Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Facchetti
For mig var Allegri bare ham, der stod på sidelinjen, som en hvem-som-helst kunne have gjort. Juve-holdet, spillerne i hans tid vandt det hele for ham. Jeg lagde sjældent mærke til taktiske genialiteter, mere kontinuitet og stabilitet der vandt mesterskaberne.

Det tror jeg også er derfor, han ikke er i job. Man har kun set ham præstere med ligaens klart bedste hold.
Skrevet af pinturicchio
Jeg synes da egentlig, at Allegri har fået masser af ros og credit for tiden i Juventus. Og helt med rette.

At én Juventus-fan har et fuldstændigt håbløst unuanceret syn på, hvad Allegri har gjort for Juventus, rykker ikke ved noget på den front.

Angående Allegri, så vil jeg som Juventus-fan bestemt ikke bryde mig om at se ham i Milano, da jeg ser ham som en af verdens absolut bedste trænere.

Jeg brød mig heller ikke om at se Conte i Inter, men det var på grund af hans meritter som spiller i Juventus - ikke på grund af tiden som træner.

Hvis Conte får en fyrreseddel, så bliver det interessant at se, hvem de kan lokke til.
Kan de virkelig ansætte en ny træner til nogenlunde samme løn, hvis de ikke kan få afsæt Conte til en anden klub?
Skrevet af Acheron 3
Gasperini har vi prøvet - det var lort.


@Flying Dutchman

Jeg vil tro at Gasperini har rykket sig en del som træner siden da. Det er trods alt næsten ti år siden.

Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Gustenv@rius
@Facchetti

Ok, så en hvem-som-helst fører et hold, der på daværende tidspunkt var de øvrige europæiske topklubber økonomisk underlegne, til 2 finaler i CL på 3 år?

“Jeg lagde sjældent mærke til taktiske genialiteter”

Man er selvfølgelig ikke forpligtet ud over egne evner, men blot et eksempel kunne være da han flyttede Mandzukic ud på kanten for at skabe balance i angrebet, så en midtbane bestående af Pjanic og Khedira kunne spille holdet i en CL finale.

Et andet eksempel er hvordan han i 1/8 finalen mod Tottenham i London vender kampen på hovedet med et par simple udskiftninger og en formationsændring midt i 2. halvleg, som gør vi går fra 0-1 til 2-1 i løbet af 5 minutter.
Non rispondo a quelli che odiano la Juve, perché il loro é solo un problema psicologico. 36 ★ ★ ★
Skrevet af ilpolpopogba
Gusten: husker godt kampen og reaktionen.

Mindes også en anden kamp, som jeg mener var året før, hvor allegri laver to indskiftninger bl.a. en relativ ukendt fyr, Pjaca, kommer ind og scorer efter 2-3 min på banen.. på assist fra den anden indskiftning

Pris jer lykkelige, hvis I får allegri. Heldigvis tror jeg ikke på ham til Inter
la vecchia signora
Skrevet af Rossoneri
Jeg mener ikke der kan være tvivl om at Allegri er en enormt dygtig taktisk træner. Derudover er han meget pragmatisk og finder måder, at udnytte sine spilleres potentiale og styrker.

Mandzukic, som flere har nævnt, er et glimrende eksempel, der blev brugt som en angriber der trak ind fra sin kant og ofte blev sat op til luftdueller mod en (ofte meget mindre back), modsat boldsiden.

Han har også været enormt god til at sætte sit hold op til den modstander han skulle møde og havde flere formationer han tog udgangspunkt i.

Skal man kritisere ham for noget er det, at han ikke synes, at have den store personlige gennemslagskraft som leder.
Han inspirerer i hvert fald ikke som en fx Conte eller Gattuso kan og på samme tid synes han heller ikke, at skabe samme tætte forhold til spillerne som Ancelotti, Mourinho etc.

Personligt tror jeg, at Allegri ville være et glimrende match for Inter.
Inter er, efter min ydmyge opfattelse, først og fremmest en klub der fokuserer på resultaterne. Sådan var det sådan set også da Marotta var chef for Allegri i Juventus.

Og Allegri fungerer bedst, når det er pragmatisme og pokaler der er det fælles mål - ikke nødvendigvis en bunden opgave om at underholde (disclaimer: pokaler og sejre er som regel meget underholdene).

Spørgsmålet er dog om Allegri ser Inter som et godt match. I hvert fald går en del rygter i retning af at han ønsker at prøve sig af i England.
Her er det nok ikke et dårligt bud, at han lurer på situationen i Man Utd.

Skrevet af Stankovic
Hehe, blev ved første øjekast i tvivl om det var Juve tråden som jeg var havnet i.

Allegri gjorde det nu også ganske hæderligt i Milan.

FDs pointe med at finde en proven Serie A træner giver god mening, men ærlig talt finder jeg den italienske trænerstab af så elendig forfatning, at jeg ser større værdi i at finde en udefrakommende træner. En ikke så rutineret træner som kunne få ansvaret for at vise sine taktiske evner for resten af sæsonen.

Jeg har nævnt Jardim som en nok forholdsvis billig dark horse.

En anden kunne være Vieira, som trods alt kender ganske godt til ligaen. Det kunne faktisk være rigtig interessant. Han gjorde det eftersigende rigtig godt i sine roller for Man City og senere da han var i New York. Nice er svært at blive klog på, hvor han primært gjorde brug af en 4-4-3 formation men også til tider med en trebacks kæde.
Skrevet af Stankovic
Det er fantastisk at høre Benitezs overvejelser og taktiske ændringer som han gjorde tilbage i den famøse CL finalen i 05, hvor Liverpool som bekendt vendte et nederlag på 3-0 ved halvleg til en sejr. Det er netop forskellen på en verdensklasse træner rent taktisk og en træner type som Conte. Nemlig det at afvige fra sin oprindelige plan uden, at blive skræmt og nervøs.

https://youtu.be/zMKDSHl5PJg
Skrevet af Flying Dutchman
@ Deki

Jardim er en fed træner, der gerne vil spille noget fedt fodbold. Det vil ikke være tosset. Min eneste anke - som så til gengæld også er en stor én af slagsen - er dog, at vi ikke har en fuldbyrdet Jardim-trup.

I Monaco´s titelsæson, spillede han i en almindelig 4-4-2, hvor de centrale spillere dog havde "skæve" roller. De to centrale forsvarere ligger fint side om side (á la Skriniar og De Vrij under Spal), men de to centrale midtbanespillere skal varetage vidt forskellige roller; den ene som sekser og den anden som boks-til-boks. Brozovic er pt. den nærmeste vi kommer som sekser, men hans forcer er andetsteds. Gags kunne også være et bud, men uanfægtet hvor glad jeg er for ham, kan jeg også se, at Gags er breddespiller. I Barella har vi dog en oplagt boks-til-boks. Oppe i angrebet opereres der ikke helt ulige det vi ser med Lukaku og Lautaro - altså, hvor Lukaku er noget mere statisk, mens Lautaro har en fri roller. Under Jardim vil den frie rolle dog være noget mere udtalt.

Problemet kommer dog til kanterne. Jardim vil gerne spille snævert - og så kan vi godt vinke farvel til Hakimi´s og Perisic´ forcer. Endvidere mangler vi så en fuldgod mulighed på venstreback - her har vi kun wingbacks.

Det vil i al fald kræve noget omstilling og et par tilgange - og det er jeg sikker på, vi ikke kan klare i løbet af januar måned. Kan vi dog hente Jardim ind i et sommervindue, hvor han har tid til at præge den eksisterende trup og pynte på den, vil jeg være meget positivt stemt.

Vieira er - med al velment respekt - et useriøst bud. Ganske ligesom De Zerbi, skal vi ikke nulstille al fremgang ved at indhente en uerfaren træner. Modsat De Zerbi har Vieira i øvrigt småt med succes. Efter min bedste overbevisning, vil der blive tale om De Boer v.2.0.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Stankovic
Jardim har nu oftest anvendt en 4-2-3-1 formation for både Monaco, Olympiakos og Sporting Lissabon, hvor Eriksens forcer ville have bedre forudsætninger for at blomstre. Korrekt at 4-4-2 også har været i billedet og det samme med 4-3-3.

Personligt har jeg aldrig været den store tilhænger af en tre backskæde, da det kræver eminente wingbacks og en 6er som formår at dække de åbne defensive områder i breden. Har man de to betingelser opfyldt er der selvklart en kæmpe fordel i at være i stand til at dominere i det offensive spil i form af som oftest at have en mand mere end med en firebackskæde. Det kræver dog de rigtige kompetancer både i spillerevner såvel som taktisk hos spillere og på trænerbænken.

Spørgsmålet er om det alene er det taktiske som der ikke er styr på for os. Det mener jeg ikke, da vi i den grad mangler en taktisk klog 6er og en klon af Hakimi. På den måde gav det mening at Conte har været så interesseret i Kante for Brozo ser jeg ikke som værende dygtig nok.

Hvad angår om Jardim er til fløjspillere der går ind centralt, så tror jeg mere at det kommer an på det materiale som han har haft til rådighed. Statistisk set skal der 40 høje indlæg til 1 mål. Af den årsag er den traditionelle Rommedahl fløjspiller efterhånden uddød og derfor fattede jeg ikke hvorfor Candreva var her så længe.

Perisic synes jeg nu nok er midtersøgende i sit spil og han har tidligere været glimrende oppe i front på fløjen.

Hakimi er jeg som sådan set enig i, men husk lige følgende. I hans første sæson for Dortmund var han i en firebackskæde (4-2-3-1 i stil med Jardims) og havde stadig muligheder for at søge fremad. Interessant nok var det netop i denne sæson at Delaney blomstrede, da hans fremragende løbepensum, herunder at dække backpositionen når Hakimi var fremme, kom til sin ret. Her er vi tilbage til min skepsis om Brozo.

Hakimi gjorde det i øvrigt også fremragende for BVB under denne formation.

Vieira er alene tiltænkt som en caretaker rolle, med muligheden for at overraske positivt.
Skrevet af Flying Dutchman
@ Deki

Det stemmer nu ikke.

Jardim har også brugt en 4-2-3-1, men udgangspunktet er en 4-4-2. Jeg medgiver dog, at han har udvist en taktisk fleksibilitet.

Derudover har du nogle fine pointer, omend jeg ikke nødvendigvis er enig i dit besyv af Brozovic. Brozovic er en glimrende sekser/dybdeliggende playmaker for os - jeg har dog lidt svært ved at se ham dække Fabinho rollen, som Jardim brugte sidstnævnte i Monaco. Det er også klart på sekseren og venstreback at jeg ser, vi har nogle klare mangler i forhold til en hypotetisk tilgang af Jardim.

Vieira er alene tiltænkt som en caretaker rolle, med muligheden for at overraske positivt.

Så vil jeg hellere beholde Conte.

Som jeg ser situationen, skal Conte siges op kun såfremt der, her midt i sæsonen, kan findes en tilsvarende eller bedre løsning. Det vil være ualmindeligt dumt at smide, hvad trods stadigvæk er et glimrende udgangspunkt, i en sæson hvor konkurrenterne heller ikke slår til indtil videre, på gulvet, ved at hente en caretaker.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Rossoneri
Jardim har også brugt en 4-2-3-1, men udgangspunktet er en 4-4-2. Jeg medgiver dog, at han har udvist en taktisk fleksibilitet.

Det må siges, at være en sandhed med modifikationer.

Det er rigtigt, at Jardim tog udgangspunkt i en 4-4-2 i mesterskabssæsonen (16/17). Det var dog en afvigelse fra hvordan han normalt havde spillet og i 17/18 var det da også med 4-2-3-1 som foretrukken formation igen.
Skrevet af Stankovic
Det stemmer nu ikke.

Jardim har også brugt en 4-2-3-1, men udgangspunktet er en 4-4-2. Jeg medgiver dog, at han har udvist en taktisk fleksibilitet.


Her er en oversigt fra Transfermarkt over samtlige kampe som han stod i spidsen for Monaco. I følge denne oversigt er 4-2-3-1 blevet benyttet flest gange samlet set. Som jeg skriver medgiver jeg også at han også har anvendt en 4-4-2, men dette har ikke været nær så ofte. Mesterskabssæsonen tæller jo ikke for hele hans periode som en helhed.

https://www.transfermarkt.com/leonardo-jardim/leistungsdatenDetail/trainer/10682/saison_id//verein_id/162/liga//wettbewerb_id//datum_zu//datum_ab//gegner_id//trainer_id//plus/1


Derudover har du nogle fine pointer, omend jeg ikke nødvendigvis er enig i dit besyv af Brozovic. Brozovic er en glimrende sekser/dybdeliggende playmaker for os - jeg har dog lidt svært ved at se ham dække Fabinho rollen, som Jardim brugte sidstnævnte i Monaco. Det er også klart på sekseren og venstreback at jeg ser, vi har nogle klare mangler i forhold til en hypotetisk tilgang af Jardim.


Det bunder også i at jeg aldrig har set det helt store lys i Brozovic. Han har alt for ofte fremstået uintelligent både i de par lortesager der har været (dog efterhånden noget tid siden) og til tider i de beslutninger som han tager på banen. Enig i at det er svært at se ham i en Fabinho rolle.


Som jeg ser situationen, skal Conte siges op kun såfremt der, her midt i sæsonen, kan findes en tilsvarende eller bedre løsning. Det vil være ualmindeligt dumt at smide, hvad trods stadigvæk er et glimrende udgangspunkt, i en sæson hvor konkurrenterne heller ikke slår til indtil videre, på gulvet, ved at hente en caretaker.


Mit indlæg skal ses i det lys, at der blev diskuteret om hvorvidt der er lønkroner til at have endnu en proven toptræner på listen. Hvis ikke, så kunne en uprøvet type ala Vieira være interessant.
Skrevet af Stankovic
Ah, læste dit indlæg igen. Du skriver at han i hans mesterskabssæson hovedsageligt anvendte 4-4-2. Det er korrekt da frontduoen ofte var Falcao og Mbappe. Mbappe spillede du i en meget åben rolle, men korrekt at det på papiret primært var 4-4-2 for den sæson som helhed.

Men det at vi diskuterer om det har været den ene eller anden formation bevidner jo om en træner, som forsøger at udnytte sit materiale bedst muligt. En modsætning til Conte.
Skrevet af andib
Eriksen får en af sine meget sjældne starter i dag.

Egentlig lidt et sjovt hold Conte stiller med, hvor Hakimi, Lautaro og Barella alle starter på bænken.
Kenny Dalglish had scouted the young star at Bordeaux, and requested the chairman Jack Walker to begin discussions with the player’s club. He refused, and famously said, “Why do you want to sign Zinedine Zidane when we have Tim Sherwood?”
Skrevet af Chino
Fortjent startplads til Eriksen i dag, efter et flot indhop mod Shakhtar, hvor han desværre kom på banen alt, alt for sent.

Bliver spændende at se ham, hvilket humør han er i, og om han griber sin chance. Og hvor længe Conte lader ham spille. Kunne være fint med en fuld kamp (eller det der ligner) til Eriksen i dag.

Jeg tænker, at det er meget naturligt at rotere lidt efter en hård CL-kamp onsdag. Hakimi spillede fra start både mod Bologna og Shakhtar, og vi har en glimrende backup i Darmian. Der er drevet rovdrift på Barella i denne sæson, så også fint, at han kan få et hvil. I forhold til Lautaro, havde jeg måske hellere set, at Lukaku havde fået en lille pause, men jeg anerkender også, hvor vigtig han er - og han og Alexis har før vist gode takter sammen.
Skrevet af Chino
Hov, det var en fejl, at Andib skrev, at Barella starter på bænken. Han er i start-11.
Skrevet af andib
Den er åbenbart blevet ændret, for han var ikke i den første opstilling jeg så. Gags startede inde på den første, men jeg kan se at Barella erstatter ham.
Kenny Dalglish had scouted the young star at Bordeaux, and requested the chairman Jack Walker to begin discussions with the player’s club. He refused, and famously said, “Why do you want to sign Zinedine Zidane when we have Tim Sherwood?”
Skrevet af Stankovic
Jeg tænker, at det er meget naturligt at rotere lidt efter en hård CL-kamp onsdag.


Det har det så netop ikke været for Conte, hvorfor at jeg da også blevet noget overrasket over dagens opstilling.

Sanchez og Eriksen inde samtidig kan blive ganske underholdende. Forhåbentlig griber Eriksen chancen i dag.
Skrevet af Stankovic
Gagliardini ude. Et julemirakel.
annonce
0