Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Stankovic
Jeg er nået dertil hvor jeg mere eller mindre er ligeglad med om det er en god idé her og nu simpelthen fordi, at hvis det er rigtigt at kineserne har planer om at ændre filosofien i klubben til at den skal handle mere om at træne spillere selv, så duer det ikke at vi har en halvlunken sæson med en træner som hverken er det ene eller det andet.

Fodbold skal i øvrigt være en glæde at opleve, hvilket det overordnet set ikke har været med Mancini på bænken. Det er ikke fordi at jeg er tilhænger af at vi henter Zdenek Zeman ind, men med det materiale vi har at gøre med offensivt skal der simpelthen leveres noget mere.
Skrevet af Flying Dutchman
Tja, der er både her og nu og det langtidssigtede.

Alfa og omega i denne sæson er, at vi når mindst en tredjeplads, og sekundært gør en god figur ud i Europa. Det er ud fra det, der skal bestemmes om Mancini er den rigtige træner eller ej. Såfremt han er manden der kan få os i top tre, et godt stykke i EL og måske en lille pokal i form af en Coppa Italia, så kan jeg personligt godt leve med endnu en sæson, hvor fodbolden er kedelig, men (sådan nogenlunde) effektiv.

Vi er dog helt enige i, at Mancini´s opfattelse på sigt ikke går i spænd med kinesernes ditto.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Gasbarroni
Det bliver nok svært at overbevise italienere om, at de ikke skal spise sødt til morgenmad, og jeg har svært ved at tro, at det skulle ændre sig, når de bliver seniorspillere. At det skulle være udtryk for en mindre grad af seriøsitet, tillader jeg at stille mig tvivlende overfor.

Det ændrer dog ikke på, at de sagtens kan have været i ringere form. Det afhænger måske også af tidspunktet på året?

Jeg har hun set en enkelt direkte konfrontation mellem ungdomshold fra de 2 lande. Det var tilbage i Viareggio 2012, hvor Juventus kørte Nordsjælland rundt på røv og albuer og vandt 6-1. Jeg kan dog se, at det langtfra altid er tilfældet, når danske ungdomshold møder italienske.

I øvrigt kan det som sidebemærkning indskydes, at ingen af spillerne fra det Juventus hold for alvor er blevet til noget – naturligvis...

Jeg skal ikke gøre mig klog på attitudeproblemer i de forskellige lande, men vil blot konstatere, at der kan være flere årsager til sådanne.
Vincere non e importante. E l'unica cosa che conta! 90 anni di Agnelli, una storia di trionfi - Grazie Avvocato
Skrevet af Stankovic
Jeg kunne godt tænke mig at du forholder dig til de spillere jeg listede på forrige side som optrådte til VM i 2006 og specielt til hvor der er at de har fået deres senere fodboldopdragelse i ungdomsrækkerne. Det samme må du også gerne gøre mht dem vi så rende rundt i de italienske farver for en måned siden.

1 Buffon - Parma
2 De Sciglio - Milan
3 Chiellini - Livorno
4 Darmian - Milan
5 Ogbonna - Torino
6 Candreva - Ternana
7 Zaza - Atalanta
8 Florenzi - Roma
9 Pellè - Lecce
10 Motta - Brasilien
11 Immobile - Sorrento
12 Sirigu - Venezia/Palermo
13 Marchetti - Torino
14 Sturaro - Genoa
15 Barzagli - Rondinella
16 De Rossi - Roma
17 Éder - Brasilien
18 Parolo - Como
19 Bonucci - Inter
20 Insigne - Napoli
21 Bernardeschi - Fiorentina
22 El Shaarawy - Genoa
23 Giaccherini - Cesena

Ser vi på det tyske landshold til samme turnering var 5 fra Schalke, 3 fra Stuttgart, 3 fra HSV og 5 fra Bayern München. 16 ud af de 23 spillere havde derved deres fodboldopdragelse fra disse akademier som tilhører nogle af de bedste tyske klubber. Det virker i min optik meget mere koordineret hvor de store klubber formår at bringe deres talenter hele vejen fremfor den italienske, hvor det tilsyneladende er talenterne i de lidt mindre klubber som formår at bringe talentet længst. Det er jo paradoksalt når det netop er ungdomsholdene i Milan, Inter og Juventus som i ungdomsrækkerne klarer sig bedst, hvorfor at man kan begynde at filosofere om hvorledes at de store italienske talenter derfor går tabt nu når det som regel er de største talenter som vælger at komme til de store klubber i kval af håbet om en lysere fremtid.

Ser man på det spanske landshold er ligeledes langt overvægten komme ud af akademierne i Barcelona, Atletico og Real Madrid. Er det så "sundt" at enkelte akademier står for langt det meste af kvaliteten? Det kan vi diskutere. Omvendt tyder det på at topklubberne i disse nationer formår at bringe sine bedste talenter frem, hvor det netop oftest er de største klubber som har de største talenter. Nu vender jeg tilbage til om Italien mon mister for mange af sine store talenter, hvilket jeg gruer for er tilfældet. Hvorfor det så sker bringer mig igen igen tilbage til Kurlands observation og de primadonnanykker jeg fornemmer i en større grad blandt ungdomsspillerne i Inter.
Skrevet af Gasbarroni
Der er vel ikke så meget at forholde sig til. Er alle herinde ikke netop enige i, at der er plads til forbedring? Jeg tror også, de fleste er enige om, at indførelse af B-hold vil være et godt skridt på vejen? Mig bekendt blokeres forslaget dog fortsat af Lega Pro-klubberne?
Vincere non e importante. E l'unica cosa che conta! 90 anni di Agnelli, una storia di trionfi - Grazie Avvocato
Skrevet af Stankovic
Så er vi langt hen af vejen enige om problemet omend vi ikke er helt enige om årsagen. At indføre B-hold mener jeg ikke er nok til at løse problemet, da der ligeså vel skal ske en ændring af holdningen i klubberne og forbundet såvel som en fælles koordineret indsats. Du ser stadig unge spillere få chancen i de bedre tyske og spanske klubber på trods af at de enten har ingen eller meget lidt erfaring fra at have spillet på et andethold i tredje eller fjerde division.

Tyskland er kendt for deres arbejdsmentalitet. Spørg Elkjær hvorfor han valgte at forlade Köln til fordel for Italien. Godt nok er det flere årtier siden, men jeg tror stadig ikke på tesen med at unge italienske spillere i de bedste klubber ikke bliver til noget fordi de træner og anses som værende maskiner og derfor har det for hårdt.

Det system som de har sat til værks i Tyskland, med 52 fodboldcentre til dette alene og med 366 regionale trænercentre, hvor 1300 profesionelle trænere lærer unge knægte ned til 8 år om fodbold inden at de som 12 årige bliver recruteret, virker i mine øjne som et system hvor man forlanger noget mere af sine talenter end i Italien. Det er nok også derfor at de tyske ungdomsspillere er mentalt forberedt på det pres der er ved at træde ind som en professionel førsteholdsspiller. Det er i sandheden her at de italienske klubber samt FIGC burde finde inspiration for ser man på antallet af italienske klubtrænet spillere i Serie A er det jo pinligt i forhold til tilsvarende for andre ligaer: http://www.football-observatory.com/IMG/pdf/ds2014_abstract-2.pdf (Sidste side).
Skrevet af Lothar 89
Sky melder at Icardi har bedt om omgående forhandling af ny kontrakt, sker det ikke vil han sælges straks. Absurd teater vi er vidne til. Han udnytter fuldstændig det ledelses-mæssigt vakuum opstået efter kinesernes overtag, uklarheden omkring FFP osv osv. Som kaptajn vel at mærke. Med en håbløs kone-agent som tovholder, eller rettere "elefant i et glasbur".

Jeg er på kanten til at sige "afsted med dig, Maurito!!"
Skrevet af jensriis
Fik han ikke ny kontrakt sidste år? og hvor meget tjener han egentlig i Inter?
Forza Inter
Skrevet af InternazionaleFC
Transfermarkt siger 1,81 mil
Skrevet af Lentini
GDS siger 3.2mio euro net.
Skrevet af Lothar 89
Forskellige tal var fremme da han forlængede i Juni 2015. Det højeste jeg så lød på 4,2 mio ? netto. En del heraf er nok marketing-rettigheder der er delt 50/50 mellem ham og Inter. Dem vil han/Wanda selvfølgelig have 100% nu, plus lønstigning nu. Wanda har selv udtalt at Napoli byder 7 mio ? i løn netto, samt 3 mio ? i marketing-rettigheder. Hun skyder selvfølgeligt højt på alt, men man er jo antageligt ude i Napoli vil fordoble hans løn.

Deres logik er, at hans værdi ikke afspejles i lønnen. Men hvad så næste år, hvis han blir topscorer i 16/17 og en PL klub byder 100 mio ? for ham. Vil han så indgive ultimatum igen og forhandle ny kontrakt? Skruen uden ende.......
Skrevet af Mumleren
Ah, synes nu ikke det er et hverken uforståeligt eller skidt tidspunkt at forhandle løn, når der ligger et meget bedre tilbud på bordet.

At han gør det så offentligt viser jo bare han tænker i pengene og ikke de blå-sorte farver. Det er respektløst overfor klub og fans... Ny kaptajn tak!

Jeg har hele tiden ment, at prisen var ved at være deroppe hvor han bare skulle afsted. Men vi finder jo ikke en fuldgod erstatning, og man styrker samtidig vores direkte konkurrent. Godt jeg ikke skal træffe de beslutninger...
Inter | siden Misura/Fiorucci.
Skrevet af Søren F er gud
Det er mig en gåde, at han er anfører.
Men ja det er vel i mangel af bedre....
Skrevet af Mumleren
Synes nu vi har et par oplagte og moralske anførere i Miranda og Handanovic. Især Miranda for hans væremåde både på og udenfor banen.

Man kan normalt ikke være anfører i sin første sæson (sidste sæson), men tiden og omstændighederne gør ham oplagt.

Det er da bedre end Hr. Wanda, den moneygrabber.
Inter | siden Misura/Fiorucci.
Skrevet af Søren F er gud
Enig i at Miranda eller Handa.
Icardi er vores største navn og sikkert også for at gøre ham glad han blev captain.
Det virker som om han er over holdet, som i gamle dage med Vieri og Adriano i deres sidste år
Skrevet af InternazionaleFC
"De vil ikke lade mig snakke til pressen"

Icardi efter gårsdagens kamp imod Estudiantes.

Den mand er solgt inden sæsonstart. Ærgerligt..
Skrevet af Stankovic
Episoden med ham og Guarin sidste år da vi tabte ude mod Sassuolo viste jo allerede dengang, at han ikke er mand nok til at bære anførerbindet, så derfor overrasker mig det desværre ikke hvis han gennem Wanda forsøger at afpresse klubben på denne kujonagtige måde.
Skrevet af Gasbarroni
@Stankovic

For at de unge spillere skal få chancen i de store klubber, er det jo nødvendigt, at de er i dem. Det ville de i langt højere grad være, hvis man indførte B-hold. Det er trods alt få talenter, der er så store, at de som 19-årige kan gå ind på et tophold?

Og hvad skal man så gøre, når de bliver 20? Leje dem ud eller lade dem blive i klubben fordi de måske har mulighed for at få et par indhop på førsteholdet i løbet af sæsonen? En lille håndfuld af dem må spille med i u19-ligaen, men ellers er muligheden for at spille betydende kampe ikke eksisterende.

Resultatet har som bekendt hidtil været, at man lejer spillerne ud til lavere rangerende klubber for at give dem mulighed for at møde færdigudviklede spillere på et højere niveau. Konsekvensen er at fokus på deres individuelle udvikling sættes i baggrunden. De hives væk fra det setup, der gerne skulle klargøre dem til at slå igennem på et højere niveau.

Det kan sagtens tænkes, at det nye regelsæt bevirker, at man i større grad beholder ”ældre” talenter i klubberne, men hvis de stort set aldrig får kvalificeret modstand i kamp, så er det måske heller ikke optimalt for deres udvikling?

Du fremhæver det tyske setup, men når man ser på det netop overståede u19 EM, er det tilsyneladende ikke noget, der gør, at deres talenter i den aldersgruppe er milevidt foran andre?
Vincere non e importante. E l'unica cosa che conta! 90 anni di Agnelli, una storia di trionfi - Grazie Avvocato
Skrevet af Lothar 89
Corriere dello Sport melder at Thohir har forsikret Icardi om at han tilbydes kontraktforlængelse til 2020 "på linje med Napoli´s tilbud". Og at Ausilio har bedt Wanda om at køre lav profil i medierne indtil forlængelse er i hus.

Hvis man skal tage det for pålydende, må man bare igen-igen konstatere at player-power overruler alt.

Jeg ser Miranda som den naturlige kaptajn, men man forlænger nok ikke med Icardi for at tage bindet af ham, selvom han tydeligt har vist at pengene er større end bindet/farverne for ham.
Skrevet af Stankovic
For at de unge spillere skal få chancen i de store klubber, er det jo nødvendigt, at de er i dem. Det ville de i langt højere grad være, hvis man indførte B-hold. Det er trods alt få talenter, der er så store, at de som 19-årige kan gå ind på et tophold?

Og hvad skal man så gøre, når de bliver 20?


Du ser flere talenter få chancen i tysk fodbold på førsteholdet selv inden de er fyldt 20. Selv Bayern med Müller, Badstuber, Kimmich, Højbjerg, Schweinsteiger, Alaba, Gaudino m.fl ikke været bleg for at kaste dem for løverne. Her snakker ganske vist ikke bare om indhop. Her snakker vi den største klub, hvor de mindre klubber såsom Freiburg, Hoffenheim (Da Hopp har lukket lidt for pengekassen) og Mainz er endnu mere afhængige af at give sine unge spillere chancen da det er her at indtægterne ved senere salg ligger. Giver man ikke sine talenter chancen for at skinne på førsteholdet, så kommer du hellere ikke til at tjene penge på dem.

Tænk hvis de italienske midterklubber og bundklubber tænkte i denne bane fremfor at hente middelmådige spillere ind udefra.

Resultatet har som bekendt hidtil været, at man lejer spillerne ud til lavere rangerende klubber for at give dem mulighed for at møde færdigudviklede spillere på et højere niveau. Konsekvensen er at fokus på deres individuelle udvikling sættes i baggrunden. De hives væk fra det setup, der gerne skulle klargøre dem til at slå igennem på et højere niveau.


Helt enig og det er bestemt også en af grundene til at det fejler. At indføre et B hold som i givet fald sandsynligvis vil befinde sig i tredje eller fjerde division, hvor man i bedste italienske stil vil parkere sine spillere til efter at de er et stykke efter de 20 (det er nemlig sådan jeg læser forslaget), er bare ikke på et niveau nok til for alvor at give dem den fornødne førsteholdserfaring. Den bedste måde at tilegne sig denne erfaring er nuvel ved at blive kørt ind på holdet over en sæson eller to. De større talenter i tysk fodbold optræder som regel i en enkel sæson på et andethold for så at blive integreret.


Det kan sagtens tænkes, at det nye regelsæt bevirker, at man i større grad beholder ”ældre” talenter i klubberne, men hvis de stort set aldrig får kvalificeret modstand i kamp, så er det måske heller ikke optimalt for deres udvikling?


Netop, derfor at jeg ikke kan se pointen i at indføre et andethold i formentlig tredje division, hvor man så parkerer sine talenter de næste sæsoner. Fordelen er at man har styr på at de får en optimal træning, men kamperfaring er det vigtigste på det tidspunkt af karierren.

Du fremhæver det tyske setup, men når man ser på det netop overståede u19 EM, er det tilsyneladende ikke noget, der gør, at deres talenter i den aldersgruppe er milevidt foran andre?


Hvis resultater i ungdomsfodbold er det udslagsgivende parametre for fremtiden for disse talenter, så burde Inter på nuværende tidspunkt have flere fine klubspillere efter at man i 11/12 sæsonen havde et primavera hold som vandt ligaen og Next-gen serien (U19 Champions League). Realiteten er dog den at de fleste af de spillere nu sparker til en bold i Serie B. De svenske U21 spillere burde også ud fra dette parametre være nogle af de bedste i Europa, men det må jeg være ærlig at jeg tvivler på.

En ting er at have talentet. Noget andet og vigtigere er hvordan man får overført det videre til førsteholdsfodbold. Her er det at tyskerne er fremragende med sin røde tråd hele vejen ned gennem akademierne i DFB regi og op til førsteholdsrækken.

annonce
0