Du svarer på indlægget:
Godt initiativ.

Fik vi virkelig 10mio. ud af Jakob P-handlen? Flere steder læste jeg, at AGF havde fået proppet en stor, fed videresalgsklausul med, mens EFB vel også får lidt. Og så var der Steinleins kommentar om, at Jakob-P-salget ikke vil dække 8mio.-gappet. Holder EB´s historie, så er jeg dog svært tilfreds, men det er i høj grad Jakobs egen fortjeneste med det overraskende EM.
- Jakob P skal have tak for alt, og især en sidstesæson hvor han for mig var bedste dansker på Superligaens centrale midtbanepladser. EM-udtagelsen var ham derfor alle dage velundt.

Det er erfarne folk, vi mister i Albrechtsen, Ipsa, Salami og Borring, men omvendt også folk uden større spilletid i vores stærke forårssæson. Glen har ligesom foregrebet situationen lidt - frivilligt som af nødvendighed, hvilket man ikke skal glemme.

Ligesom dig, Acebone, ser jeg heller ikke det udtalte behov for en direkte afløser for Jakob P - snarere Salami, hvilket jeg påpegede i artiklen om Riddersholms "smertegrænse". For det første var Albæk ude store perioder af sidste sæson og kom alligevel stærkt igen på U21-landsholdet her senest, og for det andet fik Danny med succes en mere central rolle i foråret. For det tredje er der de "ubekendte", nemlig talenterne - Marco og Pione så vi shine lidt sidste præsæson, så det betyder forhåbentligt en lidt kortere vej til førsteholdet, og denne præsæson kan det vel blive navne som Frederik Møller og så Mads Pedersen, som har imponeret på U19-landsholdet senest samt været kåret til Årets Akademispiller. Det er altså alle nærmest profiler, der har vundet den pokal - Salami, Kjær, Albæk, Erik og Fischer.

En hidtidig bruttotrup kunne vel være (og tilføj endelig flere):

Lössl/Haugaard

Kolja/Bøge
Erik/Ludwig/Koch
32/Kibebe
Julle/Lauridsen

Izunna/Kasper Hansen
Albæk/Marc P
Rilwan/Lynge/Pione
Danny/Marco
Sly

Janssen/Jude/Hvilsom

For mig at se ser det dog stadigvæk tyndest ud på midtbanepladserne. Især defensivmidt, hvor Kasper Hansen trods adskillige sæsoner endnu ikke har overbevist mig, men hans fortsatte U21-udtagelse må vel vidne om et vis niveau.
- Kanterne er mit næste store ømme punkt, og her ser jeg os også hente en spiller ind, fordi ellers bliver vi simpelthen for afhængige af uventede gennembrud fra i hvert fald et Superliga-uprøvet talent. Thomas Raun har godt nok først kontraktudløb i det svenske til nytår, men ham ser jeg fx gerne hentet foruden en defensivmidtbane. Mon ikke, der nok skal komme et par tilgange, som gerne vil spille lidt europæisk tilmed.

Det er dog for tidligt at spå endegyldigt om placeringer, men umiddelbart kan jeg igen godt se tegninger til 3.-4.-pladsen og dermed europæisk. Der skal dog forstærkes, og så skal alle vores U21-landsholdsspillere gerne tage større ansvar - nok også Kasper Hansen, uden at kende ham så godt.


I øvrigt skal det da med, at FCM har ansat Ulrik Lindkvist som ny sælger - Ulle har været vidt omkring i det østjyske i mellemtiden, men med egne ord er han nu kommet hjem til sin anden familie.
0