Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Flying Dutchman
Jovist, men det er vel næppe Ausilio´s skyld, at vi i januar og februar spillede som en pose nødder? Ausilio har til opgave at hente de spillertyper, Mancini peger på - og der har han klaret sig til UG, og det endda med et plus på transferkontoen. Af alle de mange transfers i sommers, kan vel kun Jovetic og måske Melo betegnes som flops - og de er begge på lån.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af La Mir!!
sommers, kan vel kun Jovetic og måske Melo betegnes som flops - og de er begge på lån.


De var vel også fra Mancinis egen ønskeliste.
Daje!
Skrevet af OC
Jeg synes at sportdirektørens primære rolle og ansvarsområde, er den sportslige kurs - dvs. et fasttømret spillerkoncept, strategi, delvis ansvarshavende for ungdomsafdelingen osv. Herunder, selvfølgelig, køb og salg af spillere, som dog kun udgør en procentdel af arbejdet.
Overordnet, kan man dog næppe sige, at vores sportslige sektor har fungeret bare nogenlunde optimalt siden 2011 sæsonen, og at sige at Ausilio (eller hvis man vil indlemme Branca i den diskussion) har gjort et arbejde til UG, ville være at tage munden for fuld.

Jeg er med på, at Ausilios arbejdsbetingelser ikke er nemme, i og med der ikke synes at være en overordnet strategi helt oppe fra toppen af hierarkiet - hvor den jo selvfølgelig skal komme fra, og den så skal bringes ud i livet af sportsdirektøren. Trænerfyring ovenpå trænerfyring har heller ikke gjort arbejdet nemmere, men en del af problematikken ligger netop heri - at man har hyret trænere udfra godtbefindende, ikke efter en bevidst plan hvor trænerprofilerne bare har mindet nogenlunde om hinanden. Thohirs fascination af den tåbelige engelske manager-model, hvor Mancini får mere magt end hvad godt er, er jo selvfølgelig kun med til at mudre helhedsbilledet yderligere.

Men Ausilios arbejde har dog langtfra været pletfrit.
La prende Vecino.
Skrevet af Flying Dutchman
Jo jo, især Melo. Jeg argumenter jo også blot for, at Ausilio gør et godt stykke arbejde. Ljajic, Perisic, Miranda, Murillo og til dels Telles har vist sig som gyldne greb, Kondogbia har en masse potentiale og Éder skal lige i gang.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Flying Dutchman
@ OC

Jeg synes at sportdirektørens primære rolle og ansvarsområde, er den sportslige kurs - dvs. et fasttømret spillerkoncept, strategi, delvis ansvarshavende for ungdomsafdelingen osv.

Måske i den perfekte verden, men jf. vores store udskiftning på trænerbænken, har det været stort set umuligt for Ausilio - og Branca! - at udføre den administrative del af opgaven. EDIT: Det nævner du også selv, læser jeg en smule sent :)

Endvidere er jeg heller ikke helt enig i, at det er op til sportsdirektøren alene at udstikke den sportslige kurs - i hvert fald ikke som den rolle har været i Inter de sidste rigtig mange år. Det handler vel også om Ausilio´s jobbeskrivelse, som vi ret beset ikke aner noget om. Som du også nævner, mangler der en klar strategi oppefra og det afspejles i de mange trænere, vi har haft siden Mourinho. Heldigvis er vi ikke den eneste klub i Italien - eller Europa - der lider af dette.

Men Ausilios arbejde har dog langtfra været pletfrit.

Nej okay, måske var UG også lidt for prangende. Men på indkøbsfronten har han dælme gjort et godt stykke arbejde.

På den anden front... Tja, hvis man først skal købe spillere til en træner, der kan lide 3-5-2 og som gerne vil spille offensivt bold, og derefter købe ind til en træner der kan lide 4-3-1-2 varianterne, og gerne vil kontrollere, samt at man skal tænke på FFP og diverse spillersalg, og desuden mangler en overordnet strategi, så er det altså svært.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Magnifico
Off topic.

@ FD

Cruyff er gået bort. Jeg føler med dig og alle hollændere. Gigantisk spiller og træner :-(

EDIT: Læste lige, at når Holland og Frankrig mødes fredag, vil kampen blive stoppet i det 14. minut, og der vil være total stilhed på både lægter og grønsvær til ære for legenden. Stort.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Flying Dutchman
Åhr Mag, det er sødt af dig! Fodbolden og ikke kun Holland blev noget fattigere i dag. I mine øjne den bedste spiller nogensinde, men jeg er også farvet...
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af OC
Så sandt.

Hvis man er masochist af natur, kan man i øvrigt se selv samme køre os rundt i manegen i ´72 her;

http://footballia.net/matches/afc-ajax-fc-internazionale
La prende Vecino.
Skrevet af Magnifico
I mine øjne den bedste spiller nogensinde, men jeg er også farvet...

Den bedste. 70"erne med Cruyff, Ajax og de orange var fænomenale. Og jeg er ikke farvet :-)
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Magnifico
@ FD

Jeg har altid undret mig over, og har aldrig kunnet google mig til et godt svar:
Hvorfor blev han nogle gange kaldt Cruijff og ellers Cruyff? Det kan vist kun en orange svare på.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Flying Dutchman
@ OC

Jep. Og det var endda et godt Interhold, med Boninsegna, Facchetti, Mazzola, Burgnich og Jaïr.

Men det Ajax hold består jo lutter af spillere, som min far taler om med et fjernt blik i øjnene: Krul, Suurbier, Blankenburg og Hulshoff i forsvaret, en midtbane bestående af Arie Haan, Gerrie Mühren og ´Den Anden Johan´ Neeskens, og et angreb bestående af Sjaak Swarts, Piet Keizer (som folk dengang diskuterede om var bedre end Cruijff eller ej) og så selvfølgelig Cruijff. Den indoktrinering, jeg har fået fra en ung alder skinner nok igennem ved, at jeg kan opstillingen den dag i dag, uden at tjekke internettet.

Simpelthen ét af de bedste, mest komplette klubhold nogensinde stillet.

@ Mag

Det er fordi ´ij´ er et samlet ordlyd på hollandsk (udtales lidt i retning som det tyske ´ei´, som vi i øvrigt også bruger). Da man ikke kender det udenfor Hollands grænser, bliver ´ij´ ofte internationaliseret til ´y´ - i en sådan grad, at Cruijff selv begyndte at bruge det. Folk pjatter lidt med det. Der er en biografi om manden, som hedder "Cruij/yff". De fleste hollændere skriver det dog som Cruijff og det var da også det navn, der stod på fødselsattesten.

Feyenoord er et andet eksempel. Klubben hed oprindeligt Feijenoord, men ændrede navn til Feyenoord i 1974, da ikke-hollændere ikke fattede hvordan ´ij´ skulle udtales.

Case and point var Mikkel Beck under VM14, der mente at vide, Wijnaldum ikke udtaltes "Wæjnahldym" men i stedet for "Wishnaldum".

Mikkel Beck er en idiot.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Magnifico
@ FD

Oh, I see. Svarer det til at Æ, Ø og Å bliver til AE, OE og AA internationalt?

PS: Han hedder Michelle Beck.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Flying Dutchman
Ja, det kan godt sammenlignes med det.

Han/hun er en klaphat. Magen til ringe kommentator. Jeg husker tydeligt en kamp, hvor han sad og roste én eller anden spiller hele tiden, der så viste sig at være én af hans klienter.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Slettet(042125212608)
Stankovic
Med tanke på det beløb der blev spenderet på spillere i sidste sommervindue, så skal man simpelthen ende med at kvalificere sig til CL for ikke at være nødsaget til at skulle sælge markant ud. Så på det område vil jeg afvente med at bedømme hans arbejde som værende forrygende.


Jeg syntes ikke helt man kan stille det så firkantet op, man bliver nød til at have for øje hvilket niveau holdet havde forinden en sådan investering, samt på det der kom ind den anden vej.

Det er jo ingen hemmelighed at holdet var i en rimelig dårlig forfatning da Mancini tog over og det er derfor måske derfor heller ingen større overraskelse at CL måske var at presse forventningerne en tand for meget op.

Når man ser på at Ausilio rent faktisk har præsteret at få ligeså meget ind, virker det også taget lidt ud af kontekst når man nævner sådanne beløb.

OC
Overordnet, kan man dog næppe sige, at vores sportslige sektor har fungeret bare nogenlunde optimalt siden 2011 sæsonen, og at sige at Ausilio (eller hvis man vil indlemme Branca i den diskussion) har gjort et arbejde til UG, ville være at tage munden for fuld.


Det har også været en meget omtumlet tid, hvor klubben har levet med nogle seriøse økonomiske tømmermænd efter fortidens overspenderinger, overspenderinger der vat tæt på at ligge klubben i økonomisk ruin. Et sådan forhold vil i sig selv være grobund for problemer, hvilket for en Italiensk klub blot bliver yderlig forstærket pga. de økonomiske forhold der hersker i landet, samt en bureaukratisk og til tider mangel på fremtids anskuende by bestyrelse, der bidrager til at sætter al udvikling i stå.

Det selvsagt ikke så mærkeligt igen, at vi I en sådan periode har set mangel på resultater, fordi man ikke har kunne give de trænere man ansatte optimale vilkår samt den støtte de havde brug for, til at lykkes.

Det er jo ikke sådan at man kunne give en træner en fin blanco check og så kunne de bare gå ud at handle ind, man har måtte benhårdt prioritere og det er selvsagt altid en stor udfordring når man er økonomisk tvunget til at tænke kreativt og handle ind på de lavere og mindre eftertragtede hylder, sådanne handler kan man aldrig vide om man ender med æbler eller bananer. Det er sådan forhold der gør at man ikke har nemt ved at tiltrække gode trænere og når man samtidigt må leve med trænere der ikke altid har haft det vilde internationale renomme, så har det også en effekt på de spillere man kan tiltrække.

Det har med andre ord været en utrolig vanskelig opgave for Ausilio, udfra de forhold der har hersket, så har han sådan set gjort det fint. Ausilio har trods alt været med til at hente flere gode spillere ind, men det tager selvsagt tid at støbe et hold sammen og han kan næppe klandres for at spilleren besluttede sig for at holde forlænget juleferie. Samt at den træner der blev ansat var beslutning taget ovenfra, en træner der godtnok har skabt opmærksomhed og formentligt på nogle planer har gjort det nemmere at handle bestemte spillere ind, men som samtidigt ikke formår at få det optimale ud af alle de offensive spillere Ausilio har givet ham.


Skrevet af Slettet(042125212608)
Jeg skal da lige love for at united er ude med snøren efter vores defensive folk, først var det Handanovic for 15-20mil ?, så var det Miranda for omk. 20mil ? og nu Murillo for ca.18-19mil ?.

Jeg kan dog ikke lige se pointen, det er ikke voldsomme beløb der tales om her og hvorfor skulle vi skille os af med en Miranda for lidt mere end vi skal betale, man skal jo tænke på at han skal erstattes og det er svært at finde en fuldgod erstatning for få penge. Murillo er endnu mere tåbeligt da det må formodes at hans markedsværdi må stige med alderen, han er ung og om nogle pr burde han kunne give en pris på over 30mil ?.
Skrevet af Slettet(042125212608)
UEFA har bekræftet at vi overholder all mål i henhold til FFP sammen med 13 andre klubber.

Må siges at være en positiv bekræftelse af det Ausilio sagde forleden !
Skrevet af OC
"Lidt mere end vi betalte"? Vi har ikke betalt noget endnu, men skal samlet betale 11 mio. Dvs. godt og vel det dobbelte for en 31 årig.
Ikke dermed sagt, at jeg er for en handel, men hvis man kan få Glik forholdsvis billigt, har man lidt af den samme type og nogle år yngre.

Alternativt skibbe Murillo videre, og så se hvad Miranda kan få ud af JJ.

Perin ville i øvrigt være den perfekte afløser for Handa, hvis sidstnævnte vil videre, især hvis man kan inddrage Laxalt og Ranocchia i handelen og presse den ned under de 10 mio.

Men nu blev det lidt for meget FM.
La prende Vecino.
Skrevet af Slettet(042125212608)
Det vil være helt hul at sælge Murillo, selvom han har haft sine nedture samt har nogle klare mangler!

Han er fremtidens mand og det går ikke at sælge hver evig eneste gang x klub byder 15-20mil ? for en af vores bedste/talenfulde spiller. For fortsætter vi på den måde, så kommer vi aldrig højere op i tabellen end vi er nu.

Det gav mening at sælge Kovacic fordi prisen var det højere, og fordi hans præstationer nu engang ikke levede op til potentialet, ligesom det også var okay med Shaqiri der aldrig rigtig blev den store succes som talenter var til og set i bagklogskabens klare lys er der ingen af de to der har leveret nævnværdigt siden, så er tab har de ikke just været.

Men beløbet fra Kovacic var også i en anden boldgade, var der nogle der bød samme beløb for Murillo kunne jeg forstå snakken, men små 20mio ? er håndøre i dagens marked og man bør kunne få væsentligt mere med den efterspørgsel der har været på ham!

Miranda får man nok ikke væsentligt meget mere end 20mil ? for, hvilket giver en max gevinst på 4-5mil. ? når man ser på den totale pris vi har måtte give inkl. det halv dyre lån. Hvilket gør at jeg ikke lige kan se fidusen økonomisk set. Eftersom vi ikke kan finde en fuldgod erstatning for en sådan sum. Han har også udviklet sig til en af de vigtigste spillere på holdet, hvilket gør ham svær at erstatte.

Handanovic vil omend også være tåbelig, han er en af verdens bedste målmænd og har reddet et utal af point hjem, han er umulig at erstatte, igen skal vi noget så har vi behov for en med den klasse han besidder. I øvrigt er Man utd,Chelsea eller Liverpool ikke noget skridt op i deres nuværende forfatning det er at gå fra præcis samme hylde blot i england i stedet.
Skrevet af Stankovic
Hvad skal vi med verdens bedste målmand når resten af holdet ikke er i nærheden af at være samme klasse?

Ender der et flot bud på bordet for Handanovic, så er der ikke andet for end at sende ham videre, da pengene passende kan bruges på at betale af på de handler vi foretog os i sommers samt naturligvis at hente en ny keeper ind.

Apropos at sende videre så kan det samme passende siges om Mancini, da man i givet fald forhåbentligt vil hente en trænerkapacitet ind som har noget der ligner en reel filosofi med det spillermateriale som han ønsker. Mancini har fået de spillere som han har peget på til vel og mærke en rigtig høj samlet transfersum, men jeg mangler stadig at se flere af de offensive spillere præstere ligesom at jeg ikke bryder mig om at sportsdirektøren blindt hopper med på det som træneren tilsyneladende ønsker.
Skrevet af Stankovic
Det har også været en meget omtumlet tid, hvor klubben har levet med nogle seriøse økonomiske tømmermænd efter fortidens overspenderinger, overspenderinger der vat tæt på at ligge klubben i økonomisk ruin.


Tænker du på sidste sommer?

Det kan det nemlig meget vel gå hen og blive.
annonce
0