne fodbold og dens kvaler og over i det, der fik mig til at holde af fodbold og med Inter til at begynde med.

Jeg er som bekendt pjattet med Baggio og Materazzi, mens Zanetti selvfølgelig også står klart som en legende - og ikke kun i nyere tid. Derudover har jeg en kæmpemæssig svaghed for Stankovic, der havde nogle af de dyder, jeg sætter pris på. Hvem ellers? Samuel, selvfølgelig, og Zamorano. Toldo var en fed målmand (dog outshined af først JC og siden Handa) - især da han brugte sin voldsomme højde og styrke på at prøve at få fat i svinet Navarro, efter denne suckerpunchede Burdisso og brækkede næsen på ham (kan I huske det?). Han nåede vist nok endda at trænge ind i Valencia´s omklædningsrum, mens Figo og én mere blev holdt ude.

Vi har s´gu haft nogle karakterer i klubben i min tid. Hvis jeg har et anke ved det nuværende hold (og det har jeg altså ikke rigtigt), så er det, at det er lige poleret nok. En gang i mellem savner jeg spillere som Matrix og Stankovic.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Interforlivet
@Urban: Jeg har en helt, helt særlig kærlighed til Il fenomeno. I min optik er han det største talent verden nogensinde har set.

Hans særlige kendetegn er jo ret beset set hos andre fænomener siden som Messi (teknik og driblekundskaber) og Cristiano (gennembrudskraft og afslutningsevner). Men det niveau han udførte disse særlige kendetegn på i en alder af bare 17-19 år, det vil jeg vove at påstå ikke bare var enestående (for det var det!) men er noget vi aldrig nogensinde kommer til at opleve igen.

På den måde var han et unikum.
Skrevet af Urban
FD: ang. Toldo, så kan jeg faktisk ikke huske det, må hellere lige YouTube det, det lyder vildt.

Uha ja, Materazzi var fabelagtig, og Zamorano med hans 8+1, legendarisk altså!
Men synes du ikke Barella har lidt karakter over sig? Han kunne iøvrigt godt gå hen og blive en ny legende hos os, hvis han fortsætter.

I4L:
Ronaldo er også bare kanon. Jeg har ham ikke helt som en af de største, hos os i hvert fald, da han kun var kortvarigt hos os, omend han var fuldstændig fantastisk og en spiller af kaliber.

Adriano står for mig som den jeg allerbedst kan lide. Dels havde han hele pakken, og dels fik jeg kæmpe sympati for ham, da han knækkede midt over grundet sin fars død. Så synd at han aldrig kom tilbage ordentligt, for jeg tror han kunne være blevet endnu vildere.

"He was a mix between Ronaldo and Zlatan Ibrahimovic"
Skrevet af Jussi
Aldo Serena og ikke mindst - Ventola!
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Martinovic
Er Adriano ikke gangster i dag? Synes jeg læste noget om, at han blev del af et ikke ufarligt miljø hjemme i Brasilien.
Mojn do!
Skrevet af Flying Dutchman
@ Urban

Værsgo:

https://www.dailymotion.com/video/x2wjac9

Palaveren sker omkring 1:24, hvor Burdisso først er i klammeri med Carlos Machena, da sidstnævnte sparkede ud efter vores argentiner. Herefter slår David Navarro (der i øvrigt var på bænken) Burdisso sådan lidt bagfra og brækker næsen på ham. Navarro bliver jaget af først Cruz og Cordoba, siden Maicon og Ibrahimovic (!!), og altså til sidst Toldone, der både forsøger at få fat i Navarro på banen og i Valencia´s omklædningsrum (han sniger sig ind ved 2:37). Hell, selv Zanetti viser for ham sjældne tegn på det ellers velkendte argentinske temperament.

Navarro endte vist med at få karantæne i et par måneder...

Det sjove er, at jeg faktisk op til og med den kamp havde en svaghed for Valencia - som i, at jeg gerne fangede ti-tolv kampe med dem per sæson. Den svaghed havde jeg pudsigt nok ikke efterfølgende...

De havde dog et godt hold dengang; Albiol, Ayala, Villa, Morientes, David Silva, Baraja, Cañizares og Emiliano Moretti.

Angående Barella, så er jeg enig i, at han har lidt af den kant og karakter - det samme gælder Brozovic, Bastoni, Sensi, Lautaro og Lukaku. Men der er ikke det her "fuck kameraerne og karantæne, jeg skal bare have fat i ham der nu!" vildskab længere...

Hvilket jo nok også er godt nok.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Flying Dutchman
@ Martin

Han kom i hvert fald på kanten med loven (dog vist nok frikendt) og er blevet fotograferet i favella´en med nogle lyssky typer. Jeg tror dog, han langt fra er den eneste brasilianske fodboldstjerne, der kender sådan nogle. Grænserne er vist temmelig flydende derovre.

Adriano er måske det største potentiale, der har rendt rundt i Inter - større endnu end Balotelli. Han var absurd på sit bedste - det er simpelthen så trist, at han ikke fik den hjælp, han behøvede.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Interforlivet
Apropos Adriano og Valencia:

https://youtu.be/lIb_SRqBzqw

Der var altså en periode hvor de fik det værste frem i os og vice versa.
Skrevet af Interforlivet
@FD:
Men der er ikke det her "fuck kameraerne og karantæne, jeg skal bare have fat i ham der nu!" vildskab længere...
Haha. Det er lige præcis i sådanne statements at ens fandom måske træder lidt for meget frem. Det svarer lidt til at se Matrix flække næsen på Sorin og så stadig sympatisere med italieneren i situationen. Jeg taler af erfaring.
Skrevet af Interforlivet
@Urban: Jeg er helt enig angående Ronaldo. Han er på ingen måde med blandt de største Inter-legender. Men han er for mig den største legende inden for fodboldverdenen, og derfor er han også en af mine yndlings-Inter-spillere gennem tiden.
Skrevet af OC
@FD

Det siger jo det hele, at din respons er baseret på din holdning til Zhang og co., og ikke i så høj grad forholder sig til handlingen.
Hvis nu de ikke havde været en ´succes´ og vi lå på en tiendeplads så havde du jo næppe sagt "skidt pyt med at de prøvede at undergrave samtlige værdier som sporten er bygget op om".

Det er hverken den sjove eller nemme tilgang at fordømme ejerskabet af den klub man holder med. Jeg vil nærmest modsat sige at din tilgang er desto mere frækkere, fordi hvorfor have idealer når man alligevel vinde mesterskaber?
Det er dig.
La prende Vecino.
Skrevet af Bishop
Den tankegang kan jeg godt følge @i4l og jeg har det på sin vis lidt på samme måde med Ronaldo og Ronaldinho
https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af Flying Dutchman
@ OC

Jeg vil nærmest modsat sige at din tilgang er desto mere frækkere, fordi hvorfor have idealer når man alligevel vinde mesterskaber?

Hvis du i ramme alvor mener, at min holdning til alt det her kan koges ned i det, så har du enten ikke læst eller ikke forstået, hvad jeg har skrevet. Jeg var ethundrede procent parat til at opgive at være Interista - noget jeg har været i 23 år - hvis vi var kom med i ESL. Mine idealer hvad angår fodbold fejler ingenting - og er formentlig meget lige dine.

Der hvor differencen opstår er ikke i det moralske eller etiske. Du og andre vil gerne have kineserne klynget op eller ud af klubben, på trods af at de har været hovedarkitekter bag én lang optur - på såvel som udenfor banen - der ser ud til at kulminere i et mesterskab i år. Det vil du og andre, fordi de dummede sig i at skrive sig op til hvad endte i en to dages lang våd prut, som rigtigt nok ville have undergravet én af sportens værdier (de øvrige af de samtlige du omtaler, tager UEFA sig løbende fint af...), men som i sidste ende var et resultat af at Zhangerne vil den her klub det bedste - og som i øvrigt mislykkedes.

Og hey! Det skal du og andre da også bare have lov til - jeg kan endda langt hen af vejen sagtens forstå den holdning. Som fodboldfan gav det mig kvalme. Men som Interfan er jeg ikke parat til at droppe kineserne, der har gjort så meget for os, når nu de trods alt ikke gennemførte med lortet. Endvidere medregner jeg også fortsat i høj grad, at jeg sagtens kan forstå de øjensynlige bevæggrunde til at melde sig til ESL. Faktisk vil jeg endda gå så langt som at sige, at Zhangerne - som Interejere - ikke havde været deres arbejde bekendt, hvis de havde takket nej til at firedoble indtægterne for europæisk fodbold, vel at mærke på en permanent basis.

Så kort og godt, kan jeg ikke slippe det store billede og de foregående tre-fire år - selvom palaveren i sidste uge selvfølgelig sætter sine spor.

Jeg kan ikke lide moderne fodbold. Fodboldfanen i mig kan ikke lide tanken om ESL - og en ligeledes ikke ubetydelig del af mig som Interfan havde gerne set, Inter aldrig havde været med i projektet (for lige at sætte ekstra pres på den kognitive dissonans). Men nu er det bare en uomtvistelig sandhed, at fodbold efterhånden er bygget på penge, penge og atter penge - og ikke moral, etik og idéen om, at en spiller i en VM-finale og en spiller i en given Serie 5 kamp reelt set er del af den samme sport. Sådan er det jo ikke længere - og det skal ESL og vores deltagelse i høj grad ses i lyset af.

Slutteligt bør i øvrigt også nævnes, at jeg i løbet af de foregående ti-femten år i høj grad er gået fra mestendels fodboldfan, der tilfældigvis holder med Inter, til en Interfan, hvis kærlighed til selve sporten ligger på et mindre og mindre sted (noget UEFA og FIFA i høj grad kan takkes for).

Jeg tænker i øvrigt, der ikke kan koges mere suppe på den her - så skal vi ikke bare agree to disagree?
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Interforlivet
@Bishop: Det har jeg meget nemt ved at sætte mig ind i. Ronaldinho var virkelig også en fænomenal fodboldspiller.
Skrevet af Stankovic
Faktisk vil jeg endda gå så langt som at sige, at Zhangerne - som Interejere - ikke havde været deres arbejde bekendt, hvis de havde takket nej til at firedoble indtægterne for europæisk fodbold, vel at mærke på en permanent basis.


Jeg er enig i det meste af det du skriver FD, men lige ovennævnte er jeg lodret uenig i. Uden tvivl er det økonomiske perspektiv det hovedsagelige fokus fra en bestyrelses/ejers side, men der må og skal i min optik ligeledes, og især i denne tid som vi lever i, være et moralsk værdisæt. Forenklet sagt CSR.

Her kommer forskellen i kultur. Zhang/Suning er næppe vant til at skulle fordre et så "moderne" forretningssynspunkt og det er derfor forståeligt nok, at man et stykke henad vejen driver sit europæiske foretagende med forretningsværdier som har været succesfulde i Kina.

Det er en skabelon som jeg rejser et rødt flag over for, da der i min optik skal være et fokus fra en virksomhedsside af på, at bære et samfundsansvar og det ser jeg bestemt ikke at Super League var. Det løftede alene sin egen forretning og ikke med et gavn for den brede helhed. Andre kalder det asocialt.

Netop derfor glæder det mig at min anden kærlighed, Dortmund, ikke gik ind i det her. For det indikerer en bestyrelse/ejerkreds som er i trit med både samtiden på disse breddegrader og ikke mindst sit lokale samfund.
Skrevet af Flying Dutchman
@ Deki

Lige kort, da jeg har berørt det meste af dine, i øvrigt gode, pointer andetsteds:

Det er en skabelon som jeg rejser et rødt flag over for, da der i min optik skal være et fokus fra en virksomhedsside af på, at bære et samfundsansvar og det ser jeg bestemt ikke at Super League var.

Jamen, jeg er for så vidt enig i, at det er ønskværdigt at vores ledelse - og sportens ledelse generelt - stræber efter at føle og agere ud fra et samfundsansvar. Det er også af den årsag, at jeg eksempelvis er meget imod, at vi skulle falde i kløene på PIF.

Men hvis du med samfundsansvar mener et generelt ansvar for at fodbold som sport bevæger sig i den moralske og etiske rigtige retning, så er det straks sværere, synes jeg.

For Suning er ikke ejere og direktører af fodbold - de er ejere og direktører af Inter.

Fodboldfanen i mig ser gerne at der sker en tilbagerulning af moderne fodbold og gerne at Inter er primus motor i det - men det skal altså komme fra UEFA/FIFA af, og det sker ligesom ikke. Nok nærmere tværtimod. Som Rosso påpegede for et par dage siden, så er eneste forskel på ESL og CL (både i nuværende og kommende format), at det ville være mere lukrativ for deltagerne og at de fleste deltagere altså var sikret en plads. Der er ikke meget mere moral, etik og samfundsansvar i at deltage i UEFA´s turneringer, end der ville have været at deltage i ESL.

Som sidenote hørte jeg én eller anden tåbelig journalist i P1 her kort inden middag tease næste indslag med, om ESL var et endegyldigt farvel til kommercialisme eller starten på at fodbold bliver kommercielt. Der slog jeg godt nok op i latter, for fodbold har været kommerciel med stort k i over tyve år. Som jeg ser det, var ESL blot endnu et symptom på den sygdom.

Slutteligt er jeg kæmpe fan af 50+1 ordningen, som man har i det tyske og som netop gør, at Bayern og Dortmund kunne sige nej til ESL. Jeg håber mod bedre vidende også, at UEFA bliver bedre til at inddrage klubberne og at ESL bliver starten på en tilbagerulning (eller i det mindste et par skridt tilbage) af moderne fodbold. 50+1 reglerne må også hjertens gerne bliver indført i Serie A.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Flying Dutchman
Standardopstillingen - der var ellers forlydende om, at Sensi skulle starte ind i stedet for Eriksen, da denne ikke havde præsteret helt på niveau her på det seneste.

Håbet er at Lukaku og/eller Lautaro får hul på bylden, at Handanovic opper sig og at vi ender med tre point.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Flying Dutchman
Det er i øvrigt dommer Abisso´s første Interkamp i to år. Han fik i sin tid karantæne mod at dømme vores kampe, efter han i hjemmebanekampen mod Fiorentina forvekslede D´Ambrosio´s brystkasse for hans arm, og dømte straffespark i overtiden.

https://www.youtube.com/watch?v=_DScIxa_seM
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
annonce
0